icon

Nájom + režijné náklady platiť na polovicu

22. sep 2021

Ahojte,
Prepáčte, že píšem anonymne...je mi to trošku trápne...
Aby som to trošku zhrnula nech to nepíšem dlhé ako román...
Žijem vo vzťahu s mužom...on ma syna, ja dve deti z predchádzajúceho vzťahu...a máme spolu malé dieťa...do teraz sme to riešili tak, že on platil (inkaso, plyn, elektrinu...internet, skylink a pod) a ja som kupovala potraviny, drogériu...kozmetiku pre všetkých...) on pracuje ja som na RD...takže "plat" nemám vysoký...z toho splácam pôžičku, ktorú som zobrala na Prerabku domu (bývame v jeho dome...pôžičku som brala, ešte keď som bola zamestnaná) no potom som neplánovane otehotnela... Takže tak....nacala som rozhovor na tému, že či by si vedel predstaviť písať dom aj na mňa...to bol výbuch hnevu...som bola mierne v šoku...tak ok...vravim tak mi vrátiš peniaze čo vrazam do prerabky...suhlasil, ale až keď by som od neho odišla...🤔 A nakoniec z neho vypadlo, že teda keď už nebudem ďalej investovať do domu mám pllovicu výdajov platiť teda aj inkaso...a pod. No len ja kupujem aj potraviny a pod. takže plus tie režijné výdavky by mi neostalo skoro nič...súhlasiť s tým?

1andrea111
22. sep 2021

Nevyužíva Ťa?

autor
22. sep 2021

@acrobaleno súhlasím že je to elementárna záležitosť a áno ukázal stránku svojej povahy, ktorá sa mi nepáči...peniaze a majetok je stále blbá a ťažká téma...ale nie je to jediná časť vzťahu...takže je to jeho dom on ho nadobudol(spláca ešte stále hypo)? Áno...nechce ma zahrnúť do podielu na dom? Nie...rešpektujem.
.. To ze ja mam platiť polku výdajov...lebo už nebudem investovať do domu? Áno chce to odo mňa...avšak pokiaľ som na RD môže na to zabudnúť...

autor
22. sep 2021

@1andrea111 jasne, ze bol rad, ze ja hlúpa investujem do jeho domu...

acrobaleno
22. sep 2021

@autorka U mňa by taký chlap skončil. Zachoval sa ako chrapúň a ani po RD by som mu neprispievala polovicu, dokým by nevrátil, čo si investovala do domu.

mariska1989
22. sep 2021

Len nezabudnúť že pôžička má aj úroky .aby si sa zbytočne nepripravila o peniaze

1andrea111
22. sep 2021

Neviem či sa Ti s ním podarí dohodnúť, ale však vyskúšaj

nikyball
22. sep 2021

Skús si to ešte prepočítať čo sa ti oplatí viac. Investovala si síce 6000 ale to nie je nejaká väčšia suma. Keď pôjdete na polovicu podľa mňa to teba vyjde viac .

ukulela
22. sep 2021

@nikyball ale ona plati aj stravu. Pri takej rodine podla mna mimimalne 400e, kludne viac....tam by mal polovicu calovat on. On jej da 200-300 na stravu, ona jemu z toho max 200 na rezie. To je s rezetvou. Pozicku ma vyplatenu a este je v pluse oproti sucasnosti. Ona aktualne plati viac. Hanba takemu chlapovi.

nikyball
22. sep 2021

@ukulela plus nájom si zabudla.

kitycat
22. sep 2021

@akvi presne, ja som z matiky 1ku nemala ale urcite su nejake rezijne naklady menej ako strava pre 4 ludi + hygiena a oblecenie.

Autorke Do kina a divadla ta vzal? Na veceru ste si niekedy zasli? Nechapem, preco kazda zena plati stravu a k tomu este vari, zehli, perie a vobex sa na to nevy... A estfe ta ukeca na 6000 eur, vsak si pan mohol navysit hypo na jeho dom. Hnus a vypocitavost. Jeho hypouver ma urcite mensi urok ako tvojich 6k. By ma zaujimal ten utok co tam mas nastreleny, kolko platis a na ako dlho to je,,

vamajka
22. sep 2021

to je dobre, ze mas nieco svoje hlavne ho nepredaj a neinvestuj do cudzej chalupy

ukulela
22. sep 2021

@nikyball aky najom? V dome platis len rezie, ele, vodu, plyn... aleb9 ma chlapovi platit najom? No prd.

nikyball
22. sep 2021

@ukulela neviem ona v nadpise spomína nájom +režijné náklady.

autor
22. sep 2021

@ukulela platí sa aj inkaso...nie je to nejaká vysoká suma a k tomu tie zvyšné režijné výdavky....

danieladeley
22. sep 2021

Inkaso max 150, strava cca 450, dokopy 600. ak chce platit inkso napoly, ty ziadaj stravu napoly. 600/2= 300. V konecnom dosledku bude on platit viac, ty menej a uver nech vrati.
To , ze ti nechce prepisat ciastku, to mu zazlievat nemozes, tiez by som to neurobila, ale takisto by som nesla zit s niekym, s kym nie som v manzelstve a s kym nemam vysporiadane majetkove pomery a platby, o to viac, ked by som uz mala 2 deti. Velmi zly krok.

