icon

Opatrovateľský príspevok

andulqa_pa
6. aug 2023

Ahojte . Chcela by som opatrovať maminu, ktorá má vyše 15 rokov úzkostnú depresiu . Niekoľkokrát bola hospitalizovana už v psychiatrickej liečebni.
Má záchvaty pri ktorých nevie dýchať, otvoriť oči ani rozprávať ( stalo sa ze po takom záchvate prestala rozprávať aj mesiac). Okrem toho má astmu, inkotenciu ( používa aj inkotenčne vložky), vysoký krvný tlak, problémy s chrbticou aj s nohami ( opuchy). O všetkom máme nálezy pravidelne chodíme lekarovi .
Je nejaka šanca, že by príspevok schválili? Totižto neviem ako sa berie v takomto prípade depresia .
Ďakujem za odpovede

31zuzi
6. aug 2023

@andulqa_pa áno pri takýchto diagnózach by vám určite mali schváliť.

cukroska
6. aug 2023

@andulqa_pa podľa mňa by určite mali. Všetky nálezy ,kontroly, vyšetrenia,t pol roka staré reba prefotiť .Doktor vám to povie a vypracuje lekársku správu. Veľa záleží aj ako doktor napíše. Vypísať žiadosť, doložiť doklad o prechodnom pobyte ak nebývate spolu a všetko odniesť na úrad. Držím palce.

andulqa_pa
autor
28. aug 2023

@cukroska
@31zuzi
Bohužiaľ neschválili.. no aj tak vám ďakujem za rady 😊

manzanillaa
28. aug 2023

@andulqa_pa skúste sa ešte odvolat

andulqa_pa
autor
28. aug 2023

@manzanillaa už len podľa telefonátu, ktorý viedol pan doktor mi bolo jasné že to neschvalia .. ich zaujíma len to ze mamka si vie nabrať jest a vie si sadnúť na wc . No to ze nie je schopná rozprávať ze si sama nedokáže sadnúť ani na autobus a vypýtať lístok aby si mohla lieky vybrať v lekárni to už nikoho nezaujíma 🙉

31zuzi
28. aug 2023

@andulqa_pa To vážne neschválili?och to mi je ľúto.Cele zlé v tomto štáte,veru ich len zaujíma či sa človek vie posadiť na wc a prejsť po vlastných a ostatné ich nezaujíma

hladamematku
28. aug 2023

@andulqa_pa mama to vzdala? Alebo prečo sa jej nedarí mať chorobu viac pod kontrolou? Neskúšali ste zmeniť lekára a lieky?