Nezdaniteľná časť na manželku a vrátenie dane
Ahojte, mám pár otázok ohľadom daňového priznania a bola by som strašne rada, keby mi niekto pomohol. Vlani som bola od januára do septembra na RD, od októbra pracujem. Teda manžel si uplatnil NČ na manželku, kde sa odpočítal môj príjem za minulý rok? Aká je vlastne výška tej nezdaniteľnej časti na manželku? A odrátava sa od toho môj hrubý príjem alebo čistý vyplatený na účet? ĎAKUJEM za odpovede.
@evittam
@zalka nepoberala som podporu, ja som po rodicovskej platenej sa zaevidovala na UP v januari a v juni som nastupila na TPP...Ale pravdepodobne mate pravdu ze nevychadza mu namna nic...vychadza mu ta ista suma ,ked udam seba do DP a aj ked to pocitam bez NCZD na manzelku
Ak by som vam baby napisala sumy z potvdenia o prijme vedeli by ste mi v skratke povedat kolko tam vychadza?zas vas nechcem o cas oberat ,ale ja som len laik co sa tyka DP
@marika1230 na celý rok je 3803,33 ak si bola na ÚP len 5 mesiacov, tak 5/12 z tejto sumy
ak si zarobila viac tak nič nevýjde
@lucka_ke Takze som pocitala dobre.. Dakujem baby za rady
ahojte, neviete poradit? Da sa znizit zaklad dane aj opatrovatelským prispevkom? Manzel vcera doniesol vyuctovanie a vobec to nemal odpocitane :( dakujem
@zalka prosim ta poradis aj mne? Manzelovi v praci zabudli urobit odpocet na mna, vraj treba urobit dodatocne DP. Ja len rozmyslam, ci sa mi do toho chce ist. Totiz mala som za r. 2017 nejaky prijem a na UP som bola evidovana len 8 mesiacov. Znamena to, ze si na mna moze uplatnit len sumu cca 3803 - moj prijem/12 x 8 ? Dalsia vec, ci v pripade podania dodatoc. DP stihnem darovat 2%, nevies, prosim ta, ci by sa to dalo stihnut? Dakujem pekne.
Ahojte,potrebujem poradit ohladom vratenia dani.Som zamestnana,moja mzda je okolo 650 eur,momentalne som tehotna,termin porodu mam na 2.11.2019.Lekar ma chce vypisat na PN a ja zvazujem ci zobrat PN alebo si cerpat do materskej dovolenku.Co sa mi viac oplati?Kolko mozem mat prijem v tomto roku,aby mi buduci rok vratili dan?Kolko by mi mohli vratit?Dakujem za radu🙂

@evittam to si zarátala aj tú prípadnú podporu kt. @marika1230 nespomína? poberala si podporu?