icon

Neprišiel nám energošek

Včera o 23:02

Ahojte, je tu niekto, kto ma narok na energosek a neprisiel mu?

Strana
z2
rozculena
Včera o 23:12

volaj na infolinku

anonym_26b188
Dnes o 05:51

@anonym_autor Mne dosli seky 2. Pred cca mesiacom na 55 eur, kym vsetci aj s mensimi bytmi dostali viac a vcera som nasla v schranke este jeden na 54 eur. Je tam uvedene: Pri krizovej vyuctovacej kontrole sme zistili, ze vi vypocte vasho uz zaslaneho energoseku neboli zohladnene vsetky relevantne podkladove udaje. Z uvedeneho dovodu vam dodatocne zasielame zvysnu cast kompenzacie za prve tri mesiace.. ja by som ma tvojom mieste zavolala na infolinku.. inak toto je riadny cirkus.. Ludia ako ja by podla mna nic dostat nemali, moj prijem je 2,5nasobok priemernej mzdy 🤡. Takto sa rozhadzuju statne peniaze hore kominom, a ti co dostat maju, nic nedostanu

martinka13
Dnes o 06:42

Mne. Zajtra idem volať na infolinku. Zas si z nás tá zlodejská banda robí srandu. Najprv nás zderú z kože, aby mali čo rozkrádať a potom nám z toho nevrátia ani tie smeti, čo nám majú "pomôcť ".

tenderka
Dnes o 06:56

Rodičia majú nárok a napísali im, že to bude zohľadnené vo faktúre za vyúčtovanie. Aj plyn aj elektrina poslali mail

povuma
Dnes o 07:00
@anonym_26b188

@anonym_autor Mne dosli seky 2. Pred cca mesiacom na 55 eur, kym vsetci aj s mensimi bytmi dostali viac a vcera som nasla v schranke este jeden na 54 eur. Je tam uvedene: Pri krizovej vyuctovacej kontrole sme zistili, ze vi vypocte vasho uz zaslaneho energoseku neboli zohladnene vsetky relevantne podkladove udaje. Z uvedeneho dovodu vam dodatocne zasielame zvysnu cast kompenzacie za prve tri mesiace.. ja by som ma tvojom mieste zavolala na infolinku.. inak toto je riadny cirkus.. Ludia ako ja by podla mna nic dostat nemali, moj prijem je 2,5nasobok priemernej mzdy 🤡. Takto sa rozhadzuju statne peniaze hore kominom, a ti co dostat maju, nic nedostanu

@anonym_26b188 štvorčlenná rodina, priemerne príjmy a dostali sme 15€ ....a včera znova 15€, že pri kontrole zistili chybu....bordel neskutočný, nik si vlastne nevie skontrolovať výšku tej sumy, nik netuší podľa čoho to rátajú....a behať so šekom na poštu v 21.storoci🫣🫣🫣

povuma
Dnes o 07:02
@tenderka

Rodičia majú nárok a napísali im, že to bude zohľadnené vo faktúre za vyúčtovanie. Aj plyn aj elektrina poslali mail

@tenderka no šeky chodia len tým, čo majú centrálne kúrenie v byte...ak rodičia žijú v dome a kúria plynom, budú to mať vo faktúre za plyn...ak kúria drevom, nedostanú nič

anonym_c63dc2
Dnes o 07:16

Ani mne. Zijem v domacnosti s dcerou. Plyn nemam, kurim elektrinou. No mam hrb nevyuzivam ho ani. Tuto zimu vobec.. na stranke mam ze energopomoc uplatnena...

milamamicka2018
Dnes o 07:19

Mne vyšlo, ze nemam nárok a nečakane mi prisiel, strašný bordel v tom je

autor
Dnes o 07:45

Mne prisiel mail z elektrarni aj plynarni ze to bude uplatnene vo fakture, ale sek za teplo nie. Teplo bude o 40% drahsie, podla tej ich kalkulacky mi to vychadza ze narok mame. Manzel ma priemerny plat, ja som na nizsom rodicaku. Fakt nechapem. Ak by sme nesplnali bonitu, nepridu mi predsa tie maily. Ale pri mojom stasti to bude nejaka hlupost, ako napriklad ze si tu byvali majitelia nechali trvaly pobyt alebo co.

