Nedoplatok na plyne
Ahojte mamičky na základe mojej žiadosti a vydokladovať i príjmu a výdavkov mi vyhoveli v splátkovom kalendári čo som mala nedoplatok za plyn.
Veľmi pekne prosím o pomoc aspom s 1 šekom nakoľko to treba uhradiť do 8.9. čo ja žiaľ už peniažky na to nemám práve. Darmo som im pisala že rodičovský poberám až 18-21 kedy ako to vychádza. Ak neuhradim celé mi to padne a budú vyžadovať celú sumu 386 e, čo žiaľ tiež nemám ...
Veľmi pekne vás prosím pomôžte ...
Mna udivuje aj to ze zije na dedine a nema jedinej kamosky, znamej, babky, sudedy, nikoho kto pomoze s deckami .. Ci to nebude tym ze ju uz vsetci prekukli potom co jej dali co mali a atale nebolo dost. Hmm
@janula12345 asi mas pravdu..
@jana_eyre k tomu plynu...my máme nový dom - platíme za plyn 37e - kúrime, ohrievame vodu....ale všetci susedia naokolo platia aj 120 e za plyn - závisí aký je dom, či je zateplený, či sú vymenené okná - neuniká teplo cez okná, ....takže aj verím že platí za plyn 85 e....toľko platí aj môj otec a to býva sám v rod. dome....
@jana_eyre veď sa pozrite na jej blog - ona tam má odfotené dieťa...mne sa nezdá žeby klamala o dieťati....alebo Boh vie ....😉
mňa len prekvapuje že nemá nikoho....žiadne babky, tetky, sesternice, bratrancov, krstných, birmovných, strýkov, ujcov, ujčinky, kamarátky.....nič. Tak kde potom vyrástla? V hore???? či sa len naraz vyskytla....😒
@deti95060810 noo v 2012 mala 3 rocneho syna. Dalsie cakali v oktobri 2013. V blogu ma dceru 3rocnu a syna takmer 2rocneho.
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/triky-ako-naucit-rozpravat-skoro-3-rocneho-chlapca/
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/daroval-by-niekto-det-oblecenie-do-3-mesiacov/
ktovie, ako to tam je. Kde je ten chlapec, co mal v 2012 3 roky?
A o tom, ze vraj nema nikoho, to sa mi tiez nevidi, to som sa uz tiez pytala. Ale mlci ako partizan. Neprezradi.....
Komu mamina2388@azet.sk sa neviem žiaľ vyjadriť pretože to nieje môj mail!
A mám aj iné telo.cislo..
Ku zvyšku čo ste na mňa napísali sa nevyjadrujem ale plačem nad vašimi príspevkami. Keby viem ísť robiť tak nežiadal z hanbou o pomoc :( Ale máte na mňa očividne iný názor pekný vecer
@obsadenemeno žeby v ústave? Boh vie čo to za ženu tu vypisuje....
radšej napíš na Ľudia ľuďom .... alebo si to aspoň pozri a možno nejaká pomoc aj finančná sa nájde....
@mamina2388 neplac, ale vysvetli. Ak nieco ziadas, mame pravo aj na otazky a na vysvetlenie. Plakat ti nepomoze.
Prosim vysvetli, ako to, ze nemas "nikoho" a ze preco si si za tie roky rokuce nedokazala vyriesit stale rovnake problemy. Preco si nechas urobit deti neschopnym alkoholikom. A preco nie je v rodnych listoch deti. A kde je ten prvy chlapec. A preco platis neskutocnych 85 eur ked mate plastove okna....a podobne.
Plakať pomáha a veľmi !
No lebo nikoho nemám aspom nikomu nechybam.
Keď mala dcéra rok makala som keď mala dva ex si začal z takými akými je cieľ on zistila som že som trhu keď mala mala okolo 2r, ostala som bez ničoho od neho do krízového, a odvtedy o ňom nič neviem iba čo som počula. Potom keď som dostala kocikove som našla starý dom na nájom i predaj som v ňom za nájom ale iba režijné náklady sú tu staré okná a strate gamatky ..
