icon

Neuznaný príspevok na lieky vo VšZP peňaženke zdravia?

4. dec 2024

Dobrý deň, čo to znamená? Dala som si preplatiť príspevok na lieky ale píše tam v sekcii

Vykázaný výkon - že neevidujeme k tomuto benefitu vykázanú zdravotnú starostlivosť.

sweet20
•
4. dec 2024

Tak musis pockat.. kedy si bola na tom vykone?

autor
•
4. dec 2024

@sweet20 Chcem si dať preplatiť lieky, lieky boli vybrané pred 2 týždňami

sweet20
•
4. dec 2024

Nie lieky, ten vykon na zaklade , ktpreho ti lekar predpisal lieky

e1i
•
4. dec 2024

Ono to trva aj mesiac dva kym vykazany vykon nabehne na poistovni. A doplatky za lieky sa daju vyberat stvrtrocne

alenamihal
•
4. dec 2024

Aj ja som to tak mala od aprila,pytala som sa v ambulancii ,ci vsetko poslali do poistovne ,zevraj stale to posielaju a nakoniec mi poistovka az minuly mesiac zamietla preplatenie..do teraz som nemala ziadny problem a odkedy porusili neake benefity atd,tak prvy krat mi zamietli a mam pravo na to ,lebo je to zenskeho problemu..brrrr

bielasovicka
•
4. dec 2024

Ja som ani nevedela ze sa lieky dajú preplatiť. A to ich beriem dosť.

sweet20
•
4. dec 2024

@bielasovicka moja mamka ani nic nepodava a jej kazde 3 mesiace automaticky preplacaju na ucet peniaze.. lebo ma preplatok, raz 30 raz 50 eur.. stale inac podla liekov

bielasovicka
•
4. dec 2024

@sweet20 mne sa to ešte nikdy nestalo 🤷🏼

sweet20
•
4. dec 2024

@bielasovicka zalezi kolko si platila mesacne za lieky... sa mi zda, ze preplacaju 300 eur a ked mas nad tak preplacaju... ale treba prezistit, nechcem klamat

ekira1
•
4. dec 2024

Že lekár ešte nevykázal výkon. Niektorí to robia naraz za nejaké obdobie. A ak je k tvojím liekom lacnejšia alternatíva, zaplatia ti tu nižšiu cenu.

maialeo
•
4. dec 2024

@sweet20 mne kedysi tiez prwplacali a vraj uz nie, ze to uz odpocitavaju rovno v lekarni

simsalabim
•
4. dec 2024

@alenamihal aj mne zamietli, tiez “nevykazany vykon”, hoci vykon v appke je. Doteraz to preplacali … teda, bol to miniprispevok, nie cely doplatok (napr 8€ z 50€ doplatku).

bielasovicka
•
4. dec 2024

@sweet20 ďakujem

duunlo
•
4. dec 2024

Liek musi byt uvedeny v zozname liekov, ktore ma poistovna na svojej stranke. V tom zozname ale skoro urcite nebude ziaden “bezne” predpisovany liek. Cize na preplatenie by som sa vobec nespoliehal.

tanisha
•
4. dec 2024

Mne tiež pol roka ukazovalo ze nie je výkon. Potom zamietli. Podala som cez apku reklamáciu. A ako vysvetlenie mi odpísali ze som síce mala liek na predpis ale taky kde sa hradí plná suma. A prepláca sa iba za lieky ktoré čiastočne hradí aj poisťovňa. Čiže môj liek nemal nárok, aj keď je dostupný len na predpis.

alenamihal
•
5. dec 2024

@simsalabim tak cytologiu by mali preplacat celu....buduci rok idem na pretestovanie uvidim ,ci to preplatia a budem to uz riesit s poistovnou..

zuza2252
•
5. dec 2024

No a potom.napíšu že zamietajú lebo neeviduje prevzatie...choré na hlavu.
Ja som si dávala skla ma okuliare,najprv pisali že neeviduje výkon,potom o 2 mesiace že zamietajú lebo neeviduje prevzatie...nechápem poslala som doklad o platbe,ak nezaplatíte tak vám okuliare nedajú.Teraz čakám na odpoveď že čo vlastne chcú ale už sa asi nedočkáme už prešlo od podania 9 mesiacov.