icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nifido
2. dec 2017

@katkaba1 lehoty tam su podanie papierov cpp... 30 dni vyjadrenie o zastupovani ...cakas na podanie na sud ....od zverejnenia vo vestniku 45 dni na prihlasenie pohladavok veritelmi .... po 60 dnoch moze spravca ukoncit konkurz pre nemajetnost 😉😉😉

katkaba1
2. dec 2017

@nifido jooj, ja ju už mam prelustrovanu..len ona ani nepracuje tak preto stresujem. Nebude pred nimi moc v dobrom svetle.. Preživam to strašne jak male decko 🙈

katkaba1
2. dec 2017

@nifido Aha, som myslela ze po tych 15 dnoch ak to odklepnu sa to v podstate ukonci do mesiaca ak nemas nic.

nifido
2. dec 2017

@katkaba1 to nevadi .... nestresuj .... po zverejneni vo vestniku sa nevykonavaju ziadne zrazky uz cize sa aj moze zamestnat ..... niekto ma konkurz otvoreny aj dlhsie ale to je uz jedno zbavena dlhov je uznesenim sudu hned na zaciatku ....

ingba
2. dec 2017

....

katkaba1
2. dec 2017

@nifido rozumiem, toto som zle chápala. Rozumela som tomu tak, že až ked to celé skončí bude mať 'klud'..ale teda od momentu od zápisu do vestníka. Super.. ďakujem 🙂 už nech je pondelok..

kicilanka
2. dec 2017

@katkaba1 tak ako ti napísala
@nifido

dostala si základné postupy a info od dievčat - tak teraz je na čase prečítať si diskusiu od začiatku a nebudeš musieť stresovať ani seba, ani kamarátku .....

katkaba1
2. dec 2017

@kicilanka
prečítala som si celú diskusiu 🙂 aktuálne ma len rozrušilo, že ivica spomenula, že k nim nabehol správca, to som tu zatial akosi nepostrehla. Lebo to by jej neprešlo..
Do pondelka to tu už radsej ani čitať nebudem a nechame sa prekvapiť co bude v CPP. Tak pekný vikend dievčata 🙂

ivica3
2. dec 2017

@katkaba1
Po podani žiadosti v Cpp mi prišlo rozhodnutie že ma bude Cpp zastupovat,poslali žiadost o oddlženie konkurzom na sud.Zhruba za mesiac mi prišlo rozhodnutie o oddlženi konkurzom .Odvtedy som bola zbavená všetkych dlhov,zastavili sa všetky exekucie a zrážky zo mzdy.Učtovničke stačilo uznesenie zo sudu.Ale mala som problemy s prebiehajucimi sud.konaniami,kde mi stále tvrdili,že len počas konkurzu sa sudne konania zastavuju,na čo mi v Cpp povedali,že oddlženim sa všetko zastavuje a nie že to bude pokračovat.Ja mám len problem so správcami.Prveho odvolal sud,lebo si vraj niečo nesplnil.A druhy je taky dosledny,že prišiel k nám domov,aby sa presvedčil že máme auto naozaj pojazdne,nafotil si ho a neviem dokedy budem čakat ako rozhodne.Neviem ako to robia iny správcovia,ale ja som oddlžená a konkurz mám od augusta .Myslela som že do 60 dni sa to skonči,ale správca mi povedal,že nevie kedy to ukonči.Ti čo nemaju žiadny majetok to maju jednoduchšie.Mňa len mrzi auto o ktorom som tu pisala,pretože ho manžel využiva na prácu.Správcovi som musela tiež napisat vydavky ake máme,neprišiel domov zistovat čo ešte máme,ale čo som čitala tak niektori to asi robia.Ja už mám druheho správcu,možno preto to tak dlho trvá,lebo kym sud vymenoval druheho to bolo skoro dva mesiace.

kaja30
3. dec 2017

Dievčatá a ešte jedna vec. V Júli sme podiali žiadosť o príspevok na druhé auto zo sociálky na malého zťp, nakoľko toto naše je kazové zasekáva sa kufor ktorý potrebujem kedže je na vozíku syn.Ešte nemáme odpoveď. S tým čo ak to schvália?

