icon

Nedoplatok na plyne

mamina2388
4. sep 2017

Ahojte mamičky na základe mojej žiadosti a vydokladovať i príjmu a výdavkov mi vyhoveli v splátkovom kalendári čo som mala nedoplatok za plyn.
Veľmi pekne prosím o pomoc aspom s 1 šekom nakoľko to treba uhradiť do 8.9. čo ja žiaľ už peniažky na to nemám práve. Darmo som im pisala že rodičovský poberám až 18-21 kedy ako to vychádza. Ak neuhradim celé mi to padne a budú vyžadovať celú sumu 386 e, čo žiaľ tiež nemám ...
Veľmi pekne vás prosím pomôžte ...

sissy27
4. sep 2017
sissy27
4. sep 2017

@holubicka28 výborne...😒

obsadenemeno
4. sep 2017

@evittam
@deti95060810
no ved skusa.... podla tych predchadzajucich tem jej vzdy niekto pomohol, poslal....a s jedlom rastie chut. Ved ked poslali oblecenie, topanocky, poslu aj peniazky...... Neverim, ze sa neda najst praca. Kto pracovat chce, vzdy si nieco najde, az tak zle na tom Slovensko nie je.
Bola som teraz na SK na dovolenke a len v centre mojho rodneho mesta (asi 30tis obyv) som napocitala 7!!! pracovnych pozicii vo vykladoch (predavacky, servirky, kuchari). Sestra spominala, ze posta potrebuje postarky a takisto vsetky supermarkety potrebuju ludi.
Takze je to skor o tom, ze kto chce, najde. Kto nechce pracovat, najde vyhovorky.

A ano, to, ze deti nemaju priezvisko po byvalom, naozaj nema nic spolocne s vyzivovacou povinnostou. ale to si treba obehat a vyzistit. Alebo vyguglit, ved na internet este mas
@mamina2388

cecilia68
4. sep 2017

@mamina2388 A "na koho" sú deti? Niekto ich predsa urobil a platiť musí... ak neplatí, kompenzuje to ÚPSVaR, kde ich následne vymáhajú od otca. Treba ísť tam a popýtať sa. Tu môže hocikto napísať, že potrebuje ☹ Zaregistruj sa na stránke Ľudia ľuďom, kde si preverujú žiadateľov a následne spustia zbierku.

evittam
4. sep 2017

@ema234 Ja ju nesudim. Na to si ako prisla?! V zivote som si nedovolila nikoho sudit.

evittam
4. sep 2017

@obsadenemeno No tak nejako. Ale napíš pravdepodobnu realitu a uz "sudis" a "nevies ako dopadnes". Z takychto odpovedi vidís,ze ludia su až moc dôverčivi a nepoucitelni...

evittam
4. sep 2017

@ema234 Papier, net znesie. Hocikto môže napísať -nemam na to na tamto.... Keby nemala ani net a comp alebo fon nemá.....To ta nenapadlo?!

obsadenemeno
4. sep 2017

@evittam no mohla by usetrit 22eur kazdy mesiac...... 😒

net a telku k zivotu nepotrebujes..... free wi-fi je uz dnes v kazdej kaviarni ci nakupnom centre a tv nie je nutnost. Su aj knihy. No ale to je uz o prioritach, co kto povazuje za "must have".

A ano, budu nam vycitat, ze "sudime". Nie, nesudime. Len sa nam tak akosi rozum zastavuje. Nad naivitou? niektorych zien. Pisem naivitou, ale ono by sa ten privlastok dal nahradit aj inym slovom.
Ja by som aj napisala, co by som robila na mieste autorky temy, ale asi by sa do mna pustili, ze si to predstavujem prilis lahko.

jana_eyre
4. sep 2017

Necitam celu diskusiu, ale akosi sa mi nechce verit, ze po dohode o splatkovom kalendari nie su ochotni upravit dni splatnosti.. Plynarne neziju totiz z urokov z omeskania z prenich takych smiesnych sum ako je 400€..

evittam
4. sep 2017

@obsadenemeno A na co by setrila ked sa najdu ti co poslu....

obsadenemeno
4. sep 2017

@evittam a tych 85eur na plyn mesacne sa mi zda vela....ak je v tom zaratana aj splatka dlhu, ok, ale mohla si dohodnut dlhsie obdobie na splacanie po nizsich ciastkach. Inak £85 mesacne za plyn neplatim ani tu v UK.

evittam
4. sep 2017

@obsadenemeno No to záleží aj od toho čo všetko ma "na plyn". My platime 12Eur/štvrťrok ale to mám len varnu dosku na plyn.

obsadenemeno
4. sep 2017

@evittam aj keby mala plynove kurenie, sporak a kazdy den by piekla 10 chlebov pre dedinu, 85 eur mesacne je privela.

