icon

Odvody u živnostníkov 2025

11. nov 2025

Dobrý deň, aká je hranica príjmu z faktúr u živnostníka v roku 2025 pre vznik platenia minimálnych odvodoch do SP a ZP? A pri akej sume príjmu v roku 2025 vznikne ta nova povinnosť platiť do SP 131eur?

Ďakujem

sara07
12. nov 2025
@marianna6

@sara07 preco sa to tam neda previest? alebo otvorit si druhu sro druhu zivnost?

@marianna6 pri tak malých zarobkoch sa ti sro neoplati

sara07
12. nov 2025
@anonym_d6163a

@anonym_f05a4c nemusi nic robit zle ...ale Len fiktivne napr. tzv. "Zlaté manželky" maju akoze živnost platia min.odvody ale realne nic nerobia len aby im sli roky do dôchodku.Ja osobne taku poznam 54r.ženu ma akoze kožušníctvo ale robotu žiadnu len tak je doma uz 25r. a manžel ju chova = a vsetci su spoko.

@anonym_d6163a ale to je totálne niečo iné
ta zlata manželka plati mininálne odvody
ale my sa tu bavime o skupine ludi čo si plati odvody z TTP a maju živnost na to aby nemuseli robit na čierno, oni maju komplet odvody zaplatené + platia ešte odvody dalšie zo živnosti + dane,
jedine čo neplatili su soc.odvody od určiteho hrubeho prijmu ,pretože to sa im aj tak nijako nikdy do dôchodku nezapočitava
tak ked štat potrebuje aj tieto tak nech urobia odvody z prijmu ako je to pri zdravotnej, platiš z realnyhc prijmov čo máš nie surovo zaplatiš 131€ mesačne či chceš alebo nechceš
je to likvidačné
a čo vôbec riešiš zlaté manželky , dostane min. dôchodok z mim odvodov v čom je problém

anonym_f05a4c
12. nov 2025
@sara07

@anonym_f05a4c ty si fakt tažký prípad
nemusíš mat učtovničku niekedy ti stači aj kros alebo obdobne učtovne programy, kde si vieš viest sklad, faktury , danove si vieš urobit sama - len nahadžeš od zamestnavatela čisla čo ti da vo vyučtovaní
ale ludia si vedia zratat , nerob z nich hoväda zase - vedia si zratat material, naklady, zdravotne odvody dane a ked im ostane 100 € priemerne na mesiac ,kedže su to narazove objednavky väčšinou a keby aj nebolo , tak je to na prilepšenie,
niekomu stačí ta stovka, potrebuje sa aj venovat rodine a toto robi ked deti spia, neviem čo na tom nevieš pochopit ked si niekto takto privyraba pletenim vyrabanim malovanim prekladanim posudkami ?
im to stačí ,štátu to nestačí , načo potrebuje tie soc odvody od tejto skupine szoč , lebo ty hadžeš všetkych do jednej skupiny vybavené
neuveriš ale su ludia čo sa im nechce na čierno robit ,
štát ked chce nejaké odvody aj z tej 100 tak nech to urobi férovo , nie tak že ty zaplatiš mikroodvod ale na dôchodku sa ti nijak neprejavi

@akvi ja nie som slepá.Pisem, aj, keď si privyrábajú, tak vedia či sa im to oplatí.Ked si niekto privyraba a pomôže mu 100 eur po zaplatení všetkých poplatkov ohľadne živnosti nech si to sám vyhodnotí či sa mu to oplatí.
@sara07 s dôchodkami ani nezačínaj sme jedna z mála krajín kde väčšina ľudí vlastný byt, dom, záhradu tak to predaju.My chceme všetko.Aj zarobiť aj byt s rodinou aj žiť aj mať vysoký dôchodok.polovica ľudí v EU sa boji či vyziju zo svojich dôchodkov a bývajú v nájomných bytoch.
Moja sesternica je v CH a po 15 r ide domov, lebo ma 55 r a vie, že tam neprežijú dôstojne v dôchodku nedaj Boh by ovdovela a deti ešte študujú na VS

sara07
12. nov 2025
@anonym_f05a4c

@akvi ja nie som slepá.Pisem, aj, keď si privyrábajú, tak vedia či sa im to oplatí.Ked si niekto privyraba a pomôže mu 100 eur po zaplatení všetkých poplatkov ohľadne živnosti nech si to sám vyhodnotí či sa mu to oplatí.
@sara07 s dôchodkami ani nezačínaj sme jedna z mála krajín kde väčšina ľudí vlastný byt, dom, záhradu tak to predaju.My chceme všetko.Aj zarobiť aj byt s rodinou aj žiť aj mať vysoký dôchodok.polovica ľudí v EU sa boji či vyziju zo svojich dôchodkov a bývajú v nájomných bytoch.
Moja sesternica je v CH a po 15 r ide domov, lebo ma 55 r a vie, že tam neprežijú dôstojne v dôchodku nedaj Boh by ovdovela a deti ešte študujú na VS

