icon

Na koho sa mám obrátiť, keď som vo finančnej núdzi?

1simona11
28. jan 2026

Dobrý deň nikdy som nebola v takejto situácii môj ex odišiel a mňa z dieťaťom nechal úplne bez peňazí našla som si novú prácu ale ide o to že teraz mi chýba 150€ musím doplatiť do nájmu a vôbec neviem kde a na koho sa mám obrátiť obvolala som všetky nadácie a nikde som nepochodila vedel by mi niekto pomôcť rada aj osobné sa stretnem poskytnem všetko čo treba ďakujem pekne ☺️

anonym_99d634
28. jan 2026
@1simona11
Odpoveď bola zmazaná

@1simona11 otazka znie, preco sa ti rodina otocila chrbtom, ty si tiez asi dalsie cislo.

anonym_f0e639
28. jan 2026

Takže si to zhrnieme:
* tvoj ex od teba odišiel zo dňa na deň a ty nevieš prečo - je to tvoj manžel, či frajer? prečo ho nazývaš ex?
* nikdy si nebola na ÚP, ani na PN - čiže stále pracuješ a nemáš ušetrený ani cent, lebo si si pred rokom kúpila auto (takže roky predtým si dokázala nasporiť na auto v hotovosti, ale za uplynulý rok si nedokázala mesačne odložiť ani pár eur)
* výplatu si dostávala v hotovosti, preto ti banka nemôže pomôcť
* momentálne si v práci chorá a s rúškom na nose roznášaš chrípku (nie, neverím, že s rúškom nikoho nenakazíš)
* v skúšobnej dobe v novej práci máš priestor byť priebežne počas dňa na mobile a odpisovať (prac.doba ti skončila o 14ej a ty si v pohode založíš diskusiu na obed. Či to si bola v jedálni? 😛 )
* nemáš žiadnu kamošku, kolegyňu, susedu, proste nikoho, kto ťa pozná a bol by ti ochotný požičať 10€, dokonca ani brat, aby si vyskladala potrebnú sumu. Ja by som kolegyni, či susede 10€ požičala, 150€ už nie.
* ten nájom je písaný na koho? tvoj chlap odišiel kedy? dlhuješ za február? či ešte za január?
* požiadala by som majiteľa oficiálnou cestou - napr. doporučeným listom o rozdelenie splátky s tým, že teraz hneď mu viem dať toľko a k 15.2. mu doplatím zvyšok. Na druhej strane - ak dlhuješ za január, nečudujem sa, že s odkladom nesúhlasí.
* včera si sa spamätala, že ti chýbajú peniaze? a do výplaty budeš žiť z čoho? za čo kúpiš dcére jesť?
* dostala si tu niekoľko tipov, na všetky si reagovala negatívne - čo teda očakávaš?

anonym_dcfefb
28. jan 2026
@anonym_f0e639

Takže si to zhrnieme:
* tvoj ex od teba odišiel zo dňa na deň a ty nevieš prečo - je to tvoj manžel, či frajer? prečo ho nazývaš ex?
* nikdy si nebola na ÚP, ani na PN - čiže stále pracuješ a nemáš ušetrený ani cent, lebo si si pred rokom kúpila auto (takže roky predtým si dokázala nasporiť na auto v hotovosti, ale za uplynulý rok si nedokázala mesačne odložiť ani pár eur)
* výplatu si dostávala v hotovosti, preto ti banka nemôže pomôcť
* momentálne si v práci chorá a s rúškom na nose roznášaš chrípku (nie, neverím, že s rúškom nikoho nenakazíš)
* v skúšobnej dobe v novej práci máš priestor byť priebežne počas dňa na mobile a odpisovať (prac.doba ti skončila o 14ej a ty si v pohode založíš diskusiu na obed. Či to si bola v jedálni? 😛 )
* nemáš žiadnu kamošku, kolegyňu, susedu, proste nikoho, kto ťa pozná a bol by ti ochotný požičať 10€, dokonca ani brat, aby si vyskladala potrebnú sumu. Ja by som kolegyni, či susede 10€ požičala, 150€ už nie.
* ten nájom je písaný na koho? tvoj chlap odišiel kedy? dlhuješ za február? či ešte za január?
* požiadala by som majiteľa oficiálnou cestou - napr. doporučeným listom o rozdelenie splátky s tým, že teraz hneď mu viem dať toľko a k 15.2. mu doplatím zvyšok. Na druhej strane - ak dlhuješ za január, nečudujem sa, že s odkladom nesúhlasí.
* včera si sa spamätala, že ti chýbajú peniaze? a do výplaty budeš žiť z čoho? za čo kúpiš dcére jesť?
* dostala si tu niekoľko tipov, na všetky si reagovala negatívne - čo teda očakávaš?

