icon

Nemáme pniaze na výživné a na domácnosť. Čo robiť?

lienok1
18. jan 2011

Milé mamičky,nájde sa tu niekto, kto mi poradí?Moja rodina sa ocitla v pekelnej situácii.Žijem s priateľom v starom,nedorekonštruovanom rodinnom dome,na kt. priateľ platí hypotéku.Ja mám syna z prvého manželstva a on dcérku,na ktorú pravidelne platí už 17 rokov výživné.Spolu máme takmer dvojročnú dcérku.Žijeme v usporiadanom zväzku,len tápame po ekonomickej stránke.Priateľ je zamestnaný,jeho plat ide celý na hypotéku a na výživné pre dcérku z prvého manželstva.Ja poberám len rodičovský príspevok, z toho hradím všetky náklady na energie a domácnosť,stravu,hygienu a všetko kolo toho,zabezpečujem potreby oboch detí.Na svojho syna dostávam náhradné výživné v len zákonnej výške.Naše prijímu sú nižšie ako všetky účty.Zadlžení sme až po končeky vlasov.Nezvládame to,tak nám pomáhajú moji rodičia.Priateľ platil výživné 66€ a v čase môjho tehotenstva súd vyhovel jeho ex a zvýšil výživné na 132€.Jeho zárobok je cca400€.Môj syn študuje mimo domova,takže sme mu museli zrušiť internát a stravovanie.Prestala som mu uhrádzať mesačnú zálohu na stužkovú.Nevychádzalo nám to.Kôli škole ostal bývať u mojich rodičov,ktorý sa vlastne oň starajú.Je mi hrozne, keď myslím na to,že ho vidím len 1-2x do mesiaca a nemôžem mu dať ani 10€ vreckového.Viem,že výživné stojí pred akýmikoľvek hypotékami,ale bývať niekde musíme.Priateľovi uhrádzať aj hypotéku aj výživné nejde,nevychádza mu to,tak veľakrát jeho výživné zaplatím ja z rodičovskej pomoci.Podali sme návrh na zníženie výživného,nakoľko sa nám narodila dcérka,aby sa aspoň čiastočne mohol podieľať na zabezpečovaní aj jej potrieb.Zamietli to.Už sme premýšľali,že ja sama podám návrh na výživné. Čo ma však najviac bolí je,že ja svoje deti ukracujem o to čo mohli dostať a dávam jeho ex, ktorá si dva krát do roka ide na dovolenku bez dcéry,z posledného exekučného konania si kúpila auto,teraz mení nábytok...nezávidím jej to,len v tom vidím obrovskú nespravodlivosť voči našej spoločnej dcére a aj môjmu synovi.Vie mi niekto niečo poradiť?Má zmysel žiadať výživné,keď sa tým asi problém nevyrieši?Peniaze by som mal súdom priznané ale v skutočnosti by som ich aj tak musela oželieť,aby sme sa vyhli ďalšej možnej exekúcii.

25daniela
14. máj 2014

@lienok1 navrhovala by som vam dat zmazat vasu diskusiu, je to neaktualne ako pisete a zjavne to ten pan nezvlada

lienok1
autor
14. máj 2014

@25daniela príspevky vložené do fóra sa vraj nevymázavajú...už som sa na to informovala, lebo ma niektoré UPOZORNENIA dosť obťažovali...🙂

25daniela
14. máj 2014

@lienok1 ale cela diskusia sa da zmazat urcite
Nedavno som to videla s Nedotknutelnou madam v rodine