@anonym_f05a4c však ty odvadzaš odvody a z nich máš dôchodok
z tych nových mikrodovodov čo bude platit szoč - skupina ludi čo má inou formou UŽ - zaplatene odvody - z toho nebude mat ani 0,0€ na dôchodku vyplatené ani sa im to nijak nebude to rátat ,pretože roky sa im rataju z ttp
čo na tom ako nerozumieš
čiže ak ty miluješ tuto vladu a tuto krajinu tak kludne prispievaj kolko chceš ..
stále si neodpovedala čo je na module PS zlé ked chce nejaku čiastku z reálnych prijmov , oproti momentálnej vlade ktorej je jedno aké máš prijmy ale vyrube ti fixne odvody
nikto nepíše že nechcem aby sa platili odvody, to maju ludia poriešeno predsa na čierno
😂
nie je problém nevlastnit byt ,zahradu ale nájomne byvanie tu nemáš ako v tom zahraniči , ako čo predaš tu všetko čo máš a pôjdeš byvat do zahraničia do najomneho bytu ?
a riešenie že všetko predáš a budeš mat na dôchodok ? ok ale načo potom platíme také vysoke dane a odvody, cenu prace mame jednu z najvyššich , konsolidacia a všetko je len nato aby sme zaplatili uroky z novych aj starych sekier
na alternativu čo skuvinate ved predate byt upozornuju že o takých 30 rokov ked to bude reálne ceny nehnutelnosti pôjdu dole lebo jednak všetci budu predavat a jednak bude menej ludi čo si ich bude chciet kupit ,nepíšem môct alechciet ,byty budu predavat silné dôchodkove ročniky
proste mikroodvod v tejto podobe aký je je paškvil na ludi a ano máme to zratané že bez neho nám to vyda a stačí ... nikto s blbostou typu mikrodovod neratal , preto sa idu pozastavovat živnosti čo su do 6000€ v hrubom zisku lebo to nedaju
čo je na tom zlé zarobit v čistom 1000 € legalne so všetkym s fakturou atd ? niekomu to proste stači, stihato časovo aj všetko....
ja nemám problém s modulom - odvody máš zaplatené z TTp , so živnosti platíš také % do zdravotnej také % do socialnej + dan z hrubeho zisku
nech pri týchto szoč daju preč paušalne vydavky

anonym_f05a4c
12. nov 2025
@sara07

z tych nových mikrodovodov čo bude platit szoč - skupina ludi čo má inou formou UŽ - zaplatene odvody - z toho nebude mat ani 0,0€ na dôchodku vyplatené ani sa im to nijak nebude to rátat ,pretože roky sa im rataju z ttp
čo na tom ako nerozumieš
čiže ak ty miluješ tuto vladu a tuto krajinu tak kludne prispievaj kolko chceš ..
stále si neodpovedala čo je na module PS zlé ked chce nejaku čiastku z reálnych prijmov , oproti momentálnej vlade ktorej je jedno aké máš prijmy ale vyrube ti fixne odvody
nikto nepíše že nechcem aby sa platili odvody, to maju ludia poriešeno predsa na čierno
😂
nie je problém nevlastnit byt ,zahradu ale nájomne byvanie tu nemáš ako v tom zahraniči , ako čo predaš tu všetko čo máš a pôjdeš byvat do zahraničia do najomneho bytu ?
a riešenie že všetko predáš a budeš mat na dôchodok ? ok ale načo potom platíme také vysoke dane a odvody, cenu prace mame jednu z najvyššich , konsolidacia a všetko je len nato aby sme zaplatili uroky z novych aj starych sekier
na alternativu čo skuvinate ved predate byt upozornuju že o takých 30 rokov ked to bude reálne ceny nehnutelnosti pôjdu dole lebo jednak všetci budu predavat a jednak bude menej ludi čo si ich bude chciet kupit ,nepíšem môct alechciet ,byty budu predavat silné dôchodkove ročniky
proste mikroodvod v tejto podobe aký je je paškvil na ludi a ano máme to zratané že bez neho nám to vyda a stačí ... nikto s blbostou typu mikrodovod neratal , preto sa idu pozastavovat živnosti čo su do 6000€ v hrubom zisku lebo to nedaju
čo je na tom zlé zarobit v čistom 1000 € legalne so všetkym s fakturou atd ? niekomu to proste stači, stihato časovo aj všetko....
ja nemám problém s modulom - odvody máš zaplatené z TTp , so živnosti platíš také % do zdravotnej také % do socialnej + dan z hrubeho zisku

