icon

Na koho sa mám obrátiť, keď som vo finančnej núdzi?

1simona11
Včera o 11:30

Dobrý deň nikdy som nebola v takejto situácii môj ex odišiel a mňa z dieťaťom nechal úplne bez peňazí našla som si novú prácu ale ide o to že teraz mi chýba 150€ musím doplatiť do nájmu a vôbec neviem kde a na koho sa mám obrátiť obvolala som všetky nadácie a nikde som nepochodila vedel by mi niekto pomôcť rada aj osobné sa stretnem poskytnem všetko čo treba ďakujem pekne ☺️

Strana
z12
parvinka0001
Dnes o 20:20
@ekira1

@parvinka0001 nádej zomiera posledná, možno ešte do konca mesiaca niekto pošle..

@ekira1 ja dúfam že nie .nikdy už tie peniaze neuvidia

patrike
Dnes o 20:29

To su take blaboly, vratane tej "zmluvy", az je to neskutocne. Pri skode 150 eur sa tym ani policia zaoberat nebude a nejake ukazovanie obcianskeho je obeti pri podvode na dve veci. Garancia pre toho, kto posle peniaze, je nulova.

anonym_dcfefb
Dnes o 20:30

A kam teraz ale pojdes ak sa mas vystahovat,najom tak rychlo nezozenies.

patrike
Dnes o 20:43
@anonym_dcfefb

A kam teraz ale pojdes ak sa mas vystahovat,najom tak rychlo nezozenies.

@anonym_dcfefb Nikam nepojde, zmluva, ktora obsahuje cast o okamzitej vypovedi je neplatna v tom bode. Dalej, ked ma nezaopatrene dieta, nemoze ju vyhodit na ulicu. U nas sme vyhadzovali zenu s deckom rok a dlh nikdy nezaplatila.

1simona11
autor
Dnes o 20:46
@parvinka0001

@ekira1 ja dúfam že nie .nikdy už tie peniaze neuvidia

@parvinka0001 prečo by nevideli vrátila by som určite takto nechcem darovať z tým že vrátim poctivo

patrike
Dnes o 20:46

Tu to umely inteligent zhrnul - cize ziadnych 150 eur slecna nepotrebuje hned teraz :

Výpoveď nájmu bytu s maloleteými deťmi je právne možná, ale zákon poskytuje zvýšenú ochranu nájomcom, ktorí sa starajú o maloleté dieťa. Prenajímateľ musí dodržať zákonné dôvody a výpovednú lehotu. Ak sa skončí nájom, nájomcovi s maloletým dieťaťom môže vzniknúť právo na náhradný byt, ak to pomery prenajímateľa umožňujú
.
Kľúčové aspekty výpovede:

Dôvody výpovede: Aj s maloletým dieťaťom môže prenajímateľ vypovedať zmluvu, ak nájomca hrubo porušuje povinnosti, napríklad neplatí nájomné dlhšie ako tri mesiace.
Náhradný byt/ubytovanie: Ak sa nájom skončil výpoveďou, nájomcovi s maloletým dieťaťom sa poskytne náhradný byt (ak to pomery prenajímateľa dovoľujú) alebo náhradné ubytovanie.
Proces vysťahovania: Prenajímateľ nemôže nájomcu vysťahovať svojpomocne. V prípade neochoty sa vysťahovať musí podať žalobu na súd a následne exekučný návrh.
Ochrana: Ak súd rozhoduje o vyprataní bytu, prihliada na záujmy maloletých detí a ich právo na bývanie.

patrike
Dnes o 20:49
@1simona11

@parvinka0001 prečo by nevideli vrátila by som určite takto nechcem darovať z tým že vrátim poctivo

@1simona11 Este ta to bavi ? Ako pisem nizsie, s deckom ta moze vyhodit len po rozhodnuti sudu a spolu s exekutorom. Urcite nepridu 1.2 velki chlapi rozkopat ti dvere. Budes dlhovat par dni a ako pises , po prvej vyplate v novej praci to v pohode doplatis. Tu ziadnu pomoc nepotrebujes (a ani nedostanes).

anonym_f0e639
Dnes o 20:58
@1simona11

@anonym_f0e639 prídeš domov z práce a zistíš že peniaze a všetko je fuč čo by si robila ti na mojom mieste ja som všetko poplatila ale byt ostal 28 každý mesiac tak platím a predtým čo som bola v práci myslíš že som koľko malá plát smiešny minimálka a peniaze sme mali spoločne

@1simona11 ja neviem koľko si mala. Z minimálky si nasporila na nové auto v hotovosti?? neuveriteľné! 🤦🏻‍♀️ čo by som robila ja, keby som ostala zo dňa na deň sama? vieš moja, ja som rozvedená. Odišla som od muža, ktorý nepracoval, a teda sa nijakým spôsobom nepodieľal na financovaní domácnosti. Ja som ale na rozdiel od teba mala financie na účte. Nikdy nežijem z výplaty do výplaty.

