icon

Na aké dávky mám nárok pri dvoch deťoch?

zoltkana
20. mar 2024

Prosím poraďte mi na aké dávky mám nárok,keď som sama s 2 deťmi v prenajatom byte...okrem výživného...zachviľu mi končí RD

klarissa25
20. mar 2024

Netreba hľadať dávky....treba hľadať prácu...bude ti končiť RD. Takže deti do škôlky a ty do práce.

harley1205
20. mar 2024
zoltkana
autor
20. mar 2024

@klarissa25 samozrejme že práca je na prvom mieste,ale bude to ťažké tak každá koruna dobrá...

klarissa25
20. mar 2024

8 ročný chlapček myslím ze už chodí do školy. A už aj to menšie mohlo byt v škôlke...kto chce peniaze hľadá spôsoby...

klarissa25
20. mar 2024

@zoltkana každopádne odpoveď ma tvoju otázku je ze nemáš nárok na žiadne špeciálne dávky

januska12323
20. mar 2024

Otvor si stránku úradu práce soc vecí a rodiny a hľadaj či máš na niečo nárok. Ja myslím, že nie ak sú deti zdravé.

pribinak
20. mar 2024

Dohodnúť sa na striedavke s otcom deti. V čase keď budú deti u otca, tak zobrať brigádu

Na žiadne iné dávky nárok nemáš

dadka1997
20. mar 2024

@zoltkana na žiadne dávky nárok nemáš, píšeš, ze si v prenajtom byte svoma deťmi, poberaš RD A RP + výživne, z toho to vsetko zvládaš utiahnuť ?

Otvor internet a googli na čo narok maš, ale predpokladam na nič, treba isť pracovať, zatial v tvojom prípade hladat si pracu

martinkatinka
20. mar 2024

Ked budes pracovat, tak na danovy bonus na deti, predpokladam, ze rodinne pridavky a vyzivne mas.

matkahelka
20. mar 2024

@zoltkana kym poberas RP, nemas narok na nic, ked ti skonci RP a budes bez prijmu, mas narok na davku v hmotnej nudzi, v zavislosti od vysky vyzivneho.

matkahelka
20. mar 2024

@pribinak toto je rada za milion.
1. vsetci otcovia sa trhaju o striedavku, obzvlast pri 2 a pol rocnych detoch
2. pri SS by polovica RP patrila otcovi, takze bola by skor v minuse ako pluse

pribinak
20. mar 2024

@matkahelka skúsiť to môže, nie? Nevieme nič o otcovi iba to že od neho odišla, neuvádza nič o vzťahu deti a otec. Okrem toho nemusí to byt presne 2 týždne a 2 týždne. Ale navrhnúť že mize byt s nimi dlhšie a ten čas využiť na brigádu

Kým toto súd dorieši tak už dávno bude po rodicaku. Dieťa má 2,5 roka

Ty si jej poradila čo? No nič

matkahelka
20. mar 2024

@pribinak ak by mali akokolvek rozsireny styk, tak alikvotnu cast RP by musela vyplacat otcovi, to je dane zakonom. v tomto pripade by fakt nebola v pluse. a ak otec o SS ci akokolvek rozsireny styk zaujem nema, moze sa postavit zena aj na hlavu, ziaden sud to neschvali.
A teda ano, poradila som jej a uplne k veci, na ktoru sa pytala. teraz na HN narok nema, po skonceni RP na nu bude mat narok v zavislisti od vysky vyzivneho.

pribinak
20. mar 2024

@matkahelka ešte raz: rodicak jej konci. Čomu nerozumieš?

matkahelka
20. mar 2024

@pribinak konci jej o 5 mesiacov, nie zajtra.

pribinak
20. mar 2024

@matkahelka fakt? No Nehovor

martinkatinka
20. mar 2024

@matkahelka konci jej o5 mesiacov a uz teraz sa pyta na davky 🤷

jaskolka
20. mar 2024

Žiadne špeciálne, rodinné prídavky a výživné od otca detí.Keď budeš zamestnaná, tak daňový bonus. A co s tým má prenajatý byt?

matkahelka
20. mar 2024

@martinkatinka zrejme dufa, ze na nejake ma narok aj teraz

kikushaa
20. mar 2024

@zoltkana ak si pred tym pracovala a stale trva tpp, tak mas narok na podporu ak by si dala vypoved. Pripadne sa vies vratit do prace. Ak si nezamestnana, tak na nic - smer urad prace zaregistrovat sa, aby sa ti platila aspon zdravotka. Plus mozno na davku v hmotnej nudze