Odradí vás mužova hypotéka od vzťahu?
Aktuálne som vo fáze kedy si hľadám partnera. Chcela by som už konečne mať rodinu a dieťa/deti. Mám jedného fajn nápadníka s ktorým by som si vedela predstaviť ísť do vzťahu ale odrádza ma jedna vec. Kúpil si pred 6 rokmi dom a aktuálne dĺži banke 100 tisíc €. Na jednej strane by som mohla byť rada, že nie je mamičkár čo býva u rodičov ale na druhej strane sa toho aj trochu bojím, že by som ten dlh z časti znášala aj ja. Vás by to odradilo ísť do vzťahu s chlapom ktorý má 100 tisícovú hypotéku na dom?
@som_realistka ehm, ehm, takže vlastne tá žena, čo by šla bývať s mužom s hypo by to vlastne mala ešte ťažšie ako keby bola sama, tak to myslíš ? Pretože keď porovnám čo stojí podnájom nejakého 2 izbového bytu a mesačná splátka hypo na tých 100k, stále je tá splátka nižšia. Zvláštna matematika. Ja by som napríklad nikdy nechcel, aby mi na hypo žena prispievala zo svojho platu, po skúsenostiach z minulosti by som už ani spoločný účet nechcel, čiže ozaj neviem, ako to myslíš...
@som_realistka Osobne si myslím, že je všetko o dohode, ak sa s partnerom dohodnem, že sa k nemu nasťahujem a on ma hypo, tak hypo ide mimo mňa, aj keď budeme manželia...on nech si svoju nehnuteľnosť spláca, je jeho, aj v prípade rozvodu by bola...ale čo sa týka ostatných nákladov, tam by som už prispievala...ak je muž rozumný, nebude od ženy žiadať žiadnu splátku hypotéky, lebo tú by splácal aj keby ženu mal alebo nie. Ja si myslím, že dvaja rozumní ľudia sa vedia na všetkom dohodnúť, ale to musia byť vážne rozumní ľudia a nie vypočítaví a chamtiví.

Nechaj toho chlapa nejakej normálnej žene, naozaj