icon

Neuznanie náhrady za škodu – Kooperatíva

belllinka
12. dec 2014

Ešte v septembri som mala nehodu, keď som zastavila na STOPke, zozadu do mňa nabúralo auto. Všetko sme nahlásili poisťovni, vinníkovi síce chvíľu trvalo, kým sa dostavil na obhliadku, ale nakoniec sa dostavil. Dnes nám nakoniec prišiel list z poisťovne, že "náhradu škody odmietajú, nakoľko je zdokumenotvaný rozsah a charakter poškodenia k opísanému priebehu nehody neprijateľný."
Taká som vytočená!!! Máte niekto skúsenosť s odvolaním? Myslíte, že je nejaká šanca, že to prehodnotia? Alebo čo iné sa dá ešte robiť?

zeriempizzu
12. dec 2014

@maslenka47 nema ale zaroven vinnik si plati zakonnu poistku co ma toto riesit. Mna by teda moja poistovna riadne nasrala ak by odmietla plnit a niekto by potom otravoval mna.

ketere
12. dec 2014

@belllinka dakujem... asi len v tom je rozdiel od tvojho pripadu, ze ja som volala policajtov, i ked podla nich nebola skoda velka... nafotili, my sme si fukli, vinnicka dostala pokutu... dufam, ze to pomoze pri likvidovani udalosti...

zeriempizzu
12. dec 2014

@belllinka nie chlapcov za nim 🙂 ale sudne papiere pekne na vinnika a poistovnu naraz napisat. A kludne mu dohovorit ze ak to nevyriesi jeho poistovna, potahas po sudoch i jejo. Mozno ho to tak doserie ze sa vystazuje kooperative naco sa hraju a preco vymyslaju ked jasne za nehodu moze on.

maslenka47
12. dec 2014

@zeriempizzu
@ketere
Ano, lenze to, ze si vinnik plati zakonnu poistku neznamena, ze nema zodpovednost. Zodpovedny za skodu je on, takze ak JEMU poistovna neuznala plnenie (je jedno preco), mozes vyzadovat nahradu skody priamo od neho. .samozrejme sudnou cestou, nie svalnatymi chlapmi. Tak isto v pripade, ak by zakonnu poistku vobec nemal.

maslenka47
12. dec 2014

@ketere eh ta sprava samozrejme bola hlavne pre @bellinka , prepac

belllinka
autor
12. dec 2014

@maslenka47 Mne sa zda, ze som niekde citala, ze na sude by som neuspela, ak by som to vymahala od neho, ako od osoby, jedine od poistovne.

maslenka47
12. dec 2014

@belllinka Nuz, pokial nemas ako dokazat, ze skodu sposobil on a v akom rozsahu, tak neuspejes ani u tej poistovne. Skus radsej zajst za nejakym pravnikom, ten ti poradi lepsie, ako nejake "zarucene" informacie hore dole po internete.

gumimaci
12. dec 2014

V Kooperative bezny postup, najhorsi pristup ku klientovi, neodpovedaju na emaily, neberu telefony a po dlhej dobe poslu vyjadrenie, ze odmietaju poistne plnenie 😠

gumimaci
12. dec 2014

@lenku1 presne toto iste "ze sa to nemohlo stat" napisali 2 nasim klientom v praci 😝

belllinka
autor
12. dec 2014

@gumimaci Presne, ta zenska, co vybavuje nasu skodovu udalost nam telefon nezdvihla este ani raz a takisto nani na tu ich linku, kde sa nahlasuju skodove udalosti sa neda vobec dovolat.

gumimaci
12. dec 2014

@maslenka47 neda sa vymahat plnenie skodovej udalosti od vinnika, iba od poistovne :-P

gumimaci
12. dec 2014

@belllinka my mame v praci uz sanon s nevybavenymi poistnymi udalostami Kooperativa! Kolegyna vedie komplet zaznamy kedy pisala a telefonovala, vsetko samozrejme bez reakcie!!!

gumimaci
12. dec 2014

@maslenka47 btw viem aj o zamietnutni napriek tomu, ze policia volana bola. A tiez napisali stanovisko, ze nehoda sa tak ako bola spisana v ziadnom pripade nemohla stat. 😀

zeriempizzu
12. dec 2014

@gumimaci treba na nich tlacit ako sa teda stala, "nemohla sa tak stat" nie je argument, ved to je na smiech.

