Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@matula06 no ale co cakas, ze ta niekto oddlzi a ze uz nikdy nikomu ani cent nedas? to by bolo velmi lahke. si zober, ze by si ty bola na mieste veritela... mne ked to odklepnu, ak vobec, mne sa ulavi. ziadne exekucie a spravca nech si pyta, ak mi zachova zivotny standard. v podstate mne nebude zle, ked sa mi zastavia exekucky a nebudu mi z platu tahat take sialene sumy. takze aj keby som dve stovky mesacne splacala hoci desat rokov, nech sa paci, kludne. hlavne nech uz zijem zase ako clovek. ved o to ide.
@matula06 pockaj ale pokial maš konkurz tak už nesplacas,,si oddlzena,,, splacas jedine pri procese splatkoveho kalendara .
Presne tak , pri konkurze neplatiš nikomu nič🙂
Tak to pochybujem,ze pri konkurze sa nebude nic splacat,za aku fobu nesplacania vam dali sudnu exekuciu?
@ivik31 tiez si myslim, ze to nebude len tak oddlzenie. mozno to nebude ze 30-100% z dlhov ako pri splatkovom, ale iste sa bude splacat. pretoze predpoklada sa, ze clovek zacne pracovat, atd, podla mna spravca stanovi nejake splatky a bohvie ako dlho ich bude tahat. toto je vec, si myslim, o ktorej este netusime. neverim tomu, ze prebehne konkurz a nikdy nic nikomu.. neverim. to este len pride. hoci po 100 eurach mesacne ...ale nieco tam bude. lebo to by bolo velmi jednoduche a vyhodne pre vselijakych spekulantov.
Pri takomto niecom clovek nesmie nic vlastnit.a nie je to ovtom ze sa zbavim vsetkych dlhov a mozem si narobit dalsie.ale je to o tom ze sa vsetky splatky zrataju a po dobu 3 rokov musi clovek splacat urcitu sumu nesmie ani den meskat potom sa tie ostatne dlhy zmazu.
@emilia25 tak, presne. a vies co? az je clovek v srackach, zrazu pride na sposob, ako zit bez poziciek a veci na splatky. ako ano, som v hroznej situacii, ale vela ma to naucilo. a mozem kludne vyhlasit, ze ja uz k zivotu uver potrebovat nebudem a ani nechcem. jedine, co chcem - toto doriesit a zit normalne 🙂 a nikdy si to nezopakovat.
Pocula som,ze niekomu dali 3 roky,niekomu sedem,na tu sudnu exekuciu sa pytam preto,lebo brat to ma na sude z postovej banky uz 3 mesiace a stale mu ju nedali,ci neviete kolko to trva?vdaka
@mawka veru aky by bol zivot krasny bez hypo bez splatok.veru.ono to vsetko aj zalezi od cloveka ako je zodpovedny.u nas napr.sme mali obdobie 700eur splatok nikdy sme nemeskali ale toto som si mohla dovolit pretoze som vedela ze velku cast splatok budem vediet splatit predavali sme byt takze to bola otazka casu kedy to vyplatime.dnes mame hypo 284 a male uvery so splatkou 100eur dokopy.nikdy som nemeskala proste to su prioritne platby.a keby nemam z coho platit hypo tak by som dom jednoducho predala ale nenechala by som to zajst tak daleko aby mi ho banka zhabala.
Akoze ja len ziram, na jednej strane chapem, ze ludia su bez penazi, ale na strane druhej preco si poziciavaju velke peniaze, ked to nemaju sancu spalit, neviem, nerozumiem, chapem, ze su aj pripady, umrtia partnera, straty zamestnania, ale na to su aj poistky v pripade takychto situacii, mne to pripada, ze ludia su extra nezodpovedni, neberu uvery ppozicky a potom ziraju, ze kolko exekucii, len by ma zaujimalo, kebyze sa ocitnu oni na opacnej strane, ze niekomu pozicaju a druha strana vyhlasi osobny bankrot ....
@maciatkolulu inak toto robia aj banky samotne.poznam pripad ze banka sama predschvalovala clovek len bral a bral az kym ho nestoplo to ze zrazu hop velke splatky a uz nemal z coho splacat.z kopy sa berie super horsie to solacat
@emilia25 to je absolutne chore.... a az hyenizmus podla mna je vela jednuduchyych ludi, ktori si to proste nevedie prepocitat, ale vidina penazi na ucte, ze ake fajn a bum su v problemoch, ale pokial viem, banky sprisnia podmienky na pozicky
@maciatkolulu to hovoria stale ze aj uroky pojdu hore a furt ich znizuju.nam minule ponukal refinanc hypo a urok bol este nizsi lenze uz nechceme skakat z banky do banky.teraz mame v csob chodia nam vypisi kazdy mesiac a sme spokojny a potom uvidime.