1simona11
autor
Dnes o 21:19
@anonym_f0e639

@1simona11 ja neviem koľko si mala. Z minimálky si nasporila na nové auto v hotovosti?? neuveriteľné! 🤦🏻‍♀️ čo by som robila ja, keby som ostala zo dňa na deň sama? vieš moja, ja som rozvedená. Odišla som od muža, ktorý nepracoval, a teda sa nijakým spôsobom nepodieľal na financovaní domácnosti. Ja som ale na rozdiel od teba mala financie na účte. Nikdy nežijem z výplaty do výplaty.

@anonym_f0e639 áno pracovala som od 15 rokov vkuse takže som si ešte za slovenské peniaze odkladala zarobila som slovenských som si mesačne odkladala tak som mala a kúpila som auto, dovolenka,a plánujem kúpiť byt pár mesiacov aby som mala svoje už a opäť začať od znova a áno za rok som neušetrila lebo som robila za minimálnu mzdu a tu škola nájom, lyžiarsky a stále niečo stráva,a prišla ťažká doba ale idem ďalej. Ja si pomôžem a ten svet a ľudia sú zlý a neprajníci,lakomi len jeden na druhého kidat, urážať a nadávať každý majster sveta keď tu píše ale keď má sa uverejniť tak sa skrýva anonymné.

anonym_e4c32f
Dnes o 21:22
@1simona11

@anonym_f0e639 áno pracovala som od 15 rokov vkuse takže som si ešte za slovenské peniaze odkladala zarobila som slovenských som si mesačne odkladala tak som mala a kúpila som auto, dovolenka,a plánujem kúpiť byt pár mesiacov aby som mala svoje už a opäť začať od znova a áno za rok som neušetrila lebo som robila za minimálnu mzdu a tu škola nájom, lyžiarsky a stále niečo stráva,a prišla ťažká doba ale idem ďalej. Ja si pomôžem a ten svet a ľudia sú zlý a neprajníci,lakomi len jeden na druhého kidat, urážať a nadávať každý majster sveta keď tu píše ale keď má sa uverejniť tak sa skrýva anonymné.

@1simona11 Jaj ze byt si ides kupit, ale 150e nemas na najom 🤣. Uz som teda citala vsetko 🤣

anonym_dcfefb
Dnes o 21:33
@1simona11

@1simona11 najdi si riadnu pracu na tpp,po pol roku ti mozno daju hypo aspon na 1byt,ale aj tam musis mat 20percent nasporene,co nedas za pol roka,plus kym si taku pracu normalnu aj najdes.
Ale ano snivat treba,ved sny su na to,aby sa plnili.
Len rozmyslam,tak ani 2ja ste sa nezmohli na spol.byvanie na hypo,ako to chces sama dokazat???

anonym_dcfefb
Dnes o 21:35
@1simona11

@1simona11 a kde si vlastne byvaly predtym nez ta takto na extremne rychlo opustil ??Stale vtom to najme???ci tiez na extremne rychlo si si nasla najom??

anonym_f265f0
Dnes o 21:36
@1simona11

@1simona11 začínaš mi pripominať Alenu Štefaníkovu.

patrike
Dnes o 22:16

Ciste rozpravky, na ucte pred vyplatou nula, chyba jej 150 eur, ale ide kupovat byt. Z coho ? Ak na hypo, tak banka bude ziadat aspon 20% tvojich penazi, co bude pri fakt nizkom odhade ceny 50 000 kdesi v Hornej Dolnej 10 000. K tomu ti bude banka pocitat, kolko ti zostane z vyplaty po splatke, aby si to sama utiahla, tak aspon 1500 v cistom platu. Mas tolko v tej novej praci ?

patrike
Dnes o 22:17
@anonym_e4c32f

@1simona11 Jaj ze byt si ides kupit, ale 150e nemas na najom 🤣. Uz som teda citala vsetko 🤣

@anonym_e4c32f Presne, bud ma nejake fantazie, troluje alebo zle klame. Kazdy normalny by pochopil, ze tu jej nik neda ani cent a je na case prestat si vymyslat.

Strana
z12