@anonym_f0e639 eura,150eur

parvinka0001
28. jan 2026

Som inak strašné zvedavá že ako budeš o mesiac keď vrátiš tej osobe 150€ ? Za ďalšie to máš nakúpené zásoby do výplaty že viac nepotrebuješ ?

tiezjedna
28. jan 2026
@anonym_99d634

@1simona11 otazka znie, preco sa ti rodina otocila chrbtom, ty si tiez asi dalsie cislo.

@anonym_99d634 jeho rodina sa jej otočila chrbtom... Jej rodina jej pomocť nevie momentálne

parvinka0001
28. jan 2026
@tiezjedna

@anonym_99d634 jeho rodina sa jej otočila chrbtom... Jej rodina jej pomocť nevie momentálne

@tiezjedna ako by mala poprosiť svojich radšej žiada cudzích ľudí lebo to nestojí nič len sa strapnit na internete . Veď niekto hlúpy sa nájde

Nikto jej neverí že proste nikoho nemá .prvé čo písala o jeho rodine ako keby napísala o svojej

anonym_150d99
28. jan 2026
@1simona11

@anonym_150d99 chudák čo teba to trápi želám aby si raz nežobral ti a aby si vedel čo to je alebo neskončil na ulici

@1simona11 Ty tu len klames a zobres, to je vsetko. A este si aj drza. Zbytocne ti tu budu zeny radit, lebo ty len ruky natrcas. Asi vedia banky, a vsetci co si zac, ked ani 150 eur ti nepozicaju. Takych zobraciek ako si ty tu uz bolo. A mozno si ta ista dookola. Aj vcera tu jedna zobrala a zamotala sa do klamstiev. Mozno si to ty.

1simona11
autor
28. jan 2026
@kalifka

@1simona11 televízor, mikrovlnka... Hocičo..
Viaceré sme si prešli v živote nejakými vecami a preto si dostala rôzne rady, ale čo urobíš je len na tebe.
Vždy sú možnosti a je len na človeku, ako sa človek postaví k tomu.
Prepáč, ale neverím, že máš len jednu kamarátku, keby ľudí poprosíš, čo i len o 10 er tak dnes si to mohla mať. Aj triednu učiteľku dcéry. Neverím, že nikto s okolia ti nepomôže ( rodinu nerátam - tá sa veľa krát otočí chrbtom sama to poznám )

@kalifka skúšam všetko možné no som zúfalá

tiezjedna
28. jan 2026
@1simona11

@kalifka skúšam všetko možné no som zúfalá

@1simona11 ten tvoj exot je otcom dieťaťa?? Na to si nikde neodpovedala, či?

ekira1
28. jan 2026
@1simona11

@anonym_150d99 ale áno pracujem a na PN som v živote nebola chorá som mám chrípku a som v práci antibiotiká nasadene a idem

@1simona11 keby si mala chrípku, tak v práci nie si, nevládala by si. A ATB na chrípku, určite, chrípka nie je bakteriálne ochorenie.

tiezjedna
28. jan 2026
@parvinka0001

@tiezjedna ako by mala poprosiť svojich radšej žiada cudzích ľudí lebo to nestojí nič len sa strapnit na internete . Veď niekto hlúpy sa nájde

Nikto jej neverí že proste nikoho nemá .prvé čo písala o jeho rodine ako keby napísala o svojej

@parvinka0001 nemyslím, že je dôležité v akom poradí ich spomenula... Dôležité je, že jej nepomôžu...

ekira1
28. jan 2026
@1simona11

@zmrzlinka2021 pomôže kamoška ale až keď dostane výplatu musím čakať

@1simona11 takže máš čakať na jej výplatu aby ti pomohla.

ekira1
28. jan 2026
@1simona11

@anonym_742ee6 no lebo som žiadala pomoc a vtedy ju potrebovať nebudem bo príde aj mne

@1simona11 ale nepotrebuješ ju.

