Nehnuteľnosti, čo sa to deje?
Predavame byt a nic, žiadny zaujem. Najlepšia ponuka na portáli, cena uplne na dne a ziadny záujemca 🤷🙄.
ja držím palce...to tak niekedy býva. Niektoré byty sa predali hneď po prvej obhliadke niektoré trvali dlhšie. Je to proste trh..... snáď sa podarí k spokojnosti
skusenost nemam, praveze pocuvam opacne, pokial je byt zaujimavy, stale sa rychlo preda. homestaging ste skusali? pripadne mozno lokalita je problem - napr. byt v centre banoviec nad bebravou (dufam, ze nikoho neurazim) je menej zaujimavy ako byt na okraji trnavy a pod. a kedze baby pisu, ze byty sa predavaju aj teraz, zrejme bude nieco zle v inzerate, len ked ho nevidime, tazko nieco poradit 🙂
Držím ti palce, aby sa čoskoro predal. Ja som tiež dlhšie predávala koli vyššej cene. Ale mne to nesurilo. PS: keď tu čítam niektoré tie reakcie na ten link bytu tak sa mi rozum zastavuje ako môže byt niekto taký nepríjemný a zlý ….
@aduskatt ďakujem pekne 🙂
@gabrielkaa tiez sa mi rozum zastavuje coho su tieto zeny schopné. Ďakujem.
rado sa stalo.....nám teraz stál jeden byt mesiac a zrazu za jeden deň 4 obhliadky a jeden je v ponuke už tretí mesiac ( klient nechce pohnúť s cenou a bude čakať ,i tak si o tom myslím svoje vzhľadom na stav bytu🙂, ale on je majiteľ, on má posledné slovo)
@gabrielkaa ale tak na predaj bytu treba fakt profesionalov a to ten byt z linku nebol este taky najhorsi. Ten co som videla ja s tym nutrilonom, to by som okamzite ukoncila spolupracu, keby maklerka hento zavesi na internet…a pritom byt celkom okey, ale ta prezentacia koniec.
@ropucha6 súhlasím že prezentácia bytu je veľmi dôležitá vec. My sme si dali vyhotoviť fotky profi fotografovi.
Problém môže byť aj ten, že ako podmienku máte dané, že to musí dotyčný kúpiť na hotovosť.... Tú má dnes málokto... Keď sme my brali hypo (cca v januari) tak vybavenie, schválenie a prevod peňazí trval cca mesiac... Tak možno treba aj prehodnotiť, či to predať za mesiac, dva za hotovosť alebo to predať hneď a čakať už len kým banka uvoľní peniaze a budú vaše
My sme predávali cca pol roka, koncom 2020. Tiež som bola nervózna, lebo dom kúpený, hypo jak prasa, a predaj stagnoval... Našťastie sa podarilo, ale sám realitak bol prekvapený, že to tak dlho trvalo a narobil sa teda dosť - kopec obhliadok absolvoval. Ten byt cšak čakal dlho aj na nás - bol v ponuke vyše roka a pol, keď sme ho pred rokmi kúpili. A cena bola dobrá, aj lokalita, boli sme veľmi spokojní...Niektoré byty si skrátka dlho hľadajú majiteľa, držím palce.
Pomenuj to ako chceš - vyhľadávaná, perfektná, úžasná, jedinečná… v takých idú 78m2 byty za iné sumy ako 104k.
My sme kúpili byt 4i s pivnicou, garážou, 1 radom viniča, fitkom v suteréne, elektrickou bránou a kamerovým systémom za cca 118 000€. Kúpa storočia 🤩 byt sa predával par mesiacov.. Ani neviem akým zázrakom sa ušiel práve nám keďže boli pred nami záujemcovia
😁
@sissy27 ok, ty si pis co chces, vies o tom trt a robis sa mudra. Daj pokoj, mne je jedno aky mas nazor ty, ktora si byt ani nevidela, netusis v akom meste sa predava, ale mudra si jak radio...
