Sťahovanie do Prahy kvôli pracovnému rastu. Oplatí sa to?
Ahojte, dostala som ponuku práce v Prahe, HR pozícia, plat 52 000 Kč hrubého, firma ponúka home office 2 dni týždenne. Teraz žijem v Žiline, mám tu rodinu aj kamarátky, ale kariérne stojím na mieste. Najviac sa bojím, že tam budem sama a polovicu platu dám za nájom. Šli by ste do toho v 31 rokoch?
@anonym_autor Ten plat je na Prahu veľmi slabý. Aká je šanca, že vieš ísť vyššie na pozícii i platom?
V Prahe zohnať nájom, slušný nájom, niečo stojí. Neviem, či v tom veku chceš bývať v zdieľanom byte. Treba zvážiť všetky pre a proti.
Mňa by tam na taký plat nenalákali.
Ano vzhladom na náklady je to slabé
A áno polovicu das na nájom garsónky v prahe, Plus ine výdavky...
Chod. Najdi si tam frajera s bytom a byvanie (najvacsiu polozku) mas vybavene.
Ten návrat kedykoľvek keby niečo, nie je vždy taký ľahký ako si človek myslí, keď už veci zariadi a prispôsobí životu inde, odíde z práce, z nájmu alebo dá svoj byt do nájmu, podpíše zmluvy v novej práci, v novom nájme... treba si to rozmyslieť dobre, pokiaľ by to malo byť iba kvôli práci a nič iné ťa preč neťahá, tak toto nie je plat, ktorý by mi za to stál, ale ja celkovo nie som karieristka a život v zahraničí ma nijak neláka, keďže som naviazaná na ľudí tu
šla by som , žilina nie je daleko , ak máš možnost rast dalej , nebudeš mat vždy len ten plat čo uvadzaš
ubytovanie si vieš pozriet aj cez net , možno ti doporučia niečo aj v job novej
neskusiš , nevieš ...

Ja by som šla. Vrátiť sa môžeš predsa kedykoľvek.