Nezaplatená splátka hypotéky a nový úver

21. feb 2024

Ahojte. Tento mesiac sa mi podarilo nezaplatit splátku hypotéky 🤦 mala som väčšie výdavky a dostal sa mi účet na 0, hypotéka odišla, ale nie celá. Všimla som si to na ďalší deň, hneď som previedla peniaze na účet a hypotéka sa splatila. Stalo sa mi to prvý krát, nikdy som nebola v mínuse. Pre banku som bola doteraz bonitny klient. Plánujeme kúpiť ďalšiu investičnú nehnuteľnosť a teraz mám strach, či to, čo sa mi stalo, nebude mať pre mňa nejaký negatívny dopad. Máte prosím skúsenosti?

egonsk
21. feb 2024

dokial ta nestihli upozornit na meskajucu splatku, tak by ich to nemalo vobec trapit, proste to beru ako posmyknutie a naslednu opravu.

majkakvet
21. feb 2024

Nebude, je to v poriadku.

vyrovnanaosoba
21. feb 2024

Myslím že tri nezaplatené splátky opakovane berú, že si neplatič. Resp po spomienke. Stane sa každému. Ja som takto zabudla zaplatiť internet aj mobily. 🙄 A hneď na to som chcela nový mobil s paušálom. Nebol problém.

mk1111111111
21. feb 2024

Zvacsa byva na ucte prikaz nastaveny na skorsi datum, ako je posledny den splatky. Tak by to malo byt ok.

la_dolce_vita
21. feb 2024

Jeden den omeskania nie je ziadny problem.

andaluzia12
21. feb 2024

mne sa to taktiež stalo, že na účte nebol dostatok prostriedkov na splátku, banka stiahla všetko čo tam bolo, až na nulu. Volala som do banky, kde mi povedali, ak ešte v daný deň stihnem vložiť na účet peniaze, banka si stihne ten zbytok splátky a bude to v poriadku. Jednalo sa o Prima banku

egonsk
21. feb 2024

@andaluzia12 aj SLSP stiahne zvysnu ciastku, maju 3 dni minimalne na opakovanie, mne sa tak kedysi tiez stalo, ze az nasledujuci den som vsimol, ze som nemal dostatok penazi na celu splatku, tak som navysil ucet a hned v ten vecer mi znovu stiahli zvysok.