icon

Odklad splátok hypotéky na pol roka. Je to možné?

5. feb 2025

Ahojte myslíte že mi môže banka (unicredit) schváliť odklad splátok napr na pol roka z dôvodu že po rodicaku prídem o zamestnanie? Ešte k tomu mi nyvasili splátky o 5p eur kvôli vyšším úrokom. Ja by som si za ten pol rok nasetrila pár stovák a potom to vložila ako jednorazovú splátku. Tým pádom nebudem splácať toľko úrokov, nie? Ci žijem v omyle?

krasneleto
•
5. feb 2025

najspolahlivejsiu odpoved najdes priamo v banke.. myslim ze kazde splacanie uveru je chranene zakonnou lehotou neschopnosti 6 mesiacov platit uver, kvoli udalostiam, ktorym moze clovek celit. strata zamestnania atd.. .chod do banky a poziadaj o odklad splatok , treba pocitaj aj s tym, ze potom ich navysia

gabriela2952
•
5. feb 2025

2 roky budeš ale svietiť v uverovom registri

zic
•
5. feb 2025

Pokial mi je zname, odklad splatok znamena odklad splacania istiny... uroky budes musiet platit stale. K tomu ti to pekne posramoti bonitu, take potom asi budu problemy s refinancom a dalsimi uvermi... Ak je to len troska mozne, nerob to.
Asi dostanes nejake odstupne ked ta prepustaju, mozno zober hocaku pracu, len aby si mala prijem a pokracovala... navysenie 5 eur je nic, tu ludom chodia navysenia o 10tky az stovky eur...

nyusika
•
5. feb 2025

@zic nebude musiet, zohladnia jej to v dalsom splacani - cize bude mat este vyssiu splatku, ak teraz

zic
•
5. feb 2025

@nyusika tak aspon ze tak... ale ktovieaka vyhra to nie je...

doriiis
•
5. feb 2025

Každý odklad splátok ide na úkor buď vyššej splatky po opätovnom začatí splácania alebo natiahnu čas splácania.V tom,čo chces urobiť ty chyba akákoľvek logika

autor
•
5. feb 2025

@zic navýšenie mam. O 50 eur.... 5 eur by som neriešila.. Preklep v texte sa spravil

janka_266
•
6. feb 2025

kedy Vám končí rodičák? dala by som dieťa skôr do škôlky a hľadala si inú prácu ešte počas rodičáku

gabriela2952
•
6. feb 2025

@janka_266 to je dobrý nápad, tiež chodím do roboty ale nemusím platiť jasle striedam sa s manželom.

janka_266
•
6. feb 2025

@gabriela2952 tak ak sa bojí autorka o financie až po rodičáku, tak posledný 1/2 rok rodičáku má ideálny čas na hľadanie práce a dieťa si zatiaľ zvykne v škôlke

tomasbelak
•
6. feb 2025

K tej navyšenej splatke môžete požiadať na úrade práce o príspevok od štátu vo vašom prípade to bude cca 30-35€ nieje to veľa ale pomôže. A čo sa týka toho odkladu splátok to by som riešil ako úplne poslednú možnosť síce Vám ho schvália ale ako bonus dostanete po skončení fixácie vyššiu úrokovú sadzbu a budete svietiť v úverovom registri a pokiaľ nemáte rezervu a pokazí sa Vám napr. chladnička na splátky môžete zabudnúť. Ak máte možnosť požičajte si od rodiny alebo priateľov. Pokial budete potrebovať poradiť kľudne mi zavolajte na 0915286693