Nový internet banking VÚB - čakajúce platby
Ahojte, tie, co mate VUB, kukali ste uz novy internet banking, ktory bude od 4.12.2025?
Neviem tam najst, kde su cakajuce platby - mam totiz predznacene nejake uhrady s ucinnostou aj po tom datume, aj v polke decembra. Diky
Čakajúce platby tam nie sú, aj mne to chýba. 😢 a tiež mi chýba aj to, že nezobrazuje platby kartou, ktoré nie sú ešte zuctované. (Npr. keď zaplatím kartou nízku sumu, sumu odpočíta zo zostatku, ale v pohyboch to vidím až o cca dva dni.)
@anonym_c343d6 heslom ku karte byva vseobecne odporucane rodne priezvisko matky. Malokto ma nieco ine. Je to odporucanie v kazdej banke
@stanislavicenka ano presne tak rodne meno matky a nie r.č.
ja osobne neznasam IBcko VUBcky, nebyt to podnikatelsky ucet, idem z tade prec, prisaham ze uz aj primabanka hadam s tou jednoduchou verziou je lepsia od tohto... nas to stalo uz aj par stovak eur, pretoze tak na nervy sa s tym robi, ze raz miesto okamzitej platby sme odklikli urgentnu... a raz nam z nejakeho dovodu preskocil pri zadavani prijemca na uplne inu firmu... PROSTE CELE ZLE. Ziadna ina apka, alebo IB odo mna nepyta tolko klikania a potvrdzovania, normalne mi je uz zle ked to mam len otvorit a ist uhradzat nieco.. hlavne ked robime fakt desiatky platieb neustale aj v zhone, hocikedy...
@anonym_2f2236 prvý krát počujem, že heslo ku karte je rodné číslo, asi ho treba zmeniť a myslím, že nikdy sa nedalo nájsť v počítači, len požiadať banku o nové PIN A TO ZA POPLATOK A TN PRíDE POšTOU
@anonym_c343d6
@anonym_6d6e21 bezne sa pin da najst v aplikaciach bank
Prosím vie mi niekto poradiť, ako v novej appke dostať peniaze zo sporiaceho účtu na bežný? Už som z toho kompletne zúfalá
Prosím vie mi niekto poradiť, ako v novej appke dostať peniaze zo sporiaceho účtu na bežný? Už som z toho kompletne zúfalá
@anonym_f2f4d1 a tam sa da rolovat hore medzi uctami - potiahnes nalavo a mne tam ukaze sporiaci ucet, aj moznost zadat sumu
@anonym_f2f4d1 neskusala som este realne, ale toto mi pride take :
platby / na moj ucet
@anonym_autor Ďakujem, tak som skúšala ale išlo mi iba poslať z bežného účtu na ten sporiaci a nie opačne
@anonym_f2f4d1 a tam sa da rolovat hore medzi uctami - potiahnes nalavo a mne tam ukaze sporiaci ucet, aj moznost zadat sumu
@anonym_autor Ďakujem, skúsim, išlo mi to iba opačne ale nerolovala som.
Ak mi vie ešte niekto poradiť, vôbec neviem uskutočniť platbu, ani na PC ani cez mobil.
V mobile to žiada nejaký pin kod, skúsila som ten, čo som v starej apke používala, bohužiaľ to nie je ten. V novej som ešte kým fungovali obe potvrdzovala odtlačkom prsta.
Nič z toho už nejde a ani na PC, tam zase sa mi zobrazil qr kod ale ten cez mobilnú apku neviem potvrdiť. Skúšala som volať na info, čakala som asi 15 a viac minút na spojenie, pani bola už totálne unudená a vyhoretá, takže mi jedine poradila ísť na pobočku. Som z toho naštvaná a zúfalá, neurobím teraz žiadnu platbu, čas trepať sa na pobočku nemám.....ach😂
Ak mi vie ešte niekto poradiť, vôbec neviem uskutočniť platbu, ani na PC ani cez mobil.
V mobile to žiada nejaký pin kod, skúsila som ten, čo som v starej apke používala, bohužiaľ to nie je ten. V novej som ešte kým fungovali obe potvrdzovala odtlačkom prsta.
