Na koho sa mám obrátiť, keď som vo finančnej núdzi?
Dobrý deň nikdy som nebola v takejto situácii môj ex odišiel a mňa z dieťaťom nechal úplne bez peňazí našla som si novú prácu ale ide o to že teraz mi chýba 150€ musím doplatiť do nájmu a vôbec neviem kde a na koho sa mám obrátiť obvolala som všetky nadácie a nikde som nepochodila vedel by mi niekto pomôcť rada aj osobné sa stretnem poskytnem všetko čo treba ďakujem pekne ☺️
Takže si to zhrnieme:
* tvoj ex od teba odišiel zo dňa na deň a ty nevieš prečo - je to tvoj manžel, či frajer? prečo ho nazývaš ex?
* nikdy si nebola na ÚP, ani na PN - čiže stále pracuješ a nemáš ušetrený ani cent, lebo si si pred rokom kúpila auto (takže roky predtým si dokázala nasporiť na auto v hotovosti, ale za uplynulý rok si nedokázala mesačne odložiť ani pár eur)
* výplatu si dostávala v hotovosti, preto ti banka nemôže pomôcť
* momentálne si v práci chorá a s rúškom na nose roznášaš chrípku (nie, neverím, že s rúškom nikoho nenakazíš)
* v skúšobnej dobe v novej práci máš priestor byť priebežne počas dňa na mobile a odpisovať (prac.doba ti skončila o 14ej a ty si v pohode založíš diskusiu na obed. Či to si bola v jedálni? 😛 )
* nemáš žiadnu kamošku, kolegyňu, susedu, proste nikoho, kto ťa pozná a bol by ti ochotný požičať 10€, dokonca ani brat, aby si vyskladala potrebnú sumu. Ja by som kolegyni, či susede 10€ požičala, 150€ už nie.
* ten nájom je písaný na koho? tvoj chlap odišiel kedy? dlhuješ za február? či ešte za január?
* požiadala by som majiteľa oficiálnou cestou - napr. doporučeným listom o rozdelenie splátky s tým, že teraz hneď mu viem dať toľko a k 15.2. mu doplatím zvyšok. Na druhej strane - ak dlhuješ za január, nečudujem sa, že s odkladom nesúhlasí.
* včera si sa spamätala, že ti chýbajú peniaze? a do výplaty budeš žiť z čoho? za čo kúpiš dcére jesť?
* dostala si tu niekoľko tipov, na všetky si reagovala negatívne - čo teda očakávaš?
Takže si to zhrnieme:
* tvoj ex od teba odišiel zo dňa na deň a ty nevieš prečo - je to tvoj manžel, či frajer? prečo ho nazývaš ex?
* nikdy si nebola na ÚP, ani na PN - čiže stále pracuješ a nemáš ušetrený ani cent, lebo si si pred rokom kúpila auto (takže roky predtým si dokázala nasporiť na auto v hotovosti, ale za uplynulý rok si nedokázala mesačne odložiť ani pár eur)
* výplatu si dostávala v hotovosti, preto ti banka nemôže pomôcť
* momentálne si v práci chorá a s rúškom na nose roznášaš chrípku (nie, neverím, že s rúškom nikoho nenakazíš)
* v skúšobnej dobe v novej práci máš priestor byť priebežne počas dňa na mobile a odpisovať (prac.doba ti skončila o 14ej a ty si v pohode založíš diskusiu na obed. Či to si bola v jedálni? 😛 )
* nemáš žiadnu kamošku, kolegyňu, susedu, proste nikoho, kto ťa pozná a bol by ti ochotný požičať 10€, dokonca ani brat, aby si vyskladala potrebnú sumu. Ja by som kolegyni, či susede 10€ požičala, 150€ už nie.
* ten nájom je písaný na koho? tvoj chlap odišiel kedy? dlhuješ za február? či ešte za január?
* požiadala by som majiteľa oficiálnou cestou - napr. doporučeným listom o rozdelenie splátky s tým, že teraz hneď mu viem dať toľko a k 15.2. mu doplatím zvyšok. Na druhej strane - ak dlhuješ za január, nečudujem sa, že s odkladom nesúhlasí.
* včera si sa spamätala, že ti chýbajú peniaze? a do výplaty budeš žiť z čoho? za čo kúpiš dcére jesť?
* dostala si tu niekoľko tipov, na všetky si reagovala negatívne - čo teda očakávaš?
@anonym_f0e639 eura,150eur
Som inak strašné zvedavá že ako budeš o mesiac keď vrátiš tej osobe 150€ ? Za ďalšie to máš nakúpené zásoby do výplaty že viac nepotrebuješ ?
