O koľko vám zvýšili školské obedy?
Ahojte môžem sa spýtať o koľko vám zvyšovali obedy v škole. Ako u nás skoro o 15€ na dieťa a to nevravím aké porcie dostávajú. Ešte menej ako minulý školský rok. Úplne chápem že musia to zadelit s toho čo majú a potraviny išli hore. No ale ako syn prvák príde domov zo školy l. Obed nejedol a dnes bol kakaový koláč 🙈 len foto aký prídel má každý deň. Konce z koláča to dostávajú najmenšie deti🤦

Ja som staršieho od tohto mesiaca odhlásila, pretože aj tak nezjedol všetko, odhlasovala som ho len vtedy, keď som na 100% vedela, že toto jesť nebude. Ale mnohokrát nejedol ani to, čo som si myslela, že by mohol. Platili sme od septembra 25€ mesačný preddavok a teraz má byť vyúčtovanie. Od 2/2023 sa preddavok zvýšil na 35€ a príde mi to dosť za to, že vlastne častokrát odchádzal hladný a potom vypytoval iné. Našťastie my sme na škole spolu, a tak buď mu jedlo prinesiem a oni mu to ohreju, alebo sa naje doma. Čiže začala som variť. U nás na škole sa odhlasilo už dosť detí.
@lenkaviki48 mňa strava v škôlke 65€ mesačne 😑 nehorázne ceny potravín sú teraz. Kým pôjde na ZŠ tak to bude snáď aj 100vka 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@lenkaviki48 u nás z 30€ stúpli obedy na 2 stupni na 43€, ale. Varia výborne, tento týždeň losos, kurací rezeň so zemiakovým šalátom, jahodové guľky, koprova omáčka s knedľou a mäsom, cuketove lasagne. K obedu banán, vanilkový coopačik, skoro každý deň šalát.
Ja som rada, že chalani na obedy chodia a majú teplé jedlo, každý deň inú polievku, iné hlavne jedlo. V deň, kedy je niečo, čo neľúbia, ich odhlasujem občas chlapci prídu, že bola menšia porcia a sú hladní, ale overujú o pol 12 , domov prídu o 2, dajú si niečo malé.
Pozerala som jedálniček na budúci týždeň a každý deň k obedu mandarínka, hruška, banán, jogurt
My sme spokojní.
@lenkaviki48 tak toto je naozaj bieda, u nás dostávajú všetky deti plnohodnotny stred koláča a tieto kraje naukladaju na tácky a to si môžu deti navyše zobrať. Tak isto aj knedľu, kraje na tanier nedávajú
@tiezjedna , @sella38 Špagety s kečupom boli dnes, včera sviečková s knedľou, predvčerom losos, zemiaky a zeleninová obloha, minimálne trikrát do týždňa k obedu zelenina ako obloha alebo vo forme šalátu ... treba pokračovať? Je niečo na takomto jedálničku v neporiadku? Ak niekto čo i len trochu vidí do systému školského stravovania tak vie, že aj tie špagety občas byť musia. Podľa môjho skromného názoru má dieťa mať rôznorodú stravu čo naša jedáleň spĺňa na jednotku.
U nás zatiaľ nezvysili, až koncom januára mali zastupiteľstvo a tam schvaľoval zvýšenie od marca alebo apríla. Staršej na gympli to však išlo z cca 35 na 60€, ale dostávajú viac a pridali aj ovocie a zeleninu
U nás 2,50€/obed, takže okolo 55€/mes. Mám dve deti. Duple nemajú, ale vedia si denne vybrať zo 4 jedál.
Škôlka z 35€ na 45 a škola asi o 4€ mi to vyšlo v ja viac ako v decembri a to donesu domov aj pomaranč alebo hrušku, jablko ale jogurt ešte
@lenkaviki48 u nás 1,7 na deň jed je plný mesiac tak 34e plus 3e réžia. Ale sťažuje sa na malé porcie.
U nas zvysili uz od januara z 28,60€ na rovnych 40€.A varia otrasne,dcera sa tam malokedy naje.Zial,inu moznost momentalne nemame,este 1,5 roka to musi vydrzat ,ale mame dohodu,ze vzdy musi aspon polievku,alebo aspon druhe zjest minimalne polovicu z porcie.
