icon

Mzdy na SR

mrkvicka060
25. dec 2018

Pocujte zeny, akurat som citala tu temu, kde autorka pisala, aka super je praca ucitelky na prvom stupni. Prisli tam na temu zarobky, konkretne, ze 800, k comu z vyjadreni uzivateliek som vydedukovala, ze to je teda plat na zaplakanie. Baby povedzte mi, kde robite, ze tam zarabate platy, co nie su na zaplakanie? A toto nie je tema, ze idem provokovat, to v ziadnom pripade. Ja som fakt a uprimne len zvedava, lebo zijem v BA a mam VS vzelanie (a aj nieco navyse) v nie az tak tuctovom obore, pracujem v sukr. firme, mam svoju pracu rada a robim ju dobre, ale teda moj plat by bol podla vacsiny z vas "na slucku". Ja uz by som naozaj chcela vediet, co robim zle 😀 ratajme vek okolo 30-35. Lebo ak napisu zeny okolo 40, tak tie uz su zrejme karierne vypracovanejsie, takze to chapem, ze aj o dost viac zarabaju. Aspon ma nejak uteste, ze bude to lepsie za par rokov (lebo zatial som robila po VS len cca 3roky, takze chapem ze nemozem hned chciet plat ako prezident). Len potrebujem vediet, ci po RD je sanca na zlepsenie alebo uz tie deti budu prekazkou pre kazdeho zamestnavatela 😀

evittam
2. jún 2019

@baklik Uplny suhlas. Znalkyna je "zahojena" a spokojná lebo ma niekoho co spraví robotu za nu za par supov. A preto to tu tak funguje-ludia sú ochotní stale robiť za pár supov a držia "hubu a krok" a este sa aj pochvália....

zuzi163
Autor odpoveď zmazal
dskjhfdlkdjhl
2. jún 2019

@zuzi163 ale ak som dobre pochopila, tak @novana pise o VS uciteloch, nie o uradnikoch.

dskjhfdlkdjhl
2. jún 2019

@novana na VS su samozrejme tabulky, ale velmi vela zavisi od toho, ci je clovek v grante/projekte, tam su potom tie hodnotenia ine.

siska266
2. jún 2019

@baklik Za byty 130 eur berieme,za domy cca 200 eur.Viem za prac.dobu spravit 2 byty.No mam 30 rokov,Mam BC ale iny odbor,strednu mam stavebnu ale geodeziu.Musela by som znova ist na 5 rokov do skoly a potom este tusim 2 roky dalsie.A to uz nie je pre mna.V meste su len dve znalkyne a ta druha je s mojou kamoska tak k nej nemozem ist. Ale uz je toho dost,vsetci zarobia viac ako ja a nemaju tak na urovni zamestnanie ako ja.Veduca si chodi na dovolenky,pol dna zabije s cvicenim,kozmetikou,anglictinou,obedmy a kavickami a ja som tam sama zavreta a robim ako blba.

baklik
2. jún 2019

@siska266 vazne sa s nou porozpravaj, ze uvazujes o vypovedi, lebo nie si spokojna s ohodnotenim. Pokial sa ty neozves, ona to nebude riesit. A kde najde dalsiu taku, co bude robit posudky za nu a ona sej-haj? Dobre si to rozmysli, ci ich bude robit sama a pride o volny cas alebo ta lepsie ohodnoti...

0silvia0
2. jún 2019

@siska266 toto je čisté zneužívanie za takú prácu a taky plat. A co potom robi tvoja šéfka v práci?

siska266
2. jún 2019

@baklik Ja uz viac krat som si pytala zvysenie platu,pred rokom som mala 370 v cistom a na ruku 130 eur.Potom mi zvysila tak ze mi na ruku nic a na pasku v cistom 470.A to nevravim o tom ze s vyplatou meska,aj so stravnymi.Ona si mysli ze koko vela mi dava.Neviem kde zije..Teraz som bola ticho cakala som kym nam schvalia uver.Chcem robit asistentku ucitela,nieco sa mi aj rysuje este uvidim.Mozno nezarobim viac ako doteraz,ale uz to tam nezvladam.

siska266
2. jún 2019

@0silvia0 Kazdy ked poviem co robim a kde si myslia hned ze kolko zarobi aky flek....Ale pride na psa mraz....Ked som u nej zacinala ledva bagetu stihla zjest a v robote byvala do 1 rana ak nie neskor.Teraz jej zarobim tak ma pohodu.Ona chodi na obhliadky robi domy a aj to jej robim prilohy a pisem zaklady v programe.

0silvia0
2. jún 2019

@siska266 držím ti palce, nech nájdeš niečo lepšie. Tvoja šéfka uvidí, o akú pracovníčku prišla. Ale keď si niekto neváži a nevie ohodnotiť super pracovníčku, tak si ju nezaslúži. Veľmi ti držím palce, ale ešte by som vyskúšala na tvojom mieste jej povedať, že odchádzaš kvôli nízkemu platu. Možno to na ňu zaberie.

sashabb
2. jún 2019

@siska266 predavačka má viac ako ty 🙈🙊 sila toto 😖

judar
2. jún 2019

Podla toho co človek robí ak za 800€ kvasí v kancli na riti a je mu tak fajn tak ok...ak robi niečo čo ho baví za 800-900€ mesačne a ešte bere ktomu drobné fušky ktoré mu plat mesačne navýšia o viac ako 500-600€ nezdanitelne tak je to o inom....

c_est_la_vie
2. jún 2019

@judar paci sa mi ako si polka ludi mysli ze v kancli sa kvasi.
Nehovorim ze je to tak vo vsetkych pripadoch, ale ludia v kancli su strasne tlaceni na vysledky, robia strategicke rozhodnutia, maju k tomu vzdelanie atd. Ak si myslis, ze na to nic netreba, prihlas sa aj ty na taku poziciu a uvidis.
Podla mna zasa ludia co robia manualne maju lahku hlavu, pridu z prace domov a ziadne stresy co bude zajtra v praci, pripadne vecerne dorabacky na notebooku.