@anonym_99d634 jeho rodina sa jej otočila chrbtom... Jej rodina jej pomocť nevie momentálne
@tiezjedna ako by mala poprosiť svojich radšej žiada cudzích ľudí lebo to nestojí nič len sa strapnit na internete . Veď niekto hlúpy sa nájde
Nikto jej neverí že proste nikoho nemá .prvé čo písala o jeho rodine ako keby napísala o svojej
@anonym_150d99 chudák čo teba to trápi želám aby si raz nežobral ti a aby si vedel čo to je alebo neskončil na ulici
@1simona11 Ty tu len klames a zobres, to je vsetko. A este si aj drza. Zbytocne ti tu budu zeny radit, lebo ty len ruky natrcas. Asi vedia banky, a vsetci co si zac, ked ani 150 eur ti nepozicaju. Takych zobraciek ako si ty tu uz bolo. A mozno si ta ista dookola. Aj vcera tu jedna zobrala a zamotala sa do klamstiev. Mozno si to ty.
@1simona11 televízor, mikrovlnka... Hocičo..
Viaceré sme si prešli v živote nejakými vecami a preto si dostala rôzne rady, ale čo urobíš je len na tebe.
Vždy sú možnosti a je len na človeku, ako sa človek postaví k tomu.
Prepáč, ale neverím, že máš len jednu kamarátku, keby ľudí poprosíš, čo i len o 10 er tak dnes si to mohla mať. Aj triednu učiteľku dcéry. Neverím, že nikto s okolia ti nepomôže ( rodinu nerátam - tá sa veľa krát otočí chrbtom sama to poznám )
@kalifka skúšam všetko možné no som zúfalá
@tiezjedna ako by mala poprosiť svojich radšej žiada cudzích ľudí lebo to nestojí nič len sa strapnit na internete . Veď niekto hlúpy sa nájde
Nikto jej neverí že proste nikoho nemá .prvé čo písala o jeho rodine ako keby napísala o svojej
@parvinka0001 nemyslím, že je dôležité v akom poradí ich spomenula... Dôležité je, že jej nepomôžu...
@zmrzlinka2021 pomôže kamoška ale až keď dostane výplatu musím čakať
@1simona11 takže máš čakať na jej výplatu aby ti pomohla.
@ekira1 ja nie niekto nevie čítať
@1simona11 ak by som nutne potrebovala,brala by som aj tych 500eur z banky.Ano sice 500eur nepotrebujes,a teda ich minut nemusis,doplatis tam len tych 150 a da sa odstupit do urciteho casu od zmluvy,sice uz tam bude urok nejaky pidi ale takto by som uvazovala ja.
@1simona11 ak by som nutne potrebovala,brala by som aj tych 500eur z banky.Ano sice 500eur nepotrebujes,a teda ich minut nemusis,doplatis tam len tych 150 a da sa odstupit do urciteho casu od zmluvy,sice uz tam bude urok nejaky pidi ale takto by som uvazovala ja.
@anonym_dcfefb ale prosím ťa .. stačí obyčajné prečerpanie na účte. Keď jej tam chodí výplata, nebol by problém 150€, 30 dní to má bez úroku. Najprv sa nedá, pretože iba mesiac zamestnaná, potom sa nedá, nevie prečo a teraz už aj pôžička sa dá, ale 500€, menej sa nedá..
@anonym_dcfefb ale prosím ťa .. stačí obyčajné prečerpanie na účte. Keď jej tam chodí výplata, nebol by problém 150€, 30 dní to má bez úroku. Najprv sa nedá, pretože iba mesiac zamestnaná, potom sa nedá, nevie prečo a teraz už aj pôžička sa dá, ale 500€, menej sa nedá..
@ekira1 absolútne ste nepochopili že sa mi neda
Preco nezoberies tych ,500 euro? Vsak ich nemusus vsetky rozmrndzarit. Zaplatis 150 najomne. Zbytok odlozis a k tomu dolozis a pozicku hned splatis.
@1simona11 ženy pani mi poskytla fb a nemam pocit zeby bola podvodnicka ale normálna slušná zena ktorá živý dieta a dostala sa do zlej situacie tak preco hned urážky? Troska pochopenia a dobrá by v zivote nezaskodilo
@1simona11 ženy pani mi poskytla fb a nemam pocit zeby bola podvodnicka ale normálna slušná zena ktorá živý dieta a dostala sa do zlej situacie tak preco hned urážky? Troska pochopenia a dobrá by v zivote nezaskodilo
@anonym_798f07 Takýto ojebávači majú vždy pekný Facebook aj ostatné siete. Keďže pani nepracuje, je oddýchnutá a keď niekoho obtiahne o peniaze, dopraje sebe aj dieťaťu. Prečo by nevyzerala slušne a pekne? Niekedy aj lepšie ako tie, ktoré pracujú.
