icon

Nová sociálna pomoc od štátu. Na čo majú občania nárok od septembra 2025?

10. aug 2025

Ahojte.
Vie niekto niečo o tomto príspevku? Aký je to vlastne príspevok? Ďakujem

Nová sociálna pomoc od štátu. Na čo majú občania nárok od septembra 2025?Nová sociálna pomoc od štátu. Na čo majú občania nárok od septembra 2025?
Strana
z4
anonym_ecf3cd
10. aug 2025

Prečítala si to vôbec ?

janai1
10. aug 2025

Zas ideme povaľačom prispievať ? V tejto krajine sa fakt neoplatí pracovať 🙄

anonym_b0661c
10. aug 2025

@anonym_autor pridaj link odkiaľ to máš

janai1
10. aug 2025
@anonym_b0661c

@anonym_autor pridaj link odkiaľ to máš

terina25
10. aug 2025
@janai1

@janai1 povalacom? Pre tebe je dochodca ci matka s dietatom povalac? Nehadz vsetkych do 1 vreca

anonym_b9b526
10. aug 2025
@terina25

@janai1 povalacom? Pre tebe je dochodca ci matka s dietatom povalac? Nehadz vsetkych do 1 vreca

@terina25 dopriala by som jej vyzit z tých peňazí aspoň na rok

anonym_2a7dda
10. aug 2025
@janai1

@janai1 osoby so zdravotným postihnutím sú povaľači?

terina25
10. aug 2025
@janai1

@janai1 no prepocitala som si to a predstav si,ze tento prispevok vysiel ak mne. A to pracujem vo verejnej sprave 18 rokov. Som tiez povalac? Inak ten prispevok si si aj pozrela v akej vyske je a pre koho? Ze aj ztp,dochodcovia?

terina25
10. aug 2025
@anonym_2a7dda

@janai1 osoby so zdravotným postihnutím sú povaľači?

@anonym_2a7dda tak asi podla nej su,lebo lezia alebo nevnimaju . Bodaj by tvoji rodicia raz neboli taki ,,povalaci, alebo ty

autor
10. aug 2025
@janai1

@janai1 nie každý kto žiada je povalač. Ja napríklad nie som . Mam syna ktorý je chorý no op neuznali,chodím do práce na dohodu a minulý mesiac mi diagnostikovali rakovinu. Dokonca žijem v dome ktorý som si kúpila za vlastné

mircalla
10. aug 2025
@terina25

@terina25 Skus sa na to pozriet inak. V tomto state sa ma najhorsie streda trieda, makaju jak blazni, stat im neda nic, len im zvysuje dana a pridava nove. Z tych dani, co vybiera vacsinu rozkradne, nic nevybuduje a zvysok rozda - ano, aj takym, co su povalaci. Nehovorim, ze vsetci, ale dost ludom sa tu makat nechce. Vsak staci toto forum - x spekulacii ako dostavat peniaze za nic. Ludi uz nebavi byt dojne kravy. K dochodom, ti dostali popridavana najviac v EU. Je to volicska zakadna Fica, takze bude do nich liat peniaze dalej, i ked na to stat nema a zadlzuje sa viac a viac

rozculena
10. aug 2025

a ja s mojím ID menším ako 300eur zase nezapadám do žiadnej kolónky

terina25
10. aug 2025
@mircalla

@terina25 Skus sa na to pozriet inak. V tomto state sa ma najhorsie streda trieda, makaju jak blazni, stat im neda nic, len im zvysuje dana a pridava nove. Z tych dani, co vybiera vacsinu rozkradne, nic nevybuduje a zvysok rozda - ano, aj takym, co su povalaci. Nehovorim, ze vsetci, ale dost ludom sa tu makat nechce. Vsak staci toto forum - x spekulacii ako dostavat peniaze za nic. Ludi uz nebavi byt dojne kravy. K dochodom, ti dostali popridavana najviac v EU. Je to volicska zakadna Fica, takze bude do nich liat peniaze dalej, i ked na to stat nema a zadlzuje sa viac a viac

@mircalla zopakujem odpoved. Netreba hadzat vsetkych do 1 vreca a treba si precitat komu a kolko. Ja chodim do prace,mam VS,2 deti no podla autorky vyssie som potom tiez povalac,kedze som si to prepocitala a vyslo mi menej ako 2,2 nasobok ZM. A dochodca,co robil cely zivot,ztp? Tiez su povalaci? Treba mysliet najprv a potom pisat nieco

mircalla
10. aug 2025
@terina25

@mircalla zopakujem odpoved. Netreba hadzat vsetkych do 1 vreca a treba si precitat komu a kolko. Ja chodim do prace,mam VS,2 deti no podla autorky vyssie som potom tiez povalac,kedze som si to prepocitala a vyslo mi menej ako 2,2 nasobok ZM. A dochodca,co robil cely zivot,ztp? Tiez su povalaci? Treba mysliet najprv a potom pisat nieco

