Odkiaľ ľudia majú peniaze?
Neviem ako ostatní, ale vždy sa čudujem odkiaľ majú ľudia peniaze na rôzne kavickovanie, večné nákupy po obchodoch, výlety dovolenky, nové autá, zariadenie domu alebo bytu také luxusnejšie. Hlavne keď žena je na rodičaku a pracuje len otec. Ci tí ľudia žijú zo spotreba kov a hypoték alebo nerozumiem tomu
My sme 4 členná rodina a muž nezaraba malo, by som povedala 3xpriemerny plat a keď chceme aj niečo odložiť tak nemôžme si vyskakovať.
Niekedy mám pocit že všetci sa majú super okrem nás 🤦♀️😃
Mám našetrené peniaze a proste vo že nemôžem všetko minút .niekomu sa zdá ,že chodíme 3 krát ročne na dovolenku ,čo je aj pravda ale medzitým sme celé dni na dvore
@anonym_autor ja hlavne neviem akú vy mate matematiku a aká ,,matematika nepusti,, to snad viete plat kazdeho zo svojho okolia?Ja sa potom pytam, čo Vas vlastne do toho?Každý mohol nadobudnúť peniaze ešte pred tym ako si založili rodinu, mohli mat od mala vkladné knižky a sporenia, zarobiť si v zahraničí, prenajímať niečo, zdediť niečo atd.Ale ja vôbec nerozumiem, čo Vás to trápi, pokiaľ vediete spokojný život.A ak s ním nie ste spokojná, tak s tym niečo robte a nezavidte druhým ľuďom.Niekto spori, niekto precestuje a iny prežerie
Záleží aké má človek nastavenie, čo sú jeho priority. Mam v rodine známu ktorá má 4x viac peňazí ako my a skoro nikde nechodí, všetko odkladá na účet, sporenia .
My sme traja , mame len jedno dieťa. A žijeme úplne opačne :- D
Sporime menej. Ale za to žijeme. Ja nechcem prežívať ale žiť. Mať zážitky, mať na čo spomínať v starobe. Máme jeden väčší byt na hypotéku, dve autá ktoré sme dlho splácali.
A teraz chodíme do kina, pizzu, okúpať sa niekam, na výlety. Zaveziem dieťa do školy keď mam voľno a ideme s manželom na kávu. Aspoň 2-3x do týždňa kľudne. Z každej výplaty si odkladám na dovolenku. Chodíme k moru aspoň 2x ročne. Aj to sme ohováraní z každej strany. Minule ma suseda zastavila kde ZAS chceme ísť. Lenže ona vlastní dva byty bez hypotéky ale sedí doma.
Asi som divná. Ja majetky nechcem, do hrobu si ich nevezmem. A jedno dieťa si zabezpečím. No my ako rodina sme takto šťastní.
Každí nech si vyberie čo od života chce :- )

Ak máte príjem ako píšeš,tak máš zlú finančnú gramotnosť. Všetko sa dá aj žiť pre dnešok,aj doložiť,aj ísť s kamoškou cindeckami na kávu len tak a na koláčik. Žijeme dnes,pracujeme obaja,príjmy nemáme nadštandardné no podarilo sa nám pár veci clvdaka.ltorym sa nám finančné dnes lepšie dýcha a môžeme na tú kávu z vypalty ísť bez vyplákavania na MK.