basska_b
Dnes o 08:00

Na hotline ministerstva Vám vedia povedať, koľko ľudí tam ma trvaly pobyt. Kamoške prišlo, že nemajú nárok, pritom má 4 deti, ona na RD a len muz ma príjem, aj to nie bohvieaký. Tak šli namietať bonitu. Musí sa ist na okresný úrad, ktorýkoľvek, požiadať o kvalifikovanú informáciu, ako sa vypocitala energopomoc. S touto kvalifikovanou informáciou sa potom poda námietka a spätne vám to dajú. Je v tom neskutocny chaos.

anonym_cb1770
Dnes o 08:01

Keby mi nerobí kamarátka na pošte, tak by som nedostal energopomoc, lebo tí experti mi nenapisali ulicu iba číslo domu a pošta nevedela doručiť zásielku 🤣

ivanaks
Dnes o 08:26

Mne. Zašla som na Okresný úrad, pozrela mi to v systéme, vytlačila dokument k námietke, kde mi predvyplnila to moje číslo. Zvyšok som vyplnila doma a poslala doporučene (inak sa nedá) na ministerstvo. A teraz čakám, čo na to oni. 🙂

zuzi0911
Dnes o 08:32

Treva ist sa na to opytat ,alebo zavolat

anonym_25d13d
Dnes o 09:03

@anonym_autor ja tak isto, emaily z spp, ze mam narok na energopomoc prisli, ale energosek nie. Pred vyše týždňom som posielala doporucene namietku, zatiaľ ziadna odpoved...hlavne, ze od marca mi prisiel predpis o 50€ vyssi 😡

blackcat8885
Dnes o 09:40

Ani nám neprišiel a ako tu píšu bude to zohľadnené vo faktúre. Nie každému musí prísť šek

anonym_71b532
Dnes o 10:01

muž je poštar a ešte tento tyzden nosil šeky a ešte nejaké pridu taže treba čakať

miro25
Dnes o 10:33
@anonym_25d13d

@anonym_autor ja tak isto, emaily z spp, ze mam narok na energopomoc prisli, ale energosek nie. Pred vyše týždňom som posielala doporucene namietku, zatiaľ ziadna odpoved...hlavne, ze od marca mi prisiel predpis o 50€ vyssi 😡

@anonym_25d13d ja som podával námietku cez systém Slovensko.sk už 11.1.a zatiaľ nič, na infolinke mi povedali, že majú až 90 dní na rozhodnutie.

rozculena
Dnes o 10:49
@tenderka

@tenderka
@anonym_c63dc2

energošeky sa týkajú iba centrálneho vykurovania plynom.

anonym_25d13d
Dnes o 10:54
@miro25

@anonym_25d13d ja som podával námietku cez systém Slovensko.sk už 11.1.a zatiaľ nič, na infolinke mi povedali, že majú až 90 dní na rozhodnutie.

@miro25 aha, dakujem za info

rozculena
Dnes o 10:54
@blackcat8885

Ani nám neprišiel a ako tu píšu bude to zohľadnené vo faktúre. Nie každému musí prísť šek

@blackcat8885 energošeky sa týkajú iba centrálneho vykurovania plynom.

anonym_82809d
Dnes o 11:36
@miro25

@ivanaks @miro25 my čakáme už od decembra. Ja aj deti sme podľa nich bývali u suseda o poschodie vyššie 🤷‍♀️

anonym_f62a93
Dnes o 11:45

Dievcata, nam prislo z elektrarni, ze nam bude energopomoc poskytnuta a bude zohladnena vo vyuctovani. Elektrina pisana namna, prislo to muzovi do elektronickej schranky. Lwn nijde neuviedli kolko, sumu? Vy viete sumu?

anonym_4689cb
Dnes o 11:51
@anonym_f62a93

Dievcata, nam prislo z elektrarni, ze nam bude energopomoc poskytnuta a bude zohladnena vo vyuctovani. Elektrina pisana namna, prislo to muzovi do elektronickej schranky. Lwn nijde neuviedli kolko, sumu? Vy viete sumu?

