Môžu exekuovať osamelú matku na rodičovskej dovolenke?
Ahojte, kto prosim poradi? Raz mi cez telefon volala nejaka pani z nejakej firmy (ja som im telefon ani moje udaje neposkytzoavala, neviem odkial ich mali) a ponukla mi detsky tovar, ze poslu na vyskusanie, ked nebudem chciet mozem vratit a staci potom napisat ze dalsi tovar nechcem a bla-bla, maly mi reval, nevedela som co skor, a vsak ked zadarmo da sa vratit, ja ze dobre. Nic som pisomne neobjednavala ani nepodpisovala. Teraz mi doslo ze VRAJ mi poslali tovar za tolko a tolko e EUR a ked to nezaplatim, tak si to budu vymahat cez exekutora. Ja som vsak nic nedostala ☹(( Mama ma strasi nech to zaplatim, lebo mi exekutor zoberie aj to malo co mam, ale ja som osamela matka na rodicovskej dovolenke a je to pre mna vysoka suma, ale hlavne ma STVE ze preco by som mala platit nieco co som nedostala??? Otazka moze prist na mna exekutor, ked som si u nich nic neobjednavala a ani ziadny tovar nedostala, nepodpisovala prevzatie???? Mozu mi uzavriet bankovy ucet? Lebo ak ano, neviem z coho budeme s malym zit ☹, ci nemozu ak som osamela matka len na rodicovskom prispevku? mozu mi uzavriet aj vkladnu knizku maleho kde ma par peniazkov? Moze len tak exekutor prist bez sudneho prikazu a zobrat mi napriklad televizor (ine okrem oblecenia a hraciek vlastne aj tak nemame ☹((
dakujem anjelicek...dufam, ze je to tak, mama ma strasne strasi ☹neexistuje nejaka pravna poradna na internete kde sa da zadarmo spytat pravnika?
urcite nic neplat!!!! ja by som este na nich aj pravnika zavolala a vybavila si to rucne strucne..to je sila uz co sa deje!!!
nakoľko v tomto prípade neboli naplnené všetky znaky kúpno predajnej (spotrebiteľskej zmluvy), a to prevzatie tovaru kupujúcim, tak k zmluve nedošlo a teda nemá právo od teba niekto niečo žiadať uhradiť.
tak dufam, ze vsetko dobre dopadne...a dufam, ze ak si toto precitaju ostatne mamicky budu tiez obozretnejsie pri takychto podvodnych telefonickych ponukach
ty si nic nepodpisala, ani ziadnu zmluvu o predaji ani doklad o kupe / o prevzati tovaru, nemaju od teba nic na papieri, tak na zaklade coho by to vymahali? podla mna len strasia, presne ako pisu baby vyssie .... neviem, kde byvas, ale v niektorych mestach su pri mestskych uradoch take centra pravnej pomoci, kde myslim zadarmo ponukaju pravnu pomoc, skus si zistit, ci take nieco u vas nenajdes (alebo v tvojom okresnom meste) ... ak budu neoblomni, musis ist na nich ich zbranami, pekne im pohroz, ze vies akou strategiou idu na ludi a ze konaju protipravne a ze ty uz si sa obratila na svojho pravnika a ze ak neprestanu, ze ich nahlasis na Slovensku obchodnu inspekciu atd atd ... do nich!!! 😉
@strawberry1 a hlavne do budúcnosti, keď Ťa bude niekto niečím podobným otravovať (či už bude bábo plakať vtedy alebo nie), tak im rovno pekne povedz, že nemáš záujem a rovno skladaj telefón, nečakaj ani na dopočutia, lebo oni sú inštruovaní Ťa prehovárať! Nič nikde a nikdy nie je zadarmo a hlavne nie pre tých, čo by to najviac potrebovali! Samozrejme som za to, neplatiť, ale všetko si uschovávaj, komunikuj s nimi písomne, odpíš, že si nič neobjednávala, že v telefonáte boli špecifikované také a také podmienky a že Ti nič neprišlo, že si prosíš doklad o tom, že Ti to poslali (určo by to posielali na dobierku, ale možno aj nie a to práve preto, aby Ťa mohli takto oj..) a všetku komunikáciu si uschovaj! Určite sa obráť na právnu poradňu, nie na internete, ale osobne, snáď existuje bezplatná právna pomoc, niekde na obecnom úrade sa popýtaj, pripadne tu v paragrafoch. Pretože, nechcem strašiť, ale oni vedia tesne pred vypršaním premlčacej doby poslať exekútora a porobiť riadny bordel, tak aby si mala všetko ošetrené a vedela dokladovať. Skúsila by som zájsť na poštu, veď možno majú nejaké záznamy alebo čo, či Ti prišiel nejaký balík a možno by Ti vedeli vystaviť nejaké potvrdenie. Určite by som komunikovala s právnikom a napísala to ešte do témy paragrafy, nech Ťa presne navigujú, čo máš robiť. A hlavne už takéto telefonáty skladaj a najmä, ak si nesústredená, pretože Ti plače dieťa... Držím paluchy!

Jejda nic neplat, ani omylom, je to strasenie ludi!!! Nemaju od teba nic pisomne a predaj cez telefon je nelegalny! Navyse si ziaden tovar neprevzala! Udaje nikde nedala!
Oni strasne strasia, exekutori, vymahanie, pisu listy aj dva roky, potom ich to prejde 😝 Vazne sa nebat, nebat, nebat!!! Je to STRASENIE! Pre nich je fajn, ked im 1 z 10 vylakanych zaplati. Aj tak sa nabalia az strach.