@maciatkolulu
@emilia25
nie je to len cierno biele... opisala som svoju zivotnu situaciu. to, ze dlzim zdravke, socialke okej, viem aj preco - nakrmila som deti a nezaplatila odvody v obdobi, ked som s nimi ostala sama. ale bolo obdobie pocas manzelstva, ktore bolo velmi kriticke. ked vam muz zatajuje, ze neplati hypo, ked upomineky pred vami taji, ked prebera postu - aj tu vasu, atd atd...nechce sa mi to rozpisovat. moja chyba bola, ze som sa za takeho vola vydala, aj ked ma odhovarali. s nim to bola cesta do pekla. teraz som s detmi sama, verte mi, najom je zrazu plateny na cas, energie, o deti je postarane, aj som splacala, ale u mna to uz je o večnom kolotoci.... uroky a penale a trovy prevysuju istiny. jeden dlh u socialky vam socialka neexekvuje ako jeden, ale rozdeli obdobia, zvlast dochodkove, zvlast nemocenske a hned mate jeden dlh u 7 (!!!!) exekutorov. toto je ten zacarovany kruh. a preto som aj pisala, ze radsej by som splacala normalne - nie cez exekucie, lebo je to bez konca. rada az do nuly, ale aby som vedela aj slusne zit. lenze nemozem ist do splatkoveho bo nemam majetok vacsej hodnoty (dom a pod.) .. mozem ist do konkurzu, kde ma oddlzia, ale velmi by som si priala, keby mi spravca nariadil splatky. ja nejdem do bankrotu s tym, ze ahaaaaa oddlzia ma a som vysmiata. ja sa za svoje dlhy hanbim. hanbim sa za svoje zle rozhodnutia...ze som sa zle vydala. ze som doverovala a bola blba a naivna.
@mawka toto poznam.moj muz tiez podnikal 7 rokov.tiez mal na zdravotke a socialke dlh raz za tych 7 rokov dostal exekuciu na 1000eur.zablokovali ucty kde mi chodil rodicak ale keby chcem s nimi vydrbat dam si to posielat sekom nam to nechybalo a tak exekucia bola do 3 mesiacov vyplatena odvtedy sme si davali megacbacha aby sa nam to nestalo.som nedavno kukala stare danove odvody za tenvrok 2000eur.vzdy ked zarobil vecsiuvkorunu sme ju hodili dovodvodou.nastastie akovzacal tak aj skoncil zivnost bez dlhu.no poznsm pripad kde sivmuzvpovedal.ja ich jebem a za 7 rokov nedal ani euro.zrazu sa zamestnal a nechavaju mu len zivotne minimum a to je otec 4 deti.no musi to byt hrozne ked je tak nezodpovedny muz a takto zadlzi zenu a deti.drzim silno palce.
@mawka a ta potom sme zase my vyuzili tu istu exekutorku na vymahanie nevyplatenej roboty po 2 rokoch sme docieli ze nam ten somar podpisal priznanie dlhu suseda savzahrala na pravnicku a ako nahle to podpisal uz bola na rade exekutorka 2000eur na ucte.no radi sme boli uz sme s tym ani nepocitali takze nieco zle bolo aj na dobre.
Baby pri konkurze sa neplatí nic!!!! Iba ak idete na splatkovy kalendár vtedy sú splátky. Ešte raz sú dva spôsoby splátkový kalendár a konkurz. Neplette si to.
iveska ja viem ze sa neplati nič ka som si do teraz splacala dlhy sj ked menej ale splacala lebo momentalne som nezamestnany marod.ale ako sa potom splatia tie dlhy?moj priatel ma napriklad vela exekucii zac1rok az 10 mu prislo strasne palky aj sme splacali len mi nevieme co sa bude dalej diat kazdy inac vravi my sme v konkurze obaja lebo nemsme nevlastnime nic teraz fungujeme uz 2roky bez poziciek a je to fajn tazie ale fajn predtym som bola sama zdetmi a sama som si splacala dlhy a splatila teraz ked kazdy nieco ine povie tak sa trochu clovek boji dakujem za rady🙂
@matula06 nam v cpp povedali na rovinu ak mas majetok mozes sa dohodnut na splatkovy ale tam budu vysoke splátky, preto radsej kazdy ide do konkurzu ak mas majetok preda sa a tak sa aspon trochu veritelia vyplatia aby nieco dostali ak nemas nic proste hned des na konkurz. neviem preco ale mam pocit ze v cpp ako v ktorom neporadia ze najlepsie je ist na konkurz . myslim ze su jedna ruka s bankami. nam v cpp velmi pomohli a poradili, boli to mile baby a hned nam povedali ze v nasej situacii jednoznacne konkurz. kedze aj tak chceme ist byvat inam tak sa dom preda a veritelia dostanu aspon cast. takze my sme to uz neriesili a sli do konkurzu. este raz ak nemas majetok to nevadi ides do konkurzu aj tak a zaidne splátky nic nebude. ale treba vediet co podpisujes ci splatkovy alebo konkurz.
@ivik31 ahoj skus si to zistit v centralnom registri exekucii,lebo ja osobne mam exekuciu ako som sa tam dozvedela od januara 2017 a nic mi doteraz neprislo. ziadne oznamenie o zacati exekucie nic. ale exekuciu uz mam
@ivik31 a prebohlo uz pojednavanie?
@maciatkolulu ako myslite pojednavanie?pozastavili mu ziadost v CPP,cakaju na sudnu exekuciu,toto sa tyka brata
@janka456janka dakujem,a tam sa da dostat aj zadarmo,ci musim nieco zaplatit?
K dnešnemu dnu 399 konkurzov vyhlasenych najviac na okr. sude BB , zaujimave že trnavsky sud ešte ani jeden
@gretula1975 ahoj baby, sledujem vase prispevky drzim vam palce a chcem sa opytat, uz viete niektora blizsie konecny verdikt ?

mawka bojim sa toho zecto nebude tak ako to pisu nevieme kolko ideme splacat a vraj je to na vela rokov tak neviem