mamina2388
autor
4. sep 2017

@jana_eyre k predošlom komentárom je mi z nich do plačú...2roky sa s deťmi trápim sama mám 2 deti o ktoré sa starám ako môžem...ak to tak prekáža že žiadam o pomoc keď sama neviem rady prepáčte ale ja rodinu atď nemám, ze som vôbec napísala,
Žiaľ a keby mám prácu nežiadam tu o nič asi toľko.
Bola som v restikach, všetky obchody (billa. Lidl tam chceli aby som šla na dva mesiace na zapracovanie do Štúrova či kam to neprichádza k úvahe. Kauflande zavoláme vám. Atď atď, a na dvesmeny nemám ako ísť keďže na 6.00neviem byt v žiadnej fabrike a posledný bus mi ide o 23.25 a tu sa rysuje aj otázka kto by mi bol bral malú zo škôlky a bol s malým. Nieje moja situácia vôbec ľahká a verte či nie mám asi 10-15 inzerátov že si hľadám brigádu atď nehladam dôvody prečo nerobyt, keďže viem ako na Tom som ale opak pravdou.
Neviem ako by vám bolo keby ste na všetko samé a nemáte nikoho kto by vám pomohol
K plynu vyslovene som žiadala splátky k 20temu a oni deky na zálohu mi poslali k 15 a splátky k 8-9dnu v mesiaci prvá 45€ zvyšok po 38€.
Ako je možné že mne na UPSVaR povedali že nárok na náhradné výživné nemám ak otec nieje v rôznych listoch udany a ani len na hmotnú núdzu ?
Ja neviem kde je žije...
Ale ďakujem za vaše posmesky

liaka
4. sep 2017

@mamina2388 23.8 ste pisali, ze otec deti vsetko prepija a teraz ani neviete kde zije a kde je?

liaka
4. sep 2017

A kde zijete Vy? Pisete o poplatku za skolky, plyn a podobne a najom z coho platite? Ked ste sama a nema Vam kto pomoct?

obsadenemeno
4. sep 2017

@mamina2388 a preco nie je udany ako otec v rodnych listoch deti?

A to naozaj nemas NIKOHO, ziadnu rodinu alebo kamosky, co by ti pomohli? To tam u vas na dedine neexistuje starosta, ktory by mohol pomoct? Alebo nejaka ina mamicka s detmi, co by tvoje vybrala zo skolky/jasli? Tomu proste neverim. Je smutne, ze nemas, ako pises "nikoho". Ale preco? Nezijes na ostrove, su okolo teba ludia, susedia a pribuzni...... nikto nie je ostrov. Preco nemas nejake kamaratky alebo si sa so vsetkymi rozhadala? Mozno koli tvojmu ex, ked si nepocuvala rady? Neviem, len hadam. Ale asi by bolo nacase zacat hladat pomoc blizsie k domu, nie medzi cudzimi na nete. Donekonecna sa to neda. A ludia ti radi pomozu s oblecenim a hrackami, ale pytat peniaze, to uz je trosku podozrive.

mamina2388
autor
4. sep 2017

@liaka pred dvoma rokmi si našiel takú úžasnú prácu a čo zarobil prepol, a pije isto aj teraz lebo sme mali mimosúdnu dohodu aby platil na deti ale nič na nechty neplatí sa sa to pochopit a áno súčasne neviem kde žije čo robí pretože na adrese kde býval už nebýva.
@liaka ja nájom mám len réžie aktuálne už 160€ v tomto už aj škôlka.a áno nemá, lebo rodinu nemám tak ako podaktorí tu. A priateľov tiež nie. Žiaľ.

jana_eyre
4. sep 2017

@mamina2388 no nehnevaj sa, akoze kde vidis posmesky? Mne sa dnes normalne rozum zastavuje nad tym ako si ludia domyslaju! Nic mi nevadi pytaj kolko a co chces..

ked som ti v minuej diskusii napisala aby si mi poslala adresu, ze ti poslem veci pre vsetky deti, tak si ani nenapisala.. Ja som kedysi pracovala v spolocnosti co sa zaoberala dlzobami a teda veritelia sa pokial bol zaujem od dlznika snazili vyjst mu v ustrety v splatkovychvkalendaroch a dnoch splatnosti.. Pri pohladavkach v takych sumach to boli pre nich drobne, nemali preco robit problemy.. Pokial je toto tvoja prva dlzoba a nerobila si mrtveho chrobaka dva roky, tak mi je jednoducho divne aby robili problem s 10timi dnami hore-dole..

