Mzdy na SR
Pocujte zeny, akurat som citala tu temu, kde autorka pisala, aka super je praca ucitelky na prvom stupni. Prisli tam na temu zarobky, konkretne, ze 800, k comu z vyjadreni uzivateliek som vydedukovala, ze to je teda plat na zaplakanie. Baby povedzte mi, kde robite, ze tam zarabate platy, co nie su na zaplakanie? A toto nie je tema, ze idem provokovat, to v ziadnom pripade. Ja som fakt a uprimne len zvedava, lebo zijem v BA a mam VS vzelanie (a aj nieco navyse) v nie az tak tuctovom obore, pracujem v sukr. firme, mam svoju pracu rada a robim ju dobre, ale teda moj plat by bol podla vacsiny z vas "na slucku". Ja uz by som naozaj chcela vediet, co robim zle 😀 ratajme vek okolo 30-35. Lebo ak napisu zeny okolo 40, tak tie uz su zrejme karierne vypracovanejsie, takze to chapem, ze aj o dost viac zarabaju. Aspon ma nejak uteste, ze bude to lepsie za par rokov (lebo zatial som robila po VS len cca 3roky, takze chapem ze nemozem hned chciet plat ako prezident). Len potrebujem vediet, ci po RD je sanca na zlepsenie alebo uz tie deti budu prekazkou pre kazdeho zamestnavatela 😀
@0silvia0 Ja som večne nespokojná. To je diagnóza.😁
@saslavka73 Vitaj v klube
@calava Ja kazdemu doprajem. Každá práca je náročná, u vás lekárov je to horšie o to že druhý pokus máte málokedy.😁
@baaambulkaa Inak to si bola manazerka? Nakolko platy v bankach su dost nizke a na strednom slovensku totalne....To je pomaly plat veduceho pobocky
@saslavka73 a si nespokojna s financnou strankou, alebo s naplnou prace, s pracovnym kolektivom, kariernym rastom alebo so vsetkym dokopy? A ako to riesis? Kazde 2 roky menis pracu alebo len o tom hovoris?
@mircalla Bože aj ty si taká? To je hrozný život. Mňa moja robota baví, keď mám dobré obdobie tak vymýšľam novoty a keď problémové riešim problémy a nadávam či mi to bolo treba. 😁
@michalka6 To je náročná práca. Obdivujem.
@saslavka73 Ja stale frflem, ale uz som 12 rokov v tej iste firme. Uz som sa za poucila, isla som z dobreho zarobku a dobrej firmy inam (ulakomila som sa peniaze) a bola to katastrofa - sef, praca, v podstate ziadny volny cas. Takze hoci frflem, ked to porovnam, som spokojna. Takze radsej uz ostanem len pri frflani, skor hladam teraz zase zmenu interne....
@0silvia0 No tak momentálne to mám poriesene, keď mi nejde podľa mojich predstáv som negatívna. Áno kedysi keď som našla niečo lepšie tak som išla do toho. Ale nebolo to riešenie. Práveže teraz vidím, že tí čo vydržali tak sú spokojnejší a ja mám síce kopu skúseností, ale nie som spokojná.
@iguaza nie, v tejto banke boli platy super, ak si ovšem plnila plany, mala som obe materské najvyššie potom tam robil môj muž po mne, teraz je on na md, tiez s maximálnou... Viem ze v Tatre, Vub to je bieda s platmi ale inde, co ja viem... Kamoška sa v inej zas veľmi nesnažila a mala 800
@mircalla Práve ja som bola taká, že ujsť, ísť inam, ale vidím, že tí čo vydržia si napokon nájdu svoje a sú spokojnejší. Takže odporúčam vydržať. Práve ma to zaujíma, skúmam to. My sme sa kvôli práci niekoľkokrát sťahovali, skúsenosti kopec ale napokon nás nikto nechce lebo sme nároční na peniaze, na ľudí tak podnikáme. Lenže ja som náročná aj na muža aj na seba a som nespokojná. Ta zložité.
@baaambulkaa Nemáš problém v banke robiť predaje keď vieš že tomu človeku skodis napr. Alebo ten produkt nepotrebuje napriek tomu ho presvedcis lebo šak plán.?
@saslavka73 Ono mam 2 decka, uz ma tam vsetci poznaju, mam dobrych ludi okolo seba, co je dolezite. Nova firma - zase dakomu dokazovat, ze daco viem, asi sa mi uz nechce. Mam dost narocnu pracu, a tedam omentalne sa zaprisahavam, ze ked plat nepojde v lete vyrazenejsie hore, tak skusim inu poziciu. Ale tiez uz mam iste ocakavania, a tych pozicii, ktore by ich financne splnali je ich malo, alebo na to skratka nemam, je to uz fakt prilis technicke.
