icon

Oplatí sa táto ponuka od Tatra Banky?

12. dec 2025

Ahojte, vie niekto poradit?

Myslite si, ze sa tato ponuka od TatraBanky oplati? Ide o terminovany vklad, s urokom 2,5%, ak si tam tie € necham po celych 24 mesiacov.. Planovala som si tam ulozit peniaze, ktore by inak boli na beznom sporiacom ucte bez urocenia a tieto peniaze pre mna sluzia ako poistka, ak by bol treba rychly pristup k €… Myslite si, ze je lepsie peniaze vlozit napr. na rok na ten terminovany, ak viem, ze ich nebudem potrebovat, alebo sa to ani neoplati a kludne ich mozno nechat aj na beznom?
Dakujem za kazdu radu. 😇

Oplatí sa táto ponuka od Tatra Banky?
Strana
z2
anonym_2ff70b
12. dec 2025

A koľko tam chceš vložiť?

anonym_97c87d
12. dec 2025

@anonym_autor otazka je, ake su podmienky predcasneho vyberu (ak ich budes potrebovat - je to zelezna rezerva)... Ak prides len o uroky, tak to mozes risknut a je to ako keby si ich mala na tom beznom ucte... ak prides aj o cast istiny alebo ich vobec nemozes vybrat, tak by som to nerobil, respektive iba na cast penazi (ak mas vyssiu ciastku, tak rozdelit)...
Nehovoriac o tom, ze vo Fio mas zadarmo ucet a zadarmo sporiaci ucet prakticky bez obmedzeni (s nizsim urokom, ale predsa aspon daco)...

gribka1
12. dec 2025

Ťažko povedať, ja som takto pred rokom a pol mala 3,5%, avšak na 12 mesiacov. Potom to padlo na 1,5% a teraz ponúkli 2,5%. Je to lepšie ako držať peniaze len tak na účte. No pre mňa je 24 mesiacov dlho.

autor
12. dec 2025
@anonym_97c87d

@anonym_autor otazka je, ake su podmienky predcasneho vyberu (ak ich budes potrebovat - je to zelezna rezerva)... Ak prides len o uroky, tak to mozes risknut a je to ako keby si ich mala na tom beznom ucte... ak prides aj o cast istiny alebo ich vobec nemozes vybrat, tak by som to nerobil, respektive iba na cast penazi (ak mas vyssiu ciastku, tak rozdelit)...
Nehovoriac o tom, ze vo Fio mas zadarmo ucet a zadarmo sporiaci ucet prakticky bez obmedzeni (s nizsim urokom, ale predsa aspon daco)...

@anonym_2ff70b 4000€
@anonym_97c87d ak som to dobre studovala, tak jedine co sa stane pri predcasnom vybere je, ze pridem o urok, vyberat by som podla vsetkeho mohla hocikedy bez obmedzenia.

autor
12. dec 2025
@gribka1

Ťažko povedať, ja som takto pred rokom a pol mala 3,5%, avšak na 12 mesiacov. Potom to padlo na 1,5% a teraz ponúkli 2,5%. Je to lepšie ako držať peniaze len tak na účte. No pre mňa je 24 mesiacov dlho.

@gribka1 ponukaju este na 6 mesiacov 2,20%, aj nad tym premyslam..

veselo_neveselo
12. dec 2025

@anonym_autor ak ich nebudes potrebovat, tak lepsie ako mat ich na beznom ucte. To ale znamena, ze musis mat rezervu dostupnu inde, a na tieto peniaze naozaj nesiahat. Teda na veci ako pokazena pracka, opravy auta, nejake vacsie pokuty/nedoplatky dane, a taketo veci, by si mala byt schopna vykryt z tej rezervy, aby si nemusela vyberat z terminovanych uctov.
Ak mas take peniaze, tak ich tam daj. 2.5 nie je vela, ale lepsie ako 0.

anonym_2ff70b
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor zas to netreba tak prežívať. Zarobíš na tom 6,70 mesačne.

gribka1
12. dec 2025
@veselo_neveselo

@anonym_autor ak ich nebudes potrebovat, tak lepsie ako mat ich na beznom ucte. To ale znamena, ze musis mat rezervu dostupnu inde, a na tieto peniaze naozaj nesiahat. Teda na veci ako pokazena pracka, opravy auta, nejake vacsie pokuty/nedoplatky dane, a taketo veci, by si mala byt schopna vykryt z tej rezervy, aby si nemusela vyberat z terminovanych uctov.
Ak mas take peniaze, tak ich tam daj. 2.5 nie je vela, ale lepsie ako 0.

