icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

iveska
26. jún 2017

@ivik31 fuha tak to ti neviem povedat. Neviem preco na súd podáva banka aby si dostala exe. Na mňa dal brat exe a do 2 týždeň sme mali doma papiere .

mawka
26. jún 2017

@m1976 z toho mam ja stiahnutu rit, lebo ten bude riesit mna... v cpp mi povedali, ze vracaju navrhy kvoli technickym chybam. ale tiez nechapem, ked tt a ba riesi len jedna kancelaria a ta ista. v ba. a ba sud s tym nema problem, ale tt ano.

10081987
26. jún 2017

..akurát dnes som sa dozvedela, že 20.6 už podali môj návrh na súd 🙏 🙏 😨 som z toho všetkého nevrlá...už asi posledné tri mesiace 😅

romika7
26. jún 2017

Baby muzovi aj svokre dnes prislo uznesenie.sme.oddlzeni.konkurzom..len teraz zacina druha faza so spravcom z toho mam obavu mame s nim.dnes stretnutie majetok.nemam ziadny.som.zvedava co bude dalej myslela som ze tym rozhodnutim.zo sudu oddlzenin sa to konci..ale.zrejme nie...platit by sa uz.nemalo.nic..exekutorom vsetky pohladavky sa stali.nevymahatelne.odteraz..som zvedava co bude dnes u spravcu...

10081987
26. jún 2017

@romika7 držím palce a daj potom vedieť ako teda ďalej, to tu zaujíma asi každého 🙂

paulina111
autor
26. jún 2017

@romika7 prosim ta napis potom co bolo u spravcu, mne vysiel konkurz vo vestniku a tiez by ma mal kontaktovat spravca.

gretula1975
26. jún 2017

ako to tu tak čitam tak všetci co tu piisete histerčíte zbytočne.podla mna podanie ziadosti je jednoduchà vec a v CCP vám poradia.jednu radu nám všetkým.chce to len trpezlivosť a hlavne nedomýšlat si čo ak.... To nikam nevedie a len sa zbytočne trápite. čakam aj ja. pekný deň.

matula06
26. jún 2017

@ivik31 plati sa 500eur CCP inak nic

matula06
26. jún 2017

@gretula1975 nikto tu nehystercii kazdy ma obavy čo bude dalej nám povedali v CCP ze nás odlžia konkurzom a nič viac teraz pojdem k spravcovi tak uvidime čo bude dalej ☹

nifido
26. jún 2017

@matula06 spravca musi byt ustanoveny ma za ulohu preskumat ci nemas majetok atd atd atd nasledne ho predat ak mas ak nemas bude to rychlejsie uzavrete povedali v cpp .... ale v podstate by sa zrazky ak nejake mas nemali vykonavat

janka456janka
27. jún 2017

Ahojte baby 😉 bola niektora z Vas ohladom konkurzu riesena v Trenčíne? chcela by som vediet ako dlho im to tam trvá. lebo podla toho čo sa píše v tom registri upadcov tak v TN to vychádza od podania navrhu po vyhlasenie konkurzu tak 2 az 4 tyzdne. a od marca maju uz 65 konkurzov.som chcela vediet ze ci su tam taký sikovný? lebo ja som bola v cpp podpisovat ten navrh minuly tyzden. Dakujem za odpoved

pancierka
27. jún 2017

Ahojte, prosim poradte mi.
S manzelom mame byt na hypoteku (on dlznik, ja spoludlznik) a on si okrem toho pobral pozicky (bez mojho vedomia) a samozrejme to nevladzeme splacat, dlzime v bankach aj nebankovkach. Prijem ma, ale ovela nizsi ako su splatky. Zaciname uvazovat, ci sa nepojdeme spytat na osobny bankrot, pretoze nevieme vyzit, mame male dieta.
Chceli by sme ist formou splatkoveho kalendara, nie konkurz. Ako je to s bytom? Museli by sme ho aj tak predat, alebo ako to vlastne funguje, ked mame byt na hypoteku? A museli by sme bankrot vyhlasit obaja, aj ked na tych ostatnych pozickach moje meno nie je? Dakujem za rady

romika7
27. jún 2017

@pancierka musis mat zacate exekucne konanie..mate aj exekucie??to si nespominala..

pancierka
27. jún 2017

@romika7 neviem ci je to to iste, ale dve nebankovky uz maju vymahacske spolocnosti.

romika7
27. jún 2017

@matula06 kedy ides k spravcovi??ked pojdes odtial daj vediet.mbe uz volala spravkyna mame sa stretnut cca o dva tyzdne...svokra uz bola so spravcom a povedala ze je to v pohode..ona nema ziaden majetok takze sa to cele rychlo uzavre, teraz od vyhlasenia konkurzu sa maju prihlasit veritelia do 45 dni ktorym dlzila peniaze oni si to maju sledovat v obhodnom vestniku ked sa neprihlasia je to ich problem lebo teraz sa bude spenazovat majetok a rozdeli sa medzi tych veritelov co sa prihlasili..kedze nema ziaden majetok tak po tych 45dnoch sa to uzavre...ale takyto je v kazdom pripade postup spravca preveruje ci naozaj nejaky majetok mate alebo nemate a caka sa tych 45 dni...

