icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nifido
23. nov 2017

@emer1 spoludlznikovy sa vo vacsine pripadov kzyvaju uz po 1 nezaplatenej splatke ..... ci uz je to ako exekucia? alebo v akom stadiu to mate?

emer1
23. nov 2017

@nifido Nie lebo nemam majetok, ale aj tak mam stale konkurz otvoreny.

emer1
23. nov 2017

Ja som mala exekuciu, ale nie od PSS, tak som sla do konkurzu...A uz je mesiac a oni nic , neposielaju nic ani spoludlznika nevyzyvaju, ani exe, nic

nifido
23. nov 2017

@emer1 cize uver plateny uz nebol? no ja som v stavebnej mala tak ze uz po nezaplateni 1 splatky kontaktovali spoludlznika .... o aku spolocnost ide?

emer1
23. nov 2017

@nifido Tiez stavebna, neplatila som ju 6 mesiacov, samozrejme, ze nas oboch vyzivali k zaplateniu, ale exe nedali...a ked som sla do bankrotu na zaklade exe od nebankovky, tak odvtedy sa uz vobec neozvali, tak nechapem, maju neplatne zmluvy, podala som zmluvu na Ministerstvo a teraz cakam co dalej....

nifido
23. nov 2017

@emer1 som na tom podobne cca spoludlznika aj mna otravovali raz som im povedala ze idem do bankrotu a odvtedy pokoj a zrazu sa chceli a hlavne vedeli dohodnut co ked som chcela s nimi nieco riesit tak sa nedalo nic .... ja cakam na vestnik kedy ma zvetejnia stavebnu uz ma cymahacska spolocnost urcie aj tvoju tak to moze trvat kym sa ozvu v mojom pripade ma uz aj spoludlznik podany bankrot ....

emer1
23. nov 2017

@nifido Aj moj spludlznik chce ist do bankrotu, ale nemoze, pretoze nema este exekutora, a chce ist splatkovym kalendarom, pretoze ma dom a nechce o neho prist...Takze asi cakat...vycislili nam aj uplne nehoraznu konecnu cenu, pozicala som 33 000 , platila som rok poctivo a oni od nas chceli vratit 35 000, neviem odkial na to prisli...kef som sa pytala, tak, ze vraj su to pokuty, za to, ze som 6 mesiacov neplatila...davame ich na sud

kicilanka
Odpoveď bola odstránená
emer1
23. nov 2017

A ked som sa chcela dohodnut na znizeni splatok este pred bankrotom, nechceli o tom ani pocut. A hlavne, ze pri podpisovani zmluvy slubovali odklad splatok alebo znizenie... A realita - skutek utek

nifido
23. nov 2017

@emer1 to mas este dobre 😂😊 ja som platila 6 rokov poctivo kazdu splatku a nevedeli mi ani len odklad dat nic pozicala som 17 000 € a chcu okolo 19 000 €

marusia12
Odpoveď bola odstránená
polaa
Odpoveď bola odstránená
emer1
23. nov 2017

@nifido To je hrozne, preto ich davame na sud, maju nepriatelne podmienky v zmluve. Ten tvoj spoludlznik isiel do konkurzu ci splatkovy? Mal exe od Stavebnej ci inej spolocnosti?

janka456janka
23. nov 2017

Ludkovia len pre zaujmavost mam jednu otazocku. ako v zakone sa pise ze ked chcete ist do bankrotu musite mat prebiehajúce exekučné konanie alebo podobné vykonávacie konanie. a docitala som sa ze to PODOBNE VYKONAVACIE KONANIE je bud drazba majetku ale zrazky zo mzdy. tak to ako ked ma clovek len bezne zrazky zo mzdy ktore podpisal v uverovej zmluve tak moze vstupit do konkurzu? zaujma ma Vas nazor

kicilanka
23. nov 2017

@janka456janka nie Janka...splátka je dobrovoľná a exekúcia je na základe nejakého vykonávacieho rozhodnutia (súdne, exekúčne...)

ak chceš vstúpiť do osobného bankrotu (konkurzu) musíš mať minimálne 1 exekúciu vedenú voči tebe...stačí ak to je ešte len 1. stupeň exe konania - teda Upovedomenie o začatí....

emer1
Odpoveď bola odstránená
nifido
23. nov 2017

@emer1 ma exekuciu inu ide do konkurzu oddlzenim nie splatkovym .... este caka na podanie na sud este sa nacaka no dufam ze vsetko bude o.k a budeme mat pokoj obe ....

kicilanka
23. nov 2017

@emer1 😀 presne túto otázku som si položila aj ja dneska...

emer1
23. nov 2017

@nifido Veru, uz nikdy viac...

draik
23. nov 2017

@janka456janka
@kicilanka
Nemusí ísť len o klasickú exekúciu, ale napríklad aj o daňové exekučné konanie, ktoré vykonáva finančná správa sama a nie prostredníctvom exekútora.

kicilanka
23. nov 2017

@draik áno - toto viem, považujem ich za exekútorov, nejako som ich opomenula...

...akurát som bola prekvapená, že vo veľkých mestách DÚ si vykonáva exekúčnu činnosť sám a v menších mestách stále ide cez exekútorov....

v skupine opýtaj sa právnik ťa poprosím o jeden názor 🙂

polaa
23. nov 2017

@emer1 pravda pravdúca 😘

saintlaurent
Odpoveď bola odstránená
vil311
Odpoveď bola odstránená
sisi0108
23. nov 2017

pri takomto tempe urážania táto téma prestáva byť tu zaujímavá, prosím, aby si všetci, ktorí majú potrebu urážať ľudí, strčili hlavu do vedra studenej vody... som 61 ročná, v bankrote od r. 2015 ale takéto správanie aké tu viaceré predvádzate je žalostné, nie aby ste si pomáhali v týchto ťažkých časoch...až náhodou prídu z bankrotu zdravotné problémy, prípadne smrť blízkého myslím, že budete ľutovať čo ste tu v hneve natárali

saintlaurent
Odpoveď bola odstránená
emer1
Odpoveď bola odstránená
emer1
Odpoveď bola odstránená
pabloescobar
Odpoveď bola odstránená
shushu
23. nov 2017

Dobrý večer. Ak si stiahnem tlačivá na OB vyplním ich a pošlem do cpp poštou keď som nebola na konzultácii, budú to aj tak akceptovať?Či to nie je náhodou v podmienkach že konzultácia musí prebehnúť. Ďakujem.

dankagirl
23. nov 2017

Nie kľudne vyplňte a pošlite sj moja mama tak spravila ..