Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
..akurát dnes som sa dozvedela, že 20.6 už podali môj návrh na súd 🙏 🙏 😨 som z toho všetkého nevrlá...už asi posledné tri mesiace 😅
Baby muzovi aj svokre dnes prislo uznesenie.sme.oddlzeni.konkurzom..len teraz zacina druha faza so spravcom z toho mam obavu mame s nim.dnes stretnutie majetok.nemam ziadny.som.zvedava co bude dalej myslela som ze tym rozhodnutim.zo sudu oddlzenin sa to konci..ale.zrejme nie...platit by sa uz.nemalo.nic..exekutorom vsetky pohladavky sa stali.nevymahatelne.odteraz..som zvedava co bude dnes u spravcu...
@romika7 prosim ta napis potom co bolo u spravcu, mne vysiel konkurz vo vestniku a tiez by ma mal kontaktovat spravca.
ako to tu tak čitam tak všetci co tu piisete histerčíte zbytočne.podla mna podanie ziadosti je jednoduchà vec a v CCP vám poradia.jednu radu nám všetkým.chce to len trpezlivosť a hlavne nedomýšlat si čo ak.... To nikam nevedie a len sa zbytočne trápite. čakam aj ja. pekný deň.
@gretula1975 nikto tu nehystercii kazdy ma obavy čo bude dalej nám povedali v CCP ze nás odlžia konkurzom a nič viac teraz pojdem k spravcovi tak uvidime čo bude dalej ☹
Ahojte baby 😉 bola niektora z Vas ohladom konkurzu riesena v Trenčíne? chcela by som vediet ako dlho im to tam trvá. lebo podla toho čo sa píše v tom registri upadcov tak v TN to vychádza od podania navrhu po vyhlasenie konkurzu tak 2 az 4 tyzdne. a od marca maju uz 65 konkurzov.som chcela vediet ze ci su tam taký sikovný? lebo ja som bola v cpp podpisovat ten navrh minuly tyzden. Dakujem za odpoved
Ahojte, prosim poradte mi.
S manzelom mame byt na hypoteku (on dlznik, ja spoludlznik) a on si okrem toho pobral pozicky (bez mojho vedomia) a samozrejme to nevladzeme splacat, dlzime v bankach aj nebankovkach. Prijem ma, ale ovela nizsi ako su splatky. Zaciname uvazovat, ci sa nepojdeme spytat na osobny bankrot, pretoze nevieme vyzit, mame male dieta.
Chceli by sme ist formou splatkoveho kalendara, nie konkurz. Ako je to s bytom? Museli by sme ho aj tak predat, alebo ako to vlastne funguje, ked mame byt na hypoteku? A museli by sme bankrot vyhlasit obaja, aj ked na tych ostatnych pozickach moje meno nie je? Dakujem za rady
@matula06 kedy ides k spravcovi??ked pojdes odtial daj vediet.mbe uz volala spravkyna mame sa stretnut cca o dva tyzdne...svokra uz bola so spravcom a povedala ze je to v pohode..ona nema ziaden majetok takze sa to cele rychlo uzavre, teraz od vyhlasenia konkurzu sa maju prihlasit veritelia do 45 dni ktorym dlzila peniaze oni si to maju sledovat v obhodnom vestniku ked sa neprihlasia je to ich problem lebo teraz sa bude spenazovat majetok a rozdeli sa medzi tych veritelov co sa prihlasili..kedze nema ziaden majetok tak po tych 45dnoch sa to uzavre...ale takyto je v kazdom pripade postup spravca preveruje ci naozaj nejaky majetok mate alebo nemate a caka sa tych 45 dni...
@pancierka tak si to radsej prever je to podmienka aby bolo vedenee exe.konanie..kopirujem...Musí byť voči Vám vedené exekučné či iné obdobné vykonávacie konanie (napr. výkon dražby nehnuteľnosti), pričom stačí ak máte jeden záväzok 180 dní po splatnosti, prípadne ak pohľadávku nie je možné vymôcť exekučne, tak ste tiež splnili podmienku na vyhlásenie osobného bankrotu.
@pancierka a este ohladom toho bytu ti pisem...byt este nieje majetkom tvojim ani majetkom manzela zatial ma nan banka zalozne pravo kedze ste nan brali hypoteku...cize na byt by vam nesiahli to by mohli az ked ho dosplacate a bude vasim majetkom...a aj ked na pozickach meno tvoje nieje tak by exekutori casom nahanali aj teba kedze ste manzelia...mali by ste ist obaja do bankrotu...
@romika7 dakujem. Po splatnosti mame najviac 3 mesiace, teda 90 dni, takze sa to asi nebude dat.
Na mna by bola exekucia len ak by sme neplatili hypoteku, ja inu pozicku nemam. A hypoteku sa zatial snazime platit, len na ostatne pozicky (manzelove) nezostavaju peniaze.
Bezpodielove spoluvlastnictvo zrusene nemame. Mame len byt, ktory sme kupovali spolu este pred manzelstvom.
@pancierka zablokuje ti exe ucet a budes sa motat motat motat .... pojdes do nepovoleneho precerpania a nebudes tym splacat hypo lebo stiahnu inam na to by som sa nespoliehala je to blbost pri hypo musis mat ucet cize toto ti nepomeze pokial nemate exekuciu skus stranku csp vela vela citat mozno ziskas este peniaze spat zalezi ako su zmluvy postavene ..... su aj na fb
@pancierka no to nebude take lahke mozte skusit predat byt vyplatit dlzoby zacat znova pidla toho kolko dlzite exe este nemate cize nemal by byt problem mrkni aj tu stranku csp mozno ti to pomoze treba vela citat ale vela zmluv je bezurocnych bezpoplatkovych lebo neobsahuju to co maju cize splatis len istinu mozno ju uz aj mste splatenu mrkni a verim ze najdes riesenie ....

@ivik31 fuha tak to ti neviem povedat. Neviem preco na súd podáva banka aby si dostala exe. Na mňa dal brat exe a do 2 týždeň sme mali doma papiere .