icon

Nevrátenie peňazí za poistenie

tiwyna
19. nov 2016

Prosim vas o radu. V auguste som uzavrela navrh na investicne ziv.poistenie. Kedze som si to potom rozmyslela, do 30 dni som navrh pisomne zrusila. Z poistovne mi prisiel po 30 dnoch list, ze ziadost prijali a sumu,ktoru som zaplatila mi posielaju na adresu postou( aj ked v ziadosti som peniaze ziadala zaslat na ucet.) Je pomaly koniec novembra, ziadne peniaze mi neprisli, tak som tam volala a bolo mi povedane, ze peniaze mi uz davno poslali, konkretne niekedy okolo 5.10. ,a ze sa mam ist spytat na postu, ci ich tam nemaju, kedze v schranke som oznamenie nenasla. Na poste odo mna ziadali nejake cislo podania, no to mi poistovna nedala s tym, ze oni peniaze posielaju nejakym hromadnym prikazom len na meno osoby a datum narodenia. A ze ked sa taka vec stane, posta ma 60 dni cas na vratenie penazi a oni mi az potom mozu opatovne peniaze zaslat...vidi sa mi to vsetko ,ako uplny blud a neviem, ako mam dalej postupovat, ci ma poistovna pravo mi takto zadrzovat peniaze( ide o 110€)a ci mam pravo ziadat ich o okamzite opatovne zaslanie penazi na cislo uctu, aby sa toto neopakovalo do nekonecna.Dakujem.

Strana
z2
frapper
21. nov 2016

@evittam Na pobočke poisťovne sa to neplatí.

simca06022011
21. nov 2016

@tiwyna nikdy ma ziadny agent nenutil urobit prevod cez banking pred nim a v tom momente.. ak ma poistna zmluva platit napr. od dnes, musi byt dnes uhradena... dali mi udaje a a ja som si to zaplatila... a je to bezny postup ze to ide poukazkou, aj mne to tak islo... peniaze treba urgovat v poistovni, pisomne alebo pisomne a osobne.

frapper
21. nov 2016

@bosoriak Veď ale nikto nehovorí,že musíš overiť u notára.Keď uzatváraš poistenie tak ho uzatváraš podľa OP,údaje,to je forma overenia,podpíšu obidve strany:poistený a sprostredkovateľ.To je forma návrhu,klient to urobí dobrovoľne,tak neviem prečo sa tu píšu urážky na reprezentantov.Neviem,ako sa robí v zahraničí,ale sme na SK,tak sa riadiť treba týmito zákonmi.Vidíš dlhé roky si pracovala pre poisťovňu a kydáš na prácu,ktorú si robila.To je môj posledný príspevok,pretože autorka to už vyriešila.

tiwyna
autor
21. nov 2016

@simca06022011 u mna doma bola ta poistovacka a hned na mna,ze mam zaplatit 110€, ja ze nemam doma tolko,tak cez internet ma donutila,ze to sa musi hned.

evittam
21. nov 2016

@tiwyna A ako ťa, prosím ťa, donútila? 😕

evittam
21. nov 2016

@frapper Čo sa neplatí na pobočke poisťovne? Nejak mi ušla pointa alebo som tvoj príspevok pre mňa nepochopila- prepáč.

Strana
z2