@sara07 s tebou to nemá význam.Tento rok stupnu ceny bytov o 5-7 % a bytov a pozemkov je nedostatok a bude ešte väčší nedostatok.Kde píšem, že pôjdem do zahraničia do nájomného bytu?Nepodsuvaj mi veci, ktoré nepíšem.Ano, najľahšie je bývať v hladovej doline necestovať za hranice okresu a plakať, že sa nedá.Tak nebudem bývať kde nič nie je a nie je práca.Na dôchodok predáme bývanie deti odrastu a pojdeme do menšieho.Naco si mám teraz robiť stres čo bude o 30 r.Mozno ma budú živit deti😜prispievať mink dôchodku ako tisíce iných ľudí podporujú rodičov.
Živnosť má mať ten, čo má na odvody a koniec Tak nech nevyrába Merino ponožky, ale chodí na brigádu bude mať privyrobenie a nemusí platiť odvody.

sara07
12. nov 2025
@anonym_f05a4c

@sara07 s tebou to nemá význam.Tento rok stupnu ceny bytov o 5-7 % a bytov a pozemkov je nedostatok a bude ešte väčší nedostatok.Kde píšem, že pôjdem do zahraničia do nájomného bytu?Nepodsuvaj mi veci, ktoré nepíšem.Ano, najľahšie je bývať v hladovej doline necestovať za hranice okresu a plakať, že sa nedá.Tak nebudem bývať kde nič nie je a nie je práca.Na dôchodok predáme bývanie deti odrastu a pojdeme do menšieho.Naco si mám teraz robiť stres čo bude o 30 r.Mozno ma budú živit deti😜prispievať mink dôchodku ako tisíce iných ľudí podporujú rodičov.
Živnosť má mať ten, čo má na odvody a koniec Tak nech nevyrába Merino ponožky, ale chodí na brigádu bude mať privyrobenie a nemusí platiť odvody.

@anonym_f05a4c a kde má tu brigadu násjt, teraz podme všetci na dohodu a brigadu 😂 môžeš si vyberat kolku tu chcú - nie všade je blava kde je to lahšie
a deti ? prečo by niekto nemohol sa učit doma s dietatom a popri tom pliest merino ponožky ? a potom ich predat s fakturou ? za normálnych ferovych podmienok odviest dane aj odvody , zaplatit ich z celkového hrubeho zisku a nie podla ani neviem podla čoho ? vypočitany odvod
tie byty od veci si ty vytiahla a blbostou typu soc.mikroodvod nemá nič spoločné
a prečo píšeš tento rok ? človeku čo je ttp + szoč mu tento rok ceny bytov nepomôžu

akvi
12. nov 2025
@anonym_f05a4c

@anonym_f05a4c samozrejme, že si zrátajú, či sa im to oplatí, lenže ty akosi nechceš pochopiť, že ak doteraz si zena na MD privyrobila 300 eur, tak jej tých 300 eur zostalo. Teraz z nich má zaplatiť 130 eur za NIČ. Je to doslova výpalné, pretože nedostane za to žiadnu protihodnotu. A pri zárobku 300 eur je to likvidačný poplatok. Komu toto pomôže? Väčšina ľudí zruší živnosť a štát tak či tak nedostane nič. Ochudobni rodinu o príjem, ktorí mohli "otočiť" v domácej ekonomike. Teraz akurát tak utiahnu opasky a nikto tu nevyhral nič. Vacsina mysliacich ľudí sa len smeje, pretože táto konsolidácia opäť zlyhá a dostane nás to na totálne dno. Ale presne tam potrebujú niektorí padnúť, aby sa prebrali.

