Sťahovanie do Prahy kvôli pracovnému rastu. Oplatí sa to?
Ahojte, dostala som ponuku práce v Prahe, HR pozícia, plat 52 000 Kč hrubého, firma ponúka home office 2 dni týždenne. Teraz žijem v Žiline, mám tu rodinu aj kamarátky, ale kariérne stojím na mieste. Najviac sa bojím, že tam budem sama a polovicu platu dám za nájom. Šli by ste do toho v 31 rokoch?
@anonym_autor Ten plat je na Prahu veľmi slabý. Aká je šanca, že vieš ísť vyššie na pozícii i platom?
V Prahe zohnať nájom, slušný nájom, niečo stojí. Neviem, či v tom veku chceš bývať v zdieľanom byte. Treba zvážiť všetky pre a proti.
Mňa by tam na taký plat nenalákali.
Ano vzhladom na náklady je to slabé
A áno polovicu das na nájom garsónky v prahe, Plus ine výdavky...
Chod. Najdi si tam frajera s bytom a byvanie (najvacsiu polozku) mas vybavene.
Ten návrat kedykoľvek keby niečo, nie je vždy taký ľahký ako si človek myslí, keď už veci zariadi a prispôsobí životu inde, odíde z práce, z nájmu alebo dá svoj byt do nájmu, podpíše zmluvy v novej práci, v novom nájme... treba si to rozmyslieť dobre, pokiaľ by to malo byť iba kvôli práci a nič iné ťa preč neťahá, tak toto nie je plat, ktorý by mi za to stál, ale ja celkovo nie som karieristka a život v zahraničí ma nijak neláka, keďže som naviazaná na ľudí tu
šla by som , žilina nie je daleko , ak máš možnost rast dalej , nebudeš mat vždy len ten plat čo uvadzaš
ubytovanie si vieš pozriet aj cez net , možno ti doporučia niečo aj v job novej
neskusiš , nevieš ...
@anonym_autor Ten plat je na Prahu veľmi slabý. Aká je šanca, že vieš ísť vyššie na pozícii i platom?
V Prahe zohnať nájom, slušný nájom, niečo stojí. Neviem, či v tom veku chceš bývať v zdieľanom byte. Treba zvážiť všetky pre a proti.
Mňa by tam na taký plat nenalákali.
@abbey1 Ten plat získa aj na Slovensku, minule jeden stavbyvedúci skončil svoje stavby, tak hľadal niečo v ČR a keď tam videl plat 60 tisíc čes.korún, tak sa smial, že viac mal na Slovensku. A našiel si nové miesto v Bratislave.
@abbey1 Ten plat získa aj na Slovensku, minule jeden stavbyvedúci skončil svoje stavby, tak hľadal niečo v ČR a keď tam videl plat 60 tisíc čes.korún, tak sa smial, že viac mal na Slovensku. A našiel si nové miesto v Bratislave.
@petronelag Veď toto.
@anonym_autor na Prahu to nie je bohvieaký plat, náklady na bývanie sú tam bohužiaľ riadne vysoké. Ale ako skúsenosť je to k nezaplateniu, z tohto hľadiska by som neváhala.
Na Prahu nízky plat. Ono bývanie je tam drahé.
Muž mohol ísť pracovne a to zarába oveľa viac. Lenže keď sme zrátali náklady tak odmietol a to bolo v rámci jednej firmy.
V Prahe je centrála a čo má kolegov ktorý tam pracujú všetko býva mimo Prahy. Bývanie v Prahe je veľmi drahé a nájsť podnájom ešte ťažšie.
Jasne ze chod, plat sice nie je uzasny ale mozes ribotu casom zmenit a prilepsit si. Za skuseniw nic nedas, v prahe sa zije velmi dobre.
@anonym_autor Zijem v Prahe, zarobim tak 150 tisic ceskych korun mesacne, priatel este o nieco viac a velmi sa nam to neoplati a zvazujeme navrat naspat do BA.
@anonym_autor Zijem v Prahe, zarobim tak 150 tisic ceskych korun mesacne, priatel este o nieco viac a velmi sa nam to neoplati a zvazujeme navrat naspat do BA.
@anonym_071c14 otazka je ci mate deti. Napr skoly a skolky su v Prahe lacnejsie ako v BA, tak isto kruzky a sporty plus ponuka je neporovnatelne vacsia. Tak isto zdravotna starostlivost je v CZ lepsia a to si uvedomis az ked mas deti. Ano najmy a ceny nehnutelnosti su tu sialene ale napr nam sa tu zije neporovnatelne lepsie a deti sa vratit uz nechcu.
@anonym_071c14 otazka je ci mate deti. Napr skoly a skolky su v Prahe lacnejsie ako v BA, tak isto kruzky a sporty plus ponuka je neporovnatelne vacsia. Tak isto zdravotna starostlivost je v CZ lepsia a to si uvedomis az ked mas deti. Ano najmy a ceny nehnutelnosti su tu sialene ale napr nam sa tu zije neporovnatelne lepsie a deti sa vratit uz nechcu.
@mimikas Deti nemame ani neplanujeme ale za ten cas co sme v Prahe som nasla len velmi malo veci, ktore su v Prahe lacnejsie 😀 Zijeme tu ovela drahsi zivot ale to je dan za moznosti.
@mimikas Deti nemame ani neplanujeme ale za ten cas co sme v Prahe som nasla len velmi malo veci, ktore su v Prahe lacnejsie 😀 Zijeme tu ovela drahsi zivot ale to je dan za moznosti.
@anonym_071c14 otazka je ci ti to nebude v BA chybat. Lebo sa moze stat ze si nezvyknes, tiez je otazne ci sa zmieris so situaciou na slivensku, ta nalada celkovo tam nie je vobec dobra.

Ja by som šla. Vrátiť sa môžeš predsa kedykoľvek.