@veselo_neveselo Áno, keď spadlo dole, dala som len na 6 mesiacov. Rozdiel minimálny.

anonym_97c87d
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vo vseobecnosti (ak ti to nezlacni ucet apod v TB), tak ten sporiaci vo fio je lepsi, lebo sice mas menej a mozu to znizit (aj zvysit) hocikedy - teda to nemas garantovane), ale zase vybrat mozes 2x mesacne.
Respektive, kedze mas do 10k eur, tak mozes mat fio konto s 1.8% a bez obmedzeni vyberu.
https://www.fio.sk/bankove-sluzby/sporenie/spor...
A nemusis sa stresovat, ci musis alebo nemusis vybrat peniaze. Rozdiel v urokoch nebude markantny

maranco
12. dec 2025
@anonym_97c87d

@anonym_autor vo vseobecnosti (ak ti to nezlacni ucet apod v TB), tak ten sporiaci vo fio je lepsi, lebo sice mas menej a mozu to znizit (aj zvysit) hocikedy - teda to nemas garantovane), ale zase vybrat mozes 2x mesacne.
Respektive, kedze mas do 10k eur, tak mozes mat fio konto s 1.8% a bez obmedzeni vyberu.
https://www.fio.sk/bankove-sluzby/sporenie/spor...
A nemusis sa stresovat, ci musis alebo nemusis vybrat peniaze. Rozdiel v urokoch nebude markantny

@anonym_97c87d tam môže fungovať tak, že celú výplatu si pošle na sporiaci a prebežne počas mesiaca si z neho presúva na bežný účet
je zbytočnosť na bežnom účte alebo "sporiacom bez úrokov" držať stovky €

anonym_6b80b7
12. dec 2025

pri 4 000 by som nechala na beznom ucte. kebyze 40 000, to je uz ine.

maranco
12. dec 2025
@anonym_6b80b7

pri 4 000 by som nechala na beznom ucte. kebyze 40 000, to je uz ine.

@anonym_6b80b7 aj 6€ mesačne poteší a má ich okamžite k dispozícii

anonym_6b80b7
12. dec 2025
@maranco

@anonym_6b80b7 aj 6€ mesačne poteší a má ich okamžite k dispozícii

@maranco tak nehovorim ze nie.

amdornik
12. dec 2025

radšej by som šla do investícií. v prípade potreby máš peniaze do max. 2 týždňov a % vyššie.

gribka1
12. dec 2025

Na investície potrebuješ čas.

anonym_6b80b7
12. dec 2025
@amdornik

radšej by som šla do investícií. v prípade potreby máš peniaze do max. 2 týždňov a % vyššie.

@amdornik ach, vsak inesticie mas na minimalne 10 rokov.

amdornik
12. dec 2025
@anonym_6b80b7

@amdornik ach, vsak inesticie mas na minimalne 10 rokov.

@anonym_6b80b7 tak to nie je celkom tak 🙂 ja som to otočila už 2x v priebehu posledných 6 rokov a "točím" to tretíkrát 😀
niežeby šlo o šialené zisky, ale určite je to viac a to omnoho viac, ako je 1,5%

anonym_6b80b7
12. dec 2025
@amdornik

@anonym_6b80b7 tak to nie je celkom tak 🙂 ja som to otočila už 2x v priebehu posledných 6 rokov a "točím" to tretíkrát 😀
niežeby šlo o šialené zisky, ale určite je to viac a to omnoho viac, ako je 1,5%

@amdornik dobre nehc minimum 5 rokov ale na jeden rok sa to neoplati nie?

anonym_6b80b7
12. dec 2025
@amdornik

@amdornik banky davaju 2,5% a mas aj ochranu vkladu ....nie je to terno ale vzdy lepsie ako nic.

amdornik
12. dec 2025
@anonym_6b80b7

@amdornik dobre nehc minimum 5 rokov ale na jeden rok sa to neoplati nie?

@anonym_6b80b7 na rok asi nie. ak nechytíš totálny predaj a totálny výstrel

anonym_6b80b7
12. dec 2025
@amdornik

@anonym_6b80b7 na rok asi nie. ak nechytíš totálny predaj a totálny výstrel

@amdornik ale teraz je dost kolisave obdobie inac.

amdornik
12. dec 2025
@anonym_6b80b7

@amdornik ale teraz je dost kolisave obdobie inac.