anonym_d6163a
12. nov 2025
@sara07

ale my sa tu bavime o skupine ludi čo si plati odvody z TTP a maju živnost na to aby nemuseli robit na čierno, oni maju komplet odvody zaplatené + platia ešte odvody dalšie zo živnosti + dane,
jedine čo neplatili su soc.odvody od určiteho hrubeho prijmu ,pretože to sa im aj tak nijako nikdy do dôchodku nezapočitava
tak ked štat potrebuje aj tieto tak nech urobia odvody z prijmu ako je to pri zdravotnej, platiš z realnyhc prijmov čo máš nie surovo zaplatiš 131€ mesačne či chceš alebo nechceš
je to likvidačné
a čo vôbec riešiš zlaté manželky , dostane min. dôchodok z mim odvodov v čom je problém

@sara07 tento štat a vlada vedia co robia a prečo robia...SP ma taky audit a štatistiky že presne vedia na čo a koho sa maju zamerať ... A ja neriešim zlate manželky sú mi ukradnute (neslovičkar) len som ich uviedla ako priklad

sara07
12. nov 2025
@anonym_d6163a

@sara07 tento štat a vlada vedia co robia a prečo robia...SP ma taky audit a štatistiky že presne vedia na čo a koho sa maju zamerať ... A ja neriešim zlate manželky sú mi ukradnute (neslovičkar) len som ich uviedla ako priklad

@anonym_d6163a no nemyslím si
pretože pridu o odvody zdravotne a aspon malé dane s ktorymi rataju + z drvivej väčšiny tých 134€ proste nevyraketuju
keby vedeli čo robia tak by šetrili aj u seba ,nerobili honosné oslavy a doslova šafaria a rozhadzuju
ja si takto konsolidaciu ako nepredstavujem
však pre dôchodcov a matky na materskej čo maju takto szoč idu robit vynimky , tak ked je to tak šialene dobre načo to dotatočne idu upravovat
a aj tak to celé budu musiet zmenit
však aj tu čo boli diskusie nik nenapisal no čo zatnem zuby a budem dalej ale idu pozastavit a čakat kym sa niečo zmení , niekto rovno rušit

anonym_b6cbc0
12. nov 2025
@sara07

@anonym_f05a4c ale tu ty píšeš priklad o kaderníčke ktora sa tomu venuje každy pracovny den
toto je likvidačne pre ludi szoč čo maju popri zamestnaní alebo na dôchodku aby nerobili na čierno, proste zarobia len 100-300 € mesačne ale im to proste stačí
to su aj prekladatelia na sudoch, a rôzne drobne veci dekoracie vyrobky, pletenie, posudky ,.. atd..
nie je taky trh aby si mohla robit to naplno len na doplnenie hlavneho prijmu
a ten čo robi na čierno v drobnom ten bude aj dalej , ludia čo si založili aj na takéto drobne podnikanie budu radšej platit tie odvody a dane a budu mat klud, oni nechcu proste robit na čierno,
ja chapem že tu vlada vkuse masiruje ako szoč su hajzli čo len na čierno robia a zdupat to pod zem
a ked tak z toho nového mikroodvodu zo szoč aj ked ho budu platit tak sa im to nebude ratat do dôchodku nič , takisto platia zdravotne 2x v podstate aj zo zamestnania aj zo živnosti ale lepšiu zdravotnu starostlivost alebo menšie doplacanie nemaju

@sara07 splietas dve na 3, kazdy odvod sa ráta aj do dôchodku aj napríklad pri maródke

anonym_b6cbc0
12. nov 2025
@sara07

čo na tom ako nerozumieš
😂

@sara07 somariny uplne pises, ja som roky pracovala aj na TPP a zároveň na živnosť a zo živnosti som VZDY platila odvody normalne, teda v podstate dvojmo... mala som super marodku, ked som vtedy ochorela a do dôchodku sa to tiež ráta

anonym_b6cbc0
12. nov 2025

a pravdu ma anonym_f05a4c , zivnost ma mat ten, co ma na odvody. Ked nema, nech zrusi zivnost a nájde si brigadu

