icon

Ultrazvuková čistička na striebro. Oplatí sa kúpiť?

anos18
20. júl 2026

Ahojte, aké máte skúsenosti s ultrazvukovou čističkou šperkov? Jedná sa mi hlavne o čistenie striebra, dosť rýchlo mi to sčerná a nosím to do zlatníctva na čistenie. Tak som uvažovala kúpiť túto čističku. Je to dobrá vec? Ďakujem

anonym_08e08a
20. júl 2026

@anos18 mám z lidlu už viac ako 10 ročnú. Stala asi 20€, dávam do nej hocičo, šperky, okuliare muž dokonca aj karburátor 😂. Vždy všetko krásne vyčistí.

janinah
20. júl 2026

Na tvoj ucel nie,tie šperkt su jagavejsie pitom,ale pochybujwm,ze to odstranie sčernanie.

anos18
autor
20. júl 2026
@anonym_08e08a

@anos18 mám z lidlu už viac ako 10 ročnú. Stala asi 20€, dávam do nej hocičo, šperky, okuliare muž dokonca aj karburátor 😂. Vždy všetko krásne vyčistí.

@anonym_08e08a tak super, lebo nechcem mať haraburdu, ktorú nevyužijem, ale aj teraz mám hrozne cierne náušnice, tak som uvažovala kúpiť čističku.

anos18
autor
20. júl 2026
@janinah

Na tvoj ucel nie,tie šperkt su jagavejsie pitom,ale pochybujwm,ze to odstranie sčernanie.

@janinah mne sa zdá, že mi hovorila pani v zlatníctve, že čistia ultrazvukom

anonym_08e08a
20. júl 2026
@anos18

@anos18 odstráni to hlavne usadené nečistoty, pre odstránenie oxidácie (to je ta cernota na striebre) je nutne pridať prípravok nejaký - to vygoogli. Ja nosím len žlté zlato a to necerna/neoxiduje a leskne sa po čistení ako bláznivé.

janinah
20. júl 2026
@anos18

@anos18 mozno dočistia ultrazvukom po namoceni v niecom...pracovala som s cističkou roky,viem čo dokaže a čo nie

sisska96
20. júl 2026
martinka17
20. júl 2026

Mne tak šerná pandora. Skús použiť jemnú zubnú kefku a pastu, ak nechceš kupovať. Ja mám aj ultrazvukovú čističku a striebno vždy krásne vyčistí.

sissy27
20. júl 2026

@anos18 to sčernanie odstrániš najjednoduchšie popolom (kľudne z cigariet) - len naberieš na vatový tampón a pošúchať, a budú znova krásne lesklé. Inak ak nosíš striebro, tak kupuj rhódiované, to nečernie.
Čo sa týka samotného čistenia - mám aj malú uzv čističku a niečo to vyčistí, ale nedá sa to porovnať s profesionálnym čistením u zlatníka.

anonym_47b4e6
20. júl 2026

@anos18 ja si kupujem roztok a som spokojná.podla mňa zlatník má inú čističku

anonym_ca43d8
20. júl 2026

striebro čistím takto: do malého hrnca s vodou pridám cca 2 lyžičky sódy bikarbóny, natrhané kúsky alobalu, pridám zčernalé striebro a dám zovrieť, vypnem, nechám postáť. Potom umyjem v mydlovej vode a je všetko ako nové. Ak máš korálky pandora s patinou, že majú byť čierne aby sa zvýraznil vzor, tak tie čierne línie zmiznú a chvíľu zasa potrvá kým sčernejú.

anos18
autor
20. júl 2026

Ďakujem všetkým 😊

eliska13
20. júl 2026
@anos18

Ďakujem všetkým 😊

@anos18 kupujem roztok za 4?eura a pekne vycisti

martinmmartin
20. júl 2026

ultrazvukov cisticka je jedna vec ale v com tie nausnice potom macas je ina. Cisticky su plne vody do toho das sklenenu kadicku plnu niecoho ineho ( etanol, chloroform , kys citronova, kys dusicna) podla typu materialu co cistis a az do kadicky davas predmet. Na to ludia celkom casto nemyslia a prdnu to rovno do vody na sprostaka. Voda v cisticke je iba medium na transfer ultrazvukovych vln ( podla oficialnej teorie)