Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@katkaba1 A mas stiahnuty spravny vzor ziadosti? Lebo maju aj ine druhy napr. ziadost o pravnu pomoc ...vy potrebujete konkretne ziadost na osobny bankrot, ktora je naozaj rozsiahlejsia.... A su tam len kolonky s kym byvate, ja som tam nic take nemala , ziadne spriaznene osoby...Skontrolujte ziadost.
Jooj baby, tak to potom nerozumiem. Ja som jej stiahla ze Žiadosť o poskytnutie pravnej pomoci v konani oddlzeni, priloha č5. Ale aj teraz pozeram v dokumentoch na CPP, Žiadosti, a otvorim a 3 strany len ukazuje.
Prosim, neviete si to otvoriť baby a pozrieť či Vám ukazuje viac stran? Mne aj na tel aj na ntb teraz ukazuje len 3 strany🙈
@katkaba1 Ta prva ma 3 casti kde su osobne udaje, ale treba este stiahnut pod tym priliht: zoznam majetku, zoznam majetku vacsej hodnoty, zoznam veriteliv a zivotopis. To vsetko patri k ziadosti: CPP- ziadost o osobny bankrot a hned vam to vyhodi na nete. A nikoho nekontaktuju toho sa netreba obavat.
Ano , ale v CPP to nebudu s nou spisovat len jej daju ziadost ukazu ak niecomu nerozumie a povedia jej, nech pride s vyplnenou ziadostou. Ono je to dost na dlho vypisat to, maximalne jej poradia nejaku malickost.
@emer1 jaaj, takže to nefunguje tak, že tam prideme a sadnu si s ňou a poradia?
Ja som čitala, že sudy zamietaju hlavne kvôli zle vyplneným žiadostiam..a ono je to teda dosť zložite dať všetko na 100% dokopy ak Vám s tym nik nepomôže.
Fyzicku osobu ma jednu, ktorej ASI dlži..ak si nie je ista, zapiše do papierov a nakoniec sa ukaže, že mu nedlhuje už tak bude z toho problem?
@emer1 a len tak informatívne sa pýtam, viem že výživné si ludia nemožu davať, ale napr. pokutu za parkovanie, dopravnu nehodu a pod oddlžia?
Aj som čitala, že napr.pri hypo ak ruči clovek nehnutelnostou, ta sa preda za menej ako je dlh, tak ostatok treba doplatit, teda zostatkovy dlh aj napriek oddlzeniu dlznikovi ostava.
Ahojte no je tu toho požehnane , ja sa chcem informovať že koľko asi tak čakáte kým vás vôbec začnú riešiť a koľko asi tak trvá kým to celé skončí. Zrejme tam budú riadne čakacie doby že?☹
všetky pokuty za dopravné priestupky spadajú do oddlženia
@ivka0412 ahoj, píšeš, že trvali dlhú dobu kým Ťa oddlžili. Vieš mi prosim povedať kolko to trvalo?
Ja s tym pomaham kamarátke a budem vďačna za každe info, nevieme čo nás ( hlavne teda ju) čaká..
To bežne po oddlžení exe vyvolavaju a vyhražaju sa? Predsa nasledna blokacia učtu a strhavanie platu atď po oddlženi je v podatate nezakonne obohacovanie sa a teda trestný čin, nie?
@katkaba1 ahoj. Koncom augusta som podpísala papiere v CPP. Oni podali na súd 30.10 návrh. 24.11 som bola vo vestníku. A dnes má kontaktovala asistentka spravkyne a dohodli sme si stretnutie. Keď som bola vo vestníku tak cca týždeň a exekútor mi odblokoval účet. Ak je človek oddlzeny súdom a je vo vestníku tak sú zastavené všetky súdne pojednávania ako aj exekútori sú stopnuti. Ak exekútor doslovne nerešpektuje, že si oddlzena a vo vestníku tak to koná zle. Ale to už by mal správca stým sa zaoberať. Mne do teraz vyvolávajú a píšu emaily nebankovky. Logicalu som odpísala a už neotravuju.
Ja som mala doslovne ľudského exekútora. Z jeho asistentkou keď som volala dávnejšie tak vždy poradila čo a ako. Vždy vravím všetko je to o komunikácii a ľudskosti. Môj mm keď bol u správcu(svojho) tak mal skoro na 2strany čo priniesť. Ja mam 5veci priniesť. Tak,že každá to máme ináč.
@katkaba1 Vobec nie je tazke ziadost vyplnit, len si treba k tomu sadnut, kontaktne udaje, zivotopis a zoznam veritelov a takisto zoznam majetku aby bol spisany ( inak majetok je aj vkladna knizka , bankovy ucet, zivotna poista, dochodkovy pilier 2...atd) a ak nebude nejake kolobky vediet to sa uz opyta v CPP a doplni . Ja som to vsetko zvladla sama, takze nie je to tazke.
@katkaba1 U kazdeho to trva inak, zalezi to podla kraja s ktoreho je, mne to trvalo od podania ziadosti 2 mesiace a 2 tyzdne, exekutor mi do tyzdna odblokoval ucet, zastavila sa exekucia.Len ja som necakala na spravcu a sama som mu poslala rozhodnutie o oddlzeni, ktore je na nete na registri upadcov. Podla zakona by ta uz nemali obtazovat ziadne banky ale stava sa....Mne to vsetci respektuju okrem jednej vymahacskej firmy, ale ja ich ignorujem....
chcem sa informovať - aj ste niekomu dávali vedieť že riešite osobný bankrot? Napr. tam kde dlžíte či podobne? Alebo kým ste si to nepodali a nemali to schválené tak ste to s nikým neriešili. Dakujem za odpoved
@kikatka1 ona žije u známeho ale nemajú tiež oficialny vzťah, ani trvalý pobyt tam nemá tak neviem či ho vobec ma uvadzať..jeho sa táto vec absolutne netýka
@emer1 ďakujemnza ozrejmenie, mam z toho už trochu zmätok a asi väčsi stres z konca ako samotná kamoška..ona už viac menej rezignovala, ani sa jej nečudujem, je to ozaj jej posledná a jedniá šanca ako prežiť a začat od znova..a to bez srandy..nema nikoho, ja tiez nezarabam miliony a mame len jeden pokus aby jej to vyšlo🙈 ďalšich 10 rokov..uff..neviem ako by bola..🙈
@ivka0412 a mozem sa spytat ake papiere treba spravcovi doložiť? Niečo dodatočne? Lebo ona aktualne ofic.nezamestnana ( kvoli exe, nedokazal vyžit, nic jej neostavalo len minimum) a majetok hodnota 0€..
Mala som pracovny uraz,mám mat vyplatene bolestne.Patri aj toto do majetku,z ktoreho by som mala vyplatit veritelov,teda nahlásit to správcovi.Možno je to hlupost,ale napadlo ma to,lebo ešte nemám ukončeny konkurz.
Nikde som sa nedočitala,že či do majetku patri aj vyplatenie bolestneho zo sociálky.Ani v zákone to nie je.Hovori sa o vyhre v loterii,zdedeni majetku.Obávam sa to spytat správcu,lebo už vzal aj auto čo mal manžel na prácu,lebo je stavbár a vozil si v ňom náradie.A to v CPP povedali,že ho nemože vziat ked ho použiva na vykon povolania.Takže vobec neviem.

@ivka0412 To sa stalo aj mne. Ja som bola oddlzena 25.10.a doteraz mi volaju vymahaci z home credit, a pisu listy, nepomoholo nic , aj som im povedala, napisala, poslala postou rozhodnutie a nic... Teraz to jednoducho ignorujem a hotovo.