Odkiaľ ľudia majú peniaze?
Neviem ako ostatní, ale vždy sa čudujem odkiaľ majú ľudia peniaze na rôzne kavickovanie, večné nákupy po obchodoch, výlety dovolenky, nové autá, zariadenie domu alebo bytu také luxusnejšie. Hlavne keď žena je na rodičaku a pracuje len otec. Ci tí ľudia žijú zo spotreba kov a hypoték alebo nerozumiem tomu
My sme 4 členná rodina a muž nezaraba malo, by som povedala 3xpriemerny plat a keď chceme aj niečo odložiť tak nemôžme si vyskakovať.
Niekedy mám pocit že všetci sa majú super okrem nás 🤦♀️😃
@1ryba tiež som takého geroja poznala.Plná peňaženka kdejakých quatro kariet atd Všetko kupoval na splátky až mu nakoniec zobrali byt😀 Lebo nebolo z čoho na splátky ani výplata mu už nestačila.Tiež mamina bývalá kolegyňa samá pôžička,nebankovka len na handry a somariny.Vela je takých ludí čo takto žijú.Dokonca zobrala aj bez mužovho vedomia jeho občaňák a na jeho meno zobrala další uver.Ani o tom ževraj nevedel.Ako sa to dá,netuším
Muž normálne chodí do roboty a ja som tiež na materskú nešla s holou ritou, tak mam aj na kávu a aj na kaderníčku... inak sa stravujeme doma, nemáme hračky v hodnote malého auta, nezerieme ale jeme, veľa vecí mame z druhej ruky, dokážeme aj odložiť aj minút, veci po deťoch sa u nás dedia... ale tiež bolo potrebné sa na určité veci nastavit
Nikdy ma to netrapilo, ale nechodim na kavicky,anina nakupy a podobne. Nebavi ma to. Nikdy mato nebavilo. No z mojho okolia:
1.nenaju hypoteku a nikdy nemali
2. dotuju svokrovci
3. nemaju ine konicky iba to zabijanie casu v obchodnych centrach
Jednak vela ludi velmi prikrasluje, co sa tyka zivotnej urovne, najma tu na MK, za druhe sa vela ludi zadlzuje - lizingy, kreditky, pozicky, atd.
Ja nepochopím ľudí ktorí sa idú zodrat v práci ktorú nenávidia za par rozmarov a nezmyselnosti ktoré si doprajú ,nehovoriac o tom ze sú psychicky a fyzicky úplne zničený. Možno som z iného sveta ale pre mňa sú priority strava ,domácnosť, bývanie a peniaze "navyše " by som vrazila do cestovania nie do nechtov ,vlasov, nakupovaním somarin a zbytočne predraženého značkového oblečenia.
No je to každého osobná vec do čoho vrazí peniaze co si dopraje ,no poznám rodiny kedy po výplate je hojno a pred výplatou h...no.A takto žijú každý mesiac .
@maranta_leuconeura 2019
Tak napriklad ja som pocas oboch mojich MD aj RD pracovala z domu na dohodu. Ked som po prvej RD nastupila do prace na TPP, tak mi dohoda ostala, cize som mala dva prijmy 🤷♀️ proste netaha vsetko muz sam… druhe dieta sme mali az ked sme si boli isty, ze to financne dame uplne v pohode. Mame nasetrenu rezervu… nenabrali sme obrovske hypo, ale mysleli sme aj na to, ze tie uroky tu nebudu vecne, auto mame strednu triedu,… a zostava aj na dovolenky, aj na vylety, aj na kavicky…. A podotykam, ze kedze som ostala pracovat z domu, tak si mnohi myslia, ze nic nerobim 🤭 a to moze byt pripad aj tvojho okolia🤷♀️
Je kopa ludi co si beru spotrebaky s uvery len aby sa mali s cim chvastat ...prehajdakavaju prachy a potom su este taki co sa spoluehaju na dedictvo ze vsak...uziju si a zo zdedeneho povyplacaju svoje pozitky skr dlhy....aj taka je realita
Názov diskusie mi pripomenul môjho najstaršieho, svojho času trojročného syna, ktorý si teda myslel, na otázku, že odkiaľ majú ľudia peniaze, no však z bankomatu 🤦🏻♀️ strčia kartičku, vyťukajú sumu a majú… 😂 nikdy ma nezaujímalo, odkiaľ majú cudzí ľudia peniaze, pokiaľ mi ich nechceli dať 😃 za to, môj otec sa celé moje detstvo rozčuloval, že odkiaľ majú tí ľudia peniaze, čo bolo synonymum pre mužov zlodejov, čo si nakradli a ženy k***y, čo si “zarobili”…
@deninka233 ano, aj tu to na MK niekolkokrat padlo, ze ak sa maju dvaja/rodina dobre, tak sa zena dobre vydala 🤭
Nevravim, ze to tak nemoze byt,ale mnohokrat nevidime druhym do kuchyne a vobec netusime ako funguju (mna minule stretol kamos, ze kde mam muza. Vravim v praci je. A on ze no niekto vam na tie dovolenky zarabat musi. Som sa zacala strasne smiat a vravim mu, ze dovolenky vacsinou platim ja😂😂😂😂 skoro odpadol 🤷♀️)
@spadnutaslivka no mam taky pocit,ze autorka trosku prestrelila aby nevyzerala chudobne😀
Aj ja som sa pýtal prečo niekto jazdí na aute za niekoľko 100 k, prečo niekto má dom za niekoľko 100 k, prečo niekto chodí viac krát na dovolenky do roka odpoveď už poznám pretože sa viac snaží.