Nič z toho už nejde a ani na PC, tam zase sa mi zobrazil qr kod ale ten cez mobilnú apku neviem potvrdiť. Skúšala som volať na info, čakala som asi 15 a viac minút na spojenie, pani bola už totálne unudená a vyhoretá, takže mi jedine poradila ísť na pobočku. Som z toho naštvaná a zúfalá, neurobím teraz žiadnu platbu, čas trepať sa na pobočku nemám.....ach😂
@daridari11 a aktivovala si si nový IB?
@daridari11 a aktivovala si si nový IB?
@ibrunova áno, aktivovala. No bohužiaľ, na radu ženy z VUB na infolinke som dnes deaktivovala nový v mobile a samozrejme sa už bez pin neprihlásim. Takže nejde mi nič, budem sa musieť vybrať do vub. Je to na šľak trafenie, nič nezaplatím, nič nepošlem.
A to som zvedavá, koľko sa načakám v pobočke.
@ibrunova áno, aktivovala. No bohužiaľ, na radu ženy z VUB na infolinke som dnes deaktivovala nový v mobile a samozrejme sa už bez pin neprihlásim. Takže nejde mi nič, budem sa musieť vybrať do vub. Je to na šľak trafenie, nič nezaplatím, nič nepošlem.
A to som zvedavá, koľko sa načakám v pobočke.
@daridari11 na porazenie, mne ukazuje, že starý pôjde do 11.12,tak som zvedavá, či mi ten nový pôjde.
@daridari11 na porazenie, mne ukazuje, že starý pôjde do 11.12,tak som zvedavá, či mi ten nový pôjde.
@ibrunova Mne avizovali dátum 4.12, presne tak sa aj stalo. Zatiaľ teda za mňa je nová apka krok späť pre používateľa. Včera kým mi to ešte aspoň ako tak išlo, som zistila, že vôbec nevidím platby, ktoré som v piatok a včera vykonala. To mi teda dosť vadí.
@ibrunova Mne avizovali dátum 4.12, presne tak sa aj stalo. Zatiaľ teda za mňa je nová apka krok späť pre používateľa. Včera kým mi to ešte aspoň ako tak išlo, som zistila, že vôbec nevidím platby, ktoré som v piatok a včera vykonala. To mi teda dosť vadí.
@daridari11 ja radšej apku nemám, ale aj mne vadí, že vidno len zaúčtované platby.
@daridari11 ja radšej apku nemám, ale aj mne vadí, že vidno len zaúčtované platby.
@ibrunova Keď nemáš apku, máš iba IB cez PC? Ale ani na ten sa ja bez apky nedostanem.
@ibrunova Keď nemáš apku, máš iba IB cez PC? Ale ani na ten sa ja bez apky nedostanem.
@daridari11 ja áno
@daridari11 plán bola taký, že seniorom dovolia používať IB bez appky a ostatným bude prihlásenie do IB vyžadovať appku
@daridari11 plán bola taký, že seniorom dovolia používať IB bez appky a ostatným bude prihlásenie do IB vyžadovať appku
@maranco tým, ktorí nikdy nemali apku, nielen seniorom.
@maranco to som nevedela. Ja využívam apku aj IB v pc, teda aspoň doteraz som využívala. Dúfam, že si zvyknem na tieto nové verzie, zatiaľ veľmi spokojná nie som.
@anonym_2f2236 Heslo ku karte je rodné číslo
@anonym_c343d6 heslo ku kreditnej karte mam rodne meno matky
@anonym_c343d6 heslo ku kreditnej karte mam rodne meno matky
@anonym_2f2236 tiež som tak mala na starej karte, na r.č. sa zmenilo keď som dostala novú kartu
ahojte, skusali ste niekto import obratov a spracovanie ich napr. v exceli???
Ja mam sice LibreOffice, ale mne to vytiahne tie cisla vo formate, s ktorym sa ani neda pracovat, neukaze sumar. Je tam len 1 datum, asi datum realizacie, nie zauctovania, nie je zostatok, ako bolo v starom systeme a pod. 🙈
Mna by tak strasne zaujimalo, ako tie spolocnosti vypustaju tieto "inovacie", ked to ziadny prinos nema (aspon ja som ziadne pozitivum este neobjavila) a to, co predtym fungovalo spravne, zrazu nefunguje ???!