@janamiklusova absolútne súhlasim, u nás je to podobné, nechápem ako vedúca školskej jedálne dokáže z tých sum co im platím obedy variť. Na 1.stupni to bolo 1,19€ a 2 stupeň 1,23€, nijako inak ako čarovanim sa to nedá. Vari sa podľa päťdesiat ročných postupov a kto pozná co všetko musia dodržiavať pretože deti, tak sa iba chytá za hlavu. Všetky tieto vymudrene komentáre ma dvíhaju zo stoličky. Veď prečo všetky tieto premúdre maminky sa nejdu realizovať do školských jedální, nech nám ukážu ako sa to ma robiť
@ingrid16 tak podobné porcie majú moje deti. Kým som nevidela koľko dostávajú stále som im vravela ako môžu byť hladný keď boli na obede.
Synovi sa stalo už aj to že si bral tanier s jedlom ktoré sú nachystané pri okienku a vrátili ho hneď späť. Mal si zobrať tanier z menšou porciou lebo tie z väčšou sú pre deti 2 stupňa 🤷
@lenkaviki48 áno, vždy bolo rozlišovane jedlo pre 1 a 2 stupeň, aj platby sú rozdielne
@sasa1310 "ono si treba uvedomiť, že obedy sa nezvýšili kvôli tomu, aby sa zvýšila kvalita, ale kvôli tomu, že všetko išlo hore. Pri tých platoch v školských jedálňach môžeme byť rodičia vôbec radi, že niekto pre tie naše deti vôbec varí"
- to nemyslis vazne. Chodim do cinskej ked sa najem za 4,5€ - co sa pomaly blizi cenou co ma syn za obed. Ale - on ma mikro porciu zatial co ja za tu cenu mam obrovsku vrchovatu co sa ani na tanier nevie zmestit zo 600g porciu, bravcove, kuracie, hovadzie maso, prilohu, zeleninu, omacku, polievku.
A teraz preco ked to dokaze navarit sukromnik, musi platit komercny prenajom na pomaly jednej z najdrahsich ulic v meste, elektrinu, plyn, kurenie, platit ludi, ziadne dotacie od statu ci mesta?
@jana_eyre_2 keď sa navarí v nedeľu poriadny nedeľňajší obed,tak je aj dobre, že v pondelok je oddych od mäsa a atď.
Nás vyjdu obedy za deň 2,50€ prvy stupen, varia im pestro, deti samozrejme nieco nezjedia, ale dostavaju k obedu aj ovocie, v pondelok cucoriedky v takej dozicke, utorok hruska, streda kiwi, dalej banan, co je myslim fajn
Platili sme 1.20za obed.zvysili na 1.70 plus 12e réžia (co netusim co je),takže zvysenie o cca 22e
My z 26 € na 40€. Vzhľadom na to že sme pracujúci rodičia sumu neriešim. Mne zas pridali v práci tak sa to vyrovná. Viem že ma teplý čerstvý obed a jedlo jej chuti.
No, mne sa zda za 130 g obed 3, 60 € dost vela. A obedy teda nič moc. Ja ako rodic davam 2,35 € + skola doplaca cca 1,30 €. A ovocie maju raz za cas, takze tieto sumy su urcite navysene bezdovodne, teda aspon u nas.
@lenkaviki48 o 0,30e za obed, cize to vychadza o cca 6e viac na dieta. Aj u nas je piatakovi casto malo, mensim staci. Rozdiel v porcii pre 1.a 2.stupen je maly.
A casto dostanu k obedu ovocie ci zeleninu alebo jogurt, vyzivu a pod. Tento tyzden to bolo 3x.
@lenkaviki48 z 32 na 46...strasna drazoba a jedia grci
To sú masaker tie ceny 🙈 keďže ja som na RD a na deti nikto nepoberá DB (sme rozvedení a deti v mojej starostlivosti) tak mám zľavu na obedy a za celý druhý pol rok som platila 32€ (20záloha 12režijné)

Za prvacku 1,70 za obed +12€ réžia. Najviac mesačne to je teda nejakých 51€. Chutí jej, aj po dupľu si ide. Majú aj veľa ovocia.