Oplatí sa investovať do štátnych dlhopisov?
Dvojročný dlhopis bude mať úrok 3 % ročne, štvorročný dlhopis bude s úrokom 3,3 % ročne.
Aky mate na to nazor? Oslovilo vas to?
@sara07
To,že sa po dlhopisoch len zapráši,som písal ešte 20.2....
Reakcie boli,že tu vraj robím reklamu...
Pobavil ma Hiro s tou "práčkou peňazí"...
Myslím,že ten 95r.bude hlavný boss...
Detto 9 mesačný investor...
🤣🤣🤣
@lomidrevo888 časť je práčka ale nie celá ako to berie časť , ja som čakala že zmiznu už v prýv den,nie to tri , fascinuje ma tá najpočetnejšia staršia skupina 😕 ale neprekvapila ma
@lomidrevo888 3 a pol miliona co bol tiez jednorazovy nakup asi neurobil 60 rocny investor. Zas trosku triezvy pohlad na vec by nezaskodil.
@sara07 prosím,čo si predstavuješ pod " práčkou" peňazí,resp.ako tento št.dlhopis ako práčka funguje?
Skús vysvetliť,keďže sa s tým termínom operuje.
Pozn:to,že tento produkt oslovil konzervat.klientelu,teda staršich ľudí,ma vôbec neprekvapil.Takéto a podob.bankové produkty( napr.termin.vklad) sú v princípe smerované k nim.Veď asi nemá význam ísť pre 60r.klienta do bank.produktu,ktorý:
- má invest.horizont 5r.+
- je v rizik.stupnici 4+
-nie je chránený fondom na ochranu vkladov
- v mifid ditazníku je hodnotený ako ultrakonzervat.klient
V tejto skupine klientov platí o to viac staré známe o tom vrabcovi v hrsti...
@paradajkova
Prečo nie?
Poznám veľa podnikateľov,kt.skončili podnikanie,predali svoje firmy lebo nemali nástupcov napr.v rodine.
A teda disponujú dosť veľkými obnosmi.
Pre takýchto ľudí,kt.už veľa nemíňajú,je to v časti ich portfólia ideálna investícia.
@lomidrevo888 lenže tú skupinu ludi dôchodkovom veku sa tu prezentuje ako skupina ohrozená chudobou , pre ktoru je nutny 13 dôchodok na ktory nemáme a musíme si požičať a konsolidacia ide bokom
zvyšok si robíš prdel že 😂
chápem že treba blahorečit alebo byt ticho 😂
ja som čitala že je chraneny fondom na ochranu vkladov tak ako iné produkty
Švagriná pracuje vo VÚB a tvrdila, že ak by NBS emitovala 5-10 násobok dlhopisov, vypredali by sa, samozrejme za dlhšiu dobu, taký bol po nich dopyt. Podľa nej kupujúci boli prevažne v strednom veku, dosť aj mladších.
@sara07
Ktorý zvyšok,kde si robím " prdel" máš na mysli?
To,aby si vysvetlila,ako prebieha tá " práčka" pri št.dlhopise?
Však keď uvedieš takú zásadnú vec,tak snáď by si mohla vedieť to aj vysvetliť?
Odbiť to,že si robím " prdel"?
Nie,nerobím.
Vysvetli prosím.
Pozn:
Nepchám do toho nasilu politiku.Som presvedčený,že je to dobrý krok.Akceptujem samozrejme odlišný názor.Št.dlhopis nie je chránený fondom na och.vkladov.
Podľa MF sa emisia ŠD bud.rok zopakuje,moja prognóza,nebude za 3,resp.3,3% ale o 0,5% dole.
A záujem bude.
@lomidrevo888 kolkych podnikatelov poznas co maju 3 miliony eur len tak pohodene na beznom ucte?
@lomidrevo888 chápem že som pridala nevhodný príspevok z novin a treba to tu nejak stočit
@paradajkova
Možno by stálo za to sa zamyslieť nad zmyslom tvojej otázky...resp.komunikácie.
