Od kedy sa vypláca preplatok na daniach?
Od kedy sa vyplacajú preplatky dani?
Baby nevie niekto náhodou ci dostanem preplatok tento rok ? A ak ano kolko približne. V roku 2017 som bola zamestnaná od 1.1. - 24.7.2017. Toho 24.7 som nastúpila na materskú dovolenku. Zarábala som vyše 500€ v hrubom. Ďakujem 🙂
@misinka0611 skus vestecku gulu, budes mat podobnu odpoved... ..vsetko zalezi od prijmov, odvedenej dane,.....
@majusqa77 V týchto veciach vôbec niesom doma, tak som sa len spýtala ci prejstotu niekto nevie. Ďakujem.
@misinka0611 Odkial my tu mame vediet kolko ti bola odvedená daň? Suhlasim s
@majusqa77
@carcolka Preco nedostaval pasky?! Tak si pozri potvrdenie o príjme. Kto mu robi rocne zúčtovanie, pripadne DP? Ak zarábal minimalnu mzdu tak jeho odvedená dan mesacne bola cca 11.35Eur/mesiac-ak nepoberal DB. Cize za rok je to cca 136Eur. Na teba si moze uplatniť NCZD cca 2483Eur. Cize mu vrátia to co odviedol. Vypocty ber ako orientačné. Tiez nemam krystalovu gulu aby som vedela kolko dani zaplatil a ci vobec,nakolko ak poberal DB tak neodviedol pri minimalnej mzde ziadnu dan, este dostával.
@evittam Veď to som nevedela ako som uz písala nechodím v tom, len som sa spýtala. Prepáčte.
@misinka0611 Ale ak ti bola odvedená dan tak ti niečo vrátia. Kto ti robi DP, ci si poziadala zamestnavatela o rocne zúčtovanie?
Dakujem
Netusim kolko ti vratia - to by si mala mat v rocnom zuctovani. Ale napr mne uz prisiel na ucet z vyplatou preplatok skoro 250€.
@nikenzi Dobre ranko..Kedy vam prisiel preplatok za danove?
@lolobriadok muz mal tiez v tejto vyplate, aj odpocet na mna 🙂
@gebeente77 Sranda ze tak skoro ale to asi posielaju podla toho aka suma je ci mensia alebo vecsia..A asi ako zaplatia ti co maju platit danove..🙂
@lolobriadok Ziadna "sranda". S danovym preplatkom zamestnanca nemá DU nic spolocne. Zamestnávateľ -mzdarka spravi rocne zúčtovanie-ak je šikovná aj v januari a v januárovej výplate mas rozdiel. Ktory potom neodvedie statu. Ak podavas DP sama je tam 40dnova lehota ako sme uz pisali vyssie.
Cize ti co platia alebo neplatia s tým nemajú nic spoločné. Mame na to zakon.😉
@lolobriadok no s vyplatou tento mesiac - 7.3.
@evittam Dakujem pekne..Tak ano zamestnavatel je ine ako danove...😉
@evittam Pardon ja som si myslela ze danove vam vyplaca...😉
@evittam Ano žiadala som zamestnávateľa 🙂
@misinka0611 Tak uz len pockat na RZ.
@lolobriadok Pri výplate to takto funguje, ale ked si podávaš sama (ako napríklad mm), tak preplatky chodia okolo 7.mája.
Moje nervy..... Každý rok tie isté chaosy:D
@cecilia68 Jemu papiere robila znama ale mi sme ich boli zaniest na danovom...🙂
@lolobriadok takže dostane do 13-teho, ako písala evittam (a je jedno, kedy ste ich tam zaniesli, nezáleží to na dátume)
@cecilia68 S tim aj rátame že do 13-teho..Prvý krát dostane tak sme radi že aj niečo dajú nie že musíme platiť..Ďakujem pekne za info..😉

Chcem sa spytat. Manzel minuly rok pracoval a mal minialnu mzdu. Ja som bola na rodicovskom a od septembra na materskej 330€. Neviete mi poradit kolko nam maju vratit dan ?