icon

Oplatí sa kúpiť a prenajímať chatu?

9. feb 2024

Ahojte, ste tu určite také čo máte chatu a prenajímate ju. Máme možnosť kúpiť dobrú chatu za výbornú cenu na západe Slovenska, kontaktné na Duchonke, chcela by som ju prenajímať, otázka je oplatí sa to? Tie čo máte skúsenosti idu chaty skôr v lete alebo aj v zime občas? Museli by sme brať hypotéku okolo 60000 zvyšok máme hotovosť vráti sa to z prenájmov alebo ani nie? Ďakujem

Strana
z3
u2jana
9. feb 2024

Svokrovci kupili chalupu nedaleko Duchonky. Ta uz ma svoje dobre roky za sebou. Kupat sa tam neda, lebo je tam zla voda. Okolo nic zaujimave na turistiku, v zime vobec. V lete je tam par festivalov, to je asi vsetko.

borabalazova
9. feb 2024

Podla mna to nie je dobry napad: na Duchonku solventnu klientelu nenajdes. Zvazovala by som len vtedy, ak by som to vedela ponuknut ludom z prace (napr. korporat) alebo bola aktivna v nejakom spolku alebo cirkvi a ponukala na nejake organizovane pobyty. To by bola mozno cesta, t. j. robit kreativne workshopy, teambuildingy alebo nejake relax stretnutia pripravene na kluc, to by ale vyzadovalo ovela viac aktivity na Tvojej strane, mozno dokonca full time. Na hypoteku kupit a potom prenajimat cez nejaky zazmluvneny portal chatu pre 20 ludi na Duchonke, z toho ziaden biznis nebude. A tiez by som bola opatrna v tom, ze nic nezreba investovat: na chate, ktoru prenajimas, musis investovat stale, kazdu chvilu sa nieco pokazi, ludia nie su zvyknuti setrit vybavenie chaty, ktoru si len prenajali. Mame znamych, ktori prenajimaju chatu na vidieku, neuveritelne stylovu, vo vybornej lokalite, “dobri” kuncafti, a teda furt nieco riesia.

autor
9. feb 2024

@borabalazova to že netreba nič investovať je myslené tak že netreba nič prerábať alebo opravovať toto čo opisuješ s tým rátam

autor
9. feb 2024

@borabalazova a čo sa týka klientov, tá chata má nejakých stálych zákazníkov a niesu to partie pubertiakov

borabalazova
9. feb 2024

Ja som to myslela tak, ze ak chces, aby to ficalo na Duchonke!, musis vymysliet nejaky celorocny koncept a nemat to len ako chatu na prenajom, ktoru prenajmes a upraces. V tejto lokalite to nestaci. Poznam napriklad ludi, ktori miluju vytvarne kurzy, kurzy varenia, workshopy so vzdelavanim (kvety, bylinky, permakultura), ale aj osobnostne rozvijanie, napr. mother-daughter stretnutie a tak. Tam by som videla velky potencial, ale muselo by Ta to bavit.

luccija
9. feb 2024

Kúpila, ale nie na Duchonke.Ved si vyrataj koľko Ti to dá pri plnej obsadenosti cca koľko sú náklady...návratnosť ďaleká.Ked chatu niekde kde je letná aj zimná sezóna.Vela ľudí si niekoho z okolia platí, kto mu odovzdá kľúče, alebo poupratuje.

luccija
9. feb 2024

Keď píšeš, že nechceš na tom zarábať tak čo riešis?kúp a hotovo.

autor
9. feb 2024

@luccija nechcem na tom zarábať ale ani byť v totálnej strate

alickapusinka
9. feb 2024

jaj tak že to po staršich ľudoch

belllinka
9. feb 2024

nechápem, veď keď ju kupuješ od známych, ktorí ju doteraz prenajímali, tak sa spýtaj ich, ako to fičí a koľko to hodí

belllinka
9. feb 2024

a je úplne nerálne porovnávať prenájom chaty niekde na Liptove a na Duchonke

autor
9. feb 2024

@alickapusinka a čo že po starších ľuďoch? Nechápem
@belllinka prenajímali ju pár skalným zákazníkom, ktorí chodili pravidelne, nikomu inému, ja by som ju dávala aj ďalej preto sa pýtam

pavol185
1. aug 2024

Chcem sa spýtať ako to dopadlo išla si do kúpy a prenájmu?

autor
2. aug 2024

@pavol185 áno, nakoniec sme chatu kúpili

pavol185
3. aug 2024

A ste spokojný či ? Tiež rozmýšľam nad kúpov a prenájmom.

Strana
z3