@lomidrevo888 reagujem na tvoju konverzaciu s @hero, ktory doniesol data do tejto debaty a velmi trefne poukazuje, ze zaujem jednotlivcov nebol az taky uzasny, lebo viac ako polovicu objemu vykupili velki investori.
a styl komunikacie, kde sa smejes z argumentu si zaviedol uz ty, tak neviem na co poukazujes. Vytrhol si uplne z kontextu najmladsieho a najstarsieho investora a rehlis sa na tom. Tak ti pisem, ze asi logicky, 3 milionove obnosy dlhopisov si nenakupovali dochodcovia.
Realita je taka, ze zaujem verejnosti nejaky bol, ale realne menej ako 0.4% obyvatelov vyuzilo moznost nakupu. Pri takej reklame aku tomu urobili, to nieje ziadne terno.
@paradajkova Neregistrujem info o 3mil.predaji ŠD,keďze si to uviedla ,daj link.
https://www.mfsr.sk/sk/media/tlacove-spravy/vys...
@viestta za ten zazrak mozes dakovat matovicovcom!
@monichetta este dobre, ze len Matovicovi. Uz som sa zlakla, ze aj Radicovej, Sorosovi, Simeckovej rodine a samozrejme mimovladkam, aby sme na nikoho nezabudli
@paradajkova
Veď ty si vyslovene vymýšľaš, " záujem verejnosti nejaký bol,ale reálne menej ako 0,4%"...Pletieš reálny záujem s reálnym predajom..
Reálny záujem práveže vysoko presiahol emit.hodnotu 500mil,veď sa to predalo za 3 dni,preto sa to bud.rok zopakuje.
Kde si objavila jednoráz.nákup za 3,5mil.?
Hiro nedoniesol žiadne data,len svoje prepočty a konštrukcie.
Akože,čo ťa žerie?
Že si dôchodcovia kúpili dlhopisy?
@lomidrevo888
https://e.dennikn.sk/4520852/najviac-ludi-inves...
z clanku vyberam:
“” Najvyššia zainvestovaná suma bola 3,5 milióna eur. Slovensko na rozdiel napríklad od Slovinska nelimitovalo horný objem investovaných prostriedkov. Nakupovali ich tak aj bonitní klienti v starostlivosti privátneho bankára a dlhšie sa na to aj pripravovali. Medzi investormi mohli byť aj ľudia, ktorí predali nehnuteľnosť.
„Ak niekto investoval milióny eur, necielil na dosiahnutie úrokového, ale kapitálového výnosu,“ hovorí Pavel Škriniar zo Swiss Life Select. Takíto investori podľa neho nebudú držať dlhopisy do splatnosti, ale využijú možnosť ich odpredaja na sekundárnom trhu. Za mesiac tak podľa neho dokážu zarobiť na miliónovej investícii 10- až 30-tisíc eur. „Akurát, že sa im na výnosy zložia všetci Slováci,“ dodal.
Jedným z cieľov emisie malo byť podľa ministerstva financií finančné vzdelávanie. Podľa Škriniara však vysoké objemy investovaných prostriedkov ukazujú, že štát mal nastaviť aj horný strop, a to napríklad na úrovni priemerného vkladu v bankách. „Investori zarábajúci na rýchlom predaji na sekundárnom trhu finančné vzdelávanie nepotrebujú,“ hovorí. “”
@lomidrevo888 precitaj si to od odbornika, mozno pochopis.

Tak to tu mame. Z 21200 ludi investovali vacsinou od 4 do 10 tisic. Takze aj keby vsetci dali po tych 10 tisic tak to je zo 200 milionov a potom ostalo zo 300 milionov ktore zainvestovalo tych par ktorych som spominal... Skusil som si to nasimulovat a vyslo mi ze 21 tisic ludi dalo povedzme tu hornu hranicu vacsiny - 10 tisic a potom stacilo aby 10 ludi dalo po 30 milionov co je spolu tych 500 milionov a priemer vyjde cca 23 tisic ako pisu.