anonym_b6cbc0
12. nov 2025
@sara07

je to likvidačné

@sara07 uplne zavádzaš, ale ze uplne. Bud taka láskavá a nesplietaj tu, ze ked mas prac. pomer, ze platíš odvody komplet celé. Aké komplet celé? Ved odvody platíš percentom z príjmu. Ak mas príjem vyšší, platíš logicky viac odvodov.
Ak mas prijem rozdeleny na dve časti, jeden z prac. pomeru a druhy zo zivnosti, tak podla správnosti mas zaplatit odvody zo vsetkych prijmov a teda aj zo živnosti, lebo inak by to bolo nespravodlivé v porovnaní s tým, kto ma prijem len zo zivnosti v tej istej výške ako ty z oboch, lebo on plati zo všetkých prijmov a nie, ty chceš len z jednej časti.
a nezaväzuje ze sa odvody zo zivnosti nepočítajú do dôchodku alebo do inych dávok, pretože sa normálne počítajú.
ked mas TPP,

akvi
13. nov 2025
@anonym_b6cbc0

@sara07 uplne zavádzaš, ale ze uplne. Bud taka láskavá a nesplietaj tu, ze ked mas prac. pomer, ze platíš odvody komplet celé. Aké komplet celé? Ved odvody platíš percentom z príjmu. Ak mas príjem vyšší, platíš logicky viac odvodov.
Ak mas prijem rozdeleny na dve časti, jeden z prac. pomeru a druhy zo zivnosti, tak podla správnosti mas zaplatit odvody zo vsetkych prijmov a teda aj zo živnosti, lebo inak by to bolo nespravodlivé v porovnaní s tým, kto ma prijem len zo zivnosti v tej istej výške ako ty z oboch, lebo on plati zo všetkých prijmov a nie, ty chceš len z jednej časti.
a nezaväzuje ze sa odvody zo zivnosti nepočítajú do dôchodku alebo do inych dávok, pretože sa normálne počítajú.
ked mas TPP,

@anonym_b6cbc0 mala by si si obcerstvit informacie. Odvod, ktory tato vlada zavadza od buduceho roka, je suma vycucana z prsta, ktora vobec nesuvisi s vyskou prijmu. Bolo by uplne ok, ak by sa to socialne poistenie vypocitavalo podla prijmu. Fakt je podla teba v poriadku, ze ak si clovek zarobi 100 ecok mesacne upratovanim, tak ma statu odviest 130 eur mesacne na socialne poistenie? Vyska tohto poistenia je nastavena takto uplne schvalne, nezaratava sa totiz do dochodku.

akvi
13. nov 2025

A ked sa tu uz tak pekne bavime, tie, co obhajujete tieto "bulharske odvody", tak ako prosim obhajite to, ze tento novy odvod zaplatia aj majitelia fotovoltaiky, ktori maju virtualne baterie. Moj sused ma "zisky" z virtualky cca 15 eur mesacne. Podla noveho zakona ma platit odvod 130 eur mesacne. Prosim o konstruktivnu debatu. Mozno mi len nieco unika a kedze vlada zatial nevysvetlila, tak mozno MK vysvetli..

patta89
13. nov 2025
@akvi

A ked sa tu uz tak pekne bavime, tie, co obhajujete tieto "bulharske odvody", tak ako prosim obhajite to, ze tento novy odvod zaplatia aj majitelia fotovoltaiky, ktori maju virtualne baterie. Moj sused ma "zisky" z virtualky cca 15 eur mesacne. Podla noveho zakona ma platit odvod 130 eur mesacne. Prosim o konstruktivnu debatu. Mozno mi len nieco unika a kedze vlada zatial nevysvetlila, tak mozno MK vysvetli..

@akvi My mame tiez fotovoltiku na streche. Citala som, ze pre majitelov fotovoltiky to nema platit - no zatial to nie je oficialne stanovisko. Ak budeme musiet platit, tak v tom pripade, spravime vsetko pre to, aby sme to neplatili.

akvi
13. nov 2025
@patta89

@akvi My mame tiez fotovoltiku na streche. Citala som, ze pre majitelov fotovoltiky to nema platit - no zatial to nie je oficialne stanovisko. Ak budeme musiet platit, tak v tom pripade, spravime vsetko pre to, aby sme to neplatili.

