icon

Nemáme pniaze na výživné a na domácnosť. Čo robiť?

lienok1
18. jan 2011

Milé mamičky,nájde sa tu niekto, kto mi poradí?Moja rodina sa ocitla v pekelnej situácii.Žijem s priateľom v starom,nedorekonštruovanom rodinnom dome,na kt. priateľ platí hypotéku.Ja mám syna z prvého manželstva a on dcérku,na ktorú pravidelne platí už 17 rokov výživné.Spolu máme takmer dvojročnú dcérku.Žijeme v usporiadanom zväzku,len tápame po ekonomickej stránke.Priateľ je zamestnaný,jeho plat ide celý na hypotéku a na výživné pre dcérku z prvého manželstva.Ja poberám len rodičovský príspevok, z toho hradím všetky náklady na energie a domácnosť,stravu,hygienu a všetko kolo toho,zabezpečujem potreby oboch detí.Na svojho syna dostávam náhradné výživné v len zákonnej výške.Naše prijímu sú nižšie ako všetky účty.Zadlžení sme až po končeky vlasov.Nezvládame to,tak nám pomáhajú moji rodičia.Priateľ platil výživné 66€ a v čase môjho tehotenstva súd vyhovel jeho ex a zvýšil výživné na 132€.Jeho zárobok je cca400€.Môj syn študuje mimo domova,takže sme mu museli zrušiť internát a stravovanie.Prestala som mu uhrádzať mesačnú zálohu na stužkovú.Nevychádzalo nám to.Kôli škole ostal bývať u mojich rodičov,ktorý sa vlastne oň starajú.Je mi hrozne, keď myslím na to,že ho vidím len 1-2x do mesiaca a nemôžem mu dať ani 10€ vreckového.Viem,že výživné stojí pred akýmikoľvek hypotékami,ale bývať niekde musíme.Priateľovi uhrádzať aj hypotéku aj výživné nejde,nevychádza mu to,tak veľakrát jeho výživné zaplatím ja z rodičovskej pomoci.Podali sme návrh na zníženie výživného,nakoľko sa nám narodila dcérka,aby sa aspoň čiastočne mohol podieľať na zabezpečovaní aj jej potrieb.Zamietli to.Už sme premýšľali,že ja sama podám návrh na výživné. Čo ma však najviac bolí je,že ja svoje deti ukracujem o to čo mohli dostať a dávam jeho ex, ktorá si dva krát do roka ide na dovolenku bez dcéry,z posledného exekučného konania si kúpila auto,teraz mení nábytok...nezávidím jej to,len v tom vidím obrovskú nespravodlivosť voči našej spoločnej dcére a aj môjmu synovi.Vie mi niekto niečo poradiť?Má zmysel žiadať výživné,keď sa tým asi problém nevyrieši?Peniaze by som mal súdom priznané ale v skutočnosti by som ich aj tak musela oželieť,aby sme sa vyhli ďalšej možnej exekúcii.

esterba
14. máj 2014

@cecil36 Heh, nedá mi nereagovať - pointa je, že vola si zobrala jeho žena 😀

marse
14. máj 2014

@fantocy 😀 😀 😀 😀 😀

apollo13
14. máj 2014

@fantocy dufam ze dalej sa chlap tvojho razenia rozmnozovat uz nebude 😀 😀 😀 😲 😲 😲 😀 😀 😀

simca06022011
14. máj 2014

@fantocy nejdem sa vyjadrovat k poslednym debatam co mas so slecnami, iba k tym tvojim prvym vypoctom o "prispievani" oboch rodicov... podla mna 200EUR na mesiac od otca pre dieta je pre niekoho dost,a le 50EUR je tak na smiech (a plac).. aj keby matka dala raz tolko, tak stacit to nebude... staci ist do toho obchodu a pozriet sa ze prave bunda stoji 30EUR a to je IBA bunda ;) a aj to nie najdrahsia, lebo ja som malej veru nekupila bundu za 30EUR... a ani ocko by jej bundu za 30EUR nekupil, keby tam zasiel. K tej bunde treba priratat vsetky naklady co su v domacnosti. To co chlapi casto nevidia... ano su zeny co preziju iba z rodicovskeho prispevku, ale to je to PREZIJU a nie ziju.... a k bankomatom pre zeny, chlap ma byt schopny postarat sa o svoju rodinu. BODKA. Ked odide tak ma byt schopny postarat sa o svoje dieta. BODKA. Ked to nie je schopny na nejake urovni splnit(teraz nehovorim, ze rodina zila z minimalnej mzdy napr. 4-5 rokov a potom zrazu manzelka po rozvode pyta od chlapa 3/4 jeho vyplaty.. to veru nie je normalne) ale PRIMERANE. Aby to dieta nehladovalo, nechodilo v jednom obleceni, mohlo ist na nejaky kruzok, vylet atd. Ale matka vzdy toho zabezpecit viac ako ty posles... VZDY.

