Oplatí sa poistiť dieťa?
oplati sa poistit dieta a na co si mam dat bacha dakujem.
popripade kde mate poistku vy
@anonym_autor normalne urazy + vsetky choroby a kde to je individualne.. kazdemu vychadza inac tak isto sa neda povedat, ze na ake sumy
@rooskoliv preco nie aj detske choroby? Potom to dopadne tak ako modre z neba alebo rozne zbierky.. 🙄
@sweet20 poisťovňa je biznis, čiže musí byť zisková. Znamená to, že ľudia na poistkách musia zaplatiť viac, ako poisťovňa zaplatí ľuďom. Štatisticky je preto poistenie pre teba nevýhodné.
Čo tak sa na nejaký problém pripravovať a časť príjmu (možno iba toľko, koľko by platila poistku) investovať?
Tak hlavne uraz,my sme na chirurgii v istych obdobiach castejsie ako doma.Syn spadol z bicykla a zlomil si predny zub,zubar mu ho vymodeloval tak super,ze to neni vidiet.Poistka mu vyplatila 200eur,preplatila cely zub.
@sweet20 poisťovňa je biznis, čiže musí byť zisková. Znamená to, že ľudia na poistkách musia zaplatiť viac, ako poisťovňa zaplatí ľuďom. Štatisticky je preto poistenie pre teba nevýhodné.
Čo tak sa na nejaký problém pripravovať a časť príjmu (možno iba toľko, koľko by platila poistku) investovať?
@rooskoliv mas poistovat riziko, to znamena nieco, co nebudes vediet uplatit vlastnymi peniazmi ak sa to stane. Takze trvale nasledky... ostatne su pre deti, ktore do rodiny nenosia prijem (hlavny prijem) zbytocne...
@anonym_autor poistenie ma vykryť stratu príjmu. Čo by sa dieťaťu mohlo stať, aby ste vy prišli o príjem? Čiže nejaké kritické ochorenie a vážny úraz. Ak je dieťa malé, zvážila by som dennu dávku liečenia úrazu, ak by ste s ním museli ostať na OČR. Ak nie a je dieťa staršie, vie ostať doma samé v prípade menšieho úrazu, nemusí byť nevyhnutné dennu dávku pripoistiť.
@rooskoliv co je toto za hlupy nazor? Kazda poistovna funguje na principe solidarity, aj ta nasa Socialna. Poistujes riziko, platis za sluzbu
@anonym_autor neoplatí. Poistit sa mate hlavne vy, zivitel rodiny-pre pripad invalidity, smrti-niečo, čo je bude kriticky dôležité pre rodinu. Na státisíce eur. Ostatné je len ťahanie penazi poistovni z rodičov
Deti lyzuju, maju zakladne poistky, ale nerobime si velke iluzie o nejakom vykryti cohokolvek, mozno mensie bolestne, zisk poistovna mat musi, zmluvy su vzdy vystavane tak, aby klient nieco dostal, ale ziadne zazraky necakajme, sme po velkej poistnej udalosti z inej oblasti a teda oci sme otvarali, na co vsetko je vyluka, nieco v zmysle zlomil si si ruku na lade? Tak nic, pocita sa iba chodnik…za chodnik vyplatime 1000€ a za lad len 50€…takze tak, nas nazor a nasa skusenost
Deti lyzuju, maju zakladne poistky, ale nerobime si velke iluzie o nejakom vykryti cohokolvek, mozno mensie bolestne, zisk poistovna mat musi, zmluvy su vzdy vystavane tak, aby klient nieco dostal, ale ziadne zazraky necakajme, sme po velkej poistnej udalosti z inej oblasti a teda oci sme otvarali, na co vsetko je vyluka, nieco v zmysle zlomil si si ruku na lade? Tak nic, pocita sa iba chodnik…za chodnik vyplatime 1000€ a za lad len 50€…takze tak, nas nazor a nasa skusenost
@danieli to ano ale dnes ked vidim kolko deti ma vazne choroby tak ozaj ked mam platit 13 eur mesacne to ozaj nie je vela a radsej sa uskromnim inde.
@anonym_autor neoplatí. Poistit sa mate hlavne vy, zivitel rodiny-pre pripad invalidity, smrti-niečo, čo je bude kriticky dôležité pre rodinu. Na státisíce eur. Ostatné je len ťahanie penazi poistovni z rodičov
@matusformanek ano zivitel rodiny je poisteny.
@anonym_autor poistenie ma vykryť stratu príjmu. Čo by sa dieťaťu mohlo stať, aby ste vy prišli o príjem? Čiže nejaké kritické ochorenie a vážny úraz. Ak je dieťa malé, zvážila by som dennu dávku liečenia úrazu, ak by ste s ním museli ostať na OČR. Ak nie a je dieťa staršie, vie ostať doma samé v prípade menšieho úrazu, nemusí byť nevyhnutné dennu dávku pripoistiť.
@katyrose ano prevazne mame na uraz a kriticka choroba.
@katyrose ano prevazne mame na uraz a kriticka choroba.
