icon

Oplatí sa poistiť dieťa?

15. dec 2025

oplati sa poistit dieta a na co si mam dat bacha dakujem.
popripade kde mate poistku vy

Strana
z2
autor
21. dec 2025
@katyrose

@anonym_autor este mi napadlo, ste poisteni aj vy s dietatom v jednej zmluve ci samostatne? Lebo ak by ste boli spolu, mali by ste vyssie zlavy na celkovu platbu poistneho.

@katyrose samostatne, dieta ma iny produkt poistenia

anonym_4b8a52
21. dec 2025
@katyrose

@anonym_4b8a52 napríklad nato, aby moje deti nezdedili moje dlhy. Alebo na to, aby som si nevyrobila ďalšie dlhy, ak ostanem doma 2 roky PN a nebudem vedieť splácať hypotéku.

@katyrose nikdy som nemala žiadne dlhy, ani hypotéku.

evkatk
21. dec 2025

V 80.-ych rokoch sa deti automaticky poisťovali pri narodení - združené poistenie mládeže so sporením. Mesačne som platila asi 20% môjho príjmu. Po 22 rokoch dieťa malo dostať toľko, čo vtedy stál väčší 3 - izbový byt v novostavbe. No inflácia urobila za 22 rokov svoje. Z 30 000 SK našetrených poistkou na veľký byt, nešlo kúpiť ani garzónku a šetrenie poistkou bolo na nič. Na 30 000 Sk, t.j. 1000Eur som platila mesačne 20 % platu. Úrazové sa oplatí, ale kompenzácia vyplýva od výšky poistky.

anonym_7df7e3
21. dec 2025

Mame poistku, kde su popri rodicoch automaticky poistene aj deti na 50% z poistnej sumy co maju rodicia.

saxana000
21. dec 2025

Podla mna k chorobam a urazom urcite aj poistenie zodpovednosti.. dieta rychlo prevrati pohar malinovky na mobil alebo oškrie bicyklom auto susedovi.. skolaci na vylete mozu nechtiac rizbit vitrinu v muzeu..potom budes vdacna za poistku

autor
21. dec 2025
@saxana000

Podla mna k chorobam a urazom urcite aj poistenie zodpovednosti.. dieta rychlo prevrati pohar malinovky na mobil alebo oškrie bicyklom auto susedovi.. skolaci na vylete mozu nechtiac rizbit vitrinu v muzeu..potom budes vdacna za poistku

@saxana000 aha take som nepocula, opytam sa dakujem

matusformanek
Autor odpoveď zmazal
autor
21. dec 2025
@anonym_4b8a52

Mam dve deti, ani jedno nebolo poistene. Už sú dospelé. Usporila som kopu peňazí. Ja neverím poisťovniam. Ani ja sama som nikdy poistená nebola. Načo?

@anonym_4b8a52 NAHODA JE BLBEC. :/

anonym_4b8a52
21. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_4b8a52 NAHODA JE BLBEC. :/

@anonym_autor ako myslíš...

autor
21. dec 2025
@anonym_4b8a52

@anonym_autor ako myslíš...

@anonym_4b8a52 vies tiez som bola proti ale ked mi necakane umrel mladsi surodenec ktory bol cely zivot zdravy tak zacnes inac uvazovat.

anonym_4b8a52
21. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_4b8a52 vies tiez som bola proti ale ked mi necakane umrel mladsi surodenec ktory bol cely zivot zdravy tak zacnes inac uvazovat.

@anonym_autor ok chapem

katyrose
22. dec 2025
@anonym_autor

@katyrose 9 rokov

@anonym_autor tak to je v pohode ešte. Za 20 eur moze byť poistené vsetko na pekné ceny.
Ak chcete trvalky a choroby, 13 je ok. Len tie trvalky dajte vyššie určite.

autor
22. dec 2025
@katyrose

@anonym_autor tak to je v pohode ešte. Za 20 eur moze byť poistené vsetko na pekné ceny.
Ak chcete trvalky a choroby, 13 je ok. Len tie trvalky dajte vyššie určite.

@katyrose dakujem.

Strana
z2