icon

Oplatí sa teraz kúpiť investičné zlato a striebro?

dettinadetta
Včera o 14:29

Dobrý deň.
Myslíte si že teraz sa oplatí kúpiť si investičné zlato a striebro?
Alebo ešte môžu ich ceny radikálne znížiť?

anonym_866705
Včera o 14:38

Tymto stylom nie, najprv treba si o tom co najviac zistit. Ako potom budes vediet, kedy je vhodne predat? Alebo mas predstavu, ze to budes mat "pod vankusom" a hocikedy vyhodne predas? Dalej je otazne na ako dlho chces investovat? Ked pod 10 rokov tak to nebude najstastnejsi vyber. Chces fyzicke alebo papierove zlato/striebro? Vies ako sa do toho najvyhodnejsie investuje ktore kupit? Nie, nie je vobec jedno ci kupis jednorazovo alebo v pravidelnych intervaloch a tak isto je dolezite ktore zlato/striebro ci investujes len do toho co je na cenovom vrchole abo do ineho. Na aky ucel ich chces investovat? Vies co z toho ci zlato alebo striebro viac reaguje pri cenovej krize a ktore sa lepsie udrzuje? Jednoducho toto je otazka nic o tom neviem ale vseobecne sa hovori, ze je dobre investovat tak bez akychkolvek blizsich vedomosti chcem.

martinmmartin
Včera o 14:39
@anonym_866705

Tymto stylom nie, najprv treba si o tom co najviac zistit. Ako potom budes vediet, kedy je vhodne predat? Alebo mas predstavu, ze to budes mat "pod vankusom" a hocikedy vyhodne predas? Dalej je otazne na ako dlho chces investovat? Ked pod 10 rokov tak to nebude najstastnejsi vyber. Chces fyzicke alebo papierove zlato/striebro? Vies ako sa do toho najvyhodnejsie investuje ktore kupit? Nie, nie je vobec jedno ci kupis jednorazovo alebo v pravidelnych intervaloch a tak isto je dolezite ktore zlato/striebro ci investujes len do toho co je na cenovom vrchole abo do ineho. Na aky ucel ich chces investovat? Vies co z toho ci zlato alebo striebro viac reaguje pri cenovej krize a ktore sa lepsie udrzuje? Jednoducho toto je otazka nic o tom neviem ale vseobecne sa hovori, ze je dobre investovat tak bez akychkolvek blizsich vedomosti chcem.

@anonym_866705 a ta striebro platis dph takze ti musi stupnut o 20% aby si bol na 0

anonym_866705
Včera o 14:41
@martinmmartin

@anonym_866705 a ta striebro platis dph takze ti musi stupnut o 20% aby si bol na 0

@martinmmartin to nie je pravda, podlieha dani len fyzicke striebro nie papierove. Teda papierove len ak do roka ho preda ale zlato a striebro sa nekupuje na kratku investiciu takze to by bola hlupost po necelom roku predat.

insider555
Včera o 14:47

Ja mám nakupené aj investičné zlato a aj striebro (fyzicky). Striebro sa ukázalo ako dosť volatilné, takže už sa držím len zlata. To som si kúpil na 10 rokov a viac, to nieje komodita ktorú budem predávať o rok-dva. Navyše zlato ani nie je klasický rastový investičný nástroj ako akcie, ETF ale skôr je to nástroj na uchovávanie hodnoty.

anonym_c0a6a3
Včera o 16:58

Fuu...naozaj relevantna otazka pre MK...pri tomto zlozeni financne gramotnych uzivatelov🤦‍♂️

dettinadetta
autor
Včera o 16:59
@anonym_866705

@anonym_866705 vidím že sa v tom dobre vyznáte, chcem si kúpiť hmotné zlato.
Chcela by som do niečeho investovať kvôli inflácii.

anonym_b8e868
Včera o 17:09

Ja som tehlicku pred par rokmi kupila za 70eur,teraz ju kupis za 140eur.

anonym_b8e868
Včera o 17:12

Jeden si tak kupil po grame,za 30tisic.Ze lepsie sa tym bude platit,minule o tom bola diskusia na ta3,malo ludi investuje do takychto komodit.

martinmmartin
Včera o 17:16
@dettinadetta

@anonym_866705 vidím že sa v tom dobre vyznáte, chcem si kúpiť hmotné zlato.
Chcela by som do niečeho investovať kvôli inflácii.

@dettinadetta davaj bacha aby si nekupila wolfram (alebo vanad teraz neviem) obliaty zlatom vo forme tehlicky. Ma to taku istu hustotu objem a je to pre laika nerozoznatelne certifikat necertifikat

anonym_b8e868
Včera o 17:19

Musi byt stale original v zaliatom obale,ja mam od Argor-Heraeus.

anonym_9d3c69
Včera o 19:46

Vyrieš si aj otázku keď nastane rabovanie či vyhodíš zlato na ulicu nech si ho berú, alebo prídeš o život pri jeho obrane.

anonym_48aff0
Včera o 21:18
euka210
Včera o 21:40

@dettinadetta neviem, ake to je investicne zlato, toto riesi u nas manzel, ale zlato je zlato, to na hodnote nestrati. Myslim to fyzicke.