@anonym_6b80b7 hej. ale vráťme sa k autorkinmu objavu. ak bude potrebovať peniaze hneď, nemyslím si, že ich dostane do 5.minút. Plus, nedostane úrok. ak som to dobre pochopila.

anonym_6b80b7
12. dec 2025
@amdornik

@anonym_6b80b7 hej. ale vráťme sa k autorkinmu objavu. ak bude potrebovať peniaze hneď, nemyslím si, že ich dostane do 5.minút. Plus, nedostane úrok. ak som to dobre pochopila.

@amdornik pri 4000 by som neriesila asi nic. skor je zaujimave ak si vie mesacne ukrojit a to investovat. so 4000 maximalne ma par eur na mesiac pri terminaku.... ale zase ak plati za vedenie uctu,a spon to si ''znizi'' obrazne povedane.
a viazanost je aj 3mesacna aj 6 mesacna, do rocnej by som nesla,
4000 je ozaj mala rezerva a ktovie ci sa nepokazia zuby alebo auto.

amdornik
12. dec 2025
@anonym_6b80b7

@amdornik pri 4000 by som neriesila asi nic. skor je zaujimave ak si vie mesacne ukrojit a to investovat. so 4000 maximalne ma par eur na mesiac pri terminaku.... ale zase ak plati za vedenie uctu,a spon to si ''znizi'' obrazne povedane.
a viazanost je aj 3mesacna aj 6 mesacna, do rocnej by som nesla,
4000 je ozaj mala rezerva a ktovie ci sa nepokazia zuby alebo auto.

@anonym_6b80b7 presne tak. na ročnú viazanosť je to príšerne málo peňazí. obzvlášť v tomto prípade, že ich možno bude potrebovať. zbytočná "investícia"

anonym_6b80b7
12. dec 2025
@amdornik

@anonym_6b80b7 presne tak. na ročnú viazanosť je to príšerne málo peňazí. obzvlášť v tomto prípade, že ich možno bude potrebovať. zbytočná "investícia"

@amdornik presne tak

patrikx555
13. dec 2025

Ak ti môžem poradiť ja používam fio sporiaci. Fio má bez podmienok zadarmo účet. Sporiaci ma 1,8% (vždy sa to mení takže možno neaktuálne) občas viac občas menej. Do 10000 a môžeš to hocikedy vybrať a vložiť. Neobmedzene a úrok dostaneš mesačne z priemerného zostatku takže aj keby vyberieš v polke mesiaca všetko stále dostaneš nejaké drobné. Je tam aj sporiaci nad 10000 kde máš tuším 2 výbery dovolené. Ale tento do 10000 je super. Ja tam tiež mám peniaze ktoré kedykoľvek potrebujem a zatiaľ sa trochu úročia.

autor
13. dec 2025
@patrikx555

Ak ti môžem poradiť ja používam fio sporiaci. Fio má bez podmienok zadarmo účet. Sporiaci ma 1,8% (vždy sa to mení takže možno neaktuálne) občas viac občas menej. Do 10000 a môžeš to hocikedy vybrať a vložiť. Neobmedzene a úrok dostaneš mesačne z priemerného zostatku takže aj keby vyberieš v polke mesiaca všetko stále dostaneš nejaké drobné. Je tam aj sporiaci nad 10000 kde máš tuším 2 výbery dovolené. Ale tento do 10000 je super. Ja tam tiež mám peniaze ktoré kedykoľvek potrebujem a zatiaľ sa trochu úročia.

@patrikx555 prosím, a Fio sporiaci, ktorý spomínaš, si viem otvoriť aj bez toho, aby som tam mala bežný účet?

maranco
13. dec 2025
@anonym_autor

@patrikx555 prosím, a Fio sporiaci, ktorý spomínaš, si viem otvoriť aj bez toho, aby som tam mala bežný účet?

@anonym_autor otvoríš si bežný zadarmo a potom si k nemu otvoríš sporiaci zadarmo, zo sporiaceho vieš presúvať peniaze len na bežný účet a potom ich vieš presunúť na inú banku alebo vybrať v bankomate

autor
13. dec 2025
@maranco

@anonym_autor otvoríš si bežný zadarmo a potom si k nemu otvoríš sporiaci zadarmo, zo sporiaceho vieš presúvať peniaze len na bežný účet a potom ich vieš presunúť na inú banku alebo vybrať v bankomate

@maranco ďakujem😇

mirka2405
13. dec 2025

@anonym_autor Pri tej sume nechať na bežnom účte.

Strana
z2