@mircalla Prajem ti aby si bola spokojná. Aj keď v našom prípade...😁😁😁
@saslavka73 nie určite nie, ľudia škodia sami sebe, že sa zadlzuju totálne bezhlavo a teda na úvery sa plan plniť dal, vsak ľudia doslova stoja v rade na ne... A nemyslím že by som mu škodila tým, že ho nahovorim na nejaké sporenie ci poistku, lebo preboha, ti ludia absolútne nemyslia na budúcnosť
@saslavka73 ak ta upokojí to , sú roky kedy nadávam vkuse tri mesiace . Hromžím, neotváram okná aby som šanony nepovyhadzovala o tretej ráno , osypávam sa na úradoch .. 🙂 , 1000 krát som vrátila licenciu aj živnost v mysli .
@baaambulkaa Ja som mala tú česť niečo robiť pre banku a tie ranné porady ma teda privádzali do šialenstva. Že,, dievčatá chýba nám 5 poistiek tak dneska sa dajte do toho. ,,Hm
@saslavka73 Ja tiez, nikdy viac. Robila som v zahranicnej banke, to bolo len firemne bankovnictvo a to bolo super aj platovo a uplne ina firemna kultura, ale skusila som aj Slovensku....asi ako pises....ideme telefonovat....taky socik mi to cele pripadalo
@saslavka73 a veru sú aj dni kedy si poviem že j.... na to , hlavne keď ma vytočí klient , alebo protistrana niekedy aj horšie používam , ale to musím byť dobiela .
@maminuska och ja si pripadám ako debil. Ťažko znášam chyby a najhoršie svoje vlastné.
Bardejov, hypermarket cca 420e .. teras som na MD s druhou dcerou..
@calava po atestacii prudko porasties neboj ja pred kazdym lekarom davam klobuk.dolu
@saslavka73 jasne to hrôza.... Ja sa do banky určite nevrátim... Akčné plány, analýzy klienta, počet dohodnutých stretnutí... Na hlavu.... Vydrzala som, dobre zarobila, vyrobila super matersku a už ma tam nehne ísť späť
@baaambulkaa Takže takto. A akú máš predstavu?
@lucinka1988 si veľmi šikovná dole klobúk
@mrkvicka060 štátna správa cca 400 netto 🙈nespokojnosť, obzerám sa po niečom lepšom po MD 😊 viac som zarobila ako sprievodkyňa v CR a bolo to aspoň menej stresujúce a nehrozil tam efekt "padajúceho h.vna" 😂
@saslavka73 teraz uprimne, po materskej budem hľadať prácu s vyhovujucou pracovnou dobou, hoc aj za 500 e..... Btw som vyštudovana ucitelka ale učiť teda určite nepôjdem :D
@lucinka1988 Inak plat mam vyssi ako ty a to pomerne o dost, s odmenami ani nehovorim. Myslela som podla tvojich prispevkov a trosku degradovania inych, ze zarabas aspon 3500 eur, teraz som si to precitala od zaciatku
@mrkvicka060 ja som pred md pracovala ako ucitelka v zus, kvalifikovana s vs, nastupny plat som mala 500 v cistom, za tri roky som narastla na 900 eur, mala som jeden a pol uvazku a lokalita vychodne sk. moj muz ma vs a pracuje vo firme, kde je mu jeho odbor na dve veci, momentalne kresli projektovu dokumentaciu a programuje cnc na atypy, vypracoval sa za 5 rokov z nastupneho platu 600e muklovskej prace na 1400 v cistom plus odmeny, praca vo vlastnej kancelarii. Tiez vychodne sk. Popri praci este berie zakazky na privylepsenie, takze zhruba tisicka raz za dva-tri mesiace k tomu. Takze z nasej skusenosti, ide to aj bez znamosti, aj bez adekvatneho vzdelania, ak je clovek sikovny a dravy. A samozrejme, treba mat aj stastie na spravnych ludi.

Ja ako lekar zarobím 1200e v čistom (mesačne odrobenych 230 hodín!) zaujímavé je, že keď chcú lekári zdvihnúť plat, tak je na nohách celé Slovensko a plne média. .. Je to zarážajúce, keď ten plat porovnám s niektorými prispievateľmi v tejto diskusii..