Ja som dnes kvôli tým čakajúcim platbám volala na zákaznícku linku. Pánko ma inštruoval, že treba ísť na Platby, tam Trvalé príkazy a inkasá, na to kliknúť a v pravom dolnom rohu je plusko. Na to kliknúť a z ponuky vybrať "zobraziť plánované platby". Sama by som to tam veru nenašla a už ma chytali nervy... Ale takto to nájdete, aj keď je to na figu, že to nevidno hneď, ako pri starej appke.
No mne sa stala aj taka podivnost po tom 1.mesiaci - ako som pisala, zvyknem si zadavat opakujuce sa platby dopredu aj 2-3 mesiace.
Tak v decembri som si tam nahodila uz 2 -2 platby s ucinnostou na januar aj na februar (aspon si tak pamatam a vzdy davam strasny pozor na tie ucinnosti), a vsetky 4 mi odisli uz v januari ... tak som zvedava, ako to bude dalsi mesiac, skusim znova uz jeden na marec a uvidim, ci mi to znova prejde uz vo februari
No mne sa stala aj taka podivnost po tom 1.mesiaci - ako som pisala, zvyknem si zadavat opakujuce sa platby dopredu aj 2-3 mesiace.
Tak v decembri som si tam nahodila uz 2 -2 platby s ucinnostou na januar aj na februar (aspon si tak pamatam a vzdy davam strasny pozor na tie ucinnosti), a vsetky 4 mi odisli uz v januari ... tak som zvedava, ako to bude dalsi mesiac, skusim znova uz jeden na marec a uvidim, ci mi to znova prejde uz vo februari
@anonym_autor to je chyba ak platbu s budúcim dátumom splatnosti poslali skôr ako bol nastavený dátum
na opakujúce platby je dobré nastaviť trvalý príkaz a nemusíš to mať na pamäti
@anonym_autor to je chyba ak platbu s budúcim dátumom splatnosti poslali skôr ako bol nastavený dátum
na opakujúce platby je dobré nastaviť trvalý príkaz a nemusíš to mať na pamäti
@maranco ja viem, uz sme tu o tom tusim pisali - byvalo to extra spoplatnene, ked sa menil trvaly prikaz a to mam ten 11 eurovy ucet, tak som z principu nedavala prikazy na take veci, kde som vedela, ze dochadza k valorizacii kazdy rok alebo zmene splatky
tak som si uz zvykla, ze toto nahadzujem manualne
nespravila som si printsreen tych zadanych platieb, preto to neviem na 100%, ci som sa predsa len nepomylila v tych datumoch, a preto to chcem vyskusat aj buduci mesiac, ci to tak naozaj bolo a odislo to so skorsou ucinnostou
@maranco ja viem, uz sme tu o tom tusim pisali - byvalo to extra spoplatnene, ked sa menil trvaly prikaz a to mam ten 11 eurovy ucet, tak som z principu nedavala prikazy na take veci, kde som vedela, ze dochadza k valorizacii kazdy rok alebo zmene splatky
tak som si uz zvykla, ze toto nahadzujem manualne
nespravila som si printsreen tych zadanych platieb, preto to neviem na 100%, ci som sa predsa len nepomylila v tych datumoch, a preto to chcem vyskusat aj buduci mesiac, ci to tak naozaj bolo a odislo to so skorsou ucinnostou

@pink_lady Využívajte výhody? A aké?
@evansova Mne starý systém vyhovuje, používam ho dlhé roky, je to rýchle, zrozumiteľne. Už to, že musíš identifikovať komu peniaze odosielame, zdržuje a napisat hromadný príkaz na úhradu trvá dva razy dlhšie. Doteraz jedným klikom vybrať z mojich partnerov, kde ich mám v skratkach, teraz to postupne musím opravovať na celý názov
Trvá to nekonečné dlho. Tak ešte raz, na čo to treba meniť,bked doteraz všetko fungovalo bez problémov?