Nemáme pniaze na výživné a na domácnosť. Čo robiť?
Milé mamičky,nájde sa tu niekto, kto mi poradí?Moja rodina sa ocitla v pekelnej situácii.Žijem s priateľom v starom,nedorekonštruovanom rodinnom dome,na kt. priateľ platí hypotéku.Ja mám syna z prvého manželstva a on dcérku,na ktorú pravidelne platí už 17 rokov výživné.Spolu máme takmer dvojročnú dcérku.Žijeme v usporiadanom zväzku,len tápame po ekonomickej stránke.Priateľ je zamestnaný,jeho plat ide celý na hypotéku a na výživné pre dcérku z prvého manželstva.Ja poberám len rodičovský príspevok, z toho hradím všetky náklady na energie a domácnosť,stravu,hygienu a všetko kolo toho,zabezpečujem potreby oboch detí.Na svojho syna dostávam náhradné výživné v len zákonnej výške.Naše prijímu sú nižšie ako všetky účty.Zadlžení sme až po končeky vlasov.Nezvládame to,tak nám pomáhajú moji rodičia.Priateľ platil výživné 66€ a v čase môjho tehotenstva súd vyhovel jeho ex a zvýšil výživné na 132€.Jeho zárobok je cca400€.Môj syn študuje mimo domova,takže sme mu museli zrušiť internát a stravovanie.Prestala som mu uhrádzať mesačnú zálohu na stužkovú.Nevychádzalo nám to.Kôli škole ostal bývať u mojich rodičov,ktorý sa vlastne oň starajú.Je mi hrozne, keď myslím na to,že ho vidím len 1-2x do mesiaca a nemôžem mu dať ani 10€ vreckového.Viem,že výživné stojí pred akýmikoľvek hypotékami,ale bývať niekde musíme.Priateľovi uhrádzať aj hypotéku aj výživné nejde,nevychádza mu to,tak veľakrát jeho výživné zaplatím ja z rodičovskej pomoci.Podali sme návrh na zníženie výživného,nakoľko sa nám narodila dcérka,aby sa aspoň čiastočne mohol podieľať na zabezpečovaní aj jej potrieb.Zamietli to.Už sme premýšľali,že ja sama podám návrh na výživné. Čo ma však najviac bolí je,že ja svoje deti ukracujem o to čo mohli dostať a dávam jeho ex, ktorá si dva krát do roka ide na dovolenku bez dcéry,z posledného exekučného konania si kúpila auto,teraz mení nábytok...nezávidím jej to,len v tom vidím obrovskú nespravodlivosť voči našej spoločnej dcére a aj môjmu synovi.Vie mi niekto niečo poradiť?Má zmysel žiadať výživné,keď sa tým asi problém nevyrieši?Peniaze by som mal súdom priznané ale v skutočnosti by som ich aj tak musela oželieť,aby sme sa vyhli ďalšej možnej exekúcii.
@fantocy milujuci a charakterny otec nema taketo primitivne vyjadrenia. sa vobec nedivim ze sa s tebou zena rozviedla. nechapem ako si ta vobec mohla vziat. o chlapa s takym vyjadrovanim by som ani bicykel neoprela. 😠 fakt primitivizmus najvyssieho kalibru. milujuci otec sa stara a zaujima ci detom nieco nechyba a nevyziapuje na cudzie zeny sproste nadavky a na vlastnu ex zrejme tiez.
@fantocy nepredpokladám že by si mi bol otcom 😉
@fantocy Ty okreso Liptovsko Mikulas, ja som do BA prisla pred 5 rokmi, a som rada, ze zijem tu a mam na to a prisla som sem dokopy s jednou igelitkou. 🙂 Ak by si cital aj ty vsetky moje prispevky tak pozorne ako ja tvoje, tak by si vedel, ze som pisala, ze neviem kolko ty platis. Ale to je uplne jedno kolko, ked na to nemam, deti si nerobim a uz pocas toho ako si ich robim ratam so vsetkymi moznostami, ktore sa stat mozu a to aj s takymi, ze dieta moze byt postihnute, narodit sa mrtve, alebo ze sa mozu narodit aj trojicky a tiez ze so zenou nemusim byt do smrti, no dieta mi ostane, pokial ho nezabijem. Ja nekecam, v robote normalnej zarabam malo, ale mam firmu s muzom vdaka ktorej mam hojno. No keby som sa s muzom rozisla, tak o to pridem a vidis s tym ratam, deti si nerobim... Ja otca nemam vies, tento nebol moj... a praveho nepoznam a som tomu tiez rada. Ty si precitaj ako sa vyjadrujes a MATKE SVOJICH DETI. To su potom aj tvoje deti... Dve robotky uz mam, byt by mi kupil, pretoze by si ma vazil ako svoju zenu a nekupil by ho mne, ale svojim detom, aby sme mali kde byvat. Keby keby...ale zijeme spolu a nevidim to realne na rozchod, pretoze ma velmi lubi. 🙂 Mat takeho otca ako ty, tak ma nemusis vyhadzovat, ale idem aj sama. 🙂 No najprv by som ta povlacila dobre po sudoch a po policii, a rozhlasila vsade, v tvojej robote, u mamicky a celej rodiny ako sa o mna nestaras. Aby si mal sladky zivot. 🙂
@fantocy tak to som úprimne rada 😎
@fantocy Muzom tejto doby naramne vyhovuje to, ze zeny chceli rovnopravnost, aby za rovnaku pracu dostavali rovnake peniaze a ze chceli mat tak isto karieru a nieco v zivote dokazat a tlacili sa do prace aj na vyssie pozicie. Dopadlo to vsak pre zeny, len zle. Okrem toho, ze su matky a vsetky povinnosti im zostali povacsinou, ze doma robia sluzky, kucharky muzom, co si doma vylozia nohy po prichode z prace pred televizor, tak okrem toho maju aj vsetko platit pol na pol rovnakym dielom a zial zvycajne aj vyssim dielom. Pozve chalan babu na rande, vacsinou si baba plati vsetko sama a su aj taki chlapi co ju nechaju zaplatit este aj za neho... Ved ona chcela ist na vylet, tak nech ho zaplati...
No ja sa nestacim cudovat co tu citam 😀 😀 😀
ale my nie sme tvoje ex tak nam nemas co vracat, ani nemas pravo sa na nas vyvrsovať...
ale nebudem to vysvetlovat cloveku s nizkou urovnou IQ... s takými sa ja nebavim... 😉
facku? fakt si myslis že sa znížim na tvoju uroven? nie dakujem, ako vidim teba život bije dosť, nebudem ti nakladať este aj ja.
nečitala som všetky prispevky, len prvu stranu, kolko tvoj m zaraba?? podla toho co pises asi nie vela, co keby ostal doma on a robit by si sla ty?? tym padom by ste nemuseli platit take vysoke vyzivne, kedze by nepracoval, alebo sa da dohodnut so zamestnavatelom nech nejde vsetko cez vyplatnu pasku, ale zasa treba brat ohlad na potreby toho dietata