fantocy
Odpoveď bola odstránená
luci78p
14. máj 2014

@izabelkas jezis, aka debata to tu, kukam 😀 ale zas su fakt pripady ze neviem ako to posudili na tom sude, moj priatel ma kolegu, ktory plati na 2 decka okolo 250e - zarobi cca 700 - z toho je asi 3-4 mesiace cez zimu doma, plati si zivnost !!!! tak si to vyratajte , a nedava jej tie peniaze do ruky, lebo je alkacka, tak proste nakupi, bločky si odklada, takze nie vzdy su chlapi svine, inak mne ex po rozchode sam od seba posielal 100e, matka ma prispiet rovnako, nemyslim ze z 200e by bol problem uzivit 8r. dieta a oblecenie sa kupovalo navyse, priblizne napolovicu
zasa je pravda, ze zena ma minimalnu sancu si najst rovnako dobre platenu prácu ako muz , a to ma na starost dieta, pokial chlap si ho vezme na vikend, ked ma volno
proste je to pripad kazdy sam o sebe, neda sa to posudiť tak všeobecne

apollo13
14. máj 2014

@fantocy nefajcim 😀

luci78p
14. máj 2014

@simca06022011 bundu za 30e by som teda nekupila, naposledy ma vysla na 6e - zimna , na bazare, takmer nova, samozrejme, pokial je otec zaloveny, preco by malo jeho dieta strádať

25daniela
14. máj 2014

@fantocy neboj, raz aj tvoje dieta, deti vyrastu, dockas sa, len si musis prestat robit dalsie 😀 😀 😀
Potom uz budes svoju vyplatku uzivat sam...

simca06022011
14. máj 2014

@luci78p no to su zase baby co nakupuju na bazarikoch, my nie... ale ako hovorim... nemusim to tam kupovat, lebo moj chlap malej kupi bundu aj za 100EUR ak sa mu paci... a nekupuje sa to kazdy mesiac ;) To je uz o tom, ci si to niekto moze dovolit alebo nie. Presne je to o tom, kto sa na to z akej strany pozrie. Ak Ex bola zvyknuta nakupovat tak ako ja, tak nemoze po rozvode cakat , ze bude malu obliekat v sekacoch... ale ak to tak bolo do teraz... ;) Hadam sa pochopilo ako som to myslela :P

apollo13
14. máj 2014

sa blbo ozenil z vlastnej hluposti a teraz tu bude vykrikovat 😀 😀 😀 😀 😀 😝 😝 😝 😝

izabelkas
14. máj 2014

@luci78p My neriesime ani tak toto, mozno jeho zena je svina atd atd, ale riesime, ako sa tu obuva do vsetkych zien co ziadaju od muzov vobec nejake vyzivne... Vsetky rad radom uraza...

marse
14. máj 2014

@fantocy Namiesto tohto osocovania, nadavania a sebalutovania...by si mal ZDVIHNUť RIť OD TOHO POčíTAčA A UROBIť NIECO PRE SVOJE DIEťA. radsej jemu venuj energiu.. alebo svojmu zdokonalovaniu. A ked si taky nespokojný, podaj sťažnosť na súd a požiadj o zverenie dieťaťa do svojej opatery, ked na to mas priestor a možnosti..a nech žena plati tebe ..a ukaž sa aký si hrdina. Ty chodiaci mindrák

romanovic
14. máj 2014

Zeny, ignorujte toho dusevneho chudacika!!! 😉 😉 😉 😉

izabelkas
14. máj 2014

@marse Jeho uz k detom nepustia, vid prispevky z inych diskusii. 🙂 Deticky maju nervy ked ho maju stretnut, az tak ze sa pozvraciavaju, to uz fakt neviem co musi byt zac tento fantocy. 🙂

marse
14. máj 2014

@izabelkas ja som ho ani nestretla a je mi na grc 😀

izabelkas
14. máj 2014

@marse 😀 😀 😀 😀 😀

25daniela
14. máj 2014

@marse normalne asi chapem tie deti, ze maju z neho take nervy, ze mu zakazali sa s nimi stretavat. On este asi nepochopil, ze na vine si je sam. Ze to sposobil tym, aky je a ako sa sprava.
Ako si niekto moze mysliet, ze ked je anonymne na neakom fore, tak moze vystupovat ako hulvat a nadavat niekomu inemu, toto nepochopim...

