Nový internet banking VÚB - čakajúce platby
Ahojte, tie, co mate VUB, kukali ste uz novy internet banking, ktory bude od 4.12.2025?
Neviem tam najst, kde su cakajuce platby - mam totiz predznacene nejake uhrady s ucinnostou aj po tom datume, aj v polke decembra. Diky
@anonym_autor Platby prebehnú v starom. V novom ich preto nevidíš. V inej diskusii tu už písali, že sa nepreklopili do nového ani platobní partneri a treba ich zadať znova.
@patka06 nahodila som platby uz aj na januar do stareho IB, ale po prihlaseni do noveho tam ani tieto nie su, je to stale prazdne
tak bud sa to tam este nepreklopilo, kuknem napr. zajtra, alebo si treba pamatat aj to, ze predznacene platby s ucinnostou po 4.12.2025 v starom sa do noveho nepreklopia a bude ich treba znova zadat aj v novom, aby sa zrealizovali
Už mám za sebou aktiváciu nového IB, bála som sa zbytočne. Všetko prebehlo hladko, trvalo to menej ako 5 minút. Aktivácia bez apky cez SMS notifikácie.
Ani nový nevyzerá až tak zle, prekopírovali sa mi aj platobní partneri, nakoniec sa skamarátime
Už mám za sebou aktiváciu nového IB, bála som sa zbytočne. Všetko prebehlo hladko, trvalo to menej ako 5 minút. Aktivácia bez apky cez SMS notifikácie.
Ani nový nevyzerá až tak zle, prekopírovali sa mi aj platobní partneri, nakoniec sa skamarátime
@patka06 tak to si asi jedna z mala...
rozmyslam, co ludia, co nemaju smart telefony? Ja budem mat telefon v oprave a budem mat stary tlacitkovy telefon...co potom? Ked to cez pc nefunguje ...
@patka06 tak to si asi jedna z mala...
rozmyslam, co ludia, co nemaju smart telefony? Ja budem mat telefon v oprave a budem mat stary tlacitkovy telefon...co potom? Ked to cez pc nefunguje ...
@pink_lady Na PC banking funguje bez problémov, nový treba si naň zvyknúť a zatiaľ aj starý.
Na nový sa dá prejsť aj bez smartfonu, resp. bez aplikácie
mne skončilo na IB 20.11., robím po novom, ale nepáči sa mi to. SMS som použivala už dávno, to nie je problém, len tie čakajúce platby neviem nájsť. chýba mi ešte inf. kedy som platila danú transakciu, ukáže rovno, kedy bola zúčtovaná. Napr. od manžela SMS nepýta, chystám sa do banky
@patka06 nahodila som platby uz aj na januar do stareho IB, ale po prihlaseni do noveho tam ani tieto nie su, je to stale prazdne
tak bud sa to tam este nepreklopilo, kuknem napr. zajtra, alebo si treba pamatat aj to, ze predznacene platby s ucinnostou po 4.12.2025 v starom sa do noveho nepreklopia a bude ich treba znova zadat aj v novom, aby sa zrealizovali
@anonym_autor preklopia sa, len problém ja vidím v tom, že ich neukazuje ako čakajúce, do januára ešte nempžeš zadavať,lebo je to viac ako 1 mesiac
@anonym_2f2236 Heslo ku karte je rodné číslo
@anonym_2f2236 prvý krát počujem, že heslo ku karte je rodné číslo, asi ho treba zmeniť a myslím, že nikdy sa nedalo nájsť v počítači, len požiadať banku o nové PIN A TO ZA POPLATOK A TN PRíDE POšTOU
@anonym_c343d6
@anonym_2f2236 prvý krát počujem, že heslo ku karte je rodné číslo, asi ho treba zmeniť a myslím, že nikdy sa nedalo nájsť v počítači, len požiadať banku o nové PIN A TO ZA POPLATOK A TN PRíDE POšTOU
@anonym_c343d6
@anonym_6d6e21 Hovorí o hesle ku karte - nie o PIN
Tiež ma to prekvapilo, keď som dostala novú kartu, že je tam rodné číslo,
V IB sa dalo nájsť vždy - aj roky dozadu
@pink_lady * Ja budem mat telefon v oprave a budem mat stary tlacitkovy telefon...co potom? Ked to cez pc nefunguje *
plány majú také že prihlasovať sa do IB budeš potvrdením v mobilnej aplikácii alebo kódom z mobilnej aplikácie a SMS kódy na prihlásenie už nebudú bežným ľudom posielať (tie ostanú len pre seniorov)
znemožnili mať aplikáciu na dvoch zariadeniach telefónoch/tablete
takže bez mobilu sa nedostaneš do IB na počítači
@patka06 aktivovať IB bez appky len cez SMS umožnili len tým čo appku nikdy nemali