Vsetko ma pro aj proti.

siska266
2. jún 2019

@0silvia0 Dakujem ti za podporu a pochopenie.Isto si to uvedomi.Ale ak budem mat tu asistentku ucitela jasnu,neostanem ak by aj zvysila plat.Ja uz tam proste nevladzem,doma vkuse len na veducu nadavam vsetci uz ma pocuvat nemozu a ja ju uz neznesiem.A ked nebola schopna za 4 roky plat zdvihnut uz nezdvihne a ak jedine na ruku a to nech si uz necha.

siska266
2. jún 2019

@sashabb No ved toto a mozno aj nejake benefity.Predavacka ano sa isto narobi,ale ja psychicky,kazdy si mysli ze v kancli dobre.Ale kazde jedno cislo slovo musim sa sustredit,ide to dalej do banky,sefka len podpise nekontroluje po mne.Bolia ma oci,krcna,chrbtica a hlava k tomu nervy na nu co ma vyraca.

siska266
2. jún 2019

@c_est_la_vie Presne,ako pises je to tak a nie kazdy ma este aj dobry plat.

maminuska
3. jún 2019

@siska266 tak ti poviem že máš teda odvahu . Máš tu uvedené mesto z ktorého si , že v meste sú len dve znalkyne , ako identifikovať ťa nebude vôbec zložité a ani tvoju šefku .
Ja by som si v živote toto nikdy nedovolila , aby som neskontrovala posudok ktorý mi vyplní asistentka. Hranica medzi tým či pôjde niekto do basy alebo nie je veľmi tenká , preto si na to dohliadam , ťažké veci si robím sama.
Nie som znalec v oblasti stavebníctva , ale pokiaľ viem na to sú špeciálne programy napr. HYPO ktorý ti vypočíta všeobecnú hodnotu objektu 4 metódami , prílohy ako také tvoria fotografie ktoré tvorí tvoja nadriadená pri obhliadke , výpis z katastra , pôdorys ...., len je potrebné zadať správne vstupné údaje.
A o tie tu predovšetkým ide , ak ty ako človek ktorý na to nemá vzdelanie zadáva vstupné údaje ..tak tvoja znalkyňa je veľmi nezodpovedný človek . Je potrebné ju v danom prípade nahlásiť na komoru znalcov.

sunny3
3. jún 2019

@maminuska plne súhlasím

novana
7. jún 2019

@dskjhfdlkdjhl , vieš o tom, že by bolo bežným javom mať z grantu k tabuľ. platu naviac okolo 400€ mesačne?

igores
8. jún 2019

@novana ved pisem, ze mam publikacie 😉

dskjhfdlkdjhl
8. jún 2019

@novana neviem, co povazujes za bezny jav, ale kludne moze mat taku (aj vyssiu) odmenu, vsetko zalezi od vykonu.

novana
9. jún 2019

@igores, ja zase predpokladám, že publikácie sú jednou z podmienok na dosiahnutie akademického titulu PhD. 😉

dskjhfdlkdjhl
9. jún 2019

@novana je to samozrejme podmienka, ale treba publikovat aj po skonceni phd, ak je clovek v grante (alebo ho sam vedie), tak ma odmeny. A samozrejme, publikacie nie su jedinou podmienkou na ziskanie phd.

novana
9. jún 2019

@dskjhfdlkdjhl, viem, že môžu mať, 😉 no pýtala som sa, či majú. Pretože z okruhu mojich známych, s titulmi vedeckými, autormi projektov, publikujúcimi, prednášajúcimi na medzinárodných kongresoch po celom svete... nikto nemá osobné ohodnotenie vo výške 400€. Dostávajú mimoriadne odmeny, ale osobné slabé. Zrejme má každá škola iné kritériá na udeľovanie osobných ohodnotení.

dskjhfdlkdjhl
9. jún 2019

@novana ale to ohodnotenie nie je ako osobne ohodnotenie, to je normalna odmena (plat) z grantu.

novana
9. jún 2019

@dskjhfdlkdjhl, tak ešte raz: 🙂 Nepoznám nikoho, kto má z grantu PRAVIDELNE mesačne finančnú čiastku naviac (je jedno, či to nazveme plat, alebo odmena) alebo veľké osobné, preto píšem, že odmeňovanie nefunguje na všetkých školách rovnako.

evittam
9. jún 2019

@siska266 Nechápem prečo sa dospela a svojprávna osoba necha zneužívat 4roky a trpí tym rodina...

dskjhfdlkdjhl
9. jún 2019

@novana odmenovanie z grantu podlieha pravidlam grantovej agentury, tam su jasne pravidla. Ja som v ramci isteho EU grantu mala uz pred 20-timi rokmi mesacne mozno aj viac, ako to, co si pisala teraz.

novana
9. jún 2019

@dskjhfdlkdjhl, dobre, Ty vieš svoje, a ja zase svoje. 🙂

novana
9. jún 2019

@dskjhfdlkdjhl
@igores
dievčata veciznalé, prezraďte mi, ktorá grantová agentúra povoľuje použiť finančné prostriedky z grantu na plat. Naozaj neviem a vedieť chcem.