@jaroe dakujem
104 tisic za 78m2 predsa logika hovori ze "dobra lokalita" = v ramci mensieho mesta.. snad nie v starom meste v BA .. Tak nechapem tie hejty na lokalitu.. Svet nie je len bratislava a kosice a zilina 🙂
Moj osobny nazor je ze to je situaciou s inflaciou, zdrazovanim, neistotou, prognozami...toto co sa deje teraz a tie pochyby, co vlastne bude. Moji rodicia minuly rok predavali novostavbu so zahradkou, parkovanim, zariadenim a kupec s hotovostou sa nasiel do 2 dni na prvej obhliadke, napriek vyssej sume. Oni vtedy cuvli, lebo hladali dom a nenasli podla predstav. Teraz hladaju znovu, tentoraz dvojgeneracny so sestrou a byt im mesiac a pol stoji uplne bez akejkolvek odozvy. Fotky, video, inzercia vsetko profesionalne urobene. Urcite je to individualne a odlisne podla lokalit, ja si ale myslim, ze ludia maju velku neistotu a obavy, co mozes citat casto aj tu na MK. Rodicom vravela realitacka, ze sa to rozhybe cca od marca/aprila buduceho roku, ale to su tiez len odhady a predpoklady. Zelam vela stastia s predajom 🍀
@wheel dakujem
@monicka976 dakujem, dovtedy nam ujde dom, ktory sme konecne nasli a zamilovali sme sa na prvy pohlad 😥😢 viem ze to neni tym bytom, lebo predavame este jeden komplet zrekonštruovaný, krasne fotky, cena idealna a nic 😥😢, nasli by sa kupci, ale uz uplne pod cenu 😥
Asi som ho nasla.
Ak je to on tak su tam aj lacnejsie na m2 v tej lokalite. A teraz mozno lepsie idu 3i byty s mensou vymerou aj ked v prepocte na m2 vyjdu drahsie.
A zalozit byt by nebolo riesenie? Na nejaky cas? Popytajte sa v banke, mozno vam poradia. Bola by skoda prist o vysnivany dom.
A ako ste si dohodli termin rezervacie na dom, kolko vam pockaju, kym vy predate? My ked sme takto kupovali dom, tak sme si dohodli 3 mesiace aby sme predali byt s tym, ze to bola novostavba, takze sa dalo predlzit lehotu a jednat s majitelom a uplna poistka bola, ze keby nahodou sa dlho byt nepredaval, odkupila by ho realitka s cenovou dohodou prijatelnou pre obe strany.
@monicka976 do konca roka, majitel hovori, ze pocka, len uz ma dost rokov, bojim sa aby sa bieco nestalo.
@tykat je to možnosť, ale nechceme to takto riesit. Je to riskantné a drahe riesenie.
Jasne, drzim palce nech to poriesite. Do konca roka je este casu dost.
Aspon ze pan je ochotny pockat. Tak uz len pockat, kupec moze prist za den, za tyzden...mozno skus este nove fotky, viac portalov, aktualizovat inzerat. Este raz vela stastia, nech vam to dobre dopadne a vyriesi sa cim skor.
Ja by som aj rada niečo kúpila, ale nemám čo...vzhľadom na lokalitu, čo potrebujem. Možno preberáme...ale potrebujeme väčšie a tiež som kupovala akualny , keď boli úroky okolo 5%-tiež ho vraj nevedeli dlho predať.. a v ten deň, ho prebrala iná realitka a hneď obe obhliadky uspesne-chcela som ja, i pani za mnou. Keď som predávala auto...tiež dlho nič...nakoniec mi brat, ktorý sa v tom vyzná, z akého uhla robiť fotky a co odfotit...a fakt sa hneď predalo. Držím palce nám všetkým....tiež túžim po dome...ale radšej po pozemku KEby bol v našom meste taky byť tak lacno...tiež vedeli zvážim kúpu...lebo neprerobene idú ďaleko drahšie Prajem skorý predaj.
Tak ak je podmienka kúpy na hotovost, tak si musíte uvedomiť, že je to ponuka iba pre malé percento kupujúcich. Takýto predaj môže trvať naozaj dlho, ak sa vôbec predá. A prečo vlastne trváte len na hotovosti? Je tam problém zo založením bytu? Nieco nevysporiadané? Cesta alebo niečo ine?
Tiež by som si tipla, že je problém hlavne v tej hotovosti. Ono v hotovosti nakupujú väčšinou kšeftári, ktorí kúpia, prerobia a vzápätí predajú so ziskom. A tí podľa mňa teraz, keď sú ceny šialené, vyčkávajú či o pár mesiacov neklesnú. Inak ak máte čas do konca roka, nerozumiem, prečo sa bránite hypo. Pri bezproblémovom kupcovi trvá jej vybavenie cca mesiac, to v pohode stíhate
To nebude tym, predavame este jeden bez podmienky hotovosti a tiez ziadny zaujem, komplet rekonštrukcia.
@tykat ďakujem

@miskakyska nevysvetlis. Ale dik 😉