Oplatí sa teraz kúpiť investičné zlato a striebro?
Dobrý deň.
Myslíte si že teraz sa oplatí kúpiť si investičné zlato a striebro?
Alebo ešte môžu ich ceny radikálne znížiť?
Tymto stylom nie, najprv treba si o tom co najviac zistit. Ako potom budes vediet, kedy je vhodne predat? Alebo mas predstavu, ze to budes mat "pod vankusom" a hocikedy vyhodne predas? Dalej je otazne na ako dlho chces investovat? Ked pod 10 rokov tak to nebude najstastnejsi vyber. Chces fyzicke alebo papierove zlato/striebro? Vies ako sa do toho najvyhodnejsie investuje ktore kupit? Nie, nie je vobec jedno ci kupis jednorazovo alebo v pravidelnych intervaloch a tak isto je dolezite ktore zlato/striebro ci investujes len do toho co je na cenovom vrchole abo do ineho. Na aky ucel ich chces investovat? Vies co z toho ci zlato alebo striebro viac reaguje pri cenovej krize a ktore sa lepsie udrzuje? Jednoducho toto je otazka nic o tom neviem ale vseobecne sa hovori, ze je dobre investovat tak bez akychkolvek blizsich vedomosti chcem.
@anonym_866705 a ta striebro platis dph takze ti musi stupnut o 20% aby si bol na 0
@anonym_866705 a ta striebro platis dph takze ti musi stupnut o 20% aby si bol na 0
@martinmmartin to nie je pravda, podlieha dani len fyzicke striebro nie papierove. Teda papierove len ak do roka ho preda ale zlato a striebro sa nekupuje na kratku investiciu takze to by bola hlupost po necelom roku predat.
Ja mám nakupené aj investičné zlato a aj striebro (fyzicky). Striebro sa ukázalo ako dosť volatilné, takže už sa držím len zlata. To som si kúpil na 10 rokov a viac, to nieje komodita ktorú budem predávať o rok-dva. Navyše zlato ani nie je klasický rastový investičný nástroj ako akcie, ETF ale skôr je to nástroj na uchovávanie hodnoty.
Fuu...naozaj relevantna otazka pre MK...pri tomto zlozeni financne gramotnych uzivatelov🤦♂️
Tymto stylom nie, najprv treba si o tom co najviac zistit. Ako potom budes vediet, kedy je vhodne predat? Alebo mas predstavu, ze to budes mat "pod vankusom" a hocikedy vyhodne predas? Dalej je otazne na ako dlho chces investovat? Ked pod 10 rokov tak to nebude najstastnejsi vyber. Chces fyzicke alebo papierove zlato/striebro? Vies ako sa do toho najvyhodnejsie investuje ktore kupit? Nie, nie je vobec jedno ci kupis jednorazovo alebo v pravidelnych intervaloch a tak isto je dolezite ktore zlato/striebro ci investujes len do toho co je na cenovom vrchole abo do ineho. Na aky ucel ich chces investovat? Vies co z toho ci zlato alebo striebro viac reaguje pri cenovej krize a ktore sa lepsie udrzuje? Jednoducho toto je otazka nic o tom neviem ale vseobecne sa hovori, ze je dobre investovat tak bez akychkolvek blizsich vedomosti chcem.
@anonym_866705 vidím že sa v tom dobre vyznáte, chcem si kúpiť hmotné zlato.
Chcela by som do niečeho investovať kvôli inflácii.
Ja som tehlicku pred par rokmi kupila za 70eur,teraz ju kupis za 140eur.
Jeden si tak kupil po grame,za 30tisic.Ze lepsie sa tym bude platit,minule o tom bola diskusia na ta3,malo ludi investuje do takychto komodit.
@anonym_866705 vidím že sa v tom dobre vyznáte, chcem si kúpiť hmotné zlato.
Chcela by som do niečeho investovať kvôli inflácii.
@dettinadetta davaj bacha aby si nekupila wolfram (alebo vanad teraz neviem) obliaty zlatom vo forme tehlicky. Ma to taku istu hustotu objem a je to pre laika nerozoznatelne certifikat necertifikat
Musi byt stale original v zaliatom obale,ja mam od Argor-Heraeus.
Vyrieš si aj otázku keď nastane rabovanie či vyhodíš zlato na ulicu nech si ho berú, alebo prídeš o život pri jeho obrane.
@dettinadetta neviem, ake to je investicne zlato, toto riesi u nas manzel, ale zlato je zlato, to na hodnote nestrati. Myslim to fyzicke.