icon

Oplatí sa zmena dodávateľa elektriny pre cenu?

Včera o 10:05

Dobrý deň, volali mi z Energie2 s ponukou lacnejšej elektriny oproti ZSE, vraj fix na 24 mesiacov a nižšia mesačná platba. Znie to dobre, ale nerada podpisujem veci po telefóne a v zmluve sú formulácie, ktorým úplne nerozumiem. Menili ste dodávateľa energií kvôli pár eurám mesačne? Oplatilo sa vám to alebo boli potom problémy? Ďakujem

anonym_77a4fa
Včera o 10:11

@anonym_autor ja ked som vzdy dostal ponuku, tak sa to nikdy neoplatilo (kvoli uplne smiesnej TEORETICKEJ uspore...
Na co si dat pozor:
1, zmluva byva na dobu urcitu ako pises... potom sa zvykne predlzovat / opakovat... vypovednu lehotu potom musis sledovat (verzus doba neurcita, kedy vypoved mozes dat kedykolvek)
2, zlava byva na menej ako je fix (dajme tomu na rok a pol a zmluva na 2)
3, pridaju it k tomu kadejake veci, co ani nechces (extra sluzby)...
4, raz ma presviedcali, ze maju cenu za kwh, co bola v danom momente pravda, ale aj existujuci dodavatel asi mesiac na to upravil ceny (takze ta uspora by v konecnom doslekdu bola este nizsia)...

anonym_134911
Včera o 10:24

Vypočítaj si úsporu na stránke https://data.urso.gov.sk/CISRES/Agenda.nsf/Kalk...
ak ti vyjde len pár € neoplatí sa, ak bude nejaký problém bude sa vyhovárať dodávateľ na distrubútora a opačne

anonym_835b15
Včera o 11:05

nie , neoplatí sa.
Otec mal v inej spoločnosti a ja som mala tiež inú spoločnosť. Keď som porovnala obe faktúry tak ak otec mal lacnejšiu elektrinu tak zas mu tam vyskočili iné poplatky.
to isté platí aj pri plyne.
otec mal nejakú menej známu firmu, ja SEZ, plyn SPP. Po istom čase sme prepisovali otcovi SEZ.