Opatrovateľský príspevok pre dieťa s epilepsiou
Dobrý deň prajem.
Mám dieťa (6r) . Diagnóza epilepsia. Lekárka mi odporučila podať žiadosť o opatrovateľský príspevok. Je možné že na dieťa s touto diagnózou schvália opatrovateľský príspevok? Čo všetko sa zisťuje pri žiadosti? Ďakujem krásne za pomoc
V prvom rade musíte mať lekársku správu nie staršiu ako 6 mesiacov najlepšie ak tam napíše , že dieťa vyžaduje neustály dozor dospelej osoby a že odporúča schválenie opatrovateľského príspevku a kompenzácii , papier od pediatra zároveň musíte doložiť príjem vašej rodiny za minulý rok a určite choďte na úrad tam vám dajú všetky papiere čo budete potrebovať a pripravte sa na dlhy proces pokiaľ Vám to schvália majú na to 90 dni aké často nestíhajú tak to trvá aj oveľa dlhšie držím päste
Daj sa do skupiny na fb - Občianske združenie Meli Beli
Určite ti zodpovie všetky otázky, poradí so všetkým. Docitas sa tam veľa zaujímavých informácií. Mamička tam pridáva aj príspevky napríklad o strave - co zhoršuje záchvaty a pod.
@andrejka1974 ale ak to schvalia tak ho vyplatia spatne od datumu podania ziadosti
@xsuzannex vyplatia ak schvália ja som čakala na schválenie 6 mesiacov
@andrejka1974 ved to samozrejme. Ja som podavala ziadost v oktobri, schvalili vo februari..
Ahojte, kedy je najlepšie podať žiadosť o opatrovateľský? V čase dovŕšenia 6 rokov dieťaťa alebo aj 2 - 3 mesiace predtým? Doplatia to spätne tie mesiace od dovŕšenia 6 rokov dieťaťa ak si požiadam a budem čakať na rozhodnutie dlhšie? Ďakujem.
Ahojte, kedy je najlepšie podať žiadosť o opatrovateľský? V čase dovŕšenia 6 rokov dieťaťa alebo aj 2 - 3 mesiace predtým? Doplatia to spätne tie mesiace od dovŕšenia 6 rokov dieťaťa ak si požiadam a budem čakať na rozhodnutie dlhšie? Ďakujem.
@smajluska musia počkať na dovŕšenie veku 6. rokov skôr to nezoberú podávala som pred mesiacom a čakala kvôli tomuto tiež som chcela o 2 mesiace skôr podať a nevezmú to

Podľa mňa áno. Treba len dúfať, že ešte je aspoň aká taká spravodlivosť v tomto štáte .Držím palce