Zober deti do pobocky, spis znova ziadost, ze si v nudzi osamela matka a ze splacat chces, ale len v dnoch ked mozes a to je 20teho.. Ja viem ze je lahsie ziadat pomoc a ver, ze ja viem ake to je byt v naozajstnej financnej nudzi (tym ta ale zatazovat nemienim), ale treba sa posnazit problem riesit s plynarnami, pretoze o mesiac 8.10. Budes znova na tom istom pytat ze ti nevyjde, lebo este neprisiel rodicak..

liaka
4. sep 2017

Aj ja som bola v nudzi, nezamestnana a mala som kvoli hladaniu roboty mobilny internet. Byt v problemoch tak neplatim 22€ za internet a tv. Deti mali STV 1 a to bolo vsetko. Dnes som zamestnana ja aj muz a platim za internet 16€

jana_eyre
4. sep 2017

@obsadenemeno my mame dom, plynom kurime a varime, sme 5ti a mesacne platime 65€.. Takze ano, aj mne sa zda 85€ bez splatky vela pre 3clennu rodinu.. Aj keby mali gamatky..

janula12345
4. sep 2017

@mamina2388 prepac ale tebe uz je tazko uverit kto si a co si vlastne zac. Uz niekolko krat si sem hodila temy a len a len pytas peniaze. Dokonca ked si hodim tvoj nick do googlu tak vyhodi prispevok z roku 2012 kde osoba s rovnakym menom pyta veci pre male deti... no kolko ich mas?? Alebo nerastu? Ci nahoda ze rovnake meno? Hm... mne to iz pripada jak notoricka pytatelka a pekne si privyrabas z lutosti inych. A zneuzivas na to matky a svoje (ak mas) deti.
A ak ak si v takych problemoch naozaj- naco si robila druhe dieta ked uz na prvr si pytala? A ani v rodnom liste nemaju otcov? Urob tretie a stvrte a potom sa ti poskladame.. achh.

jana_eyre
4. sep 2017

Ale teda baby, uz minule som tento nick zaregistrovala v terminovke oktobrovky2013 (vdaka mojej dcere som tam).. Dala som si hladat jej prispevky a normalne za tie roky prispievala normalnymi statusmi o malej dcere.. Takze z toho mi vychadza ze sa jedna o realnu osobu, co sa naozaj dostala do nudze... Az teraz tam dala prvy krat status so ziadostou o pomoc.. Tak ja len, aby som bola fer, toto som zistila o jej nicku..

sasa1310
4. sep 2017

@mamina2388
nerozumiem trošku. Ani nechcem rýpať, ale keď už prvé dieťa nemá otca v rodnom liste, tak načo sa urobilo druhé dieťa tiež "bez otca"
Budúcnosť neistá, Otec/neotec alkoholik a dve deti hneď po sebe, ako keby si mala doma princa.
Smutné a žiaľ koľko detí takto doplatí na nerozvážnosť rodičov.
Inak Držím palce, stačí nájsť robotu a pomaličky to pôjde.

janula12345
4. sep 2017

@jana_eyre nene toto nieje prvy krqt co pyta. Stale pyta nieco. Tu na mk som viac krat videla ze pytala vecicky a iz som nasla 2 rozne portaly kde pytala v rokoch 2012 a 2013. Meni maily ale stale to iste meno. V roku 2012 pytala veci pre 3 a 4 rocneho syna pod mamina2388@azet a v roku 2013 som nasla prispevok kde pyta fusak a babatkovske veci a mail je mamina2388@gmail... bid ma tych deti viac alebo neviem. 🙂

liaka
4. sep 2017

A co je s Vasim dedom? V roku 2024 ste menili plastove okna a ze dedo bude do toho pindat. Kde je teraz?
@janula12345 v roku 2014 este pisala,ze ma najuzasnejsieho muza a uz vtedy pytala pomoc s oblecenim? To znamena, ze zadarmo hrabe a ludia posielaju a oni si plastove okienka zatial robili. Niekto sa vie "obracat"

novana
4. sep 2017

@holubicka28 , už tu padla otázka, kde je tretie dieťa. Neodpovedala.

sticker
jana_eyre
4. sep 2017

@janula12345 tak ja neviem.. V terminovke prispela prvy krat 24.9.2013 ze caka na porod a odvtedy az doteraz normalne statusy o dietati a neskor o detoch...

liaka
4. sep 2017

V roku 2004 malo byt napisane, men

janula12345
4. sep 2017

@jana_eyre no ved zjavne aj pkdla fotiek ma aspon 2 deti. Len okrem toho je zjavne aj to, ze v roku 2012 pytala pre starsie deti veci, ako pise liaka- v inom roku zas uplne nieco ine. To su proste take zeny. Nerobia ani robit nebudu a vedia, ze matky- citlive starostlive osoby sa zlutuju. Neboj keby jej niektora napisala ze je z KN a ze ju zamestna... 🙂)) jak by sa hrnula. A nehovorim o tych reciach ako deti nemaju otcov v rodnom liste atd... to uz co je? By sme sa divili keby sme ju realne poznali.