@anonym_autor tak si dajte kritické ochorenia aspoň na 15 000, trvalé nasledky s progresiou aspoň na 30 000 a podla toho ako ste ochotní platiť aj dennú dávku.
Zvážte naozaj dobrú poisťovňu a neinvestujte peniaze cez poistku.
@anonym_autor tak si dajte kritické ochorenia aspoň na 15 000, trvalé nasledky s progresiou aspoň na 30 000 a podla toho ako ste ochotní platiť aj dennú dávku.
Zvážte naozaj dobrú poisťovňu a neinvestujte peniaze cez poistku.
@katyrose kriticke mame na 15 000 a nasledlky urazu 15.000
@anonym_autor nasledky urazu mate velmi nizke a kriticke tiez podla mna.. to sa robi podla prijmu a celkovo vasich financii, rezerv a pod.
@sweet20 na 13 euro mesacne je to malo? prijem ma len jeden clen
@sweet20 na 13 euro mesacne je to malo? prijem ma len jeden clen
@anonym_autor 30-40 eur cca vychadza na deti.. ale to je len nastrel.. 13 eur je velmi malo , neviem co vsetko tam mate, ak iba tie 2 veci tak malo.. ale neviem to tak vyhodnotit.. ja nikdy neriesim kolko to stoji, lebo ako hovorim je to od milion veci to zavisi.. kazdemu vyjde inac
@anonym_autor 30-40 eur cca vychadza na deti.. ale to je len nastrel.. 13 eur je velmi malo , neviem co vsetko tam mate, ak iba tie 2 veci tak malo.. ale neviem to tak vyhodnotit.. ja nikdy neriesim kolko to stoji, lebo ako hovorim je to od milion veci to zavisi.. kazdemu vyjde inac
@sweet20 13 na jedno dieta. nesportovec. my riesime, ma prijem len muz.
@danieli to ano ale dnes ked vidim kolko deti ma vazne choroby tak ozaj ked mam platit 13 eur mesacne to ozaj nie je vela a radsej sa uskromnim inde.
@anonym_autor o tom prave pisem, tych 13€ mesacne nespasi, tie vazne choroby su vyplatene, ale uprimne nie v takej vyske, aby to vyrazne pomohlo, kolegyna po onkologickej liecbe syna kedy vypadla na vyse rok a pol z prace dostala z poistky 10 000€, je to vela? Malo? Staci na pokrytie nakladov, ktore mali? Za mna malo, pomohlo, ale malo pri tom co vsetko treba vykryt…my mame podobnu skusenost po inej udalosti, vyplatili co to, ale realna skoda bola desatnasobne vyssia…takze ano, aj my platime poistky za kadeco, ale nemame ziadne velke oci…
@sweet20 zaujimalo by ma co má poistene dieta za 40 eur.
Ak je to ok, napíšte mi na ake sumy mate poistene dieta, ked tolko platite. Cisto zo zvedavosti ma to zaujima.
Mam dve deti, ani jedno nebolo poistene. Už sú dospelé. Usporila som kopu peňazí. Ja neverím poisťovniam. Ani ja sama som nikdy poistená nebola. Načo?
@matusformanek ty živiteľ rodiny, keď ti dieťa vážne ochorie a ostaneš na ocr 2 roky bez príjmu, tak mas dostatočne úspory? Alebo si z tých živiteľov, ktorý od ženy utečie za frajerkou a ženu chuderu nechá s tým chorým dietatom ťahať vsetko samu?
Mam dve deti, ani jedno nebolo poistene. Už sú dospelé. Usporila som kopu peňazí. Ja neverím poisťovniam. Ani ja sama som nikdy poistená nebola. Načo?
@anonym_4b8a52 napríklad nato, aby moje deti nezdedili moje dlhy. Alebo na to, aby som si nevyrobila ďalšie dlhy, ak ostanem doma 2 roky PN a nebudem vedieť splácať hypotéku.
@anonym_autor o tom prave pisem, tych 13€ mesacne nespasi, tie vazne choroby su vyplatene, ale uprimne nie v takej vyske, aby to vyrazne pomohlo, kolegyna po onkologickej liecbe syna kedy vypadla na vyse rok a pol z prace dostala z poistky 10 000€, je to vela? Malo? Staci na pokrytie nakladov, ktore mali? Za mna malo, pomohlo, ale malo pri tom co vsetko treba vykryt…my mame podobnu skusenost po inej udalosti, vyplatili co to, ale realna skoda bola desatnasobne vyssia…takze ano, aj my platime poistky za kadeco, ale nemame ziadne velke oci…
@danieli vzdy lepsie ako nic. ked mna vychadza do 160 euro rocne tak to je 64 rokov platenia. ....ale nechcem nic privolavat
@anonym_autor kriticke na 15000€ je fakt uplne minimum. Nasledky urazu si dajte aspon na 30000 naozaj. Pretoze pri nasledkoch sa nevyplaca cela suma, ale percento podla vážnosti. Ak stare je dietatko?
@katyrose 9 rokov

Za mňa maximálne úraz, aby to ti vykrylo príjem, keď s ním budeš na OČR