lady511
14. máj 2014

@fantocy ja ti to hned vysvetlím kedy to stíham: davam si prat, zatial robím ryžu,,popritom mam zapnuteho koníka sem tam niečo prečítam,,prispejem,,mala sa hrá s hračkami,kreslí si,,a pozerá rozprávky ,,myZENY UZASNE STVORENIA ,,,nemožeme za to že sme multifunkčné 😀 ...a teraz? ...dala som si malu spat...navarené mam..upratané mam(vysavat ked sa mala zobudí)velké upratovanie vždy v sobotu ...ešte naike pripomienky ako to zvládame?....alebo príd sa pozriet?....očividne neveríš ako može žena zvládat tolko vecí naraz..a k tej druhej veci...maš pravdu nezarobila som si ešte ani na handry..ale akždopadne mne muž oblečenie nekupuju kupujem si ho z rodičáku a myslíš že si dovolím kupit topánky,kabelku ,tričko naraz?...určite nie kupim si tak 1 tričko za mesiac lebo ja z rodičáku platím internet platím asi 50e nakup pre rodinu(muž ma zase iné položky ktoré platí)..platím si 35e fakturu za mob..platím si LIEKY PRE SEBA LEBO SOM TAZKO CHORA....alebo PREPAC ZE SI DOVOLIM MAT ZAVAZNE REUMATICKE OCHORENIE????a nehavam si rezervu keby aj moje dieta ochorelo aby som mala napr na lieky pohotovost,,,atd....lebo ak yb si nevedel materska/rodicak..teda v mojom pripade rodicak JE DAVKA PRE DIETA A MATKUUUUUUUUUUU

lady511
14. máj 2014

@lady511 pardon za chyby a preklepy ale som uz taka vyervovana z takehoto pristupu

izabelkas
14. máj 2014

@lienok1 Mne sa velmi paci Vasa dcerka, je strasne krasna. Som rada, ze si sa pre nu rozhodla ju mat a super ste to zvladli aj s muzom. Ty si to teda vobec nemala lahke. Ako sa Vam to podarilo vyriesit, Vasu fin. situaciu? Ak sa mozem spytat a nevadi Ti o tom pisat...

marse
14. máj 2014

@lady511 zbytočne si deriete prsty na klavesnici, on to aj tak nepochopi... 😉

ushuaia
14. máj 2014

@25daniela ja by som ho prosto ignorovala, naco sa vobec nervacit ci kazit si pekny den s takym hulvatom, on zjavne ani nevie co znamena pojem ,,otec,, ci ,,partner,,

lady511
14. máj 2014

@simca06022011 juuj..dobre si to napísala 😉 ...ako neviem ako si može niekto ymsliet že žena si doma šunky vala...za to že je na materskej... 😒 ..tak ženy zrušíme matersku...a zobereme deti na plecia a šup do práce 😀 😀 😀 zamestnávatelia budu štastný preštastný 😀 😀

lady511
14. máj 2014

@marse aspon som si ulavila...aj ked asi takej hlave to nepomože...

simca06022011
14. máj 2014

@lady511 čo by.... šup dieťa otcovi na chrbát a nech idú spolu do práce... ;) pekne na striedačku... ;) Môj chlap bol na psychiatriu len keď sa mal o malú 2 dni postarať a to mal moju mamu doma, ktorá mu pomáhala.... ;) ale múúúúdri premúdri sú títo páni... ako my sa nudíme na materskej (a nehovorím o ženách čo celú materskú pracujú ako ja :P iba z domu )

simca06022011
14. máj 2014

@ushuaia aspoň tu rozprúdi debaty :P pre mňa je to super antistres :P vidieť, že sú jedinci s NAOZAJSTNÝMI problémami :P

ushuaia
14. máj 2014

@simca06022011 to mas teda pravdu, len to prehana s tym opovrhovanim ci navazanim sa...preto by som ho ignorovala, je to ako liat olej do ohna... 😒 a jeho vylevy su stale o tom istom...