autor
22. sep 2021

Ďakujem za vaše názory...rozprávali sme sa...tak som o niečo múdrejšia...povedala som mu, že teda keď mám platiť polku výdajov na chod domácnosti tak on bude platiť polovicu nákladov na stravu, drogériu, ošatenie, kozmetiku a pod. ostal prekvapený a nakoniec z neho "vypadlo" že nemusím platiť a ponecháme to po starom....

danieladeley
22. sep 2021

lenze po starom ty stale budes tahat za kratsi koniec, ci ti vrati pozicku?

tncka
22. sep 2021

A toto je otec tvojho dietata? No to je vuul. Uz by ma nebolo

bluka2
22. sep 2021

Hlavne ešte pol starostlivosti o spoločné dieťa malo byť v tom návrhu a tie domáce práce. No, budem prekvapená, ak vám to bude dlhodobo klapať, aj keď by som ti to priala

zuzi0911
22. sep 2021

Ja toto, ale nepochopím. Žijete sko partnerky v jednej domácnosti a delíte si co kto platí? A ty ešte vrazas peniaze do cudzieho domu?
On ako majitel nepotreboval nič prerábať.?,
Ja neviem, ale ja som prišla k priateľovi bývať a neplatila som nič, lebo peniaze sme si dali dokopy a prerabky sa hradili z toho.. Čiže jeho plat a môj rodičak....
S takým človekom by som ale nežila. Najprv mi prerob dom a ešte aj plat za nájom... Ty si co, iba príatelka na noc?!

lienka.7
22. sep 2021

Sorry, ale mne by uz blikala kontrolka...
Prepocital si, co je vyhodnejsie pre neho. Potrebuje ta len ako banku, kedze nedokaze vsetko financovat sam. Uz by som do "jeho" domu neinvestovala ani jedno jedine euro.
Ani sedacku by som nekupila. Nic. Pan ta jedneho dna vykopne a ty ostanes akurat tak s blockami co si financovala a mozes sa akurat tak sudit.
Mimochodom snad mas aspon dlh spisany cez notarsku zapisnicu s exekucnym titulom. Inak sa detto mozes akurat tak sudit.

autor
22. sep 2021

Pôžičku mi vráti...jasne, že nebude po starom...povedala som, že kúpim to načo budem mať a ja už teraz viem, že budem mať max na jeden nákup mesačne...

lienka.7
22. sep 2021

Ja uprimne pochybujem, ze ti dobrovolne daco vrati... kplko ti ma vlastne vratit??? uz zistil ze nie si hlupa hus, ktora bude len tak platit ako doteraz.
Co je to kupis to, na co budes mat??? 1 chlieb na tyzden, ked si doteraz kupovala 3? To len ako priklad...
Este raz, pokial nemas exekucny titul, mozes sa akurat tak sudit... na SK je to XY rokov.

autor
22. sep 2021

@lienka.7 máme to riadne spísané koľko som mu požičala...jasne, že jedlo kúpim keď bude treba, ale tak doteraz som sama sadla do auta a šup na nákup a nakúpila všetko čo chýbalo...teraz mu jednoducho zavolám a poviem čo chýba nech kúpi cestou z prace a hotovo...

zuzi0911
22. sep 2021

Riadne spísané len medzi vami je neplatné. Potrebujete to mat overené notárom... Ak nemáte tak to hneď rieš.... Inak ti peniaze nemusí vrátiť. Nikto ti nebude akceptovať spis len medzi vami....

autor
22. sep 2021

@zuzi0911 notárom máme...

lienka.7
23. sep 2021

Este raz, mas notarsku zapisnicu s exekucnym titulom??? T.j. ze ked ti nezaplati to co ma, automaticky ide exekucia???
Lebo ked mas len overene podpisy na dohode u notara, to ti je tak na 2 veci asi...

lienka.7
23. sep 2021

@zuzi0911 ja som jej to napisala uz 2x. T.j.ci ma priamo notarsku zapisnicu s exekucnym titulom.. kde ma presne specifikovane kolko ma vratit a do kedy najma. pochybujem vsak. Ak ma len overene podpisy na nejakej dohode, ze jej kedysi daco vrati, tak ma dievca smolu... moze sa sudit aj 10 rokov.

maryon1
23. sep 2021

no sa ani nedivím, že ostal "prekvapený a že zrazu už nemusíš platiť ty nič" keď si mu povedala, že bude platiť stravu, drogériu, šatstvo. pri 6člennej rodine vyjde omnoho lacnejšie platiť polovicu energií/nájmu, ako tieto poplatky, vidím to u nás. je to niekoľkonásobne viac ako poplatky, týkajúce sa domu.

má to prešpekulované chlapec.

akvi
24. sep 2021

No to je úplne smiešne, ze chlapec zrazu cukol, keď si spomenula vydavky na stravu. Ja na tvojom mieste zacnem odkladať bločky ale ze komplet, aj zuvacku, čo kúpiš jemu, ci jeho decku. A o mesiac by som vytiahla zoznam co si kúpila a pekne rozpolozkovane by som to mala, co je do spolocneho, co je len tvojim detom, jeho decku, jemu, tebe. A pekne mu to strcila pod nos a potom by som sa začala baviť o tom, ako idete fungovať každý ďalší mesiac, lebo sa stavím s tebou o čokoľvek, ze tvoje výdavky budú nasobne vyššie, ako jeho zasrane inkaso. Sorry, ale som nasratá za teba..