@anonym_f62a93 v januári mi prišiel email od dodávateľa elektriny o dotovanej tarife s novým rozpisom platieb, platíme teraz nižšie zálohové platby

anonym_fb8e01
Dnes o 11:52
@ivanaks

Mne. Zašla som na Okresný úrad, pozrela mi to v systéme, vytlačila dokument k námietke, kde mi predvyplnila to moje číslo. Zvyšok som vyplnila doma a poslala doporučene (inak sa nedá) na ministerstvo. A teraz čakám, čo na to oni. 🙂

@ivanaks nám odpísali taký všeobecný list, podľa mňa všetkým podobný píšu, že sa máme obrátiť na okresný úrad. A to nám išiel plyn o 130 percent hore a elektrina o 20 percent. Hodnota nám vychádza ani nie tisíc... Ale mal tú TP brať, ale on tvrdí že nemá taký vysoký príjem. Tak neviem kto má pravdu a nik nepovie.

risolino
Autor odpoveď zmazal
anonym_1a2d3c
Dnes o 12:38
@blackcat8885

@tenderka
@anonym_c63dc2
@blackcat8885

"Kto má nárok
Energetická domácnosť, ktorá odoberá teplo prostredníctvom centrálneho zásobovania teplom (CZT) v bytovej budove, ktorá spĺňa podmienky adresnej energopomoci. Energopoukážka je určená primárne na úhradu zvýšených nákladov za dodávané.

Či budete alebo nebudete kompenzovaní za teplo závisí od toho, ktorý zásobovateľ vám dodáva centrálne teplo a teplú vodu a akú cenu za dodávku tepla a teplej vody má schválenú URSOM na rok 2026."

Zdroj: https://www.energopomoc.sk/teplo
(Ministerstvo hospodárstva)

ivanaks
Dnes o 13:13
@anonym_fb8e01

@ivanaks nám odpísali taký všeobecný list, podľa mňa všetkým podobný píšu, že sa máme obrátiť na okresný úrad. A to nám išiel plyn o 130 percent hore a elektrina o 20 percent. Hodnota nám vychádza ani nie tisíc... Ale mal tú TP brať, ale on tvrdí že nemá taký vysoký príjem. Tak neviem kto má pravdu a nik nepovie.

@anonym_fb8e01 Ahoj, ale ja mám schválenú energopomoc - už mi prišli správy z SPP aj ZSE, že sa premietne do platieb. Len šek na teplo neprišiel, hoci aj pani na Okresnom úrade to pozrela a nárok tam je. Vtedy mi vravela, že mám ešte týždeň počkať, lebo že tlačia posledné šeky (2. februárový týždeň). A ak ani vtedy nepríde, mám poslať námietku k energopomoci. Takže ja čakám teraz na ich vyjadrenie. Možno bude všeobecné a možno pošlú šek. Nechám sa "prekvapkať". 😉

ekira1
Dnes o 13:16
@tenderka

@tenderka na plyn a elektriku predsa energošeky nechodia.. autorka sa pýta na pomoc s teplom.

ekira1
Dnes o 13:25
@blackcat8885

@miro25
@blackcat8885 a ty platíš vykurovanie bytu faktúrou? Asi nie, však.. takže áno, šeky majú prísť každému, čo má nárok..

rozculena
Dnes o 13:40
@anonym_f62a93

@anonym_f62a93 tie emaily chodili už dosť dávno.Prišiel mi nový rozpis a energopomoc spočíva v tom,že mi nezdvihli zálohy,mám plyn aj elektrinu v rovnakej výške.
Na vykurovanie nárok nemám,náš dodávateľ tepla nie je medzi firmami,ktoré dodávajú teplo centrálne,či ako sa to nazýva,zálohy mi zvýšili o 50%

Strana
z2