@terina25 Uz som sa vyjadrila, x ludom sa v tomto state makat nechce, MK je nadherny priklad. Nepisem, ze vsetci. Mam daco este zopakovat? K tebe: no mohla si sa viac snazit, aby si mala lepsi prijem a statu aj daco odviedla. Vzdy sa da, ked sa chce. Nepisem nic o ZTP.

mircalla
10. aug 2025
@terina25

@terina25 A este daco - keby sme videli, ze stat daco aj buduje, ale nie ze vsetko rozkradne a rozda, nik by neriesil. Kolko zien je tu fiktivne zamestnanych u rodiny u kamosov, aby mali co najvyssiu matersku, zatial co nerobia? Kolko zien tu je na predlzenom rodicaku, lebo sa im nechce robit? Opat nepisem, ze vsetky.

anonym_7c6322
10. aug 2025

V tomto štáte sa fakt neoplatí robiť. Neschopným sa to stále niečo dopláca, dorovnáva, aby mali skoro toľko ako tí, ktorí sa snažia. Prečo? Veď nech sú sociálne rozdiely a ukážu, kto sa ako snaží. Socializmus skončil. Tí, ktorí sa snažia, vzdelávajú, pracujú, starajú však o seba a svoje rodiny, takí nikdy nedostanú nič. Pritom mnohí tu robia celý život účelovo za minimálnu mzdu kvôli dlhom, exekúciám, neplatenie výživného. A dôchodok je následne vyrátaný podľa výšky mzdy a odvodov, čiže kto ho má nízky? Ten, čo robil za minimálnu mzdu, zvyčajne účelovo. Ak je niekto na úrade práce viac než pol roka, tak preto, lebo nemá čo ponúknuť alebo sa mu pracovať nechce, zvyčajne oboje. A zdravotne postihnutí celý život len vyciciavajú sociálny systém. O tých by sa mala starať predovšetkým rodina, nie cudzí ľudia. Je absurdné, že na takýchto pre spoločnosť úplne zbytočných ľudí idú toľké peniaze. Platí sa im od narodenia až po smrť. A ešte sa platia aj ďalší ľudia z rodiny, aby ich opatrovali, Opatrovateľské, invalidné dôchodky, autá, kadejaké dávky pomaly na všetko, stačí jeden postih a rodina má celý život zaručený príjem. A koľkí to majú vybavené po známosti. Vivat Slovensko!

mircalla
10. aug 2025
@anonym_7c6322

V tomto štáte sa fakt neoplatí robiť. Neschopným sa to stále niečo dopláca, dorovnáva, aby mali skoro toľko ako tí, ktorí sa snažia. Prečo? Veď nech sú sociálne rozdiely a ukážu, kto sa ako snaží. Socializmus skončil. Tí, ktorí sa snažia, vzdelávajú, pracujú, starajú však o seba a svoje rodiny, takí nikdy nedostanú nič. Pritom mnohí tu robia celý život účelovo za minimálnu mzdu kvôli dlhom, exekúciám, neplatenie výživného. A dôchodok je následne vyrátaný podľa výšky mzdy a odvodov, čiže kto ho má nízky? Ten, čo robil za minimálnu mzdu, zvyčajne účelovo. Ak je niekto na úrade práce viac než pol roka, tak preto, lebo nemá čo ponúknuť alebo sa mu pracovať nechce, zvyčajne oboje. A zdravotne postihnutí celý život len vyciciavajú sociálny systém. O tých by sa mala starať predovšetkým rodina, nie cudzí ľudia. Je absurdné, že na takýchto pre spoločnosť úplne zbytočných ľudí idú toľké peniaze. Platí sa im od narodenia až po smrť. A ešte sa platia aj ďalší ľudia z rodiny, aby ich opatrovali, Opatrovateľské, invalidné dôchodky, autá, kadejaké dávky pomaly na všetko, stačí jeden postih a rodina má celý život zaručený príjem. A koľkí to majú vybavené po známosti. Vivat Slovensko!

@anonym_7c6322 Asi tak
A co makaju financuju predrzene tendre, peniaze z EU idu na fiktivne penziony olichagarchov a oni sa cuduju, ze luto to uz nebavi. Ty nedostanes nic, ani zdravotnu starostlivost

mircalla
10. aug 2025
@anonym_7c6322

@anonym_7c6322 Ludi

anonym_907325
10. aug 2025
@anonym_7c6322

@anonym_7c6322 gratulujem... K výhre... Najempatickejsia osoba roka na MK...