marse
14. máj 2014

@25daniela nepochopis lebo ty nerozmýšlaš s tou smiešnou vecou čo ma v gatiach 😀 😀 😀

luci78p
14. máj 2014

@simca06022011 ved to je jasne 😉

fantocy
Odpoveď bola odstránená
izabelkas
14. máj 2014

@fantocy A ty si kedy v robote? 😀

apollo13
14. máj 2014

@fantocy nuz zeny su vynimocne sikovne dokazu robit x veci naraz, to si este nezistil? a ty co mas za podarenu pracu v ktorej mozes vypisovat na fora? a opakujem to ze si sa z vlastnej sprotosti sprosto ozenil je len a len tvoja chyba. ci snad cakas ze ta budeme lutovat ze si sa musel rozviest a teraz platis??? 🙄 🙄 🙄 😅 😅 😅 😅

izabelkas
14. máj 2014

@apollo13 Mozno by sme sa mu mali poskladat z vyzivneho co dostaneme od inych muzov. 😀
@fantocy Ja tu tych prispevkov ovela viac ako ty nemam. 😀 Kvoli tebe mi vlastne pribudaju vidis. Prestanem tu chvilu pisat a budeme mat rovnako. 😀

marse
14. máj 2014

keby si nerozsieval svoje semeno kade tade na vyholene p*cky ako pišeš, dnes si nemusel, byt tu na MK a sťažovať sa a nakladať každej ženskej... mohol si si tie alimenty užívať niekde v prvom bufete na stanici 😉 😉

a to že si si vybral zle je tvoj problem...ked sa ***** postavi , rozum sa zastaví 😀 😀

apollo13
14. máj 2014

@fantocy teba nejaka chcela? to sa cudujem. 😀 a detom je z teba na grc? to sa NECUDUJEM. :D mam podobne pocity.

ushuaia
14. máj 2014

@25daniela takymto sposobom sa vyjadruje naozaj iba ,,ososbnost,, co nema nic v hlave, normalny chlap riesi veci s rozumom a nebude sa zosmiesnovat , len tomuto panovi to akosi nedochadza

apollo13
14. máj 2014

aaa neozyva sa....argumentiky dosli...no to sa pri tom IQ dalo cakat 😀 😀 😀 😀 😀 by ma zaujimalo ktora to bola specialna zakladna skola kde si odkrutil prve 4 rocniky svojho mnohorocneho studia 😝

lady511
14. máj 2014

@fantocy Ahoj,,chtiac nechtiac..rozhodla som sa aj ja prispiet..všimla som si tvoje príspevky aj ked niesu priam moc slušného razenia..nemožem sa vyjadrovat ohladom výživného...som na materskej do septembra..niesom rozvedená ani vydatá..možno ani nemám právo alebo skusenosti tohto tipu aby som do tehto diskusie prispela..myslím že v niečom maš pravdu(aj ked nechcem aby ma tu žienky ukrižovali 😀 ) ...a to v tom že niektoré maminky naozaj využívaju svoje deti vo svoj finančný prospech..možno su aj medzi nami niake zlatokopky ktoré potrebuju vydupat čo najvyššie výživné aby išli na dovolenky,,kupili si tu najmodernejšiu kabelku a topánky...ale je v tom jeden velký háčik...každý ma právo ako si aj ty písal aj rozvedený muž ma právo žit so svojou novou rodinou..ale ymslíš že sposob akým sem píšeš svoje príspevky je naozaj vhodný?...ak ta vychovávala mamina sama(klobuk dole)...určite ti vštepovala slušnu výchovu ktoru ani v jednom tvojom príspevku nieje moc vidno ... 😒 ..ani jedna z nas nevieme čo si musel prežit či ta žena podvádzala alebo ty ju či si vživote prežil naozaj velmi tažké situacie ale takto reagovat????
Viem čo mi asi napíšeš"tak nereaguj ked sa ti nepáči ako píšem" ...ale myslím že hadzat všetkých do jedného vreca?? MOJ NAZOR JE ZE ZIADNY SLUSNE VYCHOVANY MUZ SA TAKTO O ZENACH NEVYJADRUJE!!!

lienok1
autor
14. máj 2014

@luci78p škoda, že si nečítala-vedela by si viac...viď môj príspevok dnes o 8:49h...🙂