Nárok na OČR
Ahojte v októbri som nastúpila do predchádzajúcej práce po skončení MD a RP. Dcérka ma teraz horúčky a žial , sa mi neda nastúpiť do práce. Zaujimalo by ma , či mám rovnaké právo na očr ako moje kolegyne , lebo volala mi šéfka , a vravela riadne blbosti. Ďakujem pekne za vysvetlenie.
Máš nárok samozrejme
Normálne máš nárok na ocr
Na OCR by si mala nárok aj druhý deň po nástupe.
Ďakujem pekne baby. Lebo moje kolegyne , čo majú 10 ročne deti , sú na očr už týždeň. Mne mala začala horučkovať už včera , tak som rano volala , že žial bohu ju nemám pri kom nechať , že ma to mrzí ale neprídem. Keď som veducej vravela , že idem na očr tak mi povedala , že na dva dni nemam ísť , že mi da dovolenku. Len proste dcérka mi teplotuje stále , a som sa rozhodla , že ju nebudem odkladať kade tade po rodine , proste ostanem pri nej doma cely budúci týždeň aby sa mi poriadne vyliečila. Samozrejme , vedúca začala vystrájať , že nema kto robiť , že všetci su na očr a že si to nemam čo dovoliť , že ja za dany mesiac musím odpracovať čas ktorí mam v zmluve... akože ostala som v šoku , ostatne mamky tak s veľkými deťmi môžu byť dva týždne a ja nemam pravo byť doma pri menšiom dieťati?( nic proti proti staršim deťom). Ale chapete to ? Zajtra som rozhodnuta , že rano jej zavolám a poviem jej , nech sa namna nehneva , ale aj ja mam pravo byť doma pri svojej chorej dcére , a nemienim ju odkladať kade tade ako sa mi vyjadrila...
Máš na to právo. Mňa takto vedúca vydierala, že nie som kolegiálna voči ostatným kolegyniam, keď chcem ísť na očr a musia mať nadčasy, že nemá kto robiť. Dala som výpoveď, lebo tie stresy čo som mala kvôli nej a keď dcéra ochorela už nechcem zažiť. Ani raz som nebola na očr ani PN kvôli nej a musela som si čerpať stále dovolenku a 3 ročné dieťa dávať starým rodičom čo majú skoro 80 rokov.
Vedúca má nervy, preto sa vyhráža... Nikto by neocenil, keby si ju nechávala po rodine. Zostaň s ňou doma
Rovno sa poobzeraj po novej praci. Ked toto vystraja uz teraz, lahke to tam mat nebudes.
Keby si bola ty chorá tak tiež neprídeš do práce a musí sa šéfka zariadiť. Takže ano nárok máš na očr ako baby vyššie radia, len jej daj vedieť a pošli jej tlačivo žiadosti o ošetrovné na potvrdenie. Skore uzdravenie malej. 🍀
no zase si bola medzi poslednými čo robiť mohli a robili, keďže kolegyne už na OČR boli - takže jasne že sa hnevá, veď niekto to urobiť musí a ona nemá ľudí.....potom že prečo zamestnávatelia nechcú ženy s malými deťmi......
@mogaa presne tak , tak nech poprosi tie , co sú na očr už vyše dva týždne , nech sa vratia s5 do práce , a nech slobodne na očr idu mamky , ktorím deti ochoreli neskôr , bez blbych pripomienok od nadriadeneho , ktori deti nema a mysli si , že to je len tak si odkladať decko po rodine v horúčkach 😉

Jasne, ze mozes ist na Očr