1simona11
autor
28. jan 2026
@ekira1

@1simona11 takže máš čakať na jej výplatu aby ti pomohla.

@ekira1 nie nečakám za jej výplatu no potom budem mať už aj ja výplatu

ekira1
28. jan 2026
@1simona11

@ekira1 nie nečakám za jej výplatu no potom budem mať už aj ja výplatu

@1simona11 píšeš, že musíš čakať na jej výplatu, vo veľa veciach si dosť protirečíš.

1simona11
autor
28. jan 2026
@ekira1

@1simona11 píšeš, že musíš čakať na jej výplatu, vo veľa veciach si dosť protirečíš.

@ekira1 ja nie niekto nevie čítať

anonym_dcfefb
28. jan 2026
@1simona11

@1simona11 pisala si, kamoska pomoze,musim cakat
Az potom si dodala,ze uz to nebudes potrebovat,lebo dostanes aj ty vyplatu.

anonym_dcfefb
28. jan 2026
@1simona11

@1simona11 ak by som nutne potrebovala,brala by som aj tych 500eur z banky.Ano sice 500eur nepotrebujes,a teda ich minut nemusis,doplatis tam len tych 150 a da sa odstupit do urciteho casu od zmluvy,sice uz tam bude urok nejaky pidi ale takto by som uvazovala ja.

ekira1
28. jan 2026
@1simona11

@1simona11 veď som citovala tvoj príspevok. Tak si prečítaj, čo píšeš.

ekira1
28. jan 2026
@anonym_dcfefb

@1simona11 ak by som nutne potrebovala,brala by som aj tych 500eur z banky.Ano sice 500eur nepotrebujes,a teda ich minut nemusis,doplatis tam len tych 150 a da sa odstupit do urciteho casu od zmluvy,sice uz tam bude urok nejaky pidi ale takto by som uvazovala ja.

@anonym_dcfefb ale prosím ťa .. stačí obyčajné prečerpanie na účte. Keď jej tam chodí výplata, nebol by problém 150€, 30 dní to má bez úroku. Najprv sa nedá, pretože iba mesiac zamestnaná, potom sa nedá, nevie prečo a teraz už aj pôžička sa dá, ale 500€, menej sa nedá..

1simona11
autor
28. jan 2026
@ekira1

@anonym_dcfefb ale prosím ťa .. stačí obyčajné prečerpanie na účte. Keď jej tam chodí výplata, nebol by problém 150€, 30 dní to má bez úroku. Najprv sa nedá, pretože iba mesiac zamestnaná, potom sa nedá, nevie prečo a teraz už aj pôžička sa dá, ale 500€, menej sa nedá..

@ekira1 absolútne ste nepochopili že sa mi neda

vulka
28. jan 2026

@1simona11 Tvoj ex má voči Tebe aj dieťaťu vyživovaciu povinnosť. Čiže platiť výživné. To si už riešila?

oslo1
28. jan 2026

Preco nezoberies tych ,500 euro? Vsak ich nemusus vsetky rozmrndzarit. Zaplatis 150 najomne. Zbytok odlozis a k tomu dolozis a pozicku hned splatis.

anonym_798f07
28. jan 2026

@1simona11 ženy pani mi poskytla fb a nemam pocit zeby bola podvodnicka ale normálna slušná zena ktorá živý dieta a dostala sa do zlej situacie tak preco hned urážky? Troska pochopenia a dobrá by v zivote nezaskodilo

anonym_6e6112
28. jan 2026
@anonym_798f07

@1simona11 ženy pani mi poskytla fb a nemam pocit zeby bola podvodnicka ale normálna slušná zena ktorá živý dieta a dostala sa do zlej situacie tak preco hned urážky? Troska pochopenia a dobrá by v zivote nezaskodilo