v FIO máš slobodu, vieš si nastaviť či chceš dostávať prihlasovacie kódy pre IB formou SMS alebo chceš potvrdzovať prihlásenie v aplikácii, alebo mať možnosť použiť oboje, nikto nie je nútený používať smartfón ak to nechce
@anonym_autor preklopia sa, len problém ja vidím v tom, že ich neukazuje ako čakajúce, do januára ešte nempžeš zadavať,lebo je to viac ako 1 mesiac
@anonym_6d6e21 to v novom sa nebude dat nahadzovat platby dopredu ??? V starom som si vzdy tak na 3 mesiace nahodila opakujuce sa platby, nech nezabudnem na ne (a nie, nechcem na trvaly prikaz, pretoze ked sa ta ciastka zmeni, tak musim zaplatit za zmenu, tak radsej si to spravujem sama 😅)
@anonym_c343d6 to určite NIE
@anonym_c343d6 r.č.určite nie
zrejme to vypinaju ludom v nejakych vlnach...mne prislo ze k 31.10 ...bude len nova app uz..kamaratke k 4.12....mne prechodne, ked uz som mala novu app myslim od zaciatku septembra, tak sa dalo pouzivat aj staru aj IB na pocitaci..od 1.11. to uz nejde, iba nova app
@anonym_c343d6 r.č.určite nie
@ziaranka Vo VUB mám heslo ku karte na 100 % rodné číslo - tak som to dostala k novej karte v januári 2025. Musela som ho zisťovať cez internet banking,
Na predošlej karte som si ho nastavovala sama,
@anonym_6d6e21 to v novom sa nebude dat nahadzovat platby dopredu ??? V starom som si vzdy tak na 3 mesiace nahodila opakujuce sa platby, nech nezabudnem na ne (a nie, nechcem na trvaly prikaz, pretoze ked sa ta ciastka zmeni, tak musim zaplatit za zmenu, tak radsej si to spravujem sama 😅)
@anonym_autor * nechcem na trvaly prikaz, pretoze ked sa ta ciastka zmeni, tak musim zaplatit za zmenu *
Ak máš VÚB ÚČET KLASIK, VÚB ÚČET EXTRA, ZÁKLADNÝ BANKOVÝ PRODUKT tak v balíčku je aj Zadanie, zmena a zrušenie trvalých príkazov, automatických prevodov a autorizácie na SEPA inkaso elektronicky
Takže za zmenu TP už nebudeš platiť 0.50€.
@anonym_autor * nechcem na trvaly prikaz, pretoze ked sa ta ciastka zmeni, tak musim zaplatit za zmenu *
Ak máš VÚB ÚČET KLASIK, VÚB ÚČET EXTRA, ZÁKLADNÝ BANKOVÝ PRODUKT tak v balíčku je aj Zadanie, zmena a zrušenie trvalých príkazov, automatických prevodov a autorizácie na SEPA inkaso elektronicky
Takže za zmenu TP už nebudeš platiť 0.50€.
@maranco tak to je zaujimave ... mam tusim extra, ten 11 evrovy, ale aj tak mi to vzdy strhavalo 0,50 eur, ked som robila zmenu alebo ukoncenie v trvalych prikazoch ... tak som si tam nechala len tie, ktore viem, ze idu pravidelne a dlhodobo, ale tam, kde sa robi napr. valorizacia, tak radsej zadam manualne tu aktualnu ciastku
takze to je nieco nove zasa?
to uz len z principu som nechcela platit este navyse prachy, ked ten zaklad je taky vysoky a ked uz ani nesplnam podmienky na tu najvyssiu zlavu ... ale teraz aj rozmyslam, ze kuknem ine banky ... dufam, ze existuje este nieco, kde sa nepredpoklada, ze telefon mam prilepeny k ruke a nemusim ho mat pri sebe, ked chcem zadat nejaku uhradu napr.
@maranco tak to je zaujimave ... mam tusim extra, ten 11 evrovy, ale aj tak mi to vzdy strhavalo 0,50 eur, ked som robila zmenu alebo ukoncenie v trvalych prikazoch ... tak som si tam nechala len tie, ktore viem, ze idu pravidelne a dlhodobo, ale tam, kde sa robi napr. valorizacia, tak radsej zadam manualne tu aktualnu ciastku
to uz len z principu som nechcela platit este navyse prachy, ked ten zaklad je taky vysoky a ked uz ani nesplnam podmienky na tu najvyssiu zlavu ... ale teraz aj rozmyslam, ze kuknem ine banky ... dufam, ze existuje este nieco, kde sa nepredpoklada, ze telefon mam prilepeny k ruke a nemusim ho mat pri sebe, ked chcem zadat nejaku uhradu napr.
@anonym_autor posledný cenník je platný od 1.3.2025, viem že niekedy seniorom dvíhali cenu z 0.90€ na 3,50 ale už majú v balíku prevody aj zmeny TP, doteraz ich platili osobitne
V čom je ten extra účet lepší ako bežný účet inde, aké má navyše možnosti?