@patta89 zakon je podpisany, zatial to plati. Idu ho novelizovat. Uvidime, co schvalia. Tu vidno totalny amaterizmus a neschopnost nasej vlady schvalit cokolvek bez toho, aby sa to nemuselo hned menit. Ak by Mihal a spol. nedaval taku spätnu väzbu, ako dava, tak by ani netusili, aku pi..nu schvalili..

anonym_b6cbc0
13. nov 2025
@akvi

@anonym_b6cbc0 mala by si si obcerstvit informacie. Odvod, ktory tato vlada zavadza od buduceho roka, je suma vycucana z prsta, ktora vobec nesuvisi s vyskou prijmu. Bolo by uplne ok, ak by sa to socialne poistenie vypocitavalo podla prijmu. Fakt je podla teba v poriadku, ze ak si clovek zarobi 100 ecok mesacne upratovanim, tak ma statu odviest 130 eur mesacne na socialne poistenie? Vyska tohto poistenia je nastavena takto uplne schvalne, nezaratava sa totiz do dochodku.

@akvi nechápeš. Prečo by si mal niekto zarábať pomimo a neosviest za to odvody?
ked živnostník musí zdaniť uplne CELY svoj prijem a platit odvody z celého prijmu a nevycleni si časť, z ktorej odvody platit nebude.

Inak uz vidim tie vyrobkyne tort a ponoziek ci upratovačky na čierno, ako maju živnosť, ze? Doteraz aj tak načierno príjem a teraz tu vykrikuju ako musia z toho platit odvody ci dane chudery

akvi
13. nov 2025
@anonym_b6cbc0

ked živnostník musí zdaniť uplne CELY svoj prijem a platit odvody z celého prijmu a nevycleni si časť, z ktorej odvody platit nebude.

Inak uz vidim tie vyrobkyne tort a ponoziek ci upratovačky na čierno, ako maju živnosť, ze? Doteraz aj tak načierno príjem a teraz tu vykrikuju ako musia z toho platit odvody ci dane chudery

@anonym_b6cbc0 ja vôbec netvrdím, že by nemal nič zaplatiť. Ale zaplatiť zo 100 zarobených eur 130, je trochu dosť mimo.

akvi
13. nov 2025
@anonym_b6cbc0

@anonym_b6cbc0 a k tomu, že už vidíš tie upratovačky a pod. To je presne taký ten predpoklad, ktorý tu razí aj naša vláda a robí na základe toho všetky zákony. Ten predpoklad je, keď oje..am ja, tak to nutne robia všetci.

anonym_b6cbc0
13. nov 2025
@akvi

@anonym_b6cbc0 a k tomu, že už vidíš tie upratovačky a pod. To je presne taký ten predpoklad, ktorý tu razí aj naša vláda a robí na základe toho všetky zákony. Ten predpoklad je, keď oje..am ja, tak to nutne robia všetci.

@akvi práveže ja odvádzam všetko poctivo a štve ma, ak niekto si mysli, že nemusí. Ten živnostník, čo to má ako jediný prijem, musí platit odvody z CELÉHO svojho príjmu a nedelí si to na dve časti, ze z jednej časti áno a z druhej nie.

Príklad pre nechápavých, tak polopatisticky:
Živnostník, ktorý je iba živnostník, zarobí napríklad pre lepsie počítanie 2000 eur mesačne. Z toho celého platí odvody (a je úplne jedno, či má alebo nemá v danom mesiaci príjem).
Ty ako zamestnanec zarobíš napr. 1500 + 500 na živnosť. Odvody platíš zo zamestnania z tých 1500 (to je menej ako z 2000, keďže to je percentom z príjmu) a z tých 500 zvyšných prečo by si nemala platit odvody? Lebo čo?

anonym_9fe91b
13. nov 2025
@patta89

@patta89 je to tu na zaplakanie. Nikde nie su ofiko spravy, elektrarne nic nevedia a potom zrazu budeme platit, ved kazdy prijem je pre stat ok, co by nie. Vsak budme zeleny a potom zeleny od jedu. Tu sa aj spatne zakony uplatnuju. Ja som pred fotovoltikou neplatila ani 90 eur za odber elektriky, teraz mam platit 131 mikroodvod? Ved nie som na hlavu padnuta. Vypnem to, odhasim a kaslem na to. To budem mat lacnejsie.

anonym_9fe91b
13. nov 2025
@akvi

@patta89 zakon je podpisany, zatial to plati. Idu ho novelizovat. Uvidime, co schvalia. Tu vidno totalny amaterizmus a neschopnost nasej vlady schvalit cokolvek bez toho, aby sa to nemuselo hned menit. Ak by Mihal a spol. nedaval taku spätnu väzbu, ako dava, tak by ani netusili, aku pi..nu schvalili..