Môžem ti tu dať FB ľudí, ktorí majú dlžoby v tisícoch eur, exekučné príkazy na liste vlastníctva a normálne žijú, chodia po dovolenkách, plodia ďalšie deti. Nuž, to je Slovensko, kde je vymožiteľnosť práva nulová a podvodníci bez chrbtovej kosti klamú a podvádzajú na
každom kroku. A vzbudzovať ľútosť tým, že má decko, je starý trik. To používajú aj Cigánky pred Lidlom.
Pani nepracuje, nikdy nepracovala, živil ju chlap a zrejme zdrhol, lebo jej mal plné zuby. A ona sa snaží pokračovať vo svojom životnom štýle. Nedajte však oklamať !
@anonym_798f07 pochopenie má, ale sama tu nevyužila možnosti, ktoré dostala.
Pozri každý sa môže dostať do zlej situácie, ale urobím čokoľvek a ona to neurobila. Viem, je ľahké čakať, kto mi tu daruje peniaze. Toto tu je bežný jav ...
@anonym_798f07 Takýto ojebávači majú vždy pekný Facebook aj ostatné siete. Keďže pani nepracuje, je oddýchnutá a keď niekoho obtiahne o peniaze, dopraje sebe aj dieťaťu. Prečo by nevyzerala slušne a pekne? Niekedy aj lepšie ako tie, ktoré pracujú.
Môžem ti tu dať FB ľudí, ktorí majú dlžoby v tisícoch eur, exekučné príkazy na liste vlastníctva a normálne žijú, chodia po dovolenkách, plodia ďalšie deti. Nuž, to je Slovensko, kde je vymožiteľnosť práva nulová a podvodníci bez chrbtovej kosti klamú a podvádzajú na
každom kroku. A vzbudzovať ľútosť tým, že má decko, je starý trik. To používajú aj Cigánky pred Lidlom.
Pani nepracuje, nikdy nepracovala, živil ju chlap a zrejme zdrhol, lebo jej mal plné zuby. A ona sa snaží pokračovať vo svojom životnom štýle. Nedajte však oklamať !
@anonym_6e6112 lebo na všetko sa krásavica vyhovára . Mi nehovor že jej bude stačiť 150€ na nájom a jesť čo budú ? Mi chceš povedať že má zasoby na 2 týždne ....zrazu jubswre aký úrok by mala pri 500€ ...ako chce vrátiť 150€ budúci mesiac ,nebudú jej chýbať zase ma nájom či zahadne rýchlo porieši aj výživné ? Takej klamarke len málokto uverí ale vždy sa nájdu hlupáci
@1simona11 Tvoj ex má voči Tebe aj dieťaťu vyživovaciu povinnosť. Čiže platiť výživné. To si už riešila?
@vulka a na to si ako prišla? Tak po prvé, je to vyživovacia povinnosť na manželku, čo zrejme ona nie je, keď sa ex len zbalil o odišiel, rozvod nespomína. Po dalšie právo má manželka po rozvode ak sa nemôze sama živiť, napríklad materská. Čo tiež nebude jej prípad, kedže dieťa má 9 rokov. Takže nárok má len na výživné na dieťa a to jej začalo chýbať až presne dnes a dnes si vypisuje papiere, aby to vyriešila.
@1simona11
Veď v domácnosti je plno vecí ktoré sa dajú odniesť do záložne.Detský bicykel,korčule (v zime dieťa ani nepocíti že ich nemá),kuchynský robot,vysávač,fritéza.....Neverím že sa nenazbiera 150€ to ti nikto neuverí...
No urcite si v praci s chripkou. Mozno tak s nadchou. Keby si chripku mala,mas 40 teploty a ani z postele nevstanes. Ani ATB sa na chripku nedavaju. Este aj cela tvoja rodina je bez penazi....Toto su mi veci. Keby ti 3 ludia z rodiny po 50e dali,tak mas vyplatene. Sa mi fakt nechce verit,ze kazdy v tvojom blizkom okoli ma 0 na ucte.

@anjelicek26 rodina jeho sa mi otočila chrbtom a áno volala som a povedané bolo že dnes musim uhradiť odložiť sa neda
@1simona11 otazka znie, preco sa ti rodina otocila chrbtom, ty si tiez asi dalsie cislo.