@lenka2232 internet znesie veľa 😉 koľkí tu preháňajú... 😀 podľa mňa skôr autorka napísala blbosť a už nechce vyzerať ako hlúpa, tak to nechala tak. Mnohí sa pomýlia a priemerným platom nazývajú bežný plat a to sú hooodne odlišné sumy. Ale v tomto prípade by to bolo uveriteľnejšie a ani by už nebolo také divné, že už nie je na vyskakovanie... ale je rozdiel, či si o tebe myslia, že máš príjem 4000e a či si myslia, že máš 2500e... ale to už vie autorka, kde je pravda a od či od názoru iných závisí jej sebavedomie alebo hodnota.
Chodím do práce a za to mi platia, ja mám z toho peniaze. To je ale novinka hejže? 😂
@anonymous87 áno, áno. Taký folklór tu často človek vidí 🙂 Ale ešte nikdy som tu nevidela narážku, že chlap sa dobre oženil... Akonáhle zarába viac žena, tak je kariéristka a deti si nezaslúži... a chudák muž sa musí o ne starať 😎
@tiezjedna asi korun 🤭
@babulkomale možno českých 😁
@tiezjedna ja som to minule spominala, ze mame kamosa co sa velmi dobre ozenil 😂😂 ale ze velmi dobre😂😂😂😂
My zarabame s muzom rovnako zhroba. On trosku viacej…ale tym, ze nikdy nic nemusel tahat sam (ja som to tak nechcela), tak vieme ak usetrit aj si vyhodit z kopytka… ono je to o prioritach. Pre nas nie je podstatne drahe auto a velky dom… ale zazitky a taky ten pocit istoty, lebo priznajme si, nikdy nevies co sa stane 🤷♀️
Ale tak ja uz som to niekde pisala, ze kazdy podla svojho gusta… pre niekoho je dolezity velky dom a vsetky financie idu tam a on potom sedi doma, pre nieho drahe auto, tak ma gecko zaparkovane pred bytovkou a byva v garzonke…. Cize toto riesit je podla mna mimo…ze odkial na to ludia maju… no lebo pracuju 😂😃
@tiezjedna to nie je o prehananí, zadávatelka sa pýtala odkiaľ majú ľudia peniaze no tí normálni ich majú z toho že sa viac snažia ako ostatní , niekto má 1000 mesačne, niekto má 15000 mesačne - robí, niekto sa snažil 20 rokov už nerobí a má 4000 mesačne, každý sa pozerá na svet zo svojho poschodia. Kto sa vozí na takých autách no treba ich zastaviť a spýtať sa ako sa volajú.
Na co to potrebujes vediet, pozeraj si do svojej penazenky, ale ked ta to tak zaujima zrejme zarabaju viac ako ty, alebo nesetria.
Žeby z práce? Alebo podľa teba majú doma tlačiareň na peniaze? 🤔 Alebo možno kradnú
nie všetci sú doma na rodičovskom. Na to aby si mala peniaze stačí pracovať. A treba sa naučiť ani niečo mesačne odložiť
@hladamematku ako sa dá žiť z hypotéky? Len toto vysvetli trošku 😀

@maranta_leuconeura aj my sme dostali na hypoteke viac ako sme minuli na dom...my sme tieto peniaze vratili...nepotrebovali sme ich, vtefy boli uroky okolo 6-7%...takze vratenie bolo jedine logicke riesenie...bolo to v 2010