icon

Nedoplatok na plyne

mamina2388
4. sep 2017

Ahojte mamičky na základe mojej žiadosti a vydokladovať i príjmu a výdavkov mi vyhoveli v splátkovom kalendári čo som mala nedoplatok za plyn.
Veľmi pekne prosím o pomoc aspom s 1 šekom nakoľko to treba uhradiť do 8.9. čo ja žiaľ už peniažky na to nemám práve. Darmo som im pisala že rodičovský poberám až 18-21 kedy ako to vychádza. Ak neuhradim celé mi to padne a budú vyžadovať celú sumu 386 e, čo žiaľ tiež nemám ...
Veľmi pekne vás prosím pomôžte ...

Strana
z6
obsadenemeno
9. sep 2017

@mandala77 ano, je to ponizujuce. Ale potom nechapem, preco sa takto "ponizuje" uz roky a neurobi nic preto, aby sa ponizovat nemusela.
Napriklad ak by ziadala o pomoc s najdenim prace, urcite by to bolo menej "ponizujuce" ako ked tu zobre o peniaze. No ale co ak by jej tu pracu niekto ponukol a ukazalo by sa, ze ona vlastne robit nechce, lebo jej sucasny stav vyhovuje?
Ok, to uz len dedukujem, ale rovnako mozno dedukujes aj ty, ze autorka temy je slaba. Nie je to tak davno, co sa tu na koniku prevalila afera s mamickou, co si urobila hotovy biznis zo zobrania na socialnych sietach, kde sa vykreslila ako obet okolnosti, kde deti boli postihnute (v skutocnosti len zanedbane). Tak sa necuduj, ze sme opatrne. A este raz, keby autorka vysvetlila a odpovedala na otazky, mozno by boli reakcie uplne ine. A nemyslim si, ze sme prehnane tvrde. Tebe to tak vyznelo, ok, ale to uz je tvoj pohlad na vec. Ja by som mohla napisat, ze veris vsetkemu, co ti kdekto nabulika, podla tvojich reakcii. A to tiez nie je dobre. Nadhlad si treba zachovat, hlavne na socialnych sietach, kde skutocnost je VZDY tak trosku ina.

novana
9. sep 2017

Viac ako 5 rokov žiadaš na inzertných portáloch o materiálnu pomoc. Čo ti bráni dať si inzerát so žiadosťou o prácu?

https://www.youtube.com/watch?v=hBEz4uMngb8
sticker
novana
9. sep 2017

@obsadenemeno, predbehla si ma. 🙂

deti95060810
9. sep 2017

@ivuska6 poznáme ju z písania....však pozri . raz píše tak, raz onak....Napísali sme jej viaceré, že ak chce peniaze, tak to nech sa obráti na Ľudia ľuďom.sk lenže tam tiež to nie je také že hneď peniaze posielajú....Najskôr si človeka, ktorý žiada e pekne preklepnú, pozisťujú čo a ako,kde je vlastne pravda.....
ďálej milá pani má 2 či 3 deti,ale na tie deti jej nik neplatí....aj tu jej utekajú e....Keby spravila čo sme jej radili, tak by si aj pomohla....ale ona stále len pošlite mi na prvú splátku.... Je to okolo 50 e - ale však aj to je dosť....

deti95060810
9. sep 2017

@mandala77
1. prečo by som to mala robiť ja, však nech si milá dáma prečíta čo sa môže a nemôže na MK....ja nie som bonzák......
2. však aj my sme si napísali čo sme chceli....
3. nemyslím si že sme voči nej tvrdé....pokiaľ pýtala oblečenie - Ok. aj ja dávam veci na charitu - ani neviem pre koho, ale mne je to jedno. Ale akonáhle pýta e - tak to je už o inom.....

ivuska6
9. sep 2017

@mandala77 napísať sa dá sem všeličo a uveriť je druhá vec ale po prečítaní jej príspevkov asi málo kto uverí iba naivný ,lebo keď sem niekto dá z roku 2013 príspevky a je o 4 roky viac a je to otom istom tak nie je chúďa ani chudobná ani slabá je to lenivé muž jej neslope z jedného dňa a odejde takého si našla dala sa do takej partií a ani sa nečudujem že ju rodičia hnali kade tade a nemajú záujem všetko si to spôsobila sama a zase býva na dedine a keby bola ozaj taká chudobná a ľudia ju mali radi že sa jej to stane z dna na deň ľudia pomôžu na dedine tam je niečo iné čo sa vlečie dlhšie a keby aj poprosí niekoho v dedine umyjem vám okná pokosin a neviem čo za pár € ja si myslím že ľudia jej vidu v ústrety ale ak má škaredý štart do života tak nie ak ju poznajú nejakú s tých horších ,tu ju nikto nepozna tak skúša už 4 roky a zase v dedine sa robia aj vpp na úrade a posiela tam sociálka u nás ich je tiež koľko a robia dostanú peniaz . Takže nemaj naivný rozum a lutostivy a keď áno pomôž jej .