gumimaci
12. dec 2014

@zeriempizzu ano, jedine cez sud... na to vacsina ludi nema nervy, cas a peniaze ☹

gumimaci
12. dec 2014

@zeriempizzu ale je to pravda. napisu 2 vety a vybavene. 😠

saxana36
12. dec 2014

Kooperativa je fakt najhorsia,vlastna skusenost a od vtedy som sa poucila a vzdy dam priamo na mieste podpisat vinnikovi papier ze si je vedomý priestupku,kedze som nevolala policiu

leonie77
12. dec 2014

@belllinka máš dve možnosti:
1. požiadať o opätovné prešetrenie poistnej udalosti a ak opäť zamietnu, tak sa s nimi môžeš súdiť
2. ak sa Ti už nechce s nimi naťahovať, do jedného mesiaca od doručenia rozhodnutia máš právo takúto poistku vypovedať a uzavri si inú v inej poisťovni

belllinka
autor
12. dec 2014

@leonie77 Nerozumiem 2. možnosti. Čo to má spoločné s mojou poistkou? Veď to sa má predsa platiť z poistky toho, čo do mňa nabúral.

masinka
12. dec 2014

@gumimaci mna by len zaujimalo, preco ste u nich stale poisteni ? raz ma o...., tak idem k serioznejsej firme a necakam, kym toho bude plny sanon. Tiez som mala prve auto poistene u Kooperativy. Poslali mi po roku list ze dakujeme za vasu vernost a bezskodovy priebeh a zvysili mi sadzbu na trojnasobok. - a to mi poslali samozrejme az v oktobri, ked sa uz poistna zmluva nedala vypovedat.... taky bordel som tam narobila, ze zrazu sa to vypovedat dalo a aby som u nich ostala, tak mi dali este niezsiu cenu nez predtym.....

maslenka47
12. dec 2014

@leonie77 lenze ona neriesi jej poistku, ale poistku toho chlapa, co do nej nabural.. tu predsa ona vypovedat nemoze.... veskeru komunikaciu s tou poistovnou by mal riesit ON... a @belllinka ziadat nahradu priamo od neho..

gumimaci
12. dec 2014

@masinka my nie, ale niektori nasi zakaznici ano 😉

zeriempizzu
12. dec 2014

@gumimaci este ma napada podanie na NBSR ako dohlad nad poistovnami, ze proste neplania svoju zakonnu povinnost a neriesia zavinene poistne udalosti svojich poistenych v plnej miere a ako im uklada zakon. A kludne pridajte vas firemny zoznam, ked nic ine, aspon ich NBSB nakopne a postrasi dohladom a tak snad dostanu aspon vo vasich pripadoch rozum.

karollka21
12. dec 2014

@belllinka haluz, nam prisla od kooperativy rovnaka sprava ako tebe 😀 akurat slo o rozbitie celneho skla kamienkom. poslali nas do najdrahsieho zmluvneho servisu, a po zaplateni nas potesili spravou, ze nam nic nepreplatia, lebo vec sa podla nich nestala tak, ako sme to popisali 😠 . Dotahovala som sa s nimi este asi tri mesiace, potom som sa na nich ..... . Som o skusenost bohatsia, kooperativa nikdy viac.

tinushka13
12. dec 2014

Existuje jedna spoločnosť, ktorá zastupuje poškodených a vymáha škodu. Sídia/sídlili pri Eurovea. Len teraz si nespomeniem na názov, ten viem zistíť, kamoška tam robila. Ale mj drahý ti odkazuje, treba to dať na súd- kooperativa. inak sa nevyhádaš. 😒

zeriempizzu
12. dec 2014

@karollka21 toto je dalsia blbost - ako mozu poslat do nimi vybraneho servisu a tak nezaplatit? Ved uz tym ze vas tam poslali indikovali ze to zaplatia. Toto by som im nenechala teda!

tinushka13
12. dec 2014

Poisťovňa Kooperativa ide dolu vodou.. hlavne finančne.. topia sa.. možno práve preto teraz zaujímajú takéto stanoviská vo veľkom. Šetria kde sa dá a nechcú plniť.Osobne odporúčam čím skr opustiť túto poisťovňu 😎

pebu
Autor odpoveď zmazal
tomikejt
12. dec 2014

Kocky vazne je Kooperativa taka nespolahliva? ja mam u nich uzavrete pzp ale ako to tu.citam, asi zmenim poistovnu.. viete poradit aky je postup? poistku mam zaplatenu do februara, takze musim cakat az dovtedy?

zuziq8
12. dec 2014

@belllinka žiaľ je to tak asi v každej poisťovni... ja mám podobnú skúsenosť s Allianz... tiež nám poistnú udalosť neuznali z tohto dôvodu, vraj sa nestala tak ako opisujeme a bla bla, tak sme išli za pánom, ktorý to všetko videl, nech nám to ide potvrdiť... no a on nám povedal že z poisťovne už za ním boli a potvrdil im, že sa to presne tak stalo! 😠 Takže mm sa nasrdil, zavolal im tam, že ako si to predstavujú, pohrozil im medializáciou a o dva dni sme mali celú sumu na účte.... Takže ak máte očitého svedka, tak ho treba kontaktovať... Držím palce, s týmito poisťovňami to je doslova boj....