shushu
3. dec 2017

Aj toho druhého auta keď vám ho schvália bude váš syn majiteľom nie vy

kaja30
3. dec 2017

@shushu ach no v pondelok sa púšťsme dotoho. 1.telefonát aby sme vedeli kde a ako začať. Už včera bolo neskoro to riešiť. Ale málokto vedel o takejto možnosti - bankrotu. Nechápem prečo to nenavrhnú ľuďom u ktorých vidia snahu splácať aj ked sa z toho nevedia vymotať 😔

jato11
3. dec 2017

Takze vyslo to aj mne sice to trvalo ale je to tam v aprili som sa objednaval do cpp BA termin som mal 2.8 hned som odovzdal vsetky doklady 30.8. som dostal rozhodnutie o zastupovani 16.11. to vraj posielali na sud 26.11. sud rozhodol a 1.12. vo vestniku. Netreba cakat a vahat treba ist do toho aj ked ma este vdaka vela problemov s vertelmi.Nemate niekto skusenosti so spravkynou A. Perneckou. Podla registra je spravkynou necele 2 mesiace tak dufam ze bude v pohode..

emer1
4. dec 2017

@kaja30 To ti nikto nenavrhne, ved su skodni veritelia.

kaja30
4. dec 2017

@emer1 já to chápem , len potom načo je tá možnosť ked o nej vedelo malé % kým sa to nezačalo medializovať ? Vieš čo tým myslím? Tak sa darí podľa Ficovej vlády tej našej ekonomike že na CPP teraz nestíhajú riešiť žiadosti😔 Chorý celý tento štát 😒

korbelka1
4. dec 2017

Nevie niekto ako je to potom po ukončení konkurzu so splátkovým kalendárom? Ako dlho potom strhávajú z výplaty a asi koľko?

nifido
4. dec 2017

@korbelka1 pri splatkovom musis splatit minimalne 30 % dlhu cize takto si musis vyratat aj tie splatky

korbelka1
4. dec 2017

@nifido a je tam daný časový úsek?

korbelka1
4. dec 2017

@nifido mne v Cpp vraveli ešte keď som zadavala žiadosť že keď som nemajetna že nebudem platiť nič. A dnes mi správkyňa naznačila že budem platiť z výplaty

korbelka1
4. dec 2017

@nifido ja som išla konkurzom nie splátkovým bankrotom

nifido
4. dec 2017

@korbelka1 pri konkurze oddlzenim nebudes platit ty si sa pytala na splatkovy

korbelka1
4. dec 2017

@jato11
@ivica3 to k tebe prišiel exekútor alebo speavca

korbelka1
4. dec 2017

@nifido áno konkurzom som išla lenE dnes mi povedala správkyňa že ty ktorý sa prihlásia tak pre tých sa urobí splátkový kalendár a z výplaty im pôjdu peň. Aj tie čo mi strhávala mzdárka na depozit na exekúcie ktoré ešte neboli pravoplatne pôjdu na uspokojenie veritelov

nifido
4. dec 2017

@korbelka1 to je blbost nic sa nesplaca a co ti strhavala mzdarka kedy ? si po novom ci po starom opisujes priebeh podla stareho zakona ....

nifido
4. dec 2017

spravkynu treba naviest na novelizaciu nic uz platit nemas !!!!!

jarus74
4. dec 2017

@nifido a ty ako uz to mas podane na sud ci stale cakas?

nifido
4. dec 2017

@jarus74 ja cakam na zverejnenie vo vestniku

jarus74
4. dec 2017

@nifido no nebola som si ista takze tak a zatial este nic vo vestniku hmm nejak to v Ke ide pomalsie tak caka sa dalej

nifido
4. dec 2017

@jarus74 strasne pomale su Košice .....

janka456janka
4. dec 2017

ahojte je tu niekto koho riesi CPP Trencin?