lady511
14. máj 2014

@ushuaia
@simca06022011 Tak ja som na normálnej materskej..ako žienka domáca..nepracujem z domu(klobuk dole pred takými ženami ktoré aj týmto sposobom prispievaju do rod.rozpočtu)..ale tak ja nemožem povedat moj bol celý výkend na malu sam ja som bola v martine pozriet moju choru maminu..a zvládol to super ale čo je to oproti tomu čo som ja s malou doma?od narodenia somsa nevyspala ani RAZ celu noc a mám to tak doteraz každu noc sa budí aj 5x...ked bola mimčo aj 10x za noc je velmi živá..nech mi sem niekto donesie chlapa ktorý by to zvládol taketo vstávanie plus cez den tiež nič moc nenaspala boli dni dokonca mesiace čo som spala možno 5h za 24h ..už som videla biele myši na stene 😀 😒 ...

lienok1
autor
14. máj 2014

@izabelkas Ďakujem...nikdy som neľutovala, neľutujem a ani ľutovať nemienim fakt, že som šla do vzťahu s rozvedeným mužom so záväzkom-takým mužom ako je náš ocko...🙂práve táto ťažká životná skúsenosť nás len všetkých viac skĺbila...verili sme, že už bude len lepšie...ja som tu všetko, čo nás postretlo ani nerozpisovala...a ako sme to zvládli?...no, makali sme obaja...ja na dohodu denne na zmeny, ocko vo svojom zamestnaní na zmeny, zaučil sa na viacerých strojoch, takže sa stal pre firmu všestranným človekom...vždy sme mali opačné zmeny a malú sme si odovzdávali na vrátnici...ocko si našiel i druhé zamestnanie a pokiaľ mal sily robil v dvoch...ja som doma pestovala všetko možné, vrátila som sa k handmade tvorbe, ktorá si rýchlo našla priaznivcov...samozrejme sme prešli nebankovkami, rôznymi kreditkami, pôžičkami ďalej...energie domácnosti sme skresali na minimum, v zime sme vykurovali dom krbom, drevo sme kupovali čisto odrezky, a lisované piliny...ocko vozil domov vyradené palety z práce...prežili sme...syn si našiel zamestnanie, takže je už nejaký rok sám sebe pánom...ja som si urobila prípravu na PR a stala som sa dočasnou maminou 3 súrodencom z Ded....som zamestnaná, venujem sa sa svojej rodine, svojej tvorbe...žili sme veľmi skromne a skromne žijeme stále...peniaze nie sú všetko, ale keď ich nemáš, môžeš prísť aj o strechu nad hlavou...🙂

izabelkas
14. máj 2014

@25daniela Tu temu preco zmazali?

25daniela
14. máj 2014

@izabelkas no, zakladatelka o to poziadala, lebo jej niektora mamicka napisala, ze kontaktuje madam, ze ju pozna 😀 😀 😲 tak asi tak, telenovela skoncila 😀 😀 😖

izabelkas
14. máj 2014

@lienok1 Jej to je velmi krasne, mne by sa to aj pacilo takto si skusit zit, hoci neviem tiez sama co ma caka. Ale aspon sa teraz snazim zit co najskromnejsie ako sa da a neminat vela. 🙂 Samozrejme laska je najdolezitejsia a ked je chlap dobry, tak vobec nezalezi na tom, ci je rozvedeny, ak sa ma zaujem o rodinu postarat a to by kazdy normalny mal mat zaujem, tak sa da dokazat aj nemozne. Super ste to zvladli a je to omnoho viac zit v laske aj ked sa musia dvaja obracat ako zit "normalne", mat penazi mozno trochu viac a mat rodinu rozvratenu a to je zial vacsinou tak. Veci su len veci, tie nikoho stastnym neurobia. Jedine co treba je mat co jest a snad kde hlavu sklonit a potom uz na nicom inom nezalezi okrem lasky. 🙂

lady511
14. máj 2014

@25daniela
@izabelkas noo a z toho plynie odpoved na moju otázku prečo si sem ženy nedávaju fotky asi je lepšie zmazat 😒

izabelkas
14. máj 2014

@25daniela 😀 Jaj no to si viem predstavit, to by nepotesilo veru konkretne zainteresovane osoby. 😀 Skoda, ze som tu temu necitala. 😀