Verím, že sa v živote nedostaneš do takých sraciek aby si musela riešiť akékoľvek dávky od štátu. A až by sa to udialo, tak verím, že zarobíš toľko aby si bez pomoci štátu vedela sa o takú osobu starať ( dieťa, muž, rodič, ty) a ústav zaplatiť na 100%, lebo by si sa starať nemohla kto by zarábal, že?

luccija
10. aug 2025
@anonym_7c6322

@anonym_7c6322 fuj závidieť postihnutým a ich rodinám taký život je už morálne dno.Nevies čo ti život prinesie, tak važ slová.Staci jedna autonehoda, alebo niečo a si na ID.Si predstav, že mojej kamarátky muž dostal kliešťovu encefalitidu podnikal a zrazu je na ID nikdy nevieš...

luccija
10. aug 2025

Tu závidite tie úbohé príspevky, ale, že 60% eurofondov sa rozkradne, fiktívne firmy, zamestnanci, politici to vám nevadí, tak zlosť sa hodí na postihnutých ľudí, alebo tych čo potrebujú pomoc fakt zvieratá sa ku sebe lepšie správajú ako ľudia.Aj podnikatelia by vám porozprávali aké platia poplatky, do akých tendrov nemajú šancu sa dostať, lebo firma je vybratá.

mircalla
10. aug 2025
@luccija

Tu závidite tie úbohé príspevky, ale, že 60% eurofondov sa rozkradne, fiktívne firmy, zamestnanci, politici to vám nevadí, tak zlosť sa hodí na postihnutých ľudí, alebo tych čo potrebujú pomoc fakt zvieratá sa ku sebe lepšie správajú ako ľudia.Aj podnikatelia by vám porozprávali aké platia poplatky, do akých tendrov nemajú šancu sa dostať, lebo firma je vybratá.

@luccija Citaj pozorne, potom komentuj, nakolko pises absolutne hluposti. Vadi, vsak sme to napisali vyssiie, ci len nevidis, zamerne necitas alebo reagujes selektivne? A nevadi co maju ozaj dovod na tu davku. X ludi ju bude cerpat nezasluzene.

subartic
10. aug 2025
@mircalla

@luccija Citaj pozorne, potom komentuj, nakolko pises absolutne hluposti. Vadi, vsak sme to napisali vyssiie, ci len nevidis, zamerne necitas alebo reagujes selektivne? A nevadi co maju ozaj dovod na tu davku. X ludi ju bude cerpat nezasluzene.

@mircalla ja mám Slovensko rada, ale musím povedať že sme národ " ojebávačov ". V tomto s tebou súhlasím. Hlavne čo sa týka ma.materských a max.podpôr, rôznych neoprávnene poberaných príspevkov. A tiež si myslím že veľká časť ľudí to bude poberať neoprávnene.

janai1
Odpoveď bola odstránená
subartic
10. aug 2025
@mircalla

@mircalla osobne by som z toho vyhodila rodiny s deťmi kde sú prítomní obaja rodičia zdraví , lebo možnosti ako si zvýšiť príjem majú . Rovnako tak by som prehodnotila dôchodcov, lebo tam budú dôchodcovia čo po 92 roku podnikali a v rámci akože optimalizácie odvádzali minimálne odvody celý život , tak ich dôchodok bude aj nízky , hoci ich majetkové pomery vôbec nebudú zlé. Rovnako tak nezamestnaní viac ako 6 mesiacov , možno by som prižmúrila oko nad nezamestnanými nad 55 rokov , ktorí ale predtým plne pracovali a prišli o prácu nie vlastnou vinou .

subartic
10. aug 2025
@janai1
Odpoveď bola zmazaná

@janai1 no možno u tých nezamestnaných by som to troška rozlišovala , lebo byť nezamestnaný 20 ročný človek a byť nezamestnaný 60 tnik je veľký rozdiel .

terina25
Odpoveď bola odstránená
janai1
10. aug 2025
@subartic

@janai1 no možno u tých nezamestnaných by som to troška rozlišovala , lebo byť nezamestnaný 20 ročný človek a byť nezamestnaný 60 tnik je veľký rozdiel .

@subartic neviem, môj otec si ako 60 úplne v pohode našiel prácu a to ešte v pomerne hladovej doline - Kysuce. Z mojej skúsenosti, kto chce robiť si prácu nájdu a kto nechce tak len nastrkuje ruku a furt sa skladame na nejaké dávky ... ako keby sme na to mali

terina25
10. aug 2025
@mircalla

@terina25 Uz som sa vyjadrila, x ludom sa v tomto state makat nechce, MK je nadherny priklad. Nepisem, ze vsetci. Mam daco este zopakovat? K tebe: no mohla si sa viac snazit, aby si mala lepsi prijem a statu aj daco odviedla. Vzdy sa da, ked sa chce. Nepisem nic o ZTP.

@mircalla mas pravdu,mohla som sa viac snazit.mat este dalsiu VS a nerozviest sa . A mozno poskytovat aj eroticke sluzby .vies prd o mne,ale dopredu odsudzujes,ze som sa mala viac snazit.a o moje deti by si sa asi ty postatala vsak

subartic
10. aug 2025
@janai1

@subartic neviem, môj otec si ako 60 úplne v pohode našiel prácu a to ešte v pomerne hladovej doline - Kysuce. Z mojej skúsenosti, kto chce robiť si prácu nájdu a kto nechce tak len nastrkuje ruku a furt sa skladame na nejaké dávky ... ako keby sme na to mali

@janai1 je fajn že tvoj otec je šikovný , ale zrejme je aj zdravý . Ale ver tomu že ako zamestnanec v 60 si podstatne menej atraktívny pre zamestnávateľa ako taký 20- 30 tnik. Jednoducho máš to ťažšie , hlavne čo sa týka manuálnej práce.

Strana
z4