icon

Nedoplatok za byt 1500 eur

lauzibr
28. máj 2021

Ahojte prave mi prisiel nedoplatok za byt 1500€. Skoro ma slak trafil. Pridávam sem fotku. V byte som sama s ročnou dcerou. Akoze nechapem. Neviete mi poradit ci to je spravne, ci to takto mate aj vy ?

Nedoplatok za byt 1500 eur
matabb73
28. máj 2021

Všetky tie čísla sú nejaké divné. Odfoť si vodomery a choď to reklamovať. Ja by som podala písomnú reklamáciu s fotodokumentáciu a požiadala o prepočítanie vyúčtovania.

sincerity
28. máj 2021

@lauzibr okrem vody sa opýtaj na ten fond opráv. Tam máš nedoplatok viac ako 700

qetka
28. máj 2021

pocuj, ale tie cisla na vyuctovani su cele divne. Normalne to cele reklamuj. Lebo aj na teplej mas na vyuctovani vislo, ktore je vyssie, ako teraz na foto. To budu musie sle prepocitat pre cely dom, tak im tam radsej hned volaj, ze to je cele zle.

qetka
28. máj 2021

@sincerity som asi slepa, ale kde vidis nedoplatok do FO?

lauzibr
autor
28. máj 2021

Dakujem vam moc ja som sa tak zlakla ze skoro som fakt infarkt dostala

lucka_ke
28. máj 2021

@lauzibr to ti verím, ale nechápem odkiaľ dostali také obrovské čísla (ani prečo máte po dva vodomery 🙂 )

qetka
28. máj 2021

@lauzibr za mna by som im zavolala, ze ti vobec nesedia cisla z vodomerov, pretoze na niektorych je dokonca momentalna spotreba je nizsia, ako na odpocte. Nesedi ti ani jeden ako pozeram. Nasledne posli pisomnu reklamaciu, kde uvedies cislo vodomers, momentalnu spotrebu, prilozis fotky.
Mne to pride, sko keby to ani neodpisovali, lebo na vodomeroch nikdy nie su cele cisla, a nie to na vsetkych 4 🤦‍♀️

lauzibr
autor
28. máj 2021

@qetka na vsetkych je vyssie cislo napisane ako je realne teraz. Kukala som to napisala som si to na papier a vsade je vyssie. Strasne nervy mam ale moc vam Dakujem ze ste mi pomohli 🤦🏻‍♀️

sincerity
28. máj 2021

@qetka nižšie. Tie sumy v poslednom stĺpci su jednotlivé položky spotreby. Voda tvorí len časť. Autorka mala spotrebu položiek 3500 Eur. Ten sa skladal z vody, tepla... fondu a tak. Zo spotreby za rok vo výske 3500 sa odrátali preddavky vo výske 1700 Eur, následne sa započítal preplatok ktorý tam mala 308, vysledok je nedoplatok 1500 Eur. Spravne vyuctovanie by malo byt hore dole par desiatok eur - ak su spravne nastavene zalohove platby. Vysoke sumy by tam nemali takto vyskocit.

nafka0483
28. máj 2021

@lauzibr Nemenili vam vodomery? Pohladaj este vyuctovanie z minuleho roku a pridaj, mozno sa ukaze kde je teraz chyba.

andyb25
28. máj 2021

@lauzibr určite reklamnú, ak som dobre pozrela ste veľký dom 44 bytov tak ako zo sumy 6000 máš ty zaplatiť 1000 a čo tých zvyšných 43?

sincerity
28. máj 2021

@qetka aj keď ťažko povedať k tej tvorbe keď nevidíme výšku záloh rozpísanú. Ale štandardne by mal byť zálohový predpis nastavený tak aby náklad bytu bol vo výške cca 12 x mesačný zálohový predpis. Samozrejme záleží podľa spotreby tiež.

qetka
28. máj 2021

@sincerity no ja tam vidim, ze naklady za FO su tych 783,24, nie to, ze je to nedoplatok. To je cca 65 Eur mesacne, co je ok

nafka0483
28. máj 2021

@qetka To nie su platby, pise tam "naklad" - naklad je to co je spotrebovane. To sa porovnava s tym co bolo zaplatene.

Mas napr. zalohu 50eur, naklad 80eur, cize predplatili si si 50, spotrebovala 80, rozdiel je 30 - nedoplatok.

majulino
28. máj 2021

@lauzibr dva vodomery mame aj my, jeden pre kuchynu, druhy pre kupelnu

majulino
28. máj 2021

@lucka_ke lebo ma bytove jadro mimo kuchyne, tak ma vodomery zvlášť kuchyne a zvlast kúpeľňa. Aj ja tak mam

timetotime
28. máj 2021

to je neskutocna spotreba, nevberim, ze si tolko minula keby ste viacclenna rodina tak beriem ale toto sa mi nezda

sincerity
28. máj 2021

@qetka hej. Potom som preto napísala že nevidíme výšku záloh.

meluela
28. máj 2021

@lauzibr mate tam 44 bytov a ty mas nauctovanu 1/6 celkovej uhrady studenej vody za cely dom ... musi tam byt chyba

lauzibr
autor
28. máj 2021

Hej realne som minula 38 vody a napisane mam 480. A tepla o 50 viac atd.. otrasne, ja som sa skoro rozsypala jak lego ked som to zbadala. Sama s malym dietatom a toto. No strasne 🤦🏻‍♀️ Este teraz rozdychavam

qetka
28. máj 2021

@nafka0483 ano ano, opravila som to hned, ale medzitym uz si ty mala asi rozpisany komentar 🙂

qetka
28. máj 2021

@lauzibr a daj vediet, co ti povedia, ze sa takto sekli jak hovado 🤦‍♀️

nafka0483
28. máj 2021

@qetka Aha 🙂

bejba18
28. máj 2021

A nieje to preplatok. ?😂

malva123
28. máj 2021

@lauzibr
@lauzibr dobry den..Fakturacny marac vody je na pate bytoveho domu.Spravca musi vidiet ze cely bytovy dom odobral...napr.1000 m3 body.Ked scital vsetky byty muselo mu vyjst cca 1000...cize si tu vodu minula...alebo mu sucet vysiel 1300...napr a teda vifi ze je kdesi chyba v sucte...aky koeficient mas pri tej velkej spotrebe vody?

lubka73
28. máj 2021

kto ti odpisoval merace, nahlasovala si sama ? ci ti chodil zastupca, spravca ? urcite zle odpisane - desatinna ciarka - treba reklamovat

lullaby126
28. máj 2021

Daj vedieť ako to dopadlo, držím palce nech ti to ústretovo vybavia toto je fakt divné

kvetinka75
28. máj 2021

@bejba18 je tam uvedené že nedoplatok, tak asi nie

elenka74
28. máj 2021

Baby, niekde sa už nechodí odpisovať voda, lebo na vodomeroch sú vraj nejaké vysielače, či niečo také, aj u nás to tak funguje.

balkica
28. máj 2021

Aj podla mna tam dali zle desatinnu ciarku. Mozete podat reklamaciu asi do 15 dni, tak chodte cim skor, nech Vam to opravia.