25daniela
14. máj 2014

@izabelkas joj, velmi dobre bolo 😀 😀 😀 niesom na telenovely ale toto bola taka typicka zo slovenskeho vidieka 😀 😀 😀 prepletana rakuskym svagrom a nenazranou manzelovou sestrou
Ale ja uz musim ist a nie toho svateho sa vyterigat nieco spravit. Majte sa pekne papa

ushuaia
14. máj 2014

@lady511 ja som tiez na ,,materskej,, zijeme mimo SK, moj partner pracuje 6 dni v tyzdni, soboty len do obeda nastastie, v ziadnom pripade sa stazovat nemozem, po sekcii mi neskutocne pomahal (bola urgentna), teda pomaha do dnesneho dna...malu zboznuje, jasne ze su dni kedy by ju aj on ,,hodil do kosa,, ved aj ja mam take stavy niekedy... 😀 najma teraz pri zubkoch... 😀 , tiez obdivujem maminky co su schopne prispiet do rodinneho rozpoctu nejakou pracou a niektore su prosto donutene nechat dietatko a odist do prace, pretoze im to nevychadza...ja by som moc neprispela, kedze zijeme v zemi, kt jazyk neovladam, ale isli sme do toho...a to nevravim ze ludia sa musia pasovat s ovela tazsimi zivotnymi problemami... ☹

lady511
14. máj 2014

@ushuaia ja to beriem tak že žena ked sa vráti do práce alebo ako ja začne pracovat na TPP prvý krát tiež budem prispievat..plus žea príde z práce poprípade navarí,,,poupratuje ,,učí sa s detmi,,je to práca aj relax v jednom..ale proste su chlapi taký aj taký..tento konkrétny pán...to zjavne nepochopil alebo mal v živote velmi zlu skusenost so ženami..to ho možeme len lutovat že reaguje takýmto sposobom..ja na sebe si neviem predstavit popri takomto čertovi..čo ma doma ešte pracovat a ešte k tom s mojim ochorením..naopak snažíms a dat dokopi..aby som mohla teda od septembra fungovat ako zamestnaná osoba

izabelkas
14. máj 2014

@lady511 No ano tie fotky su tu dost riziko, tiez tu mam toho dost o sebe popisaneho, musim zmazat foto. 😀

lady511
14. máj 2014

@izabelkas ja sa na to tiež chystám.. 😀 😒 ...očividne sa to dá rýchlo zneužit

izabelkas
14. máj 2014

@lady511 Ano urcite sa da, velmi vela tu o sebe piseme. A obdivujem zeny co su daju nick svoje realne meno... Aj ked to nikto nezneuzije priamo nejak proti nam, ale sa napriklad o nas vela dozvie.. Ja uz som tu vela "postretala" znamych, aj kamosiek, aj rodiny... a citala veci o ktorych som nevedela a tak isto niekto o mne moze tak. 🙂 Tak cudzieho to tak nebude zaujimat, ale tych co nas poznaju...

ushuaia
14. máj 2014

@lady511 mas uplnu pravdu...zena prosto ,,zvlada,, viacero cinnosti, a ani sa nad tym nepozastavi, ved preto sme zeny... 😀 , pan mal asi naozaj zlu skusenost...ale o tom sme uz hovorili, prajem ti skore uzdravenie 🙂 ...alebo aspon pokrok, viem ze reumaticke choroby su na dlhe trate... 😒

lady511
14. máj 2014

@ushuaia toto čo mam ja sa nedá vyliečit len zmiernit bolesti,,ale dakujem pekne 😉

luci78p
14. máj 2014

@lienok1 teraz nestiham, vecer to pozriem 😉

lady511
14. máj 2014

@ushuaia ja neviem ked su chlapi s detmi sami(z roznych dovodov) tak sa bijú do prs aký su uuuuuuužasný...ako to super zvládli ale my sme doma s nimi stále a nikto nam za to nebozkáva nohy..proste všetci to beru že je to povinnost ženy a tak to ma byt a bodka 😒