Plastové okná a o chlapcovi nič neviem ex pil aj v čase ako sme mali malú prácu flakal atď...
Jediné čo ma na chlapca napadá že v čase som mala kamošku ale nemala net tak som jej požičala aby sa tu zaregistrovala ale ona nechcela lebo mala problém iba ten a tak som jej dovolila ísť cez môj nick, už som 3roky o nej nepočula...
A plastové okná 🙂 hmmm to menil exov dedo uz nebohý nech mu je zem ľahká 🙂
@mamina2388 ako nevies o chlapcovi? Co si ho niekde zabudla?
Tak si si radsej mala najst malu garzonku v meste, kde je praca/skolka/jasle a nie stary dom na dedine. Financna gramotnost ti asi vela nehovori, vsak?
No tak ked ti pomaha plakat, tak plac, urcite ti to pomoze!!! Aj dlhy zaplati!!!
Sorry, ale precitaj si svoje starsie temy. V 2012/2013 si na tom bola rovnako, zobronila si o milodary na koniku. To si sa vobec, ale vobec nepoucila? O exovi pises, aky bol pracovity, ako robil nadcasy, ako ovladal 6 strojov a aj tak ho vyhodili....asi uz vieme preco.
Ale stale nevieme, preco jeho meno nie je v rodnych listoch deti.
@obsadenemeno jasne ze to pomaha, uz si vyplakala dost ci? Ja neviem keby som v takych sračkach radsej predam mobil kona vola hocičo aj obličky ale fakt by mi bolo kokotno (prepáčte za termin ale iny sa sem fakt nehodi) natrcat ruky a lamentovat ze sa neda. Ked sa chce, tak sa da.
@matazirafa no vyplakat sa pomoze raz. Po tom placi by mal nasledovat plan ze co dalej, aby som nabuduce plakala od radosti. Tato pani tu place v kazdej teme, ktoru zalozi, ak jej niekto napise trosku priamejsie. No ale place uz roky a to je asi tak vsetko, co robi. A ano, este zobre na koniku. Asi jej to pomaha, lebo sa vzdy najdu zeny, co pomozu a poslu vecicky...... tak preco by neskusila, ci neposlu aj peniazky, ze ano.....
Ja by som sa hanbou prepadla. Radsej by som zachody umyvala ako zobrat roky rokuce. A viem, o com pisem. Aj ja som bola v situacii, ked som nemala ziaden prijem a na krku dlh po byvalom. Ale nenatrcala som ruku, nech to za mna niekto vyplati.
@obsadenemeno presne tak.. Ale este stale neskusila vsetko, este je moznost napisat Vilovi alias Anjelovi bez kridel a ten jej mozno uhradi ten plyn aj na rok dopredu a nakupi detom daco co potrebujú. Plakať v TV sa oplati viac nez plakať na nete.
Už som písala že ten syn bol prípad keď kamoška potrebovala radu lebo jej syn nerozprával, a požičala som jej to tu na jednu temu
..
Teraz má 7r a je hluchonemi ale ona už žije v BA a má ešte jedného asi 1r ...vtedy čakala bábo no potratila .
Deti nie sú lebo ja som som chcela aby mali moje priezviska kým niesme manželia a aj dobre bolo ...a ex sa vyjadril že deti nemá tak ..
No nie mala som aj rodinu ale tým že som si začala z "maďarom" tak sa oni vyjadrili tak ma poslali kadelaksie
Súdiť a robiť unáhlené záveru je ľahko aj keď neviete nepoznáte ...nič z toho ste neprežili čo ja. Viac neziadam už o žiadnu pomoc ani náhodou ...toto bolo aj naposledy ...
@mamina2388 to, ze deti nemaju jeho priezvisko nic nemeni na fakte ze si ho mohla uviest v rodnom liste ako otca. Ak si to neurobila, tvoja chyba.
A este raz, nikto ta NESUDI. Len sa cudujeme, ze uz roky rokuce len zobres a svoju situaciu nijako neriesis. Lebo sa neda.