mandala77
9. sep 2017

@deti95060810
1.tak potom nerozumiem, prečo na to poukazuješ

@obsadenemeno ako som písala, ona žiada o pomoc, je automaticky v slabšej pozícii
@ivuska6 nikde som nenapísala, že jej verím. Vyjadrovala som sa k inému.
Nechápem, prečo poukazuješ na to, že na otázky, ktoré si jej položila, do hodiny neodpovedala. Veď nie každý chodí na internet každý deň.

Ak niekomu chcem pomôcť, pomôžem. Ak nie, tak budem rozoberať jej život? Ale chápem, že si myslíte, že vašimi komentármi ju môže osvietiť a zmení život od základov a bude z nej iný človek.
Dievčatá, ja som tu neprišla s vami rozoberať váš pohľad na jej život. Nemusíte sa obhajovať, ani mi to vysvetľovať. Po pravde, mňa to nezaujíma.

obsadenemeno
9. sep 2017

@mandala77 ved to, ziada o pomoc....ale uz roky. A stavim sa, ze pomoc stale dostala. Takze vlastne nemusela NIC zmenit, ved poprosi a dostane. Tak jej to asi vyhovuje, mozno je z trpitelsky typ.
Alebo je pekne vybabrana a vie, ze stale sa najdu dobracky, co jej prispeju.
Problem je, ze po case to ludom dojde. Preto asi nema, ako pise "nikoho". Preto asi sa v dedine nenajde jedina osoba, co by jej (a pocitam opakovane) pomohla. Lebo pomahali. Lebo mozno ponukli aj pracu. Ale ak narazili na hluche ucho a vecne natiahnutu ruku, necuduj sa, ze maju dost.
Vsetci mame moznost volby v zivote. Kazda sme tam, kde nas nase predchadzajuce ciny a myslienky dostali.
A este jedna vec - bacha na psychologicku manipulaciu, to tieto typy ako tu zakladatelka ovladaju na vybornu. Poznam to, tiez som bola niekolkokrat v situacii ze som skocila na tieto triky - ako su vsetci proti nim, ako sa im prave nedari, ako sa dostali do situacie stale vinou niekoho ineho - a ak si osoba predomnou nevie priznat co i len malicku vinu na sucasnej situacii a len place a obvinuje inych, to je obrovske varovne svetlo, co signalizuje ze nie vsetko, co dotycna osoba hovori je pravda.

ivuska6
9. sep 2017

@mandala77 ja som na moju otázku konštatovala že asi nedostanem uz odpoveď kto vie čítať medzi riadkami pochopí a to že ty si nenapísala že jej veríš nemusela si my sme si to prečítali medzi riadkami jednoducho stojíš na jej strane aj po tomto všetkom čo štíhla za 4 roky stále to isté dokola mám pocit ako by ti niekto stal na kabli že človek nevie pochopiť tak ta vnímam ,mi ju už neosvietime keď ju neosvietilo to čo jej rodičia hovorili keď určite neposluchla nevieš ako sa to hovorí život ti dá po hube ale už potom bude neskoro a jej dal

novana
9. sep 2017

@ivuska6, nie štyri roky, to už je viac ako päť rokov, len čo ja viem. Ruku nenaťahuje len na MK.

sticker
matazirafa
9. sep 2017

@ivuska6 jasne ze ti uz neodpovie, aj ta osoba ktora jej akoze pomohla je tipujem imaginarna ked ju tu ani neoznacila ani sa uz nevyjadruje. A urcite sem chodi kazdy den, casu ma kopec, internet tiez a ked zobronila tak to tu kazdy den daco bolo od nej.

emilia25
9. sep 2017

Raz som zazila situaciu ked som si musela pozicat peniaze od kolegyni do vyplaty.no to bola hamba to ponizenie som si vtedy povedala prvy a posledny krat.neviem si to predstavit takto zit stale a obzvlast ked su uz deti.aj ked som vtom zila ako dieta no dospelosti som si povedala nikdy.toto si deti proste nezasluzia.pre mna ako rodica by to bolo fest zlyhanie.a to plati aj ked mi chce niekdo ponuknut oblecenie proste mam hned na pameti moje detstvo.

Strana
z6