Našli sme dom podľa našich predstáv, ale je už rezervovaný
Dobry den nasli sme dom presne podla nasich predstav. Velmi ho chceme co usime spravit aby sme ho ziskali? Udajne je zaplatena nan zaloha a ze vybavuju hypoteku, ale je stale v ponuke. Myslite ze pomoxe ked ponukneme o 5 tisic viac? Prip. Co by ste poradili? Je to dom nsich snov a chceme ho ziskat pre seba...
Skúste. Ja som tak ponúkla, ale uchádzač ktorý bol predo mnou ešte nezaplatil zálohu, tak som ponúkla o 5000 naviac aby uprednostnili mňa. Vo vašom prípade neviem či to pomôže, keď je už záloha zaplatená. Ale vyskúšajte. Možno sa im hypotéku vybaviť nepodarí a potom budete na rade vy.
si to prečítaj po sebe,vybavuju si hypotéku keby vam bol súdený je váš,takto spravit niekoho smutnym,len preto ze ludia si myslia ze si môžu kúpiť všetko.
@ivsoja2020 asi tak aj tak to bude nemožné, keď zaplatili zálohu. Tam sú nejaké podmienky, zmluvy takže majú smolu.
My dom hladame uz 4 roky a vzdy nam ho vyfuknu tak nechapem preco by som nemohla aj ja raz byt svina. Dom predavaju za smiesne peniaze a na tu oblast je to vysoka cena za to co oni predavaju. Cena na tu oblast je 45 mi chceme ponuknut o 5 viac a kupovat to za skoro 70 tisic je uz moc
@ivsoja2020 veď autorka nepíše, že by na základe ich penazi navyše zrušila realitná rezevacku prvému paru. Ale možnoprvemu paru hypotéku neschvália a potom bude realitka vedieť, že oni majú záujem.
Ak je zaplatená záloha, tak počkajte či sa mi podarí vybaviť hypo, ak áno, máte smolu
Zaplatili zálohu, tak je veľká šanca, že dom kúpia. Tým, že niekto zaplatí zálohu, vzniká záväzok nielen jemu kúpiť to, ale aj predávajúcemu, nepredať to inému. Môžeš skúsiť, ale veľké šance tomu nedávam. Určite nebude stačiť 5000.
Teraz je to už v takom štádiu, že môžete tak maximálne kontaktovať RK s tým, že máte záujem, ak sa náhodou nepodarí týmto vybaviť hypotéku.
Ešte je šanca ze hypoteku nevybavia ale pochybujem žeby niekomu kto si vybaví hypoteku, zaplatí zálohu nakoniec povedali ze dom predaju inému. Takto to bohužiaľ nefunguje
Ak už je zaplatená záloha, tak ak by predávajúci cúvol, bude platiť pokutu. Pri RD počítam že 5000 určite. Čiže aby sa im oplatilo rušiť to, musíte ponúknuť viac. Skúste ponúknuť 25000 a platba celej kúpnej ceny cash, nie na úver, aby to bolo rýchlo. Keď je to dom vašich snov a musíte ho mať iba vy, tak by to nemal byť problém. Ak to problém je, tak trochu pokory. Asi až tak dôkladne nepozeráte ponuky domov na predaj, keď ste inzerát našli až keď je na dom zaplatená už záloha. Vyfúkli vám ho preto, že inzerciu pozerali pozornejšie.
@miggy áno, tak som to myslela aj ja. Zavolať realitke a povedať, že dajú o 5000 viac ak to nevyjde tým prvým.
Nabudúce musíte byť rýchli, aj môj bývalý byt nahodili ráno na net a večer som už platila zálohu...
@eternity24 je ine ked si nevybavia hypo,a je ine ked podplatia len aby dom bol ich,predstav si ze si to ty.
@eternity24 Prečo by ponúkali viac, keď to tým prvým nevyjde? Veď potom bude dom zase k dispozícii za pôvodnú cenu, nie?
wau, mimo temu, ale to kde sa da kupit dom snov za 45tis?
A ako vies ci aj oni tak dlho nehladali? Mne by sa zle byvalo,kebyze to tak urobim. Dufam,ze im hypo vyjde
A ešte závisí od toho, v akom štádiu je vybavovanie hypo. Ale skús sa vcítiť aj do nich. Predstav si, že by si zaplatila zálohu, čakala na vyjadrenie banky, prip.uz na peniaze a v tom by ti zavolali, že to rušia, lebo niekto ponúkol viac.
Ten dom snov stojí 45000€?!?! Veď za to ani poriadnu chatu nekúpiš! A že 70000 je zaňho už moc? To čo je za dom, prosím?
Skontaktuje realitku, ja som sa tiež tak ozvala na jeden byt, odbili ma, že už je aj záloha zaplatená a napokon mi po týždni volala realitka, že hypo im neschválili, tak ak máme záujem, môžme prísť na obhliadku. O 5 viac ponúknuť môžete, len či kvôli takej sume niekto urobí zo seba blbca... Najmä ak sa mu to neoplatí, lebo tie záložky sú už viazané na pokuty.
@nelca84 tak u nas na vychode,na dedine je na predaj dom v ktorom zil Pavol Horov a je na predaj za 56000 a este v mensich dedinach,kupis aj lacnejsie
Zmluva je podpisana, uz nic nenarobis. Jedine, ze bu im uver nevysiel, ale to uz zvycajne v tejto faze je overene, ze uver daju.
@ivsoja2020 podplatit sa podľa mňa v tejto situácii nedá. Keď podpísal prvý pár rezervačnu zmluvu a zložil zálohu, touto zmluvou je viazaný ako predávajúci, že nesmie nehnuteľnosť predať inému, tak aj realitka a tak aj kupujúci. Ide iba o tom keby prvému paru nevyšla hypo
@h2 áno bude k dispozícii zase, ale zase ich môže niekto predbehnúť a takto by realitka volala ako prvým im, že je dom zase na trhu.
@h2 Južne od Košíc smerom na východ bližšie ku hraniciam bežná cena za dom
@nelca84 aj ja chcem vedieť, hneď sa budeme sťahovať 🤣
@oblecenie99 Zhodou okolností som pred pár týždňami bola služobne južne od Košíc smerom na východ bližšie ku hraniciam a videla som tam tie domy, aj tie dediny. Áno, podľa toho, čo som videla, by som viac nedala, ale zase že by to boli nejaké domy snov, to sa určite nedá povedať.
nie, nezískaš pre seba, keď už je podpísaná rezervačná zmluva. Pri jej zrušení platí pokutu ten, kto ju poruší. Takže majiteľ určite nebude rušiť rezervačnú zmluvu, aby ho predali vám. okrem toho už je možno aj dávno podpísaná kúpna zmluva, len realitak nevymazal inzerát.
@petulda333 no schvalne som to pozrela, stoji o 11tis. viac a je v povodnom stave, domom snov by som ho veru nenazvala. Ale pre niekoho ineho moze byt.
Uz je zaplatena zaloha, to znamena ze povinnosti maju nielen kupujuci ale aj predavajuci. Ano, mozu odstupit od zmluvy ale musia zaplatit kupujucim pokutu. A ta je okolo 5 tisic. Cize co by ziskali keby vsetko zrazu zrusili a s vami isli vybavovat vsetko odznova? Nic, este by boli mozno aj stratovi

To ho moc nechcete ked ponúkate také drobné.
Možno keby ste ponúkli predávajúcemu 20tis extra tak zo seba urobí hlupáka a posunie ho vám...
je tam možné že len pokuta na odstúpenie od zmluvy je 5-7tis eur