Ty si sa dostala do tejto situacie tym, ake rozhodnutia si v zivote urobila. Je to na tebe sa z tejto situacie aj dostat. Ale nie zobranim, ale riesenim tejto situacie, aby si sa uz nemusela takto ponizovat.
Co tak skontaktovat sa s rodinou? Vasne uz opadli, nakoniec asi mali pravdu, ze ten tvoj ex nebol ktovieake terno - a pocitam, ze to, ze bol "madar" urcite nebol hlavny dovod, preco sa im nevidel. Mozno tvoji rodicia videli, ze je vlastne neschopny povalac? Verim tomu, ze by ta rodina nevyhnala ak by si prisla s ospravedlnenim. Viem to, mame podobny pripad v rodine. Co sa mlada navystrajala, neverila by si. Ale nakoniec jej rodina pomohla. Aj ked problem nebol, ze jej ex bol cigan, ako ona vykrikovala. Problem bol, ze ju bil, kradol jej peniaze, nakazil ju pohlavnou chorobou a teraz sedi v base. Ale ona na nas kricala, ze sme rasisti. Ano, rasisti, co sa postarali o nu aj o dieta, co s nim mala, ked ju deportovali z UK po tom, ako ju zamkol a tyral.
Cize mozno cakaju ten prvy krok od teba. Ver mi, rodina je rodina. Len skus porozmyslat nad tym, ako si pravdepodobne zlomila svojim rodicom srdce, ked si odisla a neozyvas sa.
Ja len tolko.
@obsadenemeno Pekne si to zhrnula a vystihla.😉
Najviac sa mi tu vzdy paci ako takéto a podobne pripady ak napises holu a krutú pravdu tak hned zacnu útočiť ako sudime, nechápeme, neprežili sme to co oni/y....Boaaaaa tak riesim a nezobrem roky rokúce a btw.nerobim si deti s de.ilmi.....
A teraz do mňa.😎😉
@mamina2388 mna uputala ta ciastka co platis za plyn a bola uvedena na screenshote co tu jedna mamina davala (85 €). Mozem sa spytat v akom dome byvas? My mame teda fakt ze velky dom a platime 100 € mesacne za plyn a este mame vo vyuctovani vzdy obr preplatok. Nebolo by dobre trochu pozriet aj na tie naklady co mas, ci by sa nejak nedali okresat aby si potom nemusela takymto spôsobom pytat?
Docitala som ostatne prispevky. Prosim ta zbal sa a chod prec zo starej barabizne s gamatkami niekde, kde budes platit ludske poplatky. Nikde to nie je lacne ale co je moc to je moc. Ak budes v meste, skor si najdes aj pracu. Ja stale neviem kolko vas teda vlastne je? Ty a 2 deti? To vam staci aj garzonka alebo maly jednoizbak. Alebo ked si teda na dedine v dome, tak hadam tam mas nejaku zahradu. Ak ano tak pestuj, chovaj, predavaj. Ludia co kupia sa najdu, nemaj obavu. Moja mama musi odhanat otravnych ludi co od nej chcu stale kupovat maso, vajcia ci zeleninu lebo vidia ze ma domace. A to byva v absolutnom zapadakove. Pokial nemas ruky dozadu, vzdy sa da nieco vymysliet.
@libka1 uz som jej to pisala, ze nech ide hoc do garzonky, ale v meste, kde je praca..... taketo prispevky ignoruje.
Len napise, ze place nad nami, ake sme hnusne...... no ked sa neda, tak sa proste neda.....
@obsadenemeno Presne tak. No nech place ďalej. A na čo by riesila keď pravdepodobne este stale najde tych sprostých čo jej poslu....
@evittam a bohužiaľ aj o akejkolvek inej gramotnosti by som povedala

@liaka presne tak. Obracia sa sikovne. Keby vedela tak manualne za pasom robit ako si rodi deti a meni emaily a vypisuje a zobre o veci a peniaze🙂)) sikula.