@anonym_autor posledný cenník je platný od 1.3.2025, viem že niekedy seniorom dvíhali cenu z 0.90€ na 3,50 ale už majú v balíku prevody aj zmeny TP, doteraz ich platili osobitne
@maranco neviem ti povedat, ja mam tento ucet asi 20 rokov, len predtym s tymi inymi nazvami, ale kedze som mala hypoteku od nich a mam 2 sporiace ucty, tak som vedenie mavala zadarmo. No odkedy uz hypo nemam, tak splnam len 1 podmienku a platim polovicnu cenu, ale nechcelo sa mi menit ucet, banku ... ale uvidim po tychto zmenach systemov, ci sa nepoobzeram inde. A hlavne tieto zmeny, ze na schvalovanie platieb potrebujem furt hladat telefon, niekedy ta autorizacia ani nepride, alebo v appke cierna obrazovka, to ma velmi vytaca.
A ked si do noveho IB budem potrebovat furt pytat kod na prihlasenie, tak ho tiez budem musiet mat po ruke.
To uz fakt zije nonstop v telefonom v ruke kazdy? Resp. to si uz vsetky tieto spolocnosti myslia? 🙄
@maranco a este mam aj kreditku, a tam sa tiez objavuje polozka "Vyplatenie bonusu - Money back", kde teda od nich dostavam spat nieco za pouzivanie, nielen poplatky. Takze aj to vyplatenie bonusu na kreditke mi vykryje cast poplatkov za bezny ucet.
Neviem, ci kreditka je aj v inych, lacnejsich balikoch
@maranco neviem ti povedat, ja mam tento ucet asi 20 rokov, len predtym s tymi inymi nazvami, ale kedze som mala hypoteku od nich a mam 2 sporiace ucty, tak som vedenie mavala zadarmo. No odkedy uz hypo nemam, tak splnam len 1 podmienku a platim polovicnu cenu, ale nechcelo sa mi menit ucet, banku ... ale uvidim po tychto zmenach systemov, ci sa nepoobzeram inde. A hlavne tieto zmeny, ze na schvalovanie platieb potrebujem furt hladat telefon, niekedy ta autorizacia ani nepride, alebo v appke cierna obrazovka, to ma velmi vytaca.
A ked si do noveho IB budem potrebovat furt pytat kod na prihlasenie, tak ho tiez budem musiet mat po ruke.
To uz fakt zije nonstop v telefonom v ruke kazdy? Resp. to si uz vsetky tieto spolocnosti myslia? 🙄
@anonym_autor Nájdi si banku kde neplatíš za účet a nemusíš striehnuť na bonusy.
Doteraz si ako platby schvaľovala, nechodila ti SMS s kódom na potvrdenie platby na mobil? Stačilo len meno/heslo do IB?
Aký úrok máš na sporiacom účte?
@anonym_autor zadaj si inkaso, ja mám takto mobil, pevnú linku
@anonym_autor Nájdi si banku kde neplatíš za účet a nemusíš striehnuť na bonusy.
Doteraz si ako platby schvaľovala, nechodila ti SMS s kódom na potvrdenie platby na mobil? Stačilo len meno/heslo do IB?
Aký úrok máš na sporiacom účte?
@maranco
ta SMS autorizacia zacala platit len nedavno, predtym to nepytalo kazdu chvilu a takmer pri kazdej transakcii a teraz na to len nadavam, lebo furt mobil hladam a obcas mi ani nepride ta autorizacia, alebo mam ciernu obrazovku
neviem, aky je urok na sporiacom, ale staci tam posielat len 2 * 25 eur, a raz za rok si ich aj poslem spat na bezny - mam to len kvolu tomu, aby som mala splnene podmienky na tu zlavu (kreditka + sporiace ucty = 50%, kym bola aj hypo, tak 100%)
@anonym_autor pri novej vub apke v pc sa v pc zobrazil poplatok 11 eur. To za co?
Neviete?
@anonym_autor pri novej vub apke v pc sa v pc zobrazil poplatok 11 eur. To za co?
Neviete?
@opica_skorica myslite taketo? ja to mam ako posledny obrat na ucte - ten poplatok, kt. je bezne za vedenie konta EXTRA.
Ta zlava, co je bud tych 50% (5,50eur) alebo 100% (11 eur) sa potom pripisuje niekedy zaciatkom dalsieho mesiaca
Ale toto mavam ja vzdy ako posledny obrat daneho mesiaca
inak neviem, aky poplatok moze byt este
@opica_skorica myslite taketo? ja to mam ako posledny obrat na ucte - ten poplatok, kt. je bezne za vedenie konta EXTRA.
Ta zlava, co je bud tych 50% (5,50eur) alebo 100% (11 eur) sa potom pripisuje niekedy zaciatkom dalsieho mesiaca
Ale toto mavam ja vzdy ako posledny obrat daneho mesiaca
inak neviem, aky poplatok moze byt este
@anonym_autor ajaj, to je to. Takze zaciatkom decembra bude zlava. Dakujem

Ahoj..v apke tri ciarky pod sebou vlavo hore, platby, zoznam platieb a tam mas cakajuce
Neprehladna, platbu zadat mi trva xkrat dlhsie ako v starej apke.....takze sa vratim k pc