Nedoplatok za byt 1500 eur
Ahojte prave mi prisiel nedoplatok za byt 1500€. Skoro ma slak trafil. Pridávam sem fotku. V byte som sama s ročnou dcerou. Akoze nechapem. Neviete mi poradit ci to je spravne, ci to takto mate aj vy ?

@lucka_ke idem tam osobne, ale potom preco by aj ostatne cisla boli zle ? Ked si všimneš
Merač studena 1 napisane 56 realne na merací 7,4
Merač tepla 1. napisane 118 realne na merací 34,6
Merač studena 2 napisane 480 realne na merací 79
Merač tepla 2. napisane 50 realne na merací 47,42
Meralo sa v januari Cize tie cisla v tom case museli byt este mensie.
to by si musela neviem co robit aby si mala taky nedoplatok my sme 3 clenna rodina cakala som katastrofu, lebo sak sme boli kvoli korone doma, furt sa umyvalo varilo a nakoniec mame este pekny preplatok...reklamuj to to bude nejaky odrb stava sa to casto...
neviem ozaj kto a kde urobil chybu, možno poplietli čísla úplne a tebe dali čísla niekoho iného, ale to len hádam, určite choď a reklamuj
Napis sťažnosť alebo reklamáciu. Obcas vobec vodu realne neodpisu ale napisu odhadom.. Stalo sa to svagrinej.
@elenka74 ale ano chodi sa stale odpisovať 😉
@ukulela bola nepamatam ci som jieco podpisovala ale aj keby hej, mozno je to aj moja chyba- trápila som sa s kojenim mala cele noci nespala oni dosli (správca domu so synom) a ja som to chcela mat rychlo za sebou a ist dalej spat ( 10 rokov tu zijem a ani raz sa nestalo nic taketo, vzdy dobre odpísali, vzdy som mala 200-300€ preplatok) tak ak som podpísala ani o tom neviem. No a teraz prislo toto, vsetky cisla od hora dole na vodomeroch su zle napisane. Takze tak
Treba to reklamovat, to je hlupost taka spotreba vody. To ani v dome s celym statkom nemam takuto spotrebu. Mohli nieco zle prepisat, nechapem, ako vobec mohli vystavit taketo vyuctovanie bez kontroly, kazdemu normalenmu cloveku je jasne, ze to je somarina. Bazen by si si musela napustat v obyvacke...
@lauzibr ja som nikdy nic nepodpisovala ked mi odpisovala domovnicka vodu...
@simca06022011 ani my, a to mame 55 kubikovy bazen a polievame mestskou vodou 🤦♀️ To by asi cely rok musela mat pusteny kohutik, aby spravila takuto spotrebu 🤣
Ale ze to spravca pustil takto do sveta... Ved to by mali aspon ockom skontrolovat, ci tam nie je nejaky extrem. Nemoze jeden byt mat 1/6 spotrebu vody domu, to by si mal aj slepy vsimnut. Nejaku kontrolu by mat mali. Ved ako im to moze sediet cele spolu s hlavnym meracom?
@qetka no len aby to nebol natukany ten hlavny merac :DDD
Mohli vymenit cisla zo susedmi. Reklamuj
@elenka74 voda sa odpisuje vzdy neodpisuju sa len merace tepla tie maju specialne cidla
Urcite reklamuj taku spotrebunemozes mat, urcite sa pomylili v desatinej ciarke nas je doma 5 a spotrebu mam studena 120 kubikov a teplej do 25 kubikov
@andrejka1974 aj vodomery uz sa neodpisuju. Zrovna tieto na foto maju wifi a odcitaju si ich na dialku.
@qetka aha to som nevedela u nas este stale odpisuju a to ich menili minuly rok len teplo to maju na dialku
@lauzibr urcite sa pomylili v odpise...
Mne tak minuly rok nauctovali vodarne studenu vodu,namiesto 120-150 euro co platime pol rocne, mi poslali fakturu vo vyske 500 eur,tiez som skoro skolabovala, ze preco tolko,tak som tam volala ako to je mozne,ze oni neodpisovali,ale robili priemer,tak tej pani vravim a aky priemer? Ked nasa rocna spotreba bola max 280 eur a oni mi nauctovali za pol roka 500?som sa pytala,kde sa taky priemer uci...tak mi kazala neplatit,napisat reklamaciu a uviest tam skutocny stav vodomera a potom mi poslali opavnu fakturu....
Ahoj, poprvé si skontroluj vyúčtovanie z min. roku, či ti sedí koncový stav merača s počiatočným stavom na tomto vyúčtovaní. Po druhé napíš reklamáciu a prilož fotky s aktuálnymi stavmi na jednotlivých meradlách. Nie je možné aby si po 5 mesiacoch od posledného odpočtu mala nižší stav na meračoch. Po tretie, podľa mňa máš osadené meradlá s neplatný, ciachom . Čiže po správnosti by sa tieto meradlá nemali používať ako fakturačné.

Nie baby vsetky 4 vodomery su zle ked si všimnete. Kazdy jeden je vo vyúčtovaní napísaný ze napr 50 a realne je aj o 20 menej. A takto je to s kazdym zo 4roch. Studena voda realne mam na vodomere 79,10 a vo vyúčtovaní mam napisane 480. Teda aspon dufam ze este dobre vidim, lebo uz si o sebe myslim ze som debil naozaj