@anonym_798f07 Takýto ojebávači majú vždy pekný Facebook aj ostatné siete. Keďže pani nepracuje, je oddýchnutá a keď niekoho obtiahne o peniaze, dopraje sebe aj dieťaťu. Prečo by nevyzerala slušne a pekne? Niekedy aj lepšie ako tie, ktoré pracujú.
Môžem ti tu dať FB ľudí, ktorí majú dlžoby v tisícoch eur, exekučné príkazy na liste vlastníctva a normálne žijú, chodia po dovolenkách, plodia ďalšie deti. Nuž, to je Slovensko, kde je vymožiteľnosť práva nulová a podvodníci bez chrbtovej kosti klamú a podvádzajú na
každom kroku. A vzbudzovať ľútosť tým, že má decko, je starý trik. To používajú aj Cigánky pred Lidlom.
Pani nepracuje, nikdy nepracovala, živil ju chlap a zrejme zdrhol, lebo jej mal plné zuby. A ona sa snaží pokračovať vo svojom životnom štýle. Nedajte však oklamať !

kalifka
28. jan 2026
@anonym_798f07

@anonym_798f07 pochopenie má, ale sama tu nevyužila možnosti, ktoré dostala.
Pozri každý sa môže dostať do zlej situácie, ale urobím čokoľvek a ona to neurobila. Viem, je ľahké čakať, kto mi tu daruje peniaze. Toto tu je bežný jav ...

parvinka0001
28. jan 2026
@anonym_6e6112

@anonym_798f07 Takýto ojebávači majú vždy pekný Facebook aj ostatné siete. Keďže pani nepracuje, je oddýchnutá a keď niekoho obtiahne o peniaze, dopraje sebe aj dieťaťu. Prečo by nevyzerala slušne a pekne? Niekedy aj lepšie ako tie, ktoré pracujú.
Môžem ti tu dať FB ľudí, ktorí majú dlžoby v tisícoch eur, exekučné príkazy na liste vlastníctva a normálne žijú, chodia po dovolenkách, plodia ďalšie deti. Nuž, to je Slovensko, kde je vymožiteľnosť práva nulová a podvodníci bez chrbtovej kosti klamú a podvádzajú na
každom kroku. A vzbudzovať ľútosť tým, že má decko, je starý trik. To používajú aj Cigánky pred Lidlom.
Pani nepracuje, nikdy nepracovala, živil ju chlap a zrejme zdrhol, lebo jej mal plné zuby. A ona sa snaží pokračovať vo svojom životnom štýle. Nedajte však oklamať !

@anonym_6e6112 lebo na všetko sa krásavica vyhovára . Mi nehovor že jej bude stačiť 150€ na nájom a jesť čo budú ? Mi chceš povedať že má zasoby na 2 týždne ....zrazu jubswre aký úrok by mala pri 500€ ...ako chce vrátiť 150€ budúci mesiac ,nebudú jej chýbať zase ma nájom či zahadne rýchlo porieši aj výživné ? Takej klamarke len málokto uverí ale vždy sa nájdu hlupáci

ekira1
28. jan 2026
@vulka

@1simona11 Tvoj ex má voči Tebe aj dieťaťu vyživovaciu povinnosť. Čiže platiť výživné. To si už riešila?

@vulka a na to si ako prišla? Tak po prvé, je to vyživovacia povinnosť na manželku, čo zrejme ona nie je, keď sa ex len zbalil o odišiel, rozvod nespomína. Po dalšie právo má manželka po rozvode ak sa nemôze sama živiť, napríklad materská. Čo tiež nebude jej prípad, kedže dieťa má 9 rokov. Takže nárok má len na výživné na dieťa a to jej začalo chýbať až presne dnes a dnes si vypisuje papiere, aby to vyriešila.

ketrin1984
28. jan 2026

@1simona11
Veď v domácnosti je plno vecí ktoré sa dajú odniesť do záložne.Detský bicykel,korčule (v zime dieťa ani nepocíti že ich nemá),kuchynský robot,vysávač,fritéza.....Neverím že sa nenazbiera 150€ to ti nikto neuverí...

iwesska
28. jan 2026

No urcite si v praci s chripkou. Mozno tak s nadchou. Keby si chripku mala,mas 40 teploty a ani z postele nevstanes. Ani ATB sa na chripku nedavaju. Este aj cela tvoja rodina je bez penazi....Toto su mi veci. Keby ti 3 ludia z rodiny po 50e dali,tak mas vyplatene. Sa mi fakt nechce verit,ze kazdy v tvojom blizkom okoli ma 0 na ucte.