romika7
27. jún 2017

@pancierka musi byt vedene exekucne konanie na teba aj na manzela kedze chcete vyhlasit bankrot ..mate bezpodielove spoluvlasnictvo pocas manzelstva zrusene??kedze ste manzelia a nemate rozdeleny majetok tak exekucia sa budu týkat oboch...

romika7
27. jún 2017

@pancierka tak si to radsej prever je to podmienka aby bolo vedenee exe.konanie..kopirujem...Musí byť voči Vám vedené exekučné či iné obdobné vykonávacie konanie (napr. výkon dražby nehnuteľnosti), pričom stačí ak máte jeden záväzok 180 dní po splatnosti, prípadne ak pohľadávku nie je možné vymôcť exekučne, tak ste tiež splnili podmienku na vyhlásenie osobného bankrotu.

romika7
27. jún 2017

@pancierka a este ohladom toho bytu ti pisem...byt este nieje majetkom tvojim ani majetkom manzela zatial ma nan banka zalozne pravo kedze ste nan brali hypoteku...cize na byt by vam nesiahli to by mohli az ked ho dosplacate a bude vasim majetkom...a aj ked na pozickach meno tvoje nieje tak by exekutori casom nahanali aj teba kedze ste manzelia...mali by ste ist obaja do bankrotu...

pancierka
27. jún 2017

@romika7 dakujem. Po splatnosti mame najviac 3 mesiace, teda 90 dni, takze sa to asi nebude dat.
Na mna by bola exekucia len ak by sme neplatili hypoteku, ja inu pozicku nemam. A hypoteku sa zatial snazime platit, len na ostatne pozicky (manzelove) nezostavaju peniaze.
Bezpodielove spoluvlastnictvo zrusene nemame. Mame len byt, ktory sme kupovali spolu este pred manzelstvom.

pancierka
27. jún 2017

@romika7 az teraz citam poslednu spravu ohladom bytu. Takze ak budeme splacat hypoteku a nahodou aj pride exekutor kvoli inej pozicke, nemozu nas vyhodit na ulicu? Tohto sa bojim najviac, kedze mame rocne dieta. Inak nemame ani auto, ani nic, majetok ziadny....

nifido
27. jún 2017

@pancierka zablokuje ti exe ucet a budes sa motat motat motat .... pojdes do nepovoleneho precerpania a nebudes tym splacat hypo lebo stiahnu inam na to by som sa nespoliehala je to blbost pri hypo musis mat ucet cize toto ti nepomeze pokial nemate exekuciu skus stranku csp vela vela citat mozno ziskas este peniaze spat zalezi ako su zmluvy postavene ..... su aj na fb

nifido
27. jún 2017

@pancierka a po dalsie ti da exe blombu na byt cize splatis hypo a budes musiet predat a nepredas poza exe cize aj tak ho vyplatis a z urokmi

pancierka
27. jún 2017

@nifido dakujem krasne... Takze to nebude take jednoduche s tym bytom ako som dufala. Hypoteku splatime az o 25 rokov

draik
27. jún 2017

@romika7
Samozrejme, že byt je ich majetkom.

@pancierka
Nie, ibaže by na to dala banka súhlas, čo nedá. V podmienkach k úveru však môže byť, že v prípade exekúcií a pod. môže vyhlásiť splatnosť úveru.

nifido
27. jún 2017

@pancierka no to nebude take lahke mozte skusit predat byt vyplatit dlzoby zacat znova pidla toho kolko dlzite exe este nemate cize nemal by byt problem mrkni aj tu stranku csp mozno ti to pomoze treba vela citat ale vela zmluv je bezurocnych bezpoplatkovych lebo neobsahuju to co maju cize splatis len istinu mozno ju uz aj mste splatenu mrkni a verim ze najdes riesenie ....

pancierka
27. jún 2017

@nifido byt ma hodnotu maximalne 60000, dlhy dokopy su okolo 100000, takze by sme nevyplatili vsetko a nemali by sme kam ist byvat. Som zufala, nikdy som si nemyslela ze budem v takejto situacii.
Pozriem tu stranku, dakujem

nifido
28. jún 2017

@pancierka dalsia moznost pockat kym pride exe ale to moze trvat dlhoooo a ist potom na splatkovy skuste csp ak mate starsie uvery urcite to poriesite

nifido
28. jún 2017

@salfusco to je len socialna poistovna

salfusco
28. jún 2017

@nifido hej,viem,ale nakolko ma velke mnozstvo ludi dlhy v SP ,tak som to sem dal pre informaciu 🙂