@akvi a pravda, nebyt Mihala, nic nevieme, len sa vsetko zahmlievs

natalka13
13. nov 2025
@patta89

@patta89 myslim ze Mihal sa celkom vyznaca vie citat zakony a podla neho si nieco ako szco a musis platit ten odvod. Na hlavu ake takto to amateri schvalili v parlamente a jamkaty podpisal

sara07
13. nov 2025
@anonym_b6cbc0

@sara07 somariny uplne pises, ja som roky pracovala aj na TPP a zároveň na živnosť a zo živnosti som VZDY platila odvody normalne, teda v podstate dvojmo... mala som super marodku, ked som vtedy ochorela a do dôchodku sa to tiež ráta

@anonym_b6cbc0 tak si mala v hrubom zisk nad odvodovy strop , vela ludi tolko nemá a nema ani priestor mat vyšši hruby zisk
teraz fakt nechápem prečo kopeš do týchto ludi ? novy zavedeny mikrodovod sa nebude ratat nikde , na to upozornuje aj mihal

anonym_f993c1
13. nov 2025
@anonym_9fe91b

@akvi a pravda, nebyt Mihala, nic nevieme, len sa vsetko zahmlievs

@anonym_9fe91b tak ako sviatok/nesviatok máš pracovať ako bežný pracovný deň ale aj dostať príplatok za sviatok

sara07
13. nov 2025
@anonym_b6cbc0

ked mas TPP,

@anonym_b6cbc0 vytrhavaš z kontextu ja píšem že ked máš trvaly pracovny pomer platiš všetky odvody z tohto ako máš,
zo živnosti bolo do uričtej sumy , pri soc. , ked si presiahla tak si začala platit odvody soc. zdravotne + dan si platila
novy mikroodvod je o uplne niečom inom ale chapem že treba ludi presvedčit že je to spravne a szoč je jedna banda zlodejska

sara07
13. nov 2025
@anonym_b6cbc0

a pravdu ma anonym_f05a4c , zivnost ma mat ten, co ma na odvody. Ked nema, nech zrusi zivnost a nájde si brigadu

@anonym_b6cbc0 a vieš o nejakej brigade kde bude vyrabat, šit vyrobky, dekoracie, na svadbu oznamenia, pliest ponožky alebo svetre, vyrabat pohladnice ????
tu píšete ako keby denne bolo vychrlených 100 ponuk na brigadu

patta89
13. nov 2025
@anonym_9fe91b

@patta89 je to tu na zaplakanie. Nikde nie su ofiko spravy, elektrarne nic nevedia a potom zrazu budeme platit, ved kazdy prijem je pre stat ok, co by nie. Vsak budme zeleny a potom zeleny od jedu. Tu sa aj spatne zakony uplatnuju. Ja som pred fotovoltikou neplatila ani 90 eur za odber elektriky, teraz mam platit 131 mikroodvod? Ved nie som na hlavu padnuta. Vypnem to, odhasim a kaslem na to. To budem mat lacnejsie.

@anonym_9fe91b my tiez platime uplne minimum...mame novostavbu,v dome iba elektrinu, a mesacne nas to vyjde okolo 50 e, a nemienim tomuto statu dat nic navyse. Navyse tento zakon sa bije so zakonom o energetike, tak ak ho neupravia, ziadne odvody nebudem platit. Uz su aj clanky, co treba spravit, aby sme neboli posudzovany ako SZCO

sara07
13. nov 2025
@anonym_b6cbc0

@anonym_b6cbc0 tak si nájdi dáta kolko ludi ma ttp a szoš a hruby zisk maju len do tzv,odvodoveho stropu, takže ano je celkom slušna skupina ludi čo ti da fakturu aj na jedny ponožky aleob šnurky, nestoji im to zat , nepotrebuju to , nechce sa im to
keby chceli robit na čierno tak si vôbec nič nezakladaju a veselo robia na čierno
a vzhladom napr, na takom sashe kde to ide cez systém , poštu, predsa lahko sa da dokazat máte tu 100 objednávok, zo 100 objednavok ste platili proviziu , 100 ste zasielali na poštu tak asi musíš mat